Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си изберем станция

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да си изберем станция

Прочетете! Обсъдете! И всеки сам си взима решенията и отговаря за тях!
    http://www.crc.bg/files/_bg/r-cpt19.pdf - имате ли сертификат за Боклукфенг и другите китайци? Не се чудете че един ден полицаите ще почнат патардия... Все пак тая държава се крепи на такси, глоби, данъци....

Коментар

Wouxun-а ми има CE и FCC, ако помня добре. Списъка по-горе е за сертификати за фирми, продаващи въпросните модели тук.

Нали не твърдиш че всичките любителски станции, които се ползват в България, било то китайски, маркови или правени, имат сертификат? Защото ако да, ще трябват сериозни доказателства. Списъка горе съвсем не ги изчерпва.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Wouxun-а ми има CE и FCC, ако помня добре. Списъка по-горе е за сертификати за фирми, продаващи въпросните модели тук.

Нали не твърдиш че всичките любителски станции, които се ползват в България, било то китайски, маркови или правени, имат сертификат? Защото ако да, ще трябват сериозни доказателства. Списъка горе съвсем не ги изчерпва.
        Жалби и въпроси в Комисията за регулиране на съобщенията... http://www.crc.bg/ Те са го сътворили! ]

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Standard_Horizon_HX870_vs_HS851_cPanbo.jpg
Прегледи:1
Размер:117.2 КБ
ID:5679246

http://www.panbo.com/archives/2014/1...owerhouse.html

И аз като тоя - имаме дясната и си намери наследник в лицето на лявата,стои и се зарежда,за сега от тязгяха много добре,доволен сьм

Ако някой тьрси морска станция то тия се намират на 210 кинта тукашни пари,препорьчвам.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

тоя клавиш 16/9 за какво се използва?
            Предполагам, не е за дисплея.

Не ми се чете цялата инструкция, за отговора на тоя въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              тоя клавиш 16/9 за какво се използва?
              Предполагам, не е за дисплея.

Не ми се чете цялата инструкция, за отговора на тоя въпрос.
              16 канал

ПП. 16 и 9 канали бърза смяна. Даже може да следи и двата. Поне на Унидена е така.
              Последно редактирано от bilbo27; 03-09-15, 19:39. Причина: писане от телефон
              Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
                16 канал
                Прост сухоземен плъх, като мен, не би се сетил за това.
                Естествено, си прав.

Щях да питам за 16/9 high definition ли е, ама, добре, че не изпростях толкова.

Благодаря ти.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Прост сухоземен плъх, като мен, не би се сетил за това.
                  Естествено, си прав.

Щях да питам за 16/9 high definition ли е, ама, добре, че не изпростях толкова.

Благодаря ти.
                  За нищо
                  Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Дьржи канал 16 да речем който е Повикване и канал при проблем / да си викнеш хеликоптера / и подслушва още 2 канала - 9 и 22 като 9 е трафик / какьв го дьрвиш при големите кораби и на кьде ще се разкараш,че идем с контейнерите /и 22 който принципно се ползва от Бреговата охрана тук за сьобщения и комуникации при тьрсене и спасяване .
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от lz4ge Преглед на мнение
                      Жалби и въпроси в Комисията за регулиране на съобщенията... http://www.crc.bg/ Те са го сътворили! ]
                      Не виждам за какво трябва да се жалвам. Станции не продавам, та списъка не ме касае никак.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз да напомня че есенцията на радиолюбителската дейност е да се работи със самостоятелно изработена апаратура. Така че "оня списък" има относителна стойност.

Коментар

Първоначално публикуван от lz4ge Преглед на мнение
                          Не четеш Евангелието , където трябва:

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ СЪОБЩЕНИЯ ЧРЕЗРАДИОСЪОРЪЖЕНИЯ ОТ ЛЮБИТЕЛСКАТА РАДИОСЛУЖБА
                          Раздел III.Изисквания към използваните технически средства
                          7. (нова - ДВ, бр. 51 от 2009 г.) фабрично произведените радиосъоръжения от любителската радиослужбада отговарят на изискванията на БДС EN 301 783

Според това, което чета тук, като информация от производителя:

https://www.sinotel.co.uk/extra_file...SER_MANUAL.pdf

Baofeng UV 5R, например, отговаря на стандарта(последната страница). Нема нужда да се правим на по- големи светци от папата, нъл тъй?
                          And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Аз окончателно се изгубих. Предстои ми закопуване на станция за връзка с другите при разходки, въпроса е баофанг 666с, за 35лв и е май законен отвсякаде или УВ 5Р за 70 лв но май е полузаконен.
                            Кое да предпочета?

Коментар

И двете са еднакво незаконни, ако не си радиолюбител.

Коментар

Здравейте,
                                Последната публикация тук е от преди 4 месеца и искам да попитам дали някой може да сподели актуална информация за закупуване на станция.
                                С брат ми взехме изпита в петък 15,1,2016. Т.е. още нямаме самото разрешително, но това е въпрос на седмица/две. Така че вече търсим. За момента мислим за baofeng UV 5R (до колкото чета си е класика в жанра). Гледам обяви в OLX от 63 до 75лв. Можете ли да препоръчате читаво място/дилър да не ни прецакат или ще стреляме на сляпо.
                                (тепърва започваме и докато се научим как стават нещата реално мислим за носима станция до 100лв, пък след време ще мислим за по-скъпи и за стационарни).

На сайта на baofeng пише че са пуснали 3то поколение на серията 5R (модел
                                BF-F8HP) - но в България не го намирам. Само в америка, а от там доставката ще е златна.
                                В olx намерих аналог на това 3то поколение с име Uv-8hx за 75лв.

Но се чудим и за по скъпи станции (с повече функции и дано да е по-читава). В olx намерихме UV-6R за 75-77лв.

Ще съм много благодарен за съвети и мнения.

73
                                LZ1WCK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X