Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една моя мечта,нуждаеща се от вашата помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Една моя мечта,нуждаеща се от вашата помощ

Ако искаш никел хром мога да помогна но е в Пловдив

Коментар

Ами спрях се на хром на спрей ,сложих му акумулатор,сметнах ,че няма да успее да презареди и не ми трябва реле,само че с изправянето на тока не можах да се справя,във Варна продават някакви грец-ове за по 600/1000 волта и не знам какво ще правя,моля електричарите да ударят едно рамо,ако не ги затруднявам иначе с акумулатор фара си е голям кеф,и с малко изолационна вата в ауспуха вътре,направо имаш чувството ,че караш някоя мз-ка(по звук и по фар де ),та това ми е проблема засега иначе хрома ми остана за кормилото и другите дреболиики,каплите ги минах с два слоя боя за джанти и съм предоволен от резултата все нямам възможност за снимки ,но в най скоро време вече обещавам ,че ще ви покажа резултатите
      Последно редактирано от belov15; 23-08-09, 05:24. Причина: коригиране

Коментар

Не се подвеждай по микроскопичната мощност на генератора. Когато са го правили Балканчето, идеята е била, че натоварването от лампите (фар, габарит) ще е достаъчно, за да "удуши" напрежението и да го държи в рамките на 5-7V.

Когато сложиш акумулатор обаче, особено ако е зареден и в момента не ползуваш фара, като нищо можеш да го кипнеш и да го скапеш, щото напрежението без товар е доста високо - не помня колко, но е доста над 6V. Другия проблем, който може да си докараш, е когато акумулатора се разреди повечко (а то не е трудно), да ти изпуши бобината на генератора от претоварване.
        Ако няма да правиш дълги преходи, а не те съветвам да ги правиш, може би едно добро компромисно решение е да оставиш фара да работи само на акумулатор, без дозареждане. Хем инсталацията ще се запази в максимално близко до заводския вид, което си е важно за ретро машина, хем няма да си отваряш допълнителни главоболия - ще е достатъчно да имаш или да си направиш едно що-годе читаво зарядно за в къщи. Може да монтираш букса близо до акумулатора, за да не се налага да го сваляш всеки път.

Преди време, когато имах Балкан 50 (леле, чак толкова отдавна ли е било...) помня, че имах ядове със същата бягаща центровка, но убий ме, не си спомням как я оправих тогава. Помня, че нещо преправях по крепежите и се оправи, но само толкова...
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Решението за използването на хром никелов спрей е твой,но няма да има защитния ефект който се получава при електрохимичното покритие.Казвам ти го като човек който се занимава с такива покрития.Е разбира се варианта със спрея е много по евтин.

Коментар

Ами като човек,работещ само през летния сезон просто нямам възможност за друг хром а относно акумулатора-
            вързал съм го така,че с ключе прекъсвач определям откъде да взема ток фара от акумулатора или от бобинките и също дали да зарежда или не иначе на буксичка съм си изкарал едно малко ампермерче,това съм го измислил само грец-а не мога да го измисля още тоест как да ми се зарежда от самата бобина

Коментар

Имам един балкан ,обаче нещо са е брицал и го продавам на части. Ако някой има нужда от нещо ... 0887493385
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Tjagqg.amtwpjga0664.jpg
Прегледи:1
Размер:156.8 КБ
ID:5122670

Име:Tjagqg.amtwpjga0667.jpg
Размер:218.5 КБ
ID:5122671

Име:Tjagqg.amtwpjga0668.jpg
Размер:207.5 КБ
ID:5122672

Име:Tjagqg.amtwpjga0670.jpg
Размер:101.2 КБ
ID:5122673

Име:Tjagqg.amtwpjga0669.jpg
Размер:249.9 КБ
ID:5122674

Име:Tjagqg.amtwpjga0672.jpg
Размер:126.2 КБ
ID:5122675

Име:Tjagqg.amtwpjga0678.jpg
Размер:139.9 КБ
ID:5122676

Име:Tjagqg.amtwpjga0677.jpg
Размер:132.7 КБ
ID:5122677

Име:Tjagqg.amtwpjga0665.jpg
Размер:151.6 КБ
ID:5122678

Коментар

Откъде си,дай да се разберем нещо за контактното ключе и за километража евентуално и за стопчето

Коментар

...да ,но още не съм решил дали наистина да го поправя или да го продам на части.Може ли да ме посъветваш?

Коментар

Ами кажи си оплакванията,но отсега ще ти кажа-ако ти е заминал коляновия вал,махай го и хич не се занимавай,от магазина чисто нов е 150 лева,а втора ръка,няма хубав:
                    Я ще мята,Я няма да е центрован,я чопа няма да го има,я конуса ще е заминал,я втулка на биелата и така нататък,затова-нов,а пък той-колкото 2,3 мотора,така че ако е това-не си струва,но кажи си все пак оплакванията и ще помагам с каквото мога,дори ако си около Варна,може и физическа помощ да ти окажа,че с моя какво ли не претърпях вече,май не остана нещо което да не ме е мъчило,онзи ден чисто нова гума-пръсна се,на мокър асфалт,не питай как не се хвърлих под моста,жалко все не ми остава възможност за боята и хрома,но ще дойде и това време,аз съм се зарекъл ,че няма да го продам,дори си търся втори мотор- 50 cc +,задължително поне 20 годишен
                    Хайде,че пак се отплеснах...та кажи какви са проблемите,ще следя форума и ще чакам да пишеш.

Коментар

Първоначално публикуван от balkan75250 Преглед на мнение
                      ...да ,но още не съм решил дали наистина да го поправя или да го продам на части.Може ли да ме посъветваш?
                      Разгледай тук:http://balkanmotors.portbb.com/index.php
                      Може да ти помогне да решиш какво да правиш

Коментар

Няма какво да се занимавам . Ще ти дам частите ,защото ще копувам "нов" Балкан 50. Дават ми го работещ само за 100 лв .Даже ако искаш някоя друга част мога да ти продам.

Коментар

Ами колега,аз се пребивавам на скайп : smu4ko5 там може да ме намериш и евентуално да пишем,разменяме информация за тези прекрасни машинки и т.н.

Коментар

едно друго момче иска да купи ключа .кво ще правим.ако искаш влез в скаип да се разберем

Коментар

Вече си взех нов Балкан.Намерих го в едно село за 50лв.Палеше,но сега има една много досадна повреда.Кабелът за свещта излезе и не иска да влиза и зацапва свеща.
                              Ето и видео, заснето преди да се развали:
                              http://vbox7.com/play:20eba59c

Коментар

еееееееее ,отдавна не бях чувал тоя звукВ началото на 80-те и аз имах 'Балканче " купихме го с един съсед партиино и се започна с грубия тунинг
                                Главата --от симсон ес50 ---за фасон
                                3-ти сигмент
                                предница с амортисьори --от Ковровец
                                задна капла --симсон
                                сдалката ---отрязана за 1
                                задни ам. ---роял
                                кормило по-поръчка при мангалите в Сънчево -широко около 1 метър
                                дръжки kawasaki----най голямата ми гордост

и яко газ
                                много случки имам с тоя дзвер ,ето една
                                карам си аз из вилната зона (тогава беше супер диво) и гледам вдясно едно магареееее ...и докато си помисля ,че може да мине на левия бряг и един синджир ме хвана през кръста и аз .....по задник ,магарето рита ,аз лежешком-пълзешката дърпам мотора ...цирк!
                                Та от Варна съм скаипа ми е miroididi11 ,ако ти потрябва стругар ,можеш да ме потърсиш!Братчеда има струг и фреза....успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X