Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен автомобил "София"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спортен автомобил "София"

Някой от Поршетата са с по-широка задница, а иначе има ситроени с много по-тясна задница от предницата ,така че според мен ,ако всичко се направи както трябва няма значение между двете предни и двете задни гуми какво е разстоянието.Даже на мен ми харесва много автомобил с по-широка задница от предницата,даже и с по- висока задница , но като цяло праговете на автомобила да са водоравни и самата кола да ниска в предната и висока в задната страна .мисля ,че ме разбирате за какво говоря.

Коментар

Говоря за геометрия...колея,следа,стъпка на мостовете, не за визуални 'атрибути'.

Коментар

Аз не разбирам какво общо има ширината на предницата и задницата с лошото управление? Да разбирам ли че 1.6м предница и 1,6м задница, ще се кара по-добре от 1,6 предница и 1,8 задница. Съвсем образно?

Коментар

Образно казано, да!...па и ако задницата е 1,58м...още по-добре

Коментар

Колега, върху следата на предните гуми стпваха и задните.

Коментар

Лично мнение - gimiks, вие унищожавате този автомобил, а не го възстановявате или реставрирате! Фарове от Фиат, китосване и лепене където няма нужда, промяна на окачването (която явно не се прави с мисъл, а както дойде)... Ами, извинявайте, но накрая ще имате лагерна количка марка "Сбирщайн" без никава стойност в нея, а не "София".
              "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Подкрепям колегата Павлин Андреев.Този автомобил трябва да се реставрира в оригинал,за да се помни създаденото от българин.А самоделки без стойност в България има много по дворовете.Все пак София-та е разработена в институт и лицензирана.Жалко за унищоженият автомобил,останали са няколко бройки.

Коментар

Вероятно иска да го ползва като бегачка. Но бегачка ставаше и от оригинала.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Донякъде съм съгласен с колегите по-горе. Но подкрепям колегата за проекта. Харесва ми как го е замислил.
                    Със сигурност ще стане по-красива кола от оригинала.
                    Едва ли иска да го ползва като бегачка. Има къде по-добри бази.
                    Просто споделям мерака му.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Колеги,ако някой се интересува от автомобил София мога да го заведа до един пункт за скрап в София,там днес засекох една качена върху някакъв фургон и във все по-лошо състояние...Скрападжиите нищо не можаха да ми кажат но ако тук се намери мераклия ще го заведа да говорят и може да излезне нещо-знае ли човек?Който има въпроси на ЛС.

Коментар

Аз НЕ плювам по колегата.Поздравявам го за ентусиазма и харченето на пари,но е могъл да използва като база друг масов автомобил.Има много подходящи модели за развиването на фантазията.София-та заслужава да се запази автентична.Все пак е наша,българска.

Коментар

Г-н Андреев, Вие явно въобще не сте наясно с автомобила ''София''.Какво означава фаровете са от Фиат , след като никой не знае от какво са оригиналните ,а и неможете да отречете ,че фиятовите седат много по-добре.Какво означава промяна на окачването, след като и там не знаете какво е оригиналното,но аз ще Ви кажа.Оригинално тази кола излиза с ладово окачване и гумите седат на една педя навътре от веждата.Говоря за повечето от тези коли.Ще Ви обясня и друго,и горния,и долния носачи на Лада,ако знаете въобще как изглеждат,са ги прерязвали през средата и са ги удължавали с шини или винкел, за да ги направят по-дълги и да достигнат ръба на калника.Е ,аз мисля,че мойто решение за промяна в размера между двата горни и двата долни носача е много по-разумно.Вярно е,че ще преправя окачването, но искам да Ви кажа,че преди да отрежа всичко и да започна от начало с предницата, размерите ги бях направил до милиметър еднакви и това мога да го докажа на всеки който не вярва. От център на предна лява гума до център на задна лява беше точно колкото и при дясните(говоря за междуосовото разтояние),а сходимоста въпреки,че трябва на предните гуми да е леко затворена,аз я бях направил и там до милиметър точно.Все пак тази кола , ще минава на реглаж преден и заден мост.Ще Ви кажа и нещо друго,като можете направете си Ваша лагерна количка,но МОЛЯ Ви, не я кръщавайте(Сбирщайн),защото името ми хареса много и мисля ако ми позволите да го запазя за моята лагерна количка.

Коментар

Колега Bobi67 , а на теб ще ти кажа друго,колата която е моя не я реставрирам,а я правя ,мисля че има огромна разлика.Аз си купих голо купе без нищо по него.Без предни носачи,без главини,без пружини,без рейка ,без абсолютно нищо дори нямаше уши ,в които да захвана носачите,без пръта на волана абе без нищичко и мисля,че е нормално да имам някакъв проблем и да трябва да преправя нещо.София-та е разработена и лицензирана,да така е ,но и ти явно си много далеч и най вероятно само си чел тук там нещичко.И друго,този автомобил има три или четири оригинално произведени задни капаци и аз се доближавам почти на 100% до една от оритиналните задници на автомобила.За предницата мисля, че ти обясних,в задната час на колата ,където се намира двигатеа и ходовата час ,също нямаше нищо.Така че ,моите извинения,нищо не съм унищожил, единственото нещо което не е в оригиналният вид на Софията това са двете страници и фаровете на автомобила .А има и нещо друго,първите такива коли са били с вдигащи фарове от лада 1500 ,тези счетирите кръгли фара,а следващата е била с правоъгълен фар от неизвестен зна мен автомобил.Мисля ,че моята четворка лупи от Фиат пасват идеално на колата. И друго колега ще ти кажа това не е никаква самоделка, защото който е виждал истинската София на живо и види моята, едва ли няма да познае ,че моята кола не е София.

Коментар

Колега bojitch ти просто само се заяждаш, явно това го умееш перфектно.Между другото не разбрах нещото ,което ми написа малко по-назад в тази тема ,а именно това:Историята познава и други неотваряеми автомобили.Аз там обясних, че на вратата няма да има дръжка за отваряне,ще се отваря само с дистанционно управление.Не съм говорил за неотваряем автомобил,защото няма такова нещо или ако има ,нещо ,което не се отваря ,това нещо мисля,че не се нарича врата.
                              Последно редактирано от gimiks; 12-06-13, 19:47. Причина: правопис

Коментар

Колега, автомобила си е твой и можеш да си го правиш както на теб ти харесва. Би трябвало да си наясно, че няма как да се хареса на всички, независимо как постъпваш. Давай напред и това е .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X