Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Първоначално публикуван от avalanche Преглед на мнение
    Ъъъъ... рискувам да се изцепя неподготвен Но ми се струва, че предавателя на "кулата" не е на витоша.
    Не е колега, на връх Баба е.
    LZ1PER

Коментар

e значи неподготвен се изцепих, ама все пак правилно

Изрових ей това
      http://www.kineticavionics.co.uk/for...88df0&start=24

Коментар

http://www.flightradar24.com/ ми се струва, че е супер претоварен. Понякога спира да рефрешва. Понякога дори не се отваря. При мен ли е проблема? В момента съм с много слабо лаптопче, а и нета не съм много сигурен как е.
        п.с. Има ли начин да изключа изпадането в time-out, т.е. след половин час неактивност на компа да спира и flightradar24.com/ ? Сещам се за 2 хакерийки, но е тъпо.
        п.с.2 На едно спокойно място съм и като мине самолет - се чува. За 2 дни забелязах само един витлов самолет, който го нямаше на картата. Бива си ги!
        Последно редактирано от ikirov; 09-12-11, 23:38.

Коментар

Не става. Това е за приемане на информация от транспондерите - 1090 Mhz.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
            Не е колега, на връх Баба е.
            За София подход и кула може и да е така, но София контрол и ЦПИ са за цяла България и със сигурност има изнесени радиостанции и на други места.

Особено интересно е ЦПИ - на една честота се покрива цяла България. Поне моя опит е, че се чува доста добре навсякъде. Едва ли е от един предавател, но каква технология използват ...

Коментар

Брей, брей, брей То направо се заформя дискусия тук докато ме е нямало Радвам се, че ви е интересна темата. Аз обаче ще пиша каквото имам да пиша чак неделя вечерта. До тогава аз и скенера заминаваме малко да отморим на Боровец. Тази нощ ще бъде онлайн и утре към 9-10 го спирам. Отново онлайн - неделя....по някое време вечерта. Когато го пусна отново ще пиша

Коментар

Първоначално публикуван от stav Преглед на мнение
                Не става. Това е за приемане на информация от транспондерите - 1090 Mhz.
                Виноват Да се