Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига състезания „Bulgaria Trophy Challenge 2013” - Коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Верига състезания „Bulgaria Trophy Challenge 2013” - Коментари

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
    Какъв точно е проблема, от неспазване на правилника или възникване на конфликтни ситуации.
    Проблемите са много повече и много по-дъбоки и не засягат само състезанието в Самоков. Ако ви интересува мога да напиша моето виждане по въпроса.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Интересува ни - иначе се лутаме в мненията си!
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Живко и Пламене от толкова много проблеми не може да се каже кой е най-сериозния, но промяната на правилата за оценяване след края на самото състезание е недопустима. Решението от брифинга сутринта можеше да се вземе и обясни преди стартирането на ден 3, контестации за нещо случило се преди 2 дни да се приеме след края на състезанието, когато вече е ясна цената му също е недопустимо, а правилника го позволява. Ние с Жоро сме го яли вече тоя - справка миналата година на Лазарово и аз казавам, че такова нещо никога повече няма да допуснем.

За самата контестация след като са видели Калин в петък защо не са сигнализирали в петък или събота след обявяване на класирането?

Коментар

Като чета направо оставам с впечатление че съм убил човек???
          Доколкото разбрах въпросната контестация е за петъчния ден-втората зона.При последното си вадене с лебедка си
          скъсах два от коланите,при което колега ни хвърли неговия и ние се извадихме.Разбирам че затова трябва да получа
          наказание и съм съгласен с него.Някой да видя мен или навигатора ми да оспорваме??????????
          Калин Митров-0887929490

Коментар

Според мен вината е изцяло на организаторът и идеолог на веригата Атанас Делев. А именно:

1. Създаване на веригата- амбицията да се направи грандиозна трофи-верига доведе до това, че във веригата се приеха всякакви състезания- от доказани такива с дългогодишна традиция през слаби до бъдещи проекти за състезания. Това нещо освен, че крие огромни рискове от провал изисква огромна работа на организатора на веригата да подпомага и контролира организаторите на отделните състезания, защото провалът на едно състезание се отразява върху реномето на цялата верига. Според мен затова някои стари организатори се отказаха от веригата.
            Състезанията трябваше да се подберат, а тези, които останат извън и искат да се включат във веригата да го докажат през настоящата година, и да бъдат приети следващата.
            Ламтежът за "тлъст" награден фонд доведе до това Главния спонсор на веригата да е и същевременно, организатор на състезание, състезател и капитан на отбор участници. Съвместявайки всичките тези функции за него не е проблем да оказва натиск върху Делев и всички останали организатори от веригата( Което смятам, че се получи на Самоков. Два техни екипажа "чудодейно" станаха 2-ри и 4-ти, а ако самият Главен спонсор не се беше счупил 2-рия ден и съответно не кара третия и той щеше да се нареди на почетната стълбичка).
            2. Правилник. Този правилник Делев го е взел от Сърбия, но според мен въобще не е вникнал в идеологията му. Това е правилник за провеждане на разходка със състезателна насоченост( тип "Пловдив и приятели"), където група приятели си карат и си засичат времена по екстремите. Дори и екстремите да са много и тежки, пак почти отсъства елемента на ориентирането, защото той практически не влияе на класирането. Прологът от първия ден и затвореното трасе от третия ден трябва да имат много по-малка тежест от основния трофи-състезателен ден и да могат да решат класирането само при силно-изравнени резултати от втория ден.
            3. Работа на Организаторът на веригата- в случаят със Самоков ентусиазмът на Сашко не стигна. Той е млад и няма опит в организирането на такова мащабно състезание. Делев трябваше да го консултира и инспектира "изкъсо"- да провери трасетата, пътната книга, пролога, затворения етап, асистиращи и евакуиращи машини и т.н. Да проиграят класирането, различни възникващи ситуации(сухо, дъжд и т.н..).
            Организаторът на веригата трябва да е основният стожер за честно провеждане на състезанията от веригата- да следи да няма местни участници, участвали в правенето на трасето( това важи особено за трофито), за самоволни промени в правилника и всякакви стъкмистики и откровени измами. В темата за Самоков могат да се видят снимки на местни участници, как "пробиват" трасето. Според мен такива състезатели, организатори, спонсори и прочие не трябва да карат или може да карат извън класирането.
            Последно редактирано от Георги Василев; 23-04-13, 13:40.

