Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вече ш'са гръмна!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вече ш'са гръмна!

Ясене една лека поправка за локацията на гетата. Към държавна и общинска смело прибавяш и частна. Две от най-големите гета, поне аз тези ги знам, са на частни земи, това в Малинова долина и това между Симеоново и Бистришко шосе.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Много народ иска да живее по цигански. То си има и предимства.

1. Трябва да нямаш недвижимо имущество (освен бараката)
      2. Трябва да нямаш значими доходи
      3. Трябва да имаш съмишленици (сам не става)

С тези три условия можеш безгрижно да организираш гето където искаш (на държавна или общинска земя). Не си длъжен нито да пилееш мръсотия наоколо, нито да крадеш, но и да го правиш, никой няма да ти пречи много дълго време. Към тебе ще се присламчат интегратори, борци за права и каквото още искаш. Те ще усвояват яко кинти, малко ще дават и на тебе.

Никой, ама никой няма да забележи, че си излишно бял или че си грамотен.
      Значи така. Първо продавам к'вото имам. Второ взимам и събирам съмишленици, като мене. С парите които имам (съответно и съмишлениците) си строя двуетажна (примерно) къщичка и я маскирам, като барака. Прокарвам си вода и ток, които съвсем естествено изобщо не смятам да плащам по никакъв начин. Правиме организация за усвояване на средства по нашата си интеграция. И
      чакаме към нас да потекат Европейските благини. Така става ли????
      Почвам да набирам съмишленици. Яска. Тебе да те броя ли? Па като опреме до организацията ще и мислиме име и идеални цели.
      п.с. Мамка му. Забравих. Требе и да си харесаме подходящ терен. Нещо между дървета да е, близо до София (да ми е близо до работата, то за доходите почти всички се вписваме с незначителни, ама...), по възможност да има гьолче наблизо (за релакс с риболов примерно).
      Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 25-04-12, 14:15. Причина: за терена забравих
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Отдавна ми е влязла една муха....и.....бръмчи....
        Да взема да питам.
        Как се oзаконява катун?

Харесал съм си няколко местенца в милата ни татковина,
        та си мисля... дали не мога да живея на всичките, без да ги притежавам?
        Катуна ще е може би на базата на средно голям камион.
        В разгънато положение ще заема около 80-100кв.м. /имам доста такъми /.
        Липсата на замърсяване, грижата за Природата,
        спазването на обществения ред и т.н. в местата за "катуниране" са гарантирани.
        Лятото някъде, есента другаде, зимата - където ми е кеф.
        Отношения с трибуквени монополисти не ме интересуват.
        Сериозно питам. Юридически може ли някой да ме "барне",
        ако "катунът" ми е в държавна или общинска собственост?
        А ако сме три камиона, че имам и съмишленици?

п.п. .....и ако разширя кръгчето от местенца към други европски дестинации?
        Последно редактирано от rumbata; 25-04-12, 14:32. Причина: кривопис и п.п.

Коментар

По едно време (покрай изборите май беше ) пак нещо ги бяха захапали ромчетата. Нещо свързано с личните карти, местоживеене и адресни регистрации. Реално никои от тея няма лична карта с адрес в София (Пловдив, Варна или там някъде), нямат и адресна регистрация, че в катуна дето са го сътворили, не принадлежи към някой градоустройствен план. Доста ревяха, че не можели да си сменят личните карти понеже нямали пари да се приберат по родните места (или там където им е издавана картата), и разбираш ли не могли да гласуват .

