Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за състезанията през 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: diavol koleda

Първоначално публикуван от diavol koleda
    Първоначално публикуван от muncho
    Първоначално публикуван от diavol koleda
    оффроудърската берлинска стена да падне някои ден ДАНО
    извинете, някой би ли ми обяснил какво е това?
    метафора бе метафора не помниш ли рухването на комунизма обединението на двете Германии

go go go искам да ти кажа и на теб нещо първо да съвсем нормално е да има различни клубове но не и "двеста хиляди" федерации нали
    второ любителски клас се увеличава ами много ясно оффрода е як кеф ама има хора на които им се иска само да мината да се накефят защо да плащата като така ии иначе не искат точки но ми се ще да има клас в които да участват подготвени машини като за състезателен клас но да минат по трасето на състезателите или пне да ползват тяхната пътна книга то е все едно защото и сред любителския клас има подготвени машини
    Подхващате много голяма тема. Не забравяйте, че организационните проблеми стават все по сложни и по трудоемки и трябват много-много пари, които както знаем всички - нема.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin
      Първоначално публикуван от go go go
      траялите са опасни за състезателите, не за публиката. ако на едно състезание всички коли се потрошат, кой ще иде на следващото затова сигурно рядко ги има

а за състезателите ... истина е, че има отлив но това е нормално, все пак спорта беше нов, много хора се захванаха с него, но не всички продължиха. след още някоя друга година ще се обособят хората, които са истински състезатели, а не аматьори с много пари. това си е нормално. въпроса е накрая все пак някой да остане та да има български състезания, а не да се налага да обикаляме по света зада покараме
      А може ли аз да кажа защо се махнахме? Махнахме се защото състезанията не бяха честни и от състезания по офроуд се превърнаха в състезания по надлъгване. И преди да ме нападне Вера ще дам точен пример.... последното състезание в което участвахме, Варна. Навигатора на Пламен Тенев измисли и направи цялото трасе по ориентирането, след което седна до ПТ и караха. Познайте кой стана 1-ви??? Втори ден, затворен кръг. Всички влизат в един канал на траяла, идва ред на Янчо Терзиев и габровски боклук(същият който и премести маркерите на състезанието организирано от В.Л. в Габрово) отрязва дърво, което е на ключово място и Янчо се разходи по трасето като на разходка, без въобще да влиза в канала, където 80% от участниците си счупиха колите. Идва наш ред, Доктора застава на мястото на дървото като жива преграда да неби и ние да минем от там, тогава даже беше с патерици. Повече да ви обеднявам ли? Това състезание ли е? Подобни неща, но не чак толкова груби бяха през цялата година, е за какво да участваме, вие ми кажете? На всичките тези насрали се организатори аз втори шанс няма да им дам, т.е. втори ли казах, исках да кажа двадесет и втори. Вече има алтернатива, хора които правят ЧЕСТНИ състезания по ОФРОУД а не надлъгване. В другият шампионат може нещата да са се оправили.... радвам се, но всъщност не ме и интересува, защото няма да участвам и няма да дам шанс на тези хора пак да ми късат нервите, при положение че съм отишъл да с идеята да си правя кефа.

За по бавно загряващите се ще дам пример:

Отиваш в ресторант и те отравят с гадна храна, ходиш ли пак там???
      Е ние ходихме много-много пъти, защото нямаше други ресторанти, но вече има! Ама били оправили кухнята ... не мерси!
      Събине тво е правото да правиш каквото си поискаш и да ходиш където си поискаш ма на мене честно казано като зрител са ми малко множко няколко шампионата па какво да говрим като стан и участник ще кажеш сега ми ходиш само на единия шампионат ма кво да направя като за мен е без значение аз отивам за кефа и ми се кара а врем няма да имам не толкова пари колкото време
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Аз мисля че по добре да има 2 пък даже и повече *различни* шампионата, така хората ще могат да отидат на това, коети им харесва повече. Изборът е винаги по добът от липсата на избор!

Коментар

Простете че се намесвам в разговора
          Не съм ходил на нито едно от състезанията 4х4
          Няма страшно че има повече от един шампионат. Май по целия свят е така. Даже направиха втора формула 1
          2010 CRF 250 R

Коментар

митак тука май наистина не е добре да се месим в тоя разговор ама наистина и според мен е нормално да има няколко "серии" така да се каже
            то май навсякъде е така има много организации дето правят такива неща
            ей го сега вивател шампионат
            утре може някоя друга фирма да организира
            трофи клуб
            оффроад българия
            аптеки митков шампионат
            бе нека да има
            а за тва кви неща са ставали мисля че е време да си простите и да продължите натам
            ама вие си решавате де

Коментар

Така е които не е ял тия г...а не знам какво може да каже Винаги ме е било яд че ще съсипят този спорт а не толкова за това кой ще бъде първи втори трети Много пъти съм бил пряк свидетел на това как се дава предимство на едни и се ощетяват други Това доведе този спорт на аматьорско ниво Защото за да има силни карачи в един шампионат наи малкото организаторите са длъжни да гарантират равен шанс на всички Сега се състезават два рядко три четири отбора затова не е интересно Състезанията се превърнаха в коларски оф роуд или друсни полянка За тези които са карали или наблюдавали състезания като траялите на Марково Камбаните или кариерата на Челопечане Масови стартове като в Шумен и Русе говоря за първите издания много ясно че състезанията няма да бъдат интересни А за това че трябва да има 50 шампионата също не съм съгласен защото къде са сега хора като Цикала които докато можеше да се вземе нещо от този спорт бяха големите организатори И когато заради тъпотиите които сътвориха състезателите ги отсвириха вместо да им върнат доверието те се изпариха Именно борбата между Доктора и Цикала съсипа офф-роуда в БГ различните правила и толерирането на различни състезатели от двете страни както и огромният брой безмислени и слабо организирани прояви отказаха много от играчите

Коментар

Супер глупост е да има два, три или повече шампионата!

Но за да не са ДВА шампионатите, трябва да има ЕДИН разговор с ДВЕ страни по въпроса. А такова нещо не се случи, колкото и да апелирахме. И ако двама души подкрепиха идеята - 20 плюха на нея.

Най-искрено апелирам към ендураджиите на всяка цена, с всички средства да се задържат обединени, а не да се разводняват като 4х4. Защото сега се получава готини шоу с наистина много участници. А вярвам че това радва както мен като зрител, така и самите моторджии.

Коментар

Хммм
                  ако мислите че и в ендурото на някои от състезанията нямаше нечестни неща
                  ма си трая щото искам да има състезания
                  а не да се плюем само
                  нещата постепенно си идват по местата обикновенно и по рядко изведнъж

Коментар

в ендурото всяко състезание си има отделна организация в общи линии
                    освен тва един от основните проблеми според мен при джиповете е че там има мноого хора събрани с по мнооого пари и съответно самочувствие и т.н
                    докато при моторите има много най различни хора включително и такива дето си траят квото и да им викаш щот така са свикнали
                    освен тва за участие се изискват много по малко средства да се вложат
                    машините са мнооого по евтини
                    моя мотор е взет за 2200лв толкова са само гумите на джипа сигурно
                    а и моторите ставащи за оффроуд в българия са мнооого повече като количество тоест повече хора стават и дето ги карат така че и да се расърдят бая хора пак бая ще има и дето няма да се сърдят
                    освен тва мотоциклетните спортове са с по големи традиции в бг има много бивши и настоящи състезатели техни синове роднини и т.н.
                    докато 4х4 надпреварите тепърва се развиват в бг

Коментар

Моето скромно мнение е че - НЯМА пари в този спорт (поне за сега) от тук и започват всички проблеми, а на ентусиатстите който се занимават с организиране на състезания изскренно пожелавам успех и дано са успешни за себеси, състезателите и публиката.
                      Мир да има

Коментар

всеки може да си стои в къщи и да плюе и да казва колко били лоши незнам си кои, а в същото време да говори, колко го е грижа за спорта. ако някой иска наистина да има офроуд трябва да се състезава или да помага на някой да се състезава или да помага да има състезания, другото са празни приказки.

