Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Авторски права

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Авторски права

Ако не беше се вдигнала пушилка - щеше да мине като бързия влак. Зациклихме, аз спирам.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      Ами много лесно. През тюнел А по отношение на админите мога да кажа, че кадърен мрежов администратор се познава по това че:

1. Не работи на заплата
      2. Взима от 200 EUR нагоре на час
      3. Работи или някъде в USA или от вкъщи
      Леле - още ли има хора като теб, пък и да си вярват?
      Има ли според теб разлика между (цитат) админ и мрежов администратор?
      И като си изброил три - и трите ли трябва да са изпълнени или само едното стига?
      Колко "мрежови" администратори познаваш и за колко големи компании работят? Опа - или забравих - те са некъдърници, щот работят в България!

Айде оставяйте си комплексите преди да пишете такива разбиращи постове!
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Нека и аз се включа към печелившите . Студент съм в Германия и онзи ден в пощенската кутия намерих "честитка". Наложена ми е глоба от 450 евро заради някаква мп3-ка. В случея съквартиранта ми си е изтеглил компилация от известен български торент тракер, чието име няма да казвам, само ще кажа, че започва с "ар" и завърва на "на". Не вярвах, че следят и българските тракери, но уви явно съм се лъгал! Системата, по която те хващат е изцяло автоматизирана. Има нещо като фалшив пийр, който се закача за теб тегли много малка част от съответния файл и го сравнява. ИП адреса ти естествено се запазва и се вади разрешение от съда, след което се изпраща към интернет доставчика ти и той им дава данните ти. И всичко това се случва в рамките на седмица примерно. Днес ще ходим да се консултираме с адвокат и ще видим какво ще стане. Не препоръчвам на никой, който живее в Германия да тегли от торент тракери, било то и български. Не слушайте хората, които ви обясняват, че бг тракерите не се следят! Интересно ми е какво е направил "plamen atanasov"... Нищо не е писал после по темата. За сега това. Ще пиша като има развитие по темата!

Коментар

Интересно.

А честитката, все пак, от кого идва?
          От държавен орган или от търговска организация?

Коментар

Информацията която имам до момента е различна . Имам потвърждение за събирани глоби , а също и за отпаднали такива. Под събирани имам предвид не доброволно плащане , а след съдебно решение + съдебните разходи . Явно е въпрос на фирма ( адвокатска кантора ) ,и дали само се минава с писма ,или ще се стигне и до съд. Аз лично не платих ,защото разчитам че ще получа писмо още веднъж за извънсъдебно споразумение . Надявам се да платя преди това ,или да отпадне . Това разбира се си носи риска да заплатя много повече , но каквото стане .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Интересно.

А честитката, все пак, от кого идва?
              От държавен орган или от търговска организация?
              Идва от адвокатска кантора. Има си кантори, които с това се занимават- Следят, да не бъдат нарушавани правата на клиентите им( в случея правоносителите).

Коментар

Значи не е глоба, а нещо друго. Глоби може само държавата да налага.

Интересно, дали в Германия неоснователните заплахи са наказуеми?

Коментар

Не става дума за глоба, а за искане за обезщетение. Всеки решава дали да го плати доброволно или да оспорва в съда както основанието, така и размера. И за да не се стига до такива "честитки" в Германия просто използвайте VPN.
                  Последно редактирано от elbgt; 22-11-12, 16:31.
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

VPN до къде?

Коментар

До FVPN.com примерно. Има още много други, но този лично съм тествал. Може и съвсем free с VPN до всеки приятел живеещ в държава където честитки не идват. Windows има вграден VPN сървър и се стартира с три клика. Има също така ефтини рутери подържащи VPN сървър и така няма да зависи от това дали е пуснат компютъра на приятеля. Възможности още всякакви, стига да е налице осъзнатата необходимост.
                      Последно редактирано от elbgt; 22-11-12, 18:47.

Коментар

Да де. Аз не питам как аз да си го направя, питам как редовия потребител да си го направи.

А иначе аз осъзната необходимост от пиратска музика и филми, нямам.

Коментар

Всеки който осъзнае необходимостта да използва VPN може да използва стотиците готови решения от типа на fvpn.com или да научи за другите начини за които съм споменал.

А иначе аз осъзната необходимост от пиратска музика и филми, нямам.
                          Това по какъв повод го написа? Мен лично хич не ми дреме дали имаш или нямаш нужда от пиратска музика и филми и едва ли някой друг в темата го касае. Опитвам се да бъда полезен на останалите, които имат такава потребност.

Коментар

Който разбрал, разбрал. Не решавай за останалите.

Коментар

Който разбрал, разбрал. Не решавай за останалите.
                              Я, сега да видим дали съм разбрал правилно, че тази тема е създадена от човек,
                              изпитващ специфични затруднения от съответна законодателна система и нейните
                              подопечни структури, за конкретен проблем, който 90% от случейте в родната ни държава е не приложим?
                              И след изчитане от моя страна на всички мнения х2 пъти, се учудвам, защо Ти, гу'син "Супер Модератор",
                              режеш по този начин, човекът дал най-много информация за нас останалите
                              (осъзнали своята неоходимост от употреба на пиратска музика, софтуер и филми),
                              но не толкова на ясно потребители, как и какво да направим, за да сме по-дълго време "инкогнито",
                              от въпросната законодателна система и нейните подопечни структури?
                              Не е ли идеята да си помагаме взимно за даден проблем или идва моментът,
                              в който фразата: "Който разбрал, разбрал." е решаваща и от тук на сетне няма значение кой какво казва?
                              Надявам се да не се приеме като заяждане, а като целево насочен въпрос.
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Нищо особено няма във фразата. Движейки се по ръба на закона и в сива територия на морала е нормално да не казваме съвсем всичко. Но щом се налага, ще кажа още малко.

Съветите, които elbgt дава, са принципно верни, но не са панацея и имат своите ограничения. В надлъгването с Органите, те дават твърде малко предимство, непропорционално на направената им реклама. Поради особености на юридическите норми и практики в Германия, това с особена сила важи там. Такова предимство може да бъде използвано само при добро познаване както на технологичната, така и на правната страна на проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X