Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вече ш'са гръмна!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вече ш'са гръмна!

Напълно съм съгласен с колегата D-MAX.

Коментар

Да ви таковам и европейския съюз и чудото! Австралия, Нова Зеландия и Тасмания се приближават със страшна скорост. Па тия да си коват "цивилизация" тук, да ви ...

Коментар

Цялата картинка ми изглежда нагласена.
        Циганите са универсален виновник - това е ясно. Въпреки това, изселвания се практикуват навсякъде по света и къде повече, къде по-малко това е правно издържано. Тук просто някой амбициозен общинар не си е написал домашното и схемата е уязвима в съда. Нищо чудно, да е нарочно.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
          На практика това решение на еврогейския съд узаконява всички цигански гета въпреки, че са незаконни според нашето законодателство. Значи, ако утре се настанят в собствената ми къща, не мога да ги изгоня току-така. Длъжна съм да им осигуря алтернативно жилище?! Баси!
          Абе, к'ви са тия издухани адвокати на столична община?!
          Това решение се случва, защото навремето българската държава не реагира на изгонването на циганите от Франция от Саркози.
          Франсетата се изучиха, че щом ние ги гоним от тук то най-вероятно ще дойдат при тях и затова търсят начин да узаконят гетата и темата не е смешна.
          Проблема с мангалите трябва да се решава и ако мерките трябва да са по крайни, няма лошо, аз поддръжам тезата че България, за да подобри вътрешно политическия мир в страната трябва да излезе от Европейския съюз и НАТО.

Коментар

Е ние бяхме аут от тях, ама това не правеше отношението към беззакониците по-различно от страна на държавна и общинска власт. Напротив, точно тогава почна разпада и самозабравата! Освен това, ако тръгнем по тая логика, то по времето на правешкия селяндур си беше най-хубаво от към спазване на закона от страна на циганите - просто нямаха друг избор!
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ама, наистина е така - никой не трябва да има друг избор освен да спазва закона, Вие сте допуснали съседа ви да изгради къща - според е мен трябвало да не да приемате очевадното, а да направите необходимото къщата му да бъде съборена, то и сега не е късно де.
              Вие сигурно смятате, че това ще развали взаимоотношенията ви и т.н. ами не е вярно, аз съм се изпокарал с всичките ми съседи във Варна и всички ме уважават и заобикалят отдалеч, като ме видят.
              Изискването от другите да спазват закона, така както вие го спазвате, няма нищо неморално и ако цената на това действие е да си развалиш отношенията с някой нека бъде така - такъв е живота.

Коментар

On July 8, the European Court of Human Rights issued interim measures, ordering the evictions to be halted until July 23 and requiring the government of Bulgaria to explain to the court what arrangements have been made to provide alternative accommodation for vulnerable groups including children, the elderly, and disabled. The government is also requested to provide detailed information to the court, including the addresses of the housing to be provided and copies of decision guaranteeing its provision.
                Ясен го е написал по-горе - проблема в случая не е, че ги изселват, а че ги изселват без никакъв план какво да ги правят след това. Това е проблема като цяло, и на това се базира решението на съда. А става дума за деца, възрастни, които без значение от етноса са защитена група хора, и не може просто да се оставят на улицата. Но както винаги, българската журналистика много добре "синтезира" съдържанието, за да звучи сензационно.

Ето и пълното решение на съда:
                http://www.novinite.com/view_news.php?id=138791

И по-интересни цитати:

The ECHR has found that the Sofia Municipality and the other Bulgarian authorities have tolerated the illegal Roma settlement in Batalova Vodenitsa for a long time before they attempt to evict the Roma, first in 2005-2006, and then in 2008. The second attempt was undertaken by then Sofia Mayor and current Bulgarian Prime Minister Boyko Borisov, who terminated the eviction after he received a letter from Bulgarian MEPs.
                Notwithstanding the above, there was no obligation under the Convention to provide housing to the applicants. However, an obligation to secure shelter to particularly vulnerable individuals might flow from Article 8 in exceptional cases.
                The Court also emphasized that, in the context of Article 8, the applicants' specificity as a socially disadvantaged group, as well as their particular needs, had to be considered in the proportionality assessment which the national authorities were obliged to undertake, but had not done.
                Та решението на съда е доста добре обосновано. И то в никакъв случай не защитава правото на незаконен дом, както се опитват да го обяснят "журналистите". То просто атакува нескопосания опит на общината да реши един сериозен проблем. Което е добре, след като обществото не може да е коректив на властта, явно трябва отвън някой да помага...
                Последно редактирано от Tihomir(imageo); 25-04-12, 10:16.
                Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