проблеми винаги ще има и това дали си станал първи или трети или не си станал никакъв е все едно, в нашия шампионат нестава дума за награден фонд с 6 нули, става дума за кеф и забавление. ако някой си мисли, че е голям състезател и ги може работите, пък тук не е дооценен, да иде на париж дакар примерно и да покаже какво може

има хора, които се състезават за селска чест, да покажат на цялото село кой е номер 1 и да обикаля после с високо вдигната глава поне един месец. тези хора предизвикват караниците, корупцията и бъркотиите в състезанията, това според мен не са състезатели, а хора с комплекси, намерили начин да си повярват, че са велики. хубавото е, че те често си сменят маниите.
                        drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                          има хора, които се състезават за селска чест, да покажат на цялото село кой е номер 1 и да обикаля после с високо вдигната глава поне един месец. тези хора предизвикват караниците, корупцията и бъркотиите в състезанията, това според мен не са състезатели, а хора с комплекси, намерили начин да си повярват, че са велики. хубавото е, че те често си сменят маниите.

Такива хора винаги е имало и ще има не само в оффроуда ами навсякъде но те не са преобладаващо количество и дано с времето се отмият от лицето на оффроуда
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                            Моето скромно мнение е че - НЯМА пари в този спорт (поне за сега) от тук и започват всички проблеми, а на ентусиатстите който се занимават с организиране на състезания изскренно пожелавам успех и дано са успешни за себеси, състезателите и публиката.
                            Мир да има
                            Кви пари бе човек ??
                            Кви 5 лева ??
                            Аматьорския спорт винаги и навсякъде се самофинансира.
                            Затова всеки иска да стане професионалист - да му плащат демек
                            В БГ никой от моторните спортове не е на професионално ниво. Най-малко пък офроуда, дето се е пръкнал от по-малко от 10 години.
                            Който иска да прави пари от офроуд - нещо се е объркал.

Хората дето искат с измама да стават първи на състезания нещо не ги разбирам. Къде им е удоволствието от такава победа Ще се изфукат пред 20-30 участника че са по-добри от тях и това е (само дето никой няма да им вярва ) После ще си казват "ЕХ как ги прекарах всичките" Всъщност си остават гола вода и това се разбира на някое от следващите състезания като останат в дъното
                            2010 CRF 250 R

Коментар

браво брато
                              по добре не бях чувал да се опише тоя проблем
                              точно тия правят скандалите и шмекериите
                              лошото е че дават лош пример и на другите и ги изкушават и те да напраят некои номер
                              и така или и другите почват да мъчат номерата или спират да ходят по съ стезания или нещо средно
                              щото то и за номерата се иска хитрост
                              а има и други дето си ходят по састезания гледат си кефа и не им дреме е....от време на време ги правят на глупаци ма тва не ги спира особенно
                              а и както казах по нагоре нещата винаги постепенно си идват по местата

Коментар

Момчета,състезания е имало и пак ще има. Едни си отиват,други идват- лошо няма.Като цяло вървим напред и по-малко изчистваме грешките.
                                Мен обаче тази година ме занимава един друг въпрос. Защо след като БФАС ни задължи да си платим лицензи (за състезателния клас) не ни дадоха нищо насреща?Ако изпращат поне съдии и времеизмервачи от тях,биха отпаднали много проблеми.Никой няма да оспорва решението на съдийския състав. На практика обаче тези,които вършат тази работа са от състезателите(вкл. и аз за някои състезания) и хора от асистенциите.Става гадно,когато се караме помежду си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X