Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вече ш'са гръмна!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вече ш'са гръмна!

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
    http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...comment-newest

Писаното е ясно - всички го виждаме ежедневно. По интересни са коментарите!.........
    Особено този.....
    rumen221
    ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В ГЕРБ…

В наше село има кръчма, която не е фалирала още от времето на Василий ІІ – българоубиец… От тогава, та до сега, на стената на кръчмата е написано само едно правило…:

- „УВАЖЕНИЕ, ВСЕКИМУ – ВЕРЕСИЯ, НИКОМУ”…, а Пешо – простия е дописал – (ДОРИ ЗА РИМЛЯНИН…)

За интеграция на РИМЛЯНИТЕ е необходимо… „РЕГЛАМЕНТИРАНО СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО В ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ…”, накратко казано - АВТЕНТИЧНА ДЕМОКРАЦИЯ…

НО… ЗА ДА НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ НЯКОИ…, КАТО ЗАЙЦИ… помощите за деца ТРЯБВА да се дават само на пълнолетни родители, защото – ТЕ ОТГОВАРЯТ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ СИ ДЕЦА…!!! Забранено е – ДЕЦА, ДЕЦА ДА РАЖДАТ…!!!
    Конституция:
    Чл. 47. (1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.
    - Нека видим и бг. Закона – „Семеен кодекс”…:
    Чл. 6. (1) Брак може да сключи лице, навършило осемнадесет години.
    ИЗВОД:
    - ЗА РОДИЛКА ПОД 18 ГОДИНИ ОТГАВАРЯТ САМО И САМО РОДИТЕЛИТЕ И…!!!

При днешната 97% бедност е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО…САМО СЕМЕЙНО ПОДПОМАГАНЕ (а не детско)…:
    1. "СЕМЕЙНО подпомагане за отглеждане на дете", да се плаща (както е по Конституция) само на СЕМЕЙСТВА ОТ ПЪЛНОЛЕТНИ РОДИТЕЛИ…, в размер - 80% от работната заплата (за безработните от МРЗ)..., за първите три деца ДО НАВЪРШВАНЕ НА ТРИ ГОДИНИ…
    - ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА…!

2. На ВСИЧКИ СЕМЕЙСТВА на деца от 4 до 7 години, да се плащат „Средства за социална интеграция" – по 1/3 от минималната пенсия, ЗА ВСЯКО дете, НО САМО КОГАТО посещаващи детски ясли и градини.
    - ТОВА Е ИНТЕГРАЦИОННА ПОЛИТИКА…!!

3. На ВСИЧКИ СЕМЕЙСТВА на деца от 7 години, до завършване на средно образование (безплатно по Конституция), на СЕМЕЙСТВОТО да плащаме само "Средства за образоване" – по 2/3 от минималната пенсия, НО САМО КОГАТО децата посещават училище...!
    - ТОВА Е ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА…!!!

4. Всички ИНДИВИДУАЛНИ социални помощи на едно пълнолетно лице СУМАРНО…, да са под минималната пенсия от 136 лева! Особено безкомпромисен да е "Отказа от социална помощ" при "Отказ на предложено работно място отговарящо на ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ЦЕНЗ ИЛИ ПРОФЕСИЯ”…!!!
    - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ…!

5. Общините да регистрират НЕЗАБАВНО фирми за "Облагородяване на общината", където с нискотехнологичен труд, необразованите и без професия безработни граждани, да си изкарват прехраната...!!!
    - ТОВА Е ПОЛИТИКА НА ЗАЕТОСТ…!

6. Неграмотен ЧОВЕК (не маймуна) се ограмотява за 6 месеца. При отказ – без помощи и на трудовата борса...
    - За 3 месеца се „взема” професия... При отказ – без помощи и на трудовата борса...
    - Имащия квалификация, но отказал работа отговаряща на квалификацията му - на трудовата борса... и на „Жизнен минимум”, от 65 до 135 лева..., защото 65лв. е гарантирания от държавата минимум, а 136 лева е минималната пенсия за честно положен труд…
    - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ…!!!