Според мен да обявят в едно гето, че в община ****** гр. ***** ще им раздадът по 100лв на калпак за едикакво си, ама в рамките на 1-2 дена, да организират малко тежки машини и да минат да разринат гетото докато ги няма , после да ходят да доказват, че там е имало нещо .
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
            Значи така. Първо продавам к'вото имам. Второ взимам и събирам съмишленици, като мене. С парите които имам (съответно и съмишлениците) си строя двуетажна (примерно) къщичка и я маскирам, като барака. Прокарвам си вода и ток, които съвсем естествено изобщо не смятам да плащам по никакъв начин. Правиме организация за усвояване на средства по нашата си интеграция. И
            Почвам да набирам съмишленици. Яска. Тебе да те броя ли? Па като опреме до организацията ще и мислиме име и идеални цели.
            И цЪрна боя Стояне, та да се докараме поне на цвят, па и сериозно трябва да се замислим по въпроса за чаветата, зер трябва и да се краде та да се впишем в групата. Ще си трябва яко търкане на колената, да знаеш.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Искам и аз! Обаче с едно уточнение - понеже няма да си продам имуществото (само ще си пусна безплатен ток и вода), може да ме броите за Цар на етноса, който смятате да организирате.
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Мнение на Стефан Шопов > Проблема с мангалите трябва да се решава и ако мерките трябва да са по крайни, няма лошо, аз поддръжам тезата че България, за да подобри вътрешно политическия мир в страната трябва да излезе от Европейския съюз и НАТО.
                Съгласен! И като първи мерки:
                - всяка циганка родила две деца, независимо от възрастта, незабавна кастрация;
                - всеки циганин до 18 г., който не учи или работи в "КЕЧА", за усвояване на занаят.

Коментар

Поради естеството на работа ми се е налагаше доста често да посещавам 2 ромски махали...... .Гледаш барачки ама отвън паркиран Мерцедеса..... клякаш влизаш в барачката и вътре..... нова печка,нов хладилник,нов телевизор....... лаптопи.... .
                  И пари нямали.... та затова един ме гонеше с 50 лв да му направя компютъра на "Балгарски"....... .Тамошния тартор купуваше онлайн расови жребци и ги развъждаше и продаваше за не малко пари .
                  Най ме изкефи като каза ,че има 10 коня и 10 каруци .Комплект кон+каруца ги даваше на ден за по 30 лв като задължение на наемателя е да храни коня .За да можеш да си наемеш 2 седмици предварително трябва да си запазиш кон+каруца и да го капарираш...........
                  Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
                    Съгласен! И като първи мерки:
                    - всяка циганка родила две деца, независимо от възрастта, незабавна кастрация;
                    - всеки циганин до 18 г., който не учи или работи в "КЕЧА", за усвояване на занаят.
                    За първото не съм съгласен, за второто няма лошо да усвояват занаяти независимо от пола - дали по армейска или образователна линия не е от голямо значение.
                    Мерките които виждам аз са поставяне на образователен и финансов ценз за правото на гласуване, въпросното нещо няма как да се случи докато сме в Еврогейския съюз.

Т.е. колкото повече данъци си платил през годината и ти е по-висок образователния ценз- гласът ти повече да тежи, а не бай Мангал с каруцата да гласува за моето бъдеще, чийто интерес е да се наяде , да се изс..е и да се наспи до следващия ден.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                      Да взема да питам.
                      Как се oзаконява катун?

Харесал съм си няколко местенца в милата ни татковина,
                      та си мисля... дали не мога да живея на всичките, без да ги притежавам?
                      Катуна ще е може би на базата на средно голям камион.
                      В разгънато положение ще заема около 80-100кв.м. /имам доста такъми /.
                      Липсата на замърсяване, грижата за Природата,
                      спазването на обществения ред и т.н. в местата за "катуниране" са гарантирани.
                      Лятото някъде, есента другаде, зимата - където ми е кеф.
                      Отношения с трибуквени монополисти не ме интересуват.
                      Сериозно питам. Юридически може ли някой да ме "барне",
                      ако "катунът" ми е в държавна или общинска собственост?
                      А ако сме три камиона, че имам и съмишленици?

