Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Спортен автомобил "София"
Свий
X
-
От: Спортен автомобил "София"
Може наистина да съм се объркал за мястото на снимката, но за тавана съм сигурен че го имаше беше от нещо като наилон и се прибираше назад като щора. Обещаван през септември като се прибера в бг да се видя с момчето на по бира и евентуално ако още е при тях да наснимам колата... някои може и да я е виждал едно време из София, беше тъмно син металик.0-
Коментар
-
Колега това със щората се ползваще само лятото и не е невъзможно да е било правено от собственика... просто и махахме вратите и ставаше кабрио. Иначе си имаше и нормални врати колата с които вееше яко и течеше като завали... но тези неща са лестно поправими с някое подходящо уплатнение от съвременен автомобил.0-
Коментар
-
Колега, поздрави за проекта!!! Оригинална или не, това си е София. Би много по - добре да се движи по улиците такава кола, макар и тунингована, отколкото оригинално купе, с безброй липси да се съсипва в някой двор, така че действай смело. И не се сърди на колегите, които те критикуват - освен, че всеки си има право на мнение, в критиките може да намериш и смислени аргументи, които да са ти полезни.
Аз си мисля, че автомобилът София е с доста противоречив дизайн. Освен това той не е имал шанса да се развие. И може би затова колата изглежда малко странно, но при всички случаи не може да те остави равнодушен, което я прави много интересна... Та поради доста разчупените й форми, аз си мисля, че при една трансформация, каквато ти си захванал, би било добре да помислиш върху "опростяването" на някои обеми, ако мога така да кажа. Например това с арките на калниците е добър пример в тази насока. Мисля си също, че подобен трябва да е подходът ти и към фаровете. На тези "богати форми" на купето, слагайки тези четири фара, в неправилната форма, която си им предвидил, допълнително "товариш" вида на колата.
ето и един пример за развалена (според мен визия):
http://www.blogcdn.com/www.autoblog....c-roadster.jpg
А това би трябвало да е класическия вид:
http://s3.andrewtweber.com/cars/867.jpg
Помисли за по - обикновени форми, които да пасват на контура на купето... И т. н., и т. н.... На чужд гръб и сто тояги са много, казано с една дума. Разгледай малко снимки на италиански прототипи от 70-те и 80-те за вдъхновение. Но като цяло това е моето мнение - тази кола няма нужда от ярък цвят, от допълнителни спойлери, планки, чупки и т. н.
Успех с работата, имаш шанс да сътвориш нещо уникално!
Относно механиката - всичко зависи от финансите, с които разполагаш, но така или иначе тази кола ползва компоненти на ВАЗ, IFA и др., защо не помислиш за нещо по - изпитано и изпипано, което е лесно пригодимо за ремонт, трансформации и т. н....
Коментар
-
Всички упорни точки на двата горни и двата долни носача са вече на точното място.След доста труд и много мерене всичко е на място.Гумите завиват и се движат нагоре и надолу както трябва.Предстои ми да заваря всичко и приключвам с работата по предницата.Чесно да си кажа направо ми писна вече и нямам търпение да продължавам с купето.
Коментар
-
Имаш ли снимка на профила на колата преди да започнеш да работиш по нея. Ако можеш ми я прати на e-mail: hri_sim@abv.bg
Благодаря предварително.
Ицо
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар