Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Състезания 4x4 през 2006

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Състезания 4x4 през 2006

    Всички пишем как трябва да бъде, но нищо конкретно. Гърците вече обявиха дати, правилник ипрограма за състезанието през март. Аз в момента съм разглобил колата и се чудя какво да правя, повече траяли ли ще има или ще караме както досега. Ако ще има състезания догодина, мисля че е хубаво още отсега организатори и състезатели да помислим заедно. В крайна сметка сме 20 - 30 джипа. Миналата година състезанията бяха регионални и беше идеално, обиколихме България. Според мен е нормално да има 6-8 състезания, включително едно или две многодневни съобразени с гръцките, македонските и карпат трофи, защото някои ходят и там. Относно организацията знам че е трудно и приходите не покриват разходите, няма спонсори и т.н. Пускам темата за предложения и коментар относно формата, таксите и броя на състезанията.
    IvoVarbanov.bg

  • #2
    Ако знаете какъв спор се вихри в същата тема но за ендурото , а тука пълна скука.Доктора е определил дати и е съгласувал мероприятията с календара на БФАС ,ако искате да покоментираме вида на състезанията които искаме и ще изкефят най-много хора от чергата.
    Аз лично съм за състезания от рода на Шумен /без втория ден/ и Бистрица, по-сложни и интересни като ориентиране и с максимум трудни препятствия. Все пак нека си оправдаем мъкненето на лебедки ,крикове ,котви и един куп други железа и чалъми.

    Коментар


    • #3
      Съгласен съм с теб. Колите ни също са подготвени за оффроад, а не за крос. Не знаех, че доктора вече е готов с датите. Ще има ли Стара Загора, по мииналата година много ми хареса?
      IvoVarbanov.bg

      Коментар


      • #4
        Иво , хайде да изчакаме да се включи някой в темата защото ако ще си говорим двамата по-добре дати звънна.Оказва се ,че мотористите са по-отворени . Нашите не коментират а после все има някой недоволен или неразбрал

        Коментар


        • #5
          Пуснах отговора за да задържа темата в нови.
          IvoVarbanov.bg

          Коментар


          • #6
            Дявол Коледа

            Янчо аз си мислех че си падаш по по скоростни състезания ма май съм се излъгал както и да е и аз съм твърдо за сериозни състезания имам предвид сериозни в смисъл трудни и наистина оффроуд убеден съм че може да се постигне подобно нещо смятам и че трябва по възможност да са в два дни и да има техничен траял които също да бъде по възможност относително труден и атрактивен за гледане да си призная чесно продължителни затъвания и копанив калта след определено време доскучават идеята е да има екшън на траяла стръмни наклони места за засилка лебедки и проиче неща дано тази година нещата се нормализират
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
            тел.088четири 9едно9 4нула4
            -------------------------------------------------------

            Коментар


            • #7
              Абсолютно съм съгласен с Дявол Коледа! Не мисля, че трябва off-road-a да се превръща в рали! Трябва да има повече зрелище, откъдето би следвало да има повече публика, а пък оттам и повече спонсори
              RB Patrol Team

              Коментар


              • #8
                и аз съм за по - тежки състезания, да има повече екстреми, трасетата да са по - дълги, с повече контроли, повече кеф за нас и повече сеир за публиката. не че имам нещо против бързото каране, но е хубаво ако има такива състезания да се знае че са такива, да махаме лебедките огромните гуми и другите пинизи и да караме.

                интересно ми е какво е намислил доктора за догодина, колко ще са състезанията, кога ще са .....

