Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за състезанията през 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

сега от къде тръгна цялата работа та до къде стигна
    нещата тръгнаха от там че някой казал на друг на състезание че другия не може да е толкоз бърз
    това не значи че организатора нещо не е по реда си
    такива неща винаги ще има
    няма как да предотвратим някой да не се скарат на състезание
    нека си се карат има хронометри има печати старт и финал
    организатора тва го интересува
    иначе кой с когото иска да се кара,като се покарат малко и ще се разберат както и стана последния път
    събин щом не иска да маркира да направи трасето на трак за ГПС качва го на всеки преди състезанието и ще караме по ГПС
    контроли пак може да има
    що се отнася до това кой от къде съкратил сега на габрово си говорехме от догодина да се закупят ГПС и и да се слагат на всеки когато например състезанието е по маркировка като се плаща някаква такса за ползването на ГПС а която няма да е голяма
    същевременно ще им направим и застраховка ако някой като падне счупи някой от уредите, идеята веднага бе подета от севлиевските момчета които и без това част от бизнеса им е продажба на ГПС-И
    казаха че ще говорят с Геотрейд за по изгодни цени при закупуването а и с застраховките се появи човек който ще задвиже нещата
    така и след състезанието ще може да се види всеки от къде е минал
    освен тва ако се изгуби някой ще може да обасни къде точно се намира
    така или иначе ГПС технологиите стават все по достъпни а дават големи възможности
    като стигнеш разклона дали ще погледнеш за маркировка или екрана на кормилото горе долу все тая
    ето сега румънския оффроуд е бил със ГПС маркиране щото няма кой да маркира по 200 км из карпатите
    но когато се правят по кратки маршрути е възможно и да се маркира
    освен това има места в българия където местните са доброжелателно настроени към такива прояви
    досега не навсякъде е имало проблеми с горски и други
    плюс тва трябва да си видим точно правата и щом имаме право и разрешение за провеждане на състезания никакъв пъдар нищо няма да каже
    ако сме смели и организирани те ще се съобразяват с нас а не ние с тях
    пък ако пак много знаят суйката ще им обясни някои неща част от проблема в габрово беше че на няколко места трасето преминава през земите на горско стопанство стара загора
    а за проявата са били предупредени само горските от габрово
    организаторите си взеха поука и от догодина трасето ще е само на габровска територия
    както и да се правят състезанията все някой ще мрънка тва значи ли че трябва да няма състезания

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
      щом има караници на трасето, ще има такива и тук, няма как да се избегне.

събине, за бързите състезания не си прав, това се води трофи, а трофито посвета е много по - бързо и много, ама много популярно. мисля, че доктора е оцелил много добре това, което искат
      българските състезатели и публика. хора, които искат да наливат пари в такива начинания винаги ще има.
      Абе според мен наливащите пари драстично намаляха. Я си спомни предни години, Ние с Кралев, Йоцо, Долфи, Семко, Пламен Тенев, Ковачев, Ники Рафаилов, Близнаците.... и куп други, всички борещи се за 1-во място. От този връх на офроуда до сега има само спад. За този спад има и други причини, но много ще разводним темата. Иначе много се радвам, че Доктора е пожънал успех в това състезание, дано продължи в същият дух и напред!

състезанията на офроуд българия са по - скоро за навигация отколкото за каране, така пилота се превръща в шофьор на навигатора си, а това на мен не ми харесва, явно е така и за повечето състезатели. според мен трябва да се измисли нещо по въпроса иначе тези състезания ще се превърнат в разходки с фото апарати.
      Опааа... шофьор на навигатор ... навигатор на шофьора, това е поведението което най обичаме ние навигаторите! Опитай се да погледнеш на нещата като един отбор борещ се за ОБЩА победа, а не за победа за шофьора.

* мисля, че вера имаше предвид разходката ком емине в сравнение със състезанието ком емине зиг заг трофи.
      Съмнявам се. Ком-Емине отганизиран от OFFRoad-Bulgaria.com си беше обявено като преход и там нямаше абсолютно никакъв състезателен характер. Но пък това беше 1-вото Ком-Емине с джипове само по стара планина и с минимален възможен асфалт. То беше предназначено за хора които искат да се борят с трудностите а не с други хора и бих казъл че пожъна много, ама много голям успех.

Коментар

това за шофьора и навигатора беше образно

просто исках да кажа, че голямата тежест на състезанието пада върху навигатора.

