Димитре, надявам се не си представяш че организаторите който си губят по няколко дена от живота с всяко състезание не ядат или се хранят с въздух? Трябват и съдий и награден фонд, разрешение от общината... всичко това струва ПАРИ т.е. някой ги вади тези пари и ги слага в спорта вместо да си пие питието с тях
Мен обаче тази година ме занимава един друг въпрос. Защо след като БФАС ни задължи да си платим лицензи (за състезателния клас) не ни дадоха нищо насреща?
Елементарно Верке, с извинение че си дама , ама дреме им на *** на БФАС за вас, щото от оф-роуд не могат да изкярят тлъсти кинти!
...Като цяло вървим напред и по-малко изчистваме грешките...
Надявам се, се има предвид "по малко" (без тирето)..
Аз съм участвал в съдийският състав (бях главен съдия, wow )на двете съзтезания тази година, организирани от OFFRoad-Bulgaria.com, и смея да отбележа, че проблеми и оспорвания на съдийството не е имало, както за 4х4, така и за Ендуро.. Бяхме заедно със Стефан, и двамата не сме съзтезатели.
Мен обаче тази година ме занимава един друг въпрос. Защо след като БФАС ни задължи да си платим лицензи (за състезателния клас) не ни дадоха нищо насреща?Ако изпращат поне съдии и времеизмервачи от тях,биха отпаднали много проблеми.Никой няма да оспорва решението на съдийския състав. На практика обаче тези,които вършат тази работа са от състезателите(вкл. и аз за някои състезания) и хора от асистенциите.Става гадно,когато се караме помежду си.
Както каза Ицо дремем и м на доброто настроение на БФАС за оффроуда на тях оффроуд не им трябва за кво са им тея оцапани с кал шматки дет са щуркат залудо по планината това тяхното си е жив рекет платете си лиценза пък се оправяите и с кво са си оправдали тези лицензи ми ако е така и аз почвам да сбирам вече лицензии пък другите да му мислят
ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
тел.088четири 9едно9 4нула4
-------------------------------------------------------
надявам се догодина тоя проблем да го няма, но дори и да има съдий от БФАС пак ще има проблеми, защото и те са хора и те хляб ядат, а най - лошото е, че нямат от каде другаде да искарат, освен от съдийството
надявам се догодина тоя проблем да го няма, но дори и да има съдий от БФАС пак ще има проблеми, защото и те са хора и те хляб ядат, а най - лошото е, че нямат от каде другаде да искарат, освен от съдийството
Бога ми човече колко си прав това си точно така просто са гладни хората бе кво толкова
ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
тел.088четири 9едно9 4нула4
-------------------------------------------------------
Хммм
ако мислите че и в ендурото на някои от състезанията нямаше нечестни неща
ма си трая щото искам да има състезания
а не да се плюем само
нещата постепенно си идват по местата обикновенно и по рядко изведнъж
Митков, такива прояви, ако са злонамерени, а не поради лоша организация трябва да се изкоренят овреме, иначе сме обречени! Така че не си трай а дай да ги обсъдиме! Но имай предвид че не става без точни факти, защото иначе наистина ще стане само по-лошо!
Моля те Верче, само не от БФАС. Формулата за времеизмерване в момента работи. Не съм чул някой да се оплаква този сезон. Роко и Дънди не ми бяха асистенция, бяха официални времеизмервачи. Тук е мястото и аз да ги похваля, че се спрвиха перфектно.
Относно състезанията бих искал да кажа, че е задължително да има шампионат организиран от Доктора и такъв организиран от offroad-bulgaria.com, защото ми се кара. На разходките които си правя събота или неделя немога да изпитам тръпката от състезанието.
А относно това че сътезателите в така наречения отворен клас намаляват, ами нормално е. Това е любителски спорт и за да участваш трябва да ивестираш лични средства. В момента надали някой може да се похвали че колата му струва под 20 000лв. и адин сезон не е още минимум 10 000лв. (какъв съм оптимист). Погледнато реално както и при другите моторни спортове включително и моторите първите места са резервирани за 4 - 5 човека. Само с ентусиасъм трудно може да постигнеш нещо и това е причината да има отлив от състезанията. В момента колите са тунинговани до неузнаваемост, докато преди три години взимаш една кола за 5000лв. и караш и има масовост.
Дано от този сезон натам нещата да вървят и при моторите и при колите.