                янчо, ти какво ще караш догодина, 4х4 или мотор или идвете
                drive alive

                Коментар


                • #9
                  Дявол Коледа

                  Друг момент в оффроуд проявите е незнайно защо неземната секретност повечето състезания ако не е интернет се разбира че ще ги има и къде ще са от ухо на уху между нашите среди и така една част от публиката се губи та идеята е да има популярност и това да се постигне с помоща на медий като телевизията ама не да е някоя телевизия като каннал 231 и тн сега не искам да давам имена че някои може да се засегне а сериозни ефирни телевизии периодично по тях има репортажи но като цяло представянето е доста вяло
                  ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                  тел.088четири 9едно9 4нула4
                  -------------------------------------------------------

                  Коментар


                  • #10
                    Уважаеми приятели на офроуд състезанията,

                    Както всички знаете през тази година проведохме Националния офроуд шампионат 2005 на OFFRoad-Bulgaria.com

                    На състезанията, организацията и добрите или лошите страни няма да се спирам, нека оценката бъде направена от участници и зрители. Това, което заявихме в началото на годината това се и опитахме да направим.

                    За идващата 2006г. ние не предвиждаме, провеждането на шампионат или верига от състезания. Тук ще се спра на част от причините за това решение.

                    1. Въпреки всичките ни опити и желание не успяхме да организираме състезание, при което да гарантираме на 100% сигурността на участниците и зрителите. Това е проблем, който ни спира категорично. Отнасяме се съвършено отговорно към здравето и живота на всеки и не можем да допуснем риск, защото сме свикнали да носим цялата отговорност и това ни се струва недопустимо. Зная, че всичко засега е ОК, но когато стане белята пътища много, а тогава ще е късно. Нищо не може да оправдае риска за живот на състезател, зрител или дете.
                    2. За съжаление се провалихме и при опазване на природата и щетите, които нанасяме с всяко едно състезание. Колкото и да се стремяхме към перфектност в това отношение имаме много пропуски, които не са оправдани. Към момента сме се погрижили за пълното възстановяване на всяко едно трасе и местност използвана от нас, но това не ни удовлетворява.
                    3. В процеса на формиране на трасетата и регламента вкарахме много сериозен елемент на ориентиране по карта и GPS, което се оказва сложно за част от състезателите. От друга страна карането по пътна книга е прерогатив на състезания от рода на WRC, което смятаме, че е далеч от духа на офроуда. Би следвало един офроудер да може да се ориентира правилно в една местност и да открие определени пътища и места. Но не е наша работа да определяме какво се харесва и какво не.


                    Смятаме, че направихме максималното по силите ни да доставим удоволствие на състезатели и зрители и ще се радваме още хора да се включат в щафетата оттук нататък. Пожелаваме успех на всички, които изберат попрището на организатори и състезатели. Ние винаги както и с каквото можем ще помагаме на всеки, който пожелае съдействие и ще се надяваме за неговия успех.

                    Специално искам да подчертая, че всичко, което ние сме организирали е станало факт поради безкористната помощ на десетки, може би стотици хора от този портал. Още веднъж благодаря на всички вас, които помагахте, на нашите колеги от Националния Ученически Екопарламент и останалите доброволци включили се в нашите мероприятия.
                    VPetrov.photography

                    Коментар


                    • #11
                      Дявол Коледа

                      Не искам да излеза черна станция но смятам че Венци е разбран човек и ще ме разбере много добре и следващите думи са мое мнение породено от мои наблюдение та да си додидем на думата според мен състезанията организирани от offroad-bulgaria.com бяха интересни но на тях както и на състезнаията от националния шампионат по оффроуд им липсваше едно важно нещо атрактивност според мен организирането на клубни мероприятия сбирки и преходи и експедицията КОМ_ЕМИНЕ бяха значително по ефектни като събития и в това си лице offroаd-bulgaria.com се справи доста по добреи и смята че би било по добре да се продължи в този дух Смятам че доктор Дойчинов ще се справи достатъчно добре с организацията на състезанията за 2006,сущо така offroаd-bulgaria.com ще се справят отлично с организацията на клубни прояви(сбирки,походи,и преходи) който носят свой дух и по само себе си са отлични инициативи факта че може би от идната година ще има един оффроуд шампионат ме радва като зрител защото така няма да се налага публика състезатели и организатори да се делят надявам се организаторите от offroаd-bulgaria.com да продължат да ни изненадват с все повече и повече походи и приключения в което не се съмнявам.Искам да изкажа лична благодарност на организаторите на всички оффроуд мероприятаия през изминалата 2005 година и да и м пожелая успех през сезон 2006.