7. За нерегистриран на борсата – никакви помощи...!!!
    - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕН РЕД… !!!

- БОКО, РОСКО, а и ти Тотьо, ето това е КОМПЛЕКСНА, ДЕМОГРАФСКА, ЗДРАВНА, СОЦИАЛНА И ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА....!!! ПРОСТО е да се направи…, но само с ПОБОИЩА НАД ТИЙНЕДЖЪРИ не става, трябва и АКЪЛ, ама то не е картоф да го насадиш…
    Сигнализирахте за неуместен коментар
    Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
    Това е потресаващо, да си бутат децата пред колите, за да изнудват после за пари! Представяте ли си що за изрод трябва да е човек, за да го направи.... отделно, че ще съсипе и психически шофьора за цял живот, това е направо... нямам думи просто
    Виве това се случваше и по-отдавна. По тази причина винаги, когато минавам покрай цигански къщи се оглеждам с 4(четири) очи, карам с утроено внимание и минимална скорост (все пак достатъчна да не ми свалят гумите в движение).
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

...помощите за деца ТРЯБВА да се дават само на пълнолетни родители, защото – ТЕ ОТГОВАРЯТ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ СИ ДЕЦА…!!! Забранено е – ДЕЦА, ДЕЦА ДА РАЖДАТ…!!!...

И не е само това, осъществяването на сексуален контакт със малолетни и непълнолетни се преследва по актуалното ни законодателство, дори и формално да е "по взаимно съгласие".
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        ...помощите за деца ТРЯБВА да се дават само на пълнолетни родители, защото – ТЕ ОТГОВАРЯТ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ СИ ДЕЦА…!!! Забранено е – ДЕЦА, ДЕЦА ДА РАЖДАТ…!!!...

И не е само това, осъществяването на сексуален контакт със малолетни и непълнолетни се преследва по актуалното ни законодателство, дори и формално да е "по взаимно съгласие".
        То добре, ама, ...
        Срещу природата не се рита. Проблем има, но той първо трябва да бъде разбран, за да бъде решен.

Всъщност, не знам кой е измислил, че пълнолетието е на 18г - това в България е северняшка неуместност. Някой от нас, най-белите българи, може ли да се похвали с непорочно пълнолетие? Някои сведения от турско време (за българите!) дават приемлива възраст за женене 16г.

Коментар

Римските закони няма нищо общо с Българките
          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ...Всъщност, не знам кой е измислил...

Който - той.
            Писаните закони имат много малко общо и при съставянето им изобщо не се търси тясна обвръзка със логика, морал, традиции и пр. условности от този ред. Така, или иначе - това е положението. Точно тези елементи (секс; бременност и раждане на 10-12 ... 14 год.) на законодателството, мен лично, малко ме засягат, но има ред други, които изобщо не ме устройват - личното ми отношение, обаче, изобщо няма значение за валидността им.

Коментар

Който - той.
              То така, ама в случая се опитваме да ползваме инструмент, който и за простите неща не работи, към сложните.

Коментар

Всъщност, съвсем не можем да разсъждаваме дали работи, защото никой не се и опитва - дори - да го ползва.

Коментар

Всъщност, съвсем не можем да разсъждаваме дали работи, защото никой не се и опитва - дори - да го ползва.
                  ...т.е. не работи. Няма и как, защото в кауша няма място за всички. (превод - държавата няма и теоретичния капацитет да наложи прилагането му).

Сума други правни инструменти работят съвсем задоволително и обхващат повечето хора.

Коментар

То кауша съвсем не е единственият завършек по всички въпроси и като така - капацитетът му не е лимитиращият фактор. Точно обсъжданата подробност, дори не е достояние на "повечето хора" не че знаенето еднозначно предпоставя спазване, но е показателно доколко инструментът не е потърсен даже.

Коментар

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4758251 само ние не можем!