Коментар

Напълно съм съгласен с Жоро - дано това стечение на обстоятелствата да извади поуки за идните.
              Преди време си предложихме услугите (все хора, които не се състезаваме, но караме), ако това може да помогне за по-добри роудбуци, за преценяване на трудността на даден екстрем, съдии и т.н.
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Жоро, прав си, но само в частта за недостатъчният контрол. Макар че и тук момента е деликатен. Не можем да се натресем с Влади да проверяваме трасета след като не са ни извикали за това. Точно в тази връзка е имало коментари преди от страна на организатори и те са били доста резки. Никои не обича някой неканен да му се бърка в работата.
                Иначе мога да твърдя не нито на мен, нито на Влади, нито на организаторите е оказван някакъв натиск. Обратно, хората за които говориш дойдоха за да няма само десет екипажа на състезанието. Ако бяхме по някакъв начин компроментирани, нямаше да се чудим от къде да съберем пари за състезанията си да отклоняваме от бизнеса и да затъваме в дългове
                И още нещо, най лесното беше да останат нещата такива каквито са, ние да се покрием и каквато е организацията, такава ... Но нали всички Вие дойдохте при нас и казахте че класирането в Петък е несправедливо заради спорният втори етап. Ние не се покрихме, а поехме удара.
                Снощи попремислих нещата, поиграх си малко с резултатите при различни варианти: Със спорният етап, без спорният етап, с точки, без точки ... мога да публикувам какво се получава, но не мисля че е редно. Специално за екипажа на Жоро и Стоян, мога да кажа че ако беше се запазило първоначалното положения вие щяхте да имате най доброто класиране: 4 или 5 място. Ако беше отпаднал етапа, както искахте заедно с повечето екипажи щяхте да сте още по назад в класирането, а екипажите, които мислите че са оказали натиск, щяха да са на 1 и 3 място ... какви щяха да са коментарите тогава, а ... ??? Не съм измислил аз схемата за това точково класиране, но след като вчера разгледах още веднъж резултатите я подкрепям. В конкретната ситуация мисля че това е компромисно, но справедливо решение.
                Конкретно за Жоро, ти си организатор, много помия се е изляла и върху тебе и много добре знаеш че нещата са малко по различни от колкото изглеждат
                BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

Без да желая конфронтация с вас защото сте един от екипажите които много уважавам (Францов/Василев)

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  ... Два техни екипажа "чудодейно" станаха 2-ри и 4-ти...
                  Като човек ангажиран с техническата част по правенето на класирането не мога да се съглася с горния цитат.
                  Иван
                  ivanp98[at]mail.бг

Коментар

За да сложа точка от моя страна.

Мен не ме интересува моето класиране, аз искам правилата да са справедливи и честни и да оценяват адекватно участието на екипажите и през 3-те състезателни дни: да има елемента ориентиране по пътна книга, преминаване през екстреми и да не е възможно състезатели незавършили трофито (ден 2) да са пред състезатели завършили и 3-те дни и минали през всички екстреми. Все пак това е дисциплина Трофи и затова сме дошли, иначе можем да си караме и локално. За момента правилника не работи в тази посока. Ще следя с интерес предстоящите състезания.

Коментар

Първоначално публикуван от Niger Преглед на мнение
                      Като човек ангажиран с техническата част по правенето на класирането не мога да се съглася с горния цитат.
                      Пуснете го най-сетне това класиране да го видим и да говорим конкретно!
                      Между другото аз за първи път участвам в състезание, където правилникът е секретен- нито се раздава на състезателите, нито го има залепен някъде да го четем!
                      Последно редактирано от Георги Василев; 23-04-13, 15:28.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        ....
                        Между другото аз за първи път участвам в състезание, където правилникът е секретен- нито се раздава на състезателите, нито го има залепен някъде да го четем!
                        Че колко пък да е секретен (секретен" - таен, поверителен, скрит, конфиденциален...)? Мнение 242 на стр. 13 от тая тема не е ли точно правилник?

Коментар

Веригата тепърва стартира, правилника не е перфектен, ще се усъвършенства, ще се развият и организаторите, рядко нещата се случват от първия път. Ако са минали три състезания и това продължава, обесете ни!
                          От 2007г. съм състезателен режим, виждал съм доста неща, но ще дам един пример със себе си:
                          2010г. на състезанието в Лазарово, клас експерт, се движихме доста добре. В края на вторият ден стана инцидент и си счупих ръката, приключих участие. Остана ми мисля още една зона да карам и напрактика бях незавършил. Станах Втори в класирането, а не бях влезнал в последната зона. От тогава правилата там се доусъвършенстваха с времето ...
                          В този ред на мисли ... правилата ще се развият, дайте шанс ...
                          BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

+1........ това е истината !

Коментар

Наско, правилата са най-малкия проблем. Могат да се коригират за едно състезание. Проблемът е в спазването им.
                              В този ред на мисли би ли споделил, защо обявихте, че Крум Черпоков е подал контестацията срещу Калин, като всъщност това са трите екипажа от отбора на Главния спонсор? Защо ни излъгахте? Гузна съвест, или...?
                              Според мен посоката, която си поел ще доведе веригата до състоянието на шампионата(ще си кара отбора на Главния спонсор и още няколко екипажа). Спри докато можеш! Ако не знаеш този човек е "врътнал" много на брой и много едри риби(говори се и за Илия Павлов). Теб ще те схруска на закуска. Ще унищожи това, което се опитваш да създадеш! Знам, че няма да ме послушаш, но съм длъжен да те предупредя.

п.п. относно трите състезания толеранс.... нали знаеш- мъжко дупе един път се ..е!

Коментар

Бахти , кой е тоя спонсор бе?
                                Става толкова интересно, че ше ме навиете и аз да участвам в тая верига!
                                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X