п.п. .....и ако разширя кръгчето от местенца към други европски дестинации?
                      Веднага Ви барвам Румба -
                      Преместваемо съоръжение по ЗУТ - взема се разрешително от общината по същия начин се разполагат и цирковете, стрелбища в каравани, кебапчийници и други.

За идея на съоръжението - в нета има един български производител на Юрти, които са с тази големина, та в камиона товарите юртата, печката, биотоалета, генератора и се изнасяте, където ви е кеф.

Коментар

п.с. Мамка му. Забравих. Требе и да си харесаме подходящ терен. Нещо между дървета да е, близо до София (да ми е близо до работата, то за доходите почти всички се вписваме с незначителни, ама...), по възможност да има гьолче наблизо (за релакс с риболов примерно).
                        Няма какво да ме броиш, аз отдавна съм замислил такъв план. Но може аз да те броя.

Да взема да питам.
                        Как се oзаконява катун?
                        Не се узаконява, това е най-доброто. Goblin има хубаво обяснение по въпроса как се живее в катун, но не мога да го намеря.

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        И цЪрна боя Стояне, та да се докараме поне на цвят, па и сериозно трябва да се замислим по въпроса за чаветата, зер трябва и да се краде та да се впишем в групата. Ще си трябва яко търкане на колената, да знаеш.
                        Никой няма да те гледа в муцуната. Краденето е по желание.

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                        Искам и аз! Обаче с едно уточнение - понеже няма да си продам имуществото (само ще си пусна безплатен ток и вода), може да ме броите за Цар на етноса, който смятате да организирате.
                        Царят си плаща. Не е казано откъде взема парите.

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                        И пари нямали...
                        Това не влиза в условието. Изобщо не е задължително да си беден, за да си катунар.

Коментар

До колкото знам в Италия катуните и катунарите са "законни", но преди да се настанят около дадено насено място трябва да вземат разрешение от общината къде точно да се настанят. Мисля също така, че ги записват в префектурата /временна регистрация/. Нещо такова имаше и във Франция.
                          Така, че въпроса със свободните чергари е решен в някои страни.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:120.jpg
Прегледи:2
Размер:254.8 КБ
ID:5368472
                            Започвам с тази снимка.
                            Вероятно зебелязвате, купчината се състои от стартери и алтернатори.
                            Това е приблизително половината - другата половина е вече "обработена" - нарязана с флекс, сортирана по видове метали, доведени до неузнаваемост, в чували, готова за предаване на скрап.
                            Автомобилните радиатори се донасят и премазват с чук, преди да отпътуват за предаване.
                            Наблюдавам това ежедневно, също както и изгарянето на кабелите/те пък откъде ли са?/.
                            Имам четири оплаквания на 112 и едно в кметството.
                            Идват и ги гледат пет минути, дали ще запалят квартала, който е борова гора.
                            Много не се задълбочават, да питат за произхода - то си е работа.
                            Мога да помествам всеки ден снимки от "Какво направиха циганите днес?", но настроението можем да си го разваляме и по друг начин!
                            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                              Веднага Ви барвам Румба -
                              Преместваемо съоръжение по ЗУТ - взема се разрешително от общината по същия начин се разполагат и цирковете, стрелбища в каравани, кебапчийници и други.

За идея на съоръжението - в нета има един български производител на Юрти, които са с тази големина, та в камиона товарите юртата, печката, биотоалета, генератора и се изнасяте, където ви е кеф.
                              Това е друг казус.
                              Няма преместваемо съоръжение по смисъла на ЗУТ.
                              Няма шатри, няма юрти! Само камион-кемпер с всички удобства.
                              Днес - тук, утре - там, някъде оставам 6-месеца и т.н. и то далече от населено място.
                              Наистина ли трябва разрешително за преспиване в камион-кемпер?

Коментар

...Наистина ли трябва разрешително за преспиване в камион-кемпер?
                                Преспиването надали е предмет на регулация, но паркирането навсякъде и достъпа съответно - ще биват все по-завъртян казус.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X