За този катун наистина казусът е шибан, защото съшата шбана администрация си е питала ушите години наред без да вземе адекватни мерки. Сега евроГейците си връзват гащите щото не им харесва същото това гето да изникне при тях. Да де, но в, и около София има още един куп гета и никнат нови и старите се разрастват. Тези мангусти да не идват от квадратната луна? С шут трябва да се върнат там откъдето са дошли за да не се налага после да им строим жилища, щото видите ли нямало алтернативно място където да оскотяват на воля, и то изградено с наши пари.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Понякога се оказва по-евтино да дадеш едни пари и да ги изнесеш на някъде без проблеми, отколкото да се приказва с десетилетия и без резултат. А точно въпросните са абсолютни мизерници, вервай ми. А има и по-зле от тях - сещам се барем за 2 места дето кочината е повече от пълна.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хубаво е тия от Европейския съд некой да ги хване за ушите и да дойдат да видат това гето........ Да поседят 2 часа до самото гето на "въздух" после да влезат в гетото и да пият по кафе .
                      Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                        Хубаво е тия от Европейския съд некой да ги хване за ушите и да дойдат да видат това гето........ Да поседят 2 часа до самото гето на "въздух" после да влезат в гетото и да пият по кафе .
                        Ако им раздадат и по нещо метално да се опитат да го опазят за 2 часа от "магнитната буря"
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
                          Ето и пълното решение на съда
                          Признавам си, че блъфирах - не го бях чел - и се оказах напълно прав. Циганите могат да бъдат изселени с все деца и старци - и това изобщо не означава да им се строят нови къщи. Просто в цялата папка с която ги изселват е трябвало да има още 2-3 листа с неща, написани в тях. Сумарен разход на труд за тях = 5 чиновникодни. От тези листа, ако са грамотно написани, няма да произлязат и допълнителни разходи.

Джокер: Не, че нещо не е направено, а не е "помислено". Примерно, да се направи бегла оценка колко ще им трябва да си построят досущ еднакви колиби и бараки там, където ще отидат и ще настъпи ли студеният сезон преди това.

Съдилищата, включително европейските, не вземат решения на основа целесъобразност - иначе те, от материалите по делото, са пределно наясно с какво чудо си имат работа.

Коментар

Е сега аз ше взема да си построя една колибка където ми хареса (примерно в Борисовата градина) и само да са ме изнесли от там. А циганите (по модерно му ромите) да ги пратиме в Европата там където заседава Европейския съд. Те там хората явно са по-разбрани и явно по-демократични от нас. Ше си им осигурят подходящ терен да си сглобят по някоя барака. Ми така де. Ние сме папуаси (да ме прощават папуасите). Па Европа е да го еба. Демокрация повече ше да е.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                              А защо не и да си направят една екскурзия по тъмно пеша из ма'алата? Който оцелее, да тича право в Люксембург да разкаже за благите онеправдани хорица, които са дискриминирани тук...
                              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              ....Джокер: Не, че нещо не е направено, а не е "помислено". Примерно, да се направи бегла оценка колко ще им трябва да си построят досущ еднакви колиби и бараки там, където ще отидат и ще настъпи ли студеният сезон преди това.....
                              Ако обикновен българин си струпа барака на собствения имот, идват и му я събарят. Ако загази с дългове, взимат му имуществото. И никой не го пита къде ще иде през студения сезон, нито му подсигурява алтернатива. Та не съм много съгласен с чиновническите недомислици в случая. Да идат там, откъдето са дошли и като не могат да си хранят децата да не ги правят. Ма тая тема сме я дъвкали поне 100 пъти вече. Прави са колегите, че някой ден при по-сериозно сътресение в обществото ще го отнесат и заради това, което не са сторили.
                              Последно редактирано от kuzdov; 25-04-12, 14:04.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                                Е сега аз ше взема да си построя една колибка където ми хареса (примерно в Борисовата градина) и само да са ме изнесли от там. А циганите (по модерно му ромите) да ги пратиме в Европата там където заседава Европейския съд. Те там хората явно са по-разбрани и явно по-демократични от нас. Ше си им осигурят подходящ терен да си сглобят по някоя барака. Ми така де. Ние сме папуаси (да ме прощават папуасите). Па Европа е да го еба. Демокрация повече ше да е.
                                Много народ иска да живее по цигански. То си има и предимства.

1. Трябва да нямаш недвижимо имущество (освен бараката)
                                2. Трябва да нямаш значими доходи
                                3. Трябва да имаш съмишленици (сам не става)

С тези три условия можеш безгрижно да организираш гето където искаш (на държавна или общинска земя). Не си длъжен нито да пилееш мръсотия наоколо, нито да крадеш, но и да го правиш, никой няма да ти пречи много дълго време. Към тебе ще се присламчат интегратори, борци за права и каквото още искаш. Те ще усвояват яко кинти, малко ще дават и на тебе.

Никой, ама никой няма да забележи, че си излишно бял или че си грамотен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X