Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех Мерцедес от 1939г. Следват 10 години труд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Взех Мерцедес от 1939г. Следват 10 години труд

Хубаво си се захванал, така скоро с колата, но защо ми се струва, че започваш отзад-напред? Бих разхвърлил всичко и изчистил купето от старите защитни и декоративни покрития и работил по него - работата по ламарината е най-бавна, скъпа и трудоемка, докато я свършиш трябва да осигуряваш подходящи условия за възтановените неща, което заема място и изисква грижи, които можеш да си спестиш...
    VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
    SXS-Restorations 0886513079
    Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

А, място има Но иначе напълно си прав. Занимавах се с разни дребни дреболии, колкото да отмине лошото време. Сега май е на дневен ред точно купето. Леко изкърпване, където има нужда, после дърводелската част, която е още по-важна, тъй като дървото си е носеща част. Ако не се направи хубаво, всичко ще се разкриви. Колонката например, която носи двете врати, отдолу е захваната в металните подови елементи, но отгоре се държи на дървена греда! И така, само да отпътува двигателя при майсторите, да не ми се пречка, почвам купето!
      Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Евала колега за придобивката и да ти е честита гледам, че имаш желание да я стегнеш така, че след някоя година ще я видиме по изложенията. Аз искам да ти покажа кола на мой много добър приятел и известен колекцйонер на ретровци и ако имаш някакви въпроси може да се видиме и да обмените опит
        Прикачени файлове

Коментар

Честито колега ! Вече минах по този път но трябва да ти кажа че на мене ми отне само три години реставрацията на този прекрасен модел на легендарната марка . Ако имаш нужда от съвет или нещо по колата имам доста части от V 170 S защото моя автомобил е такъв и е произведен януари 1950година скоро му отпразнувахме 60 годишен юбилей.Желая ти успех при реставрацията знай че в Германия има всичко за модела ! Ричи

Коментар

Честита придобивка.Със здраве и без проблемно да си я стягаш.Жалко,че не си по-близо а бих помогнал да съкратим 10г срок на половина.
            Поздрави и успех.
            0887284106-Митко
            http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
            http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от vladkovd Преглед на мнение
              Евала колега за придобивката и да ти е честита гледам, че имаш желание да я стегнеш така, че след някоя година ще я видиме по изложенията. Аз искам да ти покажа кола на мой много добър приятел и известен колекцйонер на ретровци и ако имаш някакви въпроси може да се видиме и да обмените опит
              Страшна е! Точно това е целта и на моето занятие, такава трябва да стане... някой ден

Ричи, благодаря, със сигуност ще имма въпроси, но още не съм стигнал до същинската работа! В момента най-вече се занимавам да дооправям подслона на колата. Имаш ли някоя снимка на твоята, ще бъде много интересно да я видим!
              Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Здравей колега ,имам целия процес на реставрация на снимки за да се вижда колко труд се хвърля по един такъв автомобил. Ако минаваш през Стара Загора отбии се във ''Ричи" на околовръстното да ти покажа моята кола вече възстановена.Сигурно ще се надъхаш допълнително за реставрацията и ако мога с нещо да ти помогна.Ричи
                Прикачени файлове

Коментар

Благодаря, с удоволствие, някой ден като имам път натам! Страшна е!

А ето го двигателят обезглавен. До тук изглежда много добре! За да няма разочарования, подходих с идеята, че вътре ще е ръжда и пълно мазало, но за щастие нещата са доста добре! Разбира се, ще се радвам чак като се види как са валовете и лагерите. Вече е при майстора и след някоя и друга седмица ще му дойде реда за разглобка и проверка.
                  Прикачени файлове

Коментар

А ето го и съвсем изкормен За щастие, нещата са сравнително добре. Валовете и лагерите са Ок, главата Ок, клапани и т.н..... Ремонтиран е, качествено при това, но при буталата нещата са трагични. Биелите са си от такъв мотор, но буталата не съм сигурен от какво са. Монтирани са чрез втулки на буталните болтове. А сегментите... там вече е чудо на чудесата Някои са вероятно от Мохер, други.... от нещо друго... Дори и на едно и също бутало - различни сегменти! И най-интересното, на всички при ключовете имаше луфт от 2 мм. Да, това имам предвид, 2 милиметра
                    Но няма страшно! Имам добри оригинални бутала, 4 броя ризи с оригинален размер, само трябва да се поръчат сегменти и от цялата работа може и да стане двигател И клапаните ще се сдобият с нови водачи.
                    Прикачени файлове

Коментар

Ех ,късметлия си си колега аз моя двигател го събирах из целия двор на стария собственик.Блока в гаража ,главата при кокошките а другите части ги изравяхме от хизби тавани и къде ли още не . Ще ти изпратя снимки на частите преди и след ремонта /сега не изглежда по този начин/.В момента е приведен в оригиналния си вид . Ричи
                      Прикачени файлове

Коментар

ето една снимка за колегата и от мен се пак е мерцедес аз ако няма в компа то кои има ....колега извиняваи за тъпия въпрос но колко пари зема този красавец и колко мислиш да вложиш .ако е таина не казваи
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Ричи Преглед на мнение
                          Ех ,късметлия си си колега аз моя двигател го събирах из целия двор на стария собственик.Блока в гаража ,главата при кокошките а другите части ги изравяхме от хизби тавани и къде ли още не . Ще ти изпратя снимки на частите преди и след ремонта /сега не изглежда по този начин/.В момента е приведен в оригиналния си вид . Ричи
                          Голямо приключение, ама то това е сред интересните неща в хобито Иначе, наистина с този беше по-лесно. Ама някой ден ще започна и втори дригател, там ще е веселба Имам силно ръждив блок, 2 глави, водни помпи, картер, маслена помпа, маховик и т.н... Трябва да му намеря колянов и разпределителен вал + клапани. И принципно би могло от купчината скапани части да стане още един такъв мотор. Но... някой ден, сега не му е ред!

Колкото до план-сметката, идеята ми е най-общо да излезе грубо десетина хиляди цялата работа. Като обаче това включва доста много личен труд. Ако я дам да се прави всичко някъде, лесно ще излезе двойно, ако не и повече. Но идеята е каквото мога да направя, каквото не знам да науча как. Естествено, някои неща, като двигателя, си искат майстор.

Коментар

Първоначално публикуван от diqn.xr Преглед на мнение
                            ето една снимка за колегата и от мен се пак е мерцедес аз ако няма в компа то кои има ....
                            Този е продаден преди 1 година в чужбина.
                            Доколкото ми каза вече бившия собственик - с идея за възстановяване в пълен оригинал.
                            Let there be Rock!
                            Opel Rekord C Coupe 1971
                            Opel Rekord D Coupe 1975

Коментар

Тия са една идея по-лесни, защото са изцяло метални. Предвоенните са малко пипкави с тия дървени конструкции вътре, носещи при това , докато този си е от метал и се спестява много труд, пари и нерви.

Коментар

Колега , писах ти в Клубния Мерцедес Форум ... незнам дали си видял.
                                Става въпрос за това чудо:

Собственика е приятен австриец който говори много за колата си. Живее до на приятелката ми баща и (той ми каза за колата и един ден го попитах човека та даже ме пусна в гаража да го снимам).
                                Мога да го питам за литература, информация за части и други работи.

Поздрави, Мартин
                                Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                                Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                                Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X