Коментар

...Всъщност, не знам кой е измислил, че пълнолетието е на 18г - това в България е северняшка неуместност. Някой от нас, най-белите българи, може ли да се похвали с непорочно пълнолетие? Някои сведения от турско време (за българите!) дават приемлива възраст за женене 16г.
                        Пълнолетието какво общо има със сексуалната активност? До колкото си спомням ми ставаше още на 11-12, ама не знаех какво да го правя. Това значи ли, че още тогава съм бил узрял да създам семейство и да съм отговорен за постъпките си?
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Пълнолетието какво общо има със сексуалната активност? До колкото си спомням ми ставаше още на 11-12, ама не знаех какво да го правя. Това значи ли, че още тогава съм бил узрял да създам семейство и да съм отговорен за постъпките си?
                          Мдаа. И аз така, ама чак на 22 реших,че мога да създам и отговарям за семейство.
                          Иначе проблема с циганите комай си е световен. Аз лично не съм запознат, ама май навсякъде живеят по един и същ начин и се занимават с едни и същи неща (кражби, просия и т.н.). Нещо не им се ще да се интегрират. Не им се ще и да се образоват и да работят нормално. Тука специално са, като кърлежи. От тях се иска само да получават помощи (аз не можах да получавам детски примерно), които всички ние работещите докарваме. Могат да правят точно каквото си искат без да има сериозни последствия за тях. Аз, ако направя и 10% от това, ще има да пиша една кофа мастило и после ще си плащам, като поп. Е това не ми харесва. За това искам и аз да съм със статута на циганите. Па и мене да има кой да ме защити.
                          Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 27-04-12, 09:13.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Всъщност ти е ставал даже на 1-2г, но съвсем не си имал идея какво да го правиш.
                            А иначе нещата са наопаки - когато можеш да създаваш деца, вече трябва да си отговорен за това. Иначе ще се случват такива деца, без някой да е отговорен за тях. Ама че обществото не го очаквало от теб, щото законово си бил дете - както по-горе писах, срещу природата не се рита.

п.п. а бедата е, че някъде тогава почваш да правиш и други обществено-значими неща. Например да търсиш доходи. И ако е толкова сложно да работиш на тази възраст, колкото в момента е, се научаваш да крадеш и това ти остава за цял живот.

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                            За това искам и аз да съм със статута на циганите. Па и мене да има кой да ме защити.
                            Ако имаш правата на циганите, децата ти (или най-късно внуците ти) ще са цигани. Искаш ли го?
                            Последно редактирано от Ясен; 27-04-12, 10:20.

Коментар

.....

Ако имаш правата на циганите, децата ти (или най-късно внуците ти) ще са цигани. Искаш ли го?
                              Едва ли го иска! Ако искахме да сме като тях, вярвай ми не се иска много, да не кажа никакви усилия. Изобщо не е трудно да деградираш от нивото, което си до ниво в което животинското е най-отпред и отгоре. Иска се само безкрайно количество мързел и някой, който да те потупва по рамото(БХК примерно), за това че послушно крещиш и отваряш уста да хамкаш когато ти кажат. Такива като нас в България, дето все още предпочитат да работят, за да се хранят намаляваме с всяка изминала година. Вече са доста дори и българите дето искат да им е леко и приятно преживяването, зер имат близо милион сънародници за пример. За възпитателния ефект и омразата върху подрастващите да не говорим!!!!!
                              Но предплогам и ти няма да имаш против да живуркаш без да спазваш каквито и да е правила и норми, да не ходиш на никаква друга работа освен да помпаш корема на жената до тебе и за капак да те дундуркат от всички институции, отговорни за твоето благополучие( разбирай да не си гладен, жаден, да си на сухо и топло), пък сметката да я плащат балъците като мене и тебе. Липсата на справедливост е едно от нещата, които неимоверно дразнят в тая страна, особенно хората които блъскат по 10-12-14ч на ден за да вържат двата края на семейния бюджет и да си платят данъците, набъбващи като гъби след дъжд. Същите данъци дето отиват за рахата на болшивеещото малцинство.
                              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                                Но предплогам и ти няма да имаш против да живуркаш без да спазваш каквито и да е правила и норми,
                                Имам против. Така се деградира до циганин, а аз не искам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X