Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен автомобил "София"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спортен автомобил "София"

Отзад с цял мост ли е или с независимо окачване?
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Независимо окачване, дори може да се регулира сходимос и на задните гуми.

Коментар

Хе-хе! Май търсиш заяждане във всеки пост.
        Никой не се заяжда! Даже получаваш похвали, но при реставрациите винаги се стараем да запазваме оригинала. Колкото повече, толкова повече! С такива препоръки, колегите и аз, само ти мислим доброто. Ще ми кажеш ли кое е заядливото в поста?

"Вероятно иска да го ползва като бегачка. Но бегачка ставаше и от оригинала."

По втория въпрос:

"Историята познава и други неотваряеми автомобили"

Ако падне акумулаторът, как ще отвориш? Спомням си един Мерцедес със скапан акумулатор. Трябваха ни няколко часа, за да успеем да го отворим.
        Както видя, елементарни обяснения, но трябва да се чете без въображение за нещо нередно.
        И помисли за правописа, че се чете трудно.

Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Колега Сахо много съдници бе братко, ама без покритие

Коментар

Не ме мисли.И Ладата беше така отварял съм я и с паднал акумолатор.Все пак аз си правя всичко и е нормално да мога да влезна в моята си кола.

Коментар

Аз съм ги премислял тези неща повярвай ми в моята си кола мога да вляза за около едно минутка , а не за часове. Казах ти всичко си правя сам.

Коментар

Ами защо не разкажеш как се влиза в такива коли? Може да потрябва и на мен и не ми се губят нови часове.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от gimiks Преглед на мнение
                  Колега Сахо много съдници бе братко, ама без покритие
                  Колата си е твоя. Правиш с нея каквото си искаш.

За покритието - колата е уникат. Не само уникат исторически, но най-вече - уникат в грозотата си.

Разбираш ли - тази кола беше подтискащо грозна още през 80те, когато се появи. Спомням си със съученици я зяпахме по центъра, нова новеничка и се чудехме как е възможно кола да е толкова, толкова грозна. Единодушно. Един не съм видял да и хареса дизайна.

Пак и се радвахме. Понеже беше уникат, понеже беше ниска, понеже беше плоска, и най-вече - понеже беше боядисана в много, много красив металик. По онова време това беше рядкост.

Връщайки тази кола от отвъдното нямаш вариант "тези фарове и стоят по-добре", просто понеже колата си е изначално грозна. На нея нищо не може да и стои добре В това и е чара.

Мисля че това което повечето колеги имат предвид е че не трябва(ше) да режеш от съществуващите панели, за да не и избяга оригиналния вид (колкото и варианта да е имало). Понеже така имаш "извинението" (не че трябва да се извиняваш някому) че поне колата ти е в оригинален вид.

За карантиите - кучета ги яли. Това нещо е събрано от съществуващи, вече допотопни за времето си модули. Пази Боже, да не се стига до там, но не вярвам някой някога да му е изчислявал противоударните качества. Тия кормилни колонки от един вид автомобил (стар), поставени в друг автомобил, под друг наклон и тъй нататък накъде ще тръгнат при удар, дали и къде ще се огънат - заменяй смело с най-модерното и качествено което можеш да намериш.

Успех
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колега разбери ме правилно,съжалявам,че немога да ти обясня.Има ключарски услуги звънкаш идват и отварят колата пред теб.Аз говоря ,че влизам в моята си кола ако ще въобще да няма акумулатор

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      Ами защо не разкажеш как се влиза в такива коли? Може да потрябва и на мен и не ми се губят нови часове.
                      Ладата се отваря по бързо с лист от ножовка,отколкото с оригиналния ключ.Обаче за това арестуваха през соца,вервай ми...

Коментар

Много странно, да не кажа - неадекватно, поведение за човек, който първоначално е написал следното:
                        Първоначално публикуван от gimiks Преглед на мнение
                        Защо не пишете .Не Ви харесва това ,което правя ли. Одобрявате ли прототипа,който правя,ако не кажете защо ,ако е да дайте малко кураж.Въобще напишете нещо ,макар хубаво или лошо мнение ,поне нещо .
                        На практика излиза, че искаш да получаваш само положителни мнения. Няма как да стане. Това е публичен форум и всеки има право да си изрази мнението.