                      Поздрви Д.Доросиев
                      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                      тел.088четири 9едно9 4нула4
                      -------------------------------------------------------

                      Коментар


                      • #12
                        искам да кажа , че като зрител на състезанието в Шумен се чувствам безкраино ощетен (говоря за първия ден) грабнахме се от Варна с приятели и кво - старта-ок , калната купчина - ок и единствено аз успях да се добера до СЕКРЕТНАТА кариера !другите зрители(пак повтарям говоря за първия ден) да бяха гледали репортажа по телевизора , щяха да видят повече ! за какви спонсори и рекламодатели (аз съм потенциален такъв) става реч?
                        до като за екпедицията още си хапя г...а , от яд , че не можах да се включа! всички с които съм говорил(учасници) са страшно доволни !
                        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                        0899187766

                        Коментар


                        • #13
                          Венци, в мотрните спортове не може да се осигури сигурност нито за публика нито за състезатели. Разбирам вашите мотиви и няма да ги коментирам. Състезанията по ГПС са изключително интересни, а това че няма е участници е друг въпрос. Повечето офроудъри повече говорят и мислят как да си направят колите отколкото да карат. На последното организирано състезание по ГПС можеха да вземат участие всички които имат някакъв 4х4 и да се изкефат срахотно от самото каране, защото при това състезание каква кола караш нямаше никакво заначение. Всичко зависеше от екипа. Липсата на участници е показателна за горепосоченото от мен твърдение.

                          Атрактивноста за публиката е тема която мисля че е коментирана. За да се подготви подобно нещо трябва сериозна организация и пари. Може ако старта и финала са близо един до друг да се оформят два траяла, един на старта и един на финала така публиката ще гледа първо стартовия и после почти веднага тъй като вече ще финишира първия стартирал, финалния траял. Така в един ден ще караме и много таял за публиката без тя да трябва да се разхожда и ние ще караме по роуд бук.
                          IvoVarbanov.bg

                          Коментар


                          • #14
                            Хм, ние в ендурото също стигнахме до това заключение
                            Май вече не трябва да караме публиката да ходи до траялите, а траялите да се правят до публиката и да се нисли отрано за тези неща.
                            Дори и Доктора, който е с дългогодишен опит в правенето на такива състезания търпи критики в това отношение.
                            На зиг-заг трофито от Стара Загора се скъсаха да ми звънят репортери и журналисти, че и кмета чак, къде да отидат да гледат нещо интересно, а той направи финала на етапа в един джандем дето никой не може да отиде, та на всичко отгоре и в охранявана зона! Там имаше трима човека и ако не ми бяха махали доста енергично, хич и нямаше да разбера, че е финала!
                            Другият ден вестниците писаха в два реда, че трофито било и в Стара Загора, ама никой не видя нищо.
                            Трябва да се мисли за всичко
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

                            http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

                            Коментар


                            • #15
                              Дявол Коледа

                              Жорка това дето го казваш за близоста на състезанията с цел публика о много добро ама да ти кажа май е доста по лесно изпълнимо за ендурото все пак траяла за моторите изисква доста по лесна подготовка от този за джипките поне що се отнася до мащабите му аз чесно казано съм се замислял дали не е възможно да се организира някой изкуствен траял да речем с изкуствени препятствия дървени трупи и тн неща ама ще е доста трудно първо ще трябва терен,второ време за подготовка много по голямо от отва за естествен траял и не на последно място много повече средства за изготвяне на препятствията за тяхното разполагане(вероятно ще са нужни машини от сорта на кранове и тн.)и след това и всичко това ще трябва да се демонтира така че хич няма да излезе сметката.Според мен най-добрия вариант ще е просто да се оповестяват от по рано местата да има по усилена рекламна кампания на ралитата и публика ако иска ще додиде вс есе намира начин
                              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                              тел.088четири 9едно9 4нула4
                              -------------------------------------------------------

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X