Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За ЗАЗ-а и неговия двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За ЗАЗ-а и неговия двигател

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Тук има хора, които ме познават и знаят колко и какво разбирам.
    Няма лошо в това бъди жив и здрав,но във всяка подобна тема чета едно и също от твоя страна не знам как не ти омръзна.А пък гледам,че колегата от Русе пък е написал такива сравнения дето направо засенчи всички твой сравнения и изказвания.И все пак да напиша и аз нещо по темата,че до сега само спамя.Заза си е Заз хубав или лош за времето си е бил достъпен за всеки и може би за това в ден днешен буди носталгия във всеки човек защото сигурно се броят на пръсти тези който не са имали или карали такава кола(имам в предвид години назад).Не искам да го сравнявам с никоя друга защото не виждам смисъл от това на мен си ми харесва такъв какъвто е

Коментар

Хора сравнявате автомобили с над 40 години разлика във времето на производство !
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Чета ли ,чета.Темата пак заприличва на всяка друга-изместена от фокуса и конфротационна.Аз съм се учил на Эаэ от изгърбените-ами какво да кажа ,няма такива здрави ламарини,такъв ремонтопригоден двигател/сваля се от един човек/,няма такъв проходим/за времето си/,няма такова парно.Но ,едно голямо Но.Направен като отговор на фолксваген костенурка/голям майтап/,че всяка година го отваряхме с татко за профилактика,че имахме 4-5 полуоски резерва под задната седалка,че на всяка отбивка по Хаинбоаза спирахме уж да пикаем, и още много други неща.За времето си когато е слязъл от конвеера/може и да не е качван на такъв/ си е бил кола задоволяваща нуждите на хората.Нашето семейство имаше Аво,после Иж-е и след това Эаэ.После москвич.Иначе за фолклора-минавахме зимата при снежни условия Хаинбоаза на един дъх,за разлика от лади и москвичи.Но като взехме москвича от магазина разбрахме че има еволюция на автомобила.После се качих на Опел Рекорд и разбрах че на някои места по земята има големи качествени скокове в еволюцията-така наречени мутации.Истината е че сме толкова повредени от социализъма,че трябват поколения да се отърсим от натрупаните грешни впечатления и изхождащите от тях грешни съждения.Там където е стъпил пиян руски мужик ,нищо свястно не може да излезе.И заз-а,и шкодите,и вартбурзите/баща ми казва ,че като си купил вартбург като ерген, му се развили непознати мускули в човешкото тяло от бутане/ за никакъв .... не стават.Те са един много лош компромис на автомобилостроенето,който за радост премина.ПП.Сега остава някой да се изцепи нещо за трабанта........
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          .ПП.Сега остава някой да се изцепи нещо за трабанта........
          Aaaa.. Той от немцки инженери е сътворен

Коментар

Да му се не види. Да не се изчерпаха обидните епитети вече. А толкова се забавлявах. Чакай да поразпаля малко спора. Аз ще кажа , че не само Шкода /100, 1000, 105,120, 125 ..../ са по свестни от ЗАЗ и повечето от останалите съветски "автомобили". И Трабанта е по-грамотно сътворен и сглобен. А да ви видя сега!
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

как се сглобява: http://vbox7.com/play:b67c021a

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                как се сглобява: http://vbox7.com/play:b67c021a
                В трабанта има само едни силни фарове ,които караха да грейне пътя пред някоя Нива,която ходеше нощно време по нивите
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Колеги поправете ме ако бъркам но винаги съм си мисли, че ЗАЗ е по лиценз на FIAT 500.
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                    Колеги поправете ме ако бъркам но винаги съм си мисли, че ЗАЗ е по лиценз на FIAT 500.
                    А че те си похожят один на другом ето так,но в съвременното автомобилостроене различни екипи е възможно да стигнат до едни и същи изводи-тесните ленинградски и московски проспекти предполагат конструирането на компактен ...клозетник на колела със собствено парно.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                      В трабанта има само едни силни фарове ,които караха да грейне пътя пред някоя Нива,която ходеше нощно време по нивите
                      Чак се чудя какво е търсел трабо пред нивата Пъртина ли да и прокара?

Ровичкам сега за сефте из карантиите на картонения лъв. Пак казвам. За средствата за които е сглобен според мен е учудващо грамотно конструиран и още по-учудващо добре седи на пътя. За така наречения фънфактор пък да не говорим. Това на база на детайлни познания на вартбург, шкода и други творения.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Май само фаровете са били от тръбито

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          Ходил е до Истамбул на екскурзия с Заз от старитеКато дойдеш при мене ше говориш с човека директно.И верно на леда ги е изумил агите те такава кола не били вижда лиА имам рекламни диплянки ше ти покажа че даже се е произвеждал за износ на запад

Не лъжи че не си виждал Заз от дълго време само откак не си идвал при мене на двора

Признай си че тайно си обичаш съветската техника но не искаш да си признаеш
                          Старо,сети ме за една истинска история! Мои приятел от Казанлък- Иван Велков -Гръмотевицата,Стар Тираджия в началото на демокрацията си бе купил наточен Голф 2ка обаче една сутрин осъмна без него. Ядоса се и купи една заска от Енина на една жена инвалид на 20- 25000 км.И от тогава казва се родих където и да я оставя даже с ключовете на контакта никой не я бара! Жена му е от Букурещ и пътя до там го знаеше наизуст. Лично той ми е разказвал как веднъж решава да търси работа за шофьор иии газ та чак в Рим, дааа в Рим. Та движа си аз из града и от де из невиделица се взе един руснак притича между колите както чакам на светофара задумка юмрук по тавана и се развика: Братушкааа ета самая харошая саветская машина!! Светофара светва тръгвам аз а оня бяга с мен до другия и пак си ги нарежда! Представяте ли си около2000 година ЗАЗ на центъра на Рим??
                          Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                          Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Сещам се за един виц; На западните автомобили за да изпробат херматизацията, затварят всички врати и прозорци и вътре слагат котка, и ако почне да се задушава значи е добре, а на соц возилата ако котката не избяга значи е добре

Иначе заза като видеше баир и вдигаше температура.

Коментар

Сещате ме за една друга действителна история. Мой съсед на вилата задно със семейството си решава да ходи на море.Имаше на двора няколко разхвърляни купета на ЗАЗ. Един който се движи и сещате се цял куп "части". Понеже живееха скромно решават да отидат на къмпинг на морето и оттам на гости на роднини в пловдивско.Представете си как изглежда ЗАЗ натоварен с къмпинг оборудване, багаж на три деца,двама възрастни и още една кола на части(предно окачване разглобено, задължителните задни полуоси, двигател на части и комплектна скоростна кутия). Колата беше с горен багажник на тавана и багажник над мотора. На връщане някъде преди Пловдив му претропва двигатела. Жената вади палатката и къмпинг оборудването. Децата играят с топка а съседа почва основен ремонт в полеви условия. Естествено машината е събрана успешно и семейството се прибра на самоход до Севлиево. Това беше някъде 97/8г. Голям смях падна когато ми го разказваха от първо лице и ми показаха снимки. С такава машина(недомислица) са ми първите офроуд спомени.
                              Последно редактирано от VESO4AR; 21-01-12, 17:46.

Коментар

Продали братушките завода на Лада на немците да правят Бенцове. Старият директор на завода и един от работниците застанали на един хълм да видят как се правят Мерцове, и какво да видят? Пускат поточната линия и накрая излиза Лада!!! И така няколко пъти. Немците изпаднали в паника, а стария директор на завода, гледайки от хълма, казал на другаря си "Иванич, казах ли ти, че тук земята е прокълната?!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X