Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Колега ако още се интересуваш от Авиобанда прочети темата "Къде е София контрол изток"
    в клуб радиокомуникации в дира. Копирам малко информация от там.

"В ДП РВД се използват четири системи за оперативна гласова комуникация - VCSS (Voice Communication Switching System), поддържащи всички стандартизирани интерфейси MFC-R2, CB, ATS-QSIG и ISDN. Системите са инсталирани в центровете за УВД в София, Варна и Бургас. Те предоставят необходимите функционалности на ръководителите на полети (РП) по отношение на гласовата свързаност между тях и екипажите на въздухоплавателните средства, както и с РП на съседните страни. Комуникацията „въздух-земя" се осъществява посредством 13 УКВ приемо-предавателни центъра, където са разположени над 300 радиостанции, които обслужват над 30 радиоканала. Съгласно Регламент №1265/2007 на Европейската Комисия през 2008г. в част от секторите на РЦ за ОВД София бяха въведени радиочестоти с 8,33kHz канално отстояние."

"София контрол изток 131.100 MHz се излъчва от 3 точки - Витоша, Ботев и Мандрабунар.
    За да не се получава биене на носещите се използва офсет от 7,33 kHz.
    Предполагам Витоша е 131.107330 MHz, Ботев е 131.100000 MHZ,
    Мандрабунар 131,092670 MHz."
    Последно редактирано от ukw_kj; 05-03-13, 10:55. Причина: Допълнение

Коментар

Дайте честоти на които може да се слушат катаджиите в софия.

Коментар

Да поизтупаме малко праха от темата и да ви уведомя, че по една или друга причина стрийма е възобновен. Сега на него се следят 2 честоти - КАТ Мизия София и Метрополитен София. Могат да се слушат на адрес http://www.broadcastify.com/listen/ctid/4206
        Все още правя някои тестове на аудиото, така че ще помоля за обратна връзка от ваша страна.
        Последно редактирано от detelazurno; 14-12-13, 10:01.

Коментар

Първоначално публикуван от detelazurno Преглед на мнение
          Да поизтупаме малко праха от темата и да ви уведомя, че по една или друга причина стрийма е възобновен. Сега на него се следят 2 честоти - КАТ Мизия София и Метрополитен София. Могат да се слушат на адрес http://www.broadcastify.com/listen/ctid/4206
          Все още правя някои тестове на аудиото, така че ще помоля за обратна връзка от ваша страна.
          Благодарим отново! Тъкмо се бях затъжил за тях!

Коментар

Такаааа, тъй като днес реално и аз за пръв път го слушам през линка, който дадох (до сега го слушах директно от радиото), да дам малко отзиви за себе си Аудиото е малко тихичко - ще го засиля. Освен това на честотите на КАТ Мизия има някакви накъсвания. Мисля, че знам от какво е - ще взема мерки.
            Довечера може да има малко прекъсване за около минута, тъй като мисля да сменя антената.

Приятно слушане

Коментар

Май не е много много "онлайн" има закъснение от около 10 минути поне спрямо реалните разговори

Коментар

Първоначално публикуван от jik_jika Преглед на мнение
                Май не е много много "онлайн" има закъснение от около 10 минути поне спрямо реалните разговори
                Минути?! Сигурен ли си,че имаш предвид минути?! Секунди да,но минути! Закъснекието е около 20 секунди. Сървъра е отвъд океана. Имам идея за стрийм без никакво закъснение,но ще видим дали ще го реализирам.

Коментар

Първоначално публикуван от detelazurno Преглед на мнение
                  Минути?! Сигурен ли си,че имаш предвид минути?! Секунди да,но минути! Закъснекието е около 20 секунди. Сървъра е отвъд океана. Имам идея за стрийм без никакво закъснение,но ще видим дали ще го реализирам.
                  Ами да, аз ги слушам на 448,075 Mhz и няколко минути след това и през линка.

Коментар

Първоначално публикуван от jik_jika Преглед на мнение
                    Ами да, аз ги слушам на 448,075 Mhz и няколко минути след това и през линка.
                    Нещо бъркаш. Как при мен идват с около 20 секунди пък при теб след няколко минути?! Със същото закъснение (от 20 секунди) идва и при други колеги, с които съм разговарял. Но както и да е. След като знаеш честотата и има с какво да слушаш не виждам какво те притеснява закъснението на стрийма.

Коментар

Нищо е ме притеснява. Просто ми направи впечатлените разликата във времето

Коментар

А кодовете има ли ги някъде качени. Чуват се някакви неща код 4, код 8... интересно е, но не се разбира какво е

Коментар

Дали някъде има кодовете който ползват, че като кажат код 4, нищо не им се разбира

Коментар

Е те за това са кодове - да не ги разбираш.
                            LZ1OAL

Коментар

Хмм, винаги съм си мислел, че са за по-кратко.
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Всъщност това са 167,350 и 448,075, или и някоя друга честота?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X