Първоначално бях решил да не пиша, защото все пак гледам мерак имаш много, но при така демонстрираното отношение ще напиша следното - не ми харесва. За мен с този касаплък осакатяваш една от малкото останали коли от този вид. Верно грозни са по рождение, но са и (без)ценни защото са български и защото са много малко останали. Твърде ценни за да се унищожават по този начин. За всяка друга кола това може да се нарече тунинг, но за едно рядко срещано, българско ретро - просто унищожаваш история.

Коментар

Еех, аз пък съм любопитен към проекта и се надявам собственика му да не се откаже да го побликува.Не мога да се съглася, че тази кола е ретро-какво е това ретро от края на 80-те?Даже и за класика не може да се вреди... единственото вярно е, че е рядка, но пък не съм чувал "София" да е търсен екземпляр за колекции... може да се получи нещо хубаво, но ако не го оставим да ни покаже-няма да разберем.
                          Между другото много хора са казвали и за Шелби, че съсипва коли, а днес вече и той има своето място в автомобилната история.

Коментар

Искам да получавам мнения,да така е ,но във всички случай не само положителни .Приемете извинението ми към всички ,но според мен колата в оригиналният вид погледната странично не прилича на нищо.Много грозни вежди , няма никакво нормално очертание около гумите. Мися,че по-красиво ще бъде извивката да очертава гумата.Веждата на задна лява гума не се вижда добре ,там е още по-грозно в задния край.Тази кола стъпила на гуми е висока 1,35м. От земята до прага на колата е 30см,ножа под фаровете стои на 35см. от земята . Е моите извинения колата,която аз си изработвам стои като всяка една спортна кола ,ниска и размазана на земята.Ножа е на 15см. , прага в предната страна е на 15см. , в задната 17см. Изглежда като настъпена жаба,а не като жаба на кокили.Колата си я правя за мен и искам да бъде красива ,с много добре изразени форми и очертания.Мисля, че постигам добри резултати.Така, че аз не резтаврирам автомобил и дори не мисля ,че го унищожавам,това е мое мнение.Аз не желая когато изляза на улицата с моята си кола всички да казват в един глас''какво е това грозно нещо,неприличащо на нищо''. Нали много от Вас казват така ?Е ,се си мисля,че така ще казвате и за моята кола.Надявам се,че разбирате какво правя аз.Между другото в един от постовете бях написал,че въпреки всичко ,който е виждал автомобил СОФИЯ на живо ,ще разпознае моята кола и то не на 100%, а дори 1000%. Аз преработвам купето , но като цяло си е същата.Приемете го ако искате и като тунинг.Не виждам проблем да има тунингована СОФИЯ,тя пак ще е Българска, няма да стане Китайска .Не разбирам защо говорите за унищожаване,а не за изработване.Една кола без значение каква е ,когато се тунингова добре всички се заглеждаме . Понеже аз искам моята СОФИЯ да изглежда уникална и малко по-красива Вие ме хулите , че унищожавам Българското.Ще споделя и нещо друго.Купето като го купих беше голо като пушка.Ако бях решил да направя само предното окачване,да пусна ладовия двигател и варбурговите скорости ,да бях забравил вече ,че съм правил СОФИЯ.

Коментар

Купих си купе и непожелаха да ми дадат на заем калъпите за вратите и за задния капак.Имах ли друг избор според Вас? Гледам да се придържам към оригиналния вид ,но на Вас не Ви харесва.

Коментар

Правя си моята кола и искам да изглежда перфектно,поне до колкото е възможно.Вземете бялата СОФИЯ от вторичните за 10 000 лева и резтаврирайте. Тази СОФИЯ има предна и задна ходови часи.Има и диф,мисля че двигателя е блокирал.Мушнете един мотор и действайте.Трябва едно челно стъкло . Долната час на лявата врата под страничното стъклото трябва да се изгради от стъклоплат и смола, защото липсва. Като искате ''грозната'' според Вас,но оригинална СОФИЯ сложете 10 000лева в джобчето,защото толкова парички искат там и резтаврирайте. Аз мисля,че добе Ви обясних какво искам да се получи от моята (лагерна количка с име СБИРЩАЙН).Така я нарича един от колегите във форума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X