вярно е, че много състезатели са се отказали, има нова генерация, които кротко и премерено се развиват и след година две ще има сериозна конкуренция. каточели офроуда през последните години е поевтиня или хората са станали по - премерени в харченето.

далеч съм от мисълта да критикувам разходката ком емине, предполагам че сте си направили страшен кеф
        drive alive

Коментар

просто исках да кажа, че голямата тежест на състезанието пада върху навигатора.

Това е доста сериозна грешка която се разпространява сред тези които не са били на състезанията. Пример:

На последното състезание имаше две препятствия които бяха достигнати само от 4 -екипажа с водачи:

Долфи, Семко, Вушев и Иван Попов. Останалите не успяха. Така че който смята че правим много лесни отделните препятствия спокойно може да дойде да покаже как ги преминава и колко му е лесно
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от VPetrov
            Така че който смята че правим много лесни отделните препятствия спокойно може да дойде да покаже как ги преминава и колко му е лесно
            Е това най-много ми хареса, нека ги видим всички колко са добри, стига мрънкане Това е най-лесно. И докато на дамите им е простено (дами са все пак) нека видим мъжете
            LZ1JJJ

Коментар

ей как го казахте чак страх да го хване човек
              drive alive

Коментар

Към АДМИНИСТРАТОРА: НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ДА МИ ПРЕМЕСТВАТЕ МНЕНИЕТО
                ОБЕЩАВАМ И В БЪДЕЩЕ ДА ПИША ТОВА,КОЕТО МИСЛЯ,А НЕ ТОВА ,КОЕТО ВИ УСТРОЙВА
                Уважаема Вера Лагадова,

Ако не искате да ви преместваме мненията ги пишете там където им е мястото. Ако спазвате правилата можете да пишете всичко което желаете и съвсем не е нужно да го харесваме, но ако не спазвате правилата и да не сте съгласна няма да помогне
                Премести тогава мнението на Събин в нова тема- "Хвалби за ОFFROAD-BULGARIA.COM"
                Мнението на Събин както и вашето е преместено в една тема, която е с точното заглавие спрямо съдържанието и не засяга диалога за състезанието в Севлиево. Съвсем не разбирам какво точно желаете? Идеята на този форум е всеки да може да изкаже мнението си, както и да намери подредена и смислена информация касаеща даден въпрос. Не знам защо желаете каквото и да напишете където и да го напишете да остане там. Мисля, че сама разбирате, че диалога за 4х4 само пречи на диалога за ендуро състезанието и точно затова е преместен в самостоятелна тема. Вашето мнение както и това на Събин са достатъчно значими за им се отдели специално място...

Уважаеми Петров, няма повече да си пиша с вас,защото говорим на различни езици.Няма толерантност към другия клуб и е крайно време някой да уведоми публиката,че има само един Национален шампионат по offroad към БФАС.
                Ако искате да си пишете с мен трябва да ми пуснете лично съобщение. Това, което пишете в темите се чете и коментира от хиляди други хора така че e ваше участие в дискусия, а не диалог с мен.

За каква толерантност става въпрос? Мисля самия факт, че тук се води тази дискусия е достатъчно показателен. Не разбирам и за кой "друг клуб" става въпрос. По мои сведения в България има доста офроуд групи, клубове и т.н. Кажете кой от тях се чувства пренебрегнат от нас и за какво? Ако имате в предвид клуба от Габрово (РИСК) съвсем не разбирам какво имате в предвид. Досега винаги сте публикували информация за клубни мероприятия и под никаква форма не са ограничавани ваши мнения. За какво става въпрос?

Не знам защо очаквате от мен да уведомявам публиката за това колко и какви шампионати организира БЪЛГАРСКАТА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА? Ако съответните отговорни лица имат желание да публикуват тук подобна информация винаги са добре дошли. Но поради вашето настояване възложиш на нашите служители да направят справка на техния сайт за календара им за 2005 година и съответните нормативни документи. Според справката за тази година в актуализирания им календар няма посочени офроуд състезания! За сведение официалния сайт на БФАС с календара им се намира на:

http://www.sportinfo.hit.bg/

а ето и за ваше удобство последната актуализирана програма която БФАС са публикували на сайта си за тази година:

http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...9/prog2005.pdf

Това е, което мога да направя по вашето желание да публикувам повече за шампионата на БФАС. Най-добре е да се обърнете директно към БФАС за повече подробности.