има разни саморайчета, които не струват съпо, но нямат шансове да се преборят с сериозните автомобили. моя скромен опит показва, че парите са много повече и офроуда, както всички моторни спортове не е за бедни
има разни саморайчета, които не струват съпо, но нямат шансове да се преборят с сериозните автомобили. моя скромен опит показва, че парите са много повече и офроуда, както всички моторни спортове не е за бедни
Аха! Именно в това е идеята на ориентирането! Чрез него състезанието не е само кой колко скъпа кола ще направи! Колкото по сложно е ориентирането, толкова по голям процент хора извън тези 4-5 коли ще имат шанс. Това според мен прави състезанието още по интерестно и още по голямо предизвикателство. Естествено за добрите пилоти има траяли и затворени трасета, където могат да покажат какво могат.
Примерно на нашите състезания както се набюдава, не най бързите стават 1-ви, а тези които са намерили верният баланс между скорост, каране в група(нали са по 2-ма) и ориентиране. Първият мотор е "навигатора" а вторият мотор, трябва да съумее в прахта да държи темпото на 1-вият и да не спука гума в някой камък или да не се пребие.
Тъй като много хора се плашат от технологий като ГПС, компас и карта, горещо им препоръчвам курсовете по ориентиране които OFFRoad-Bulgaria.com ще организира.
Аха! Именно в това е идеята на ориентирането! Чрез него състезанието не е само кой колко скъпа кола ще направи!
Прост пример в подкрепа на Събин - Формула 1. Какво беше докато Ферари беше с най-скъпата кола? Ако не се счупи болида, Шумахер винаги е първи! Скука!
А какво е сега, 3-ма млади пилоти с не толкова опит .... спрямо Шуми се борят! Това ме накара отново да следя състезанията с интерес.
доколкото си спомням в последното състезание на офроуд българия освен събраните точки се засичаше и време и първи беше семко, а втори долфи или обратното и като се има предвид кои бяха останалите участници състезанието беше между тях двамата
няма как да има състезание само за ориентиране, в което времето да не е от значение, дори и да няма хронометър ще има контролно време и зада се включиш в него пак има яко газ. освен това много от хората нямат ГПС и тогава изпадат в неравностойно положение спрямо тези с най - модерната навигационна техника и така освен много яка кола ти трябва и добра навигационна техника и някой, който може да работи с нея, това значи курсове, много тренировки, тези състезания според мен са по - съпи от тези на доктора
доколкото си спомням в последното състезание на офроуд българия освен събраните точки се засичаше и време и първи беше семко, а втори долфи или обратното и като се има предвид кои бяха останалите участници състезанието беше между тях двамата ...
Само да доуточня - сравняваше се време единствено при тези, които са преминали/открили всички контроли (по спомени - 14). Тоест за 4 екипа от взелите участие 7 при професионалистите..
Факт е, че Долфи и Семко са имена в българският съзтезателен офроуд, но аз не бих се съгласил с омаловажаването на останалите (поне от етична гледна точка). Да не говорим, че между тях бяха и Иван Попов, Ники Рафаилов (при любителите) и Вушев, които най-малко като имена са всепознати. Като Вушев взе всички контроли и то за доста прилично време (в негов стил ), но беше дисквалифициран..
Моля те Верче, само не от БФАС. Формулата за времеизмерване в момента работи. Не съм чул някой да се оплаква този сезон. Роко и Дънди не ми бяха асистенция, бяха официални времеизмервачи. Тук е мястото и аз да ги похваля, че се спрвиха перфектно.
Иво,не си ме разбрал.Не казвам,че не се справят-напротив.Тези хора са се състезавали и знаят,какво се иска от тях.Оказва се обаче,че след финала има проблеми:
- обвинения в пристрастие към един или друг състезател
- натиск към съдиите да решат по един или друг начин спорна ситуация.
Тук говоря най-вече за Смолянското състезание.Ком-Емине беше перфектно.А към Роко и Дънди-никакви забележки.
Верке, мрънкалници винаги е имало и ще има. Просто не трябва да им се стягаш. Знаеш, когато фактите говорят и боговете мълчат!
Така, че просто ги оборвайте с факти. А ако не ме лъже паметта във всички регламенти кратко и ясно е описано как се подава контестация. Който е недоволен, нека се придържа към правилата, а ако не - да се оправя.
Коментар