Има и още един обявен национален шампионат по оффроуд организиран от Трофи клуб България и за който е обявено, че прилага правилника на БФАС, където се извършва класиране за джипове, ендуро и АТВ, но за подробности можете да се обърнете към доктор Светослав Дойчинов, който е организатор. Ако държите да видите и тяхната програма и календар тук е добре да обсъдите въпроса с него директно. Аз не се чувствам компетентен да правя изявления от името на трети лица нито пък политиката на портала позволява това. Още повече доктор Дойчинов има и регистрация тук в портала и ако и когато пожелае може да публикува актуална информация. Не смятам, че ще е коректно ние да публикуваме от негово име каквито и да са материали.

Националния шампионат по офроуд който ние организираме е е изрично обозначен навсякъде с логото OFFRoad-Bulgaria.com и единствено за него мога да ви предоставя продробна информация.

Моите уважения за това,което правите.Ще дойда на следващото състезание да покарам.
                Много ще се радвам, тъкмо ще можете да се убедите със собствените си очи колко "лесни" са ни състезанията. Ще се радвам и да се представите добре но въпроса за вашето участие както и на другите участници е лично решение. Това което зависи от нас е да осигурим честно състезание и равни условия за всички.
                VPetrov.photography

Коментар

доколкото на мен ми е известно клуб древни римски пътища /доктора/ са позакъснели със заявката си в БФАС и са се вкючили в последния момент след, като календара и всичките там работи са били готови, затова състезанията ги няма в сайта. това е българия и е съвсем нормално да има такива "дребни" недоразумения
                  drive alive

Коментар

Странна работа.... написах моите притеснения относно проблемите, които наблюдавам в ендуро шампионатът ни, от там Вера подхвана коренно различна тема и се нахвърли пак да ме обижда, и сега си губя времето да и се обяснявам, като че ли ме интересува мнението и....

Въобще не ме интересуват тези проблеми в 4х4 клубовете, чий шампионат бил "национален", заради подобни безкрайни спорове и нечестности се оттеглих от тези състезания и вече не ходя даже и да ги гледам, както и много хора които познавам. Никой не искам да убеждавам в нищо! Не се опитвайте и вие да ме убеждавате! Нали мога да си изкажа мнението??? Уважавам Доктора и няма да ви кажа това което ми се иска, но краткотрайната памет на хората ме смайва!!!

Абе както и да е, спирам да чета тази тема, защото в нея няма нищо ценно...

Венци има ли вариант да направим отделен форум разрешен само за клубовете организатори на Ендуро шампионата, за да обсъдим нещата по същество, без хора като Вера да разводняват нещата и да ни губят времето с несъществени неща спрямо Ендурото?

Коментар

доколкото на мен ми е известно клуб древни римски пътища /доктора/ са позакъснели със заявката си в БФАС и са се вкючили в последния момент след, като календара и всичките там работи са били готови, затова състезанията ги няма в сайта. това е българия и е съвсем нормално да има такива "дребни" недоразумения
                      Оправдания, извинения, обещания ... типично в ваш стил... едно и също .... отново и отново и отново... невярвам да се е променило нещо ... след 3 години ... аз също някога вярвах ... вече не ...

Коментар

недей така, съвършенни неща няма, хубаво е че има 4х4 шампионат, хубаво е, че има и ендуро шампионат. проблеми има и важното е да се решават, а не да се отрича цялата концепциа.

ендуро шампионата е много по - млад от 4х4 и според мен е добре да внимавате да не допуснете грешките, които вече са допускани
                        drive alive

Коментар

недей така, съвършенни неща няма, хубаво е че има 4х4 шампионат, хубаво е, че има и ендуро шампионат. проблеми има и важното е да се решават, а не да се отрича цялата концепциа.

ендуро шампионата е много по - млад от 4х4 и според мен е добре да внимавате да не допуснете грешките, които вече са допускани
                          Съгласен съм за грешките, и именно това имах предвид в оргиналният пост относно Ендурото.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin
                            Венци има ли вариант да направим отделен форум разрешен само за клубовете организатори на Ендуро шампионата, за да обсъдим нещата по същество, без хора като Вера да разводняват нещата и да ни губят времето с несъществени неща спрямо Ендурото?
                            Защо ли Вера трябваше да си губи времето и да ви помага за шампионата?

И защо си мисля,че този форум не е единствено за ЕНДУРОТО.

Коментар

верче не се сърди
                              стига вече разправии
                              не знам от преди нещо ако си се карате но като за в момента не виждам смисъл
                              а за помощтта БЛАГОДАРИМ

Коментар

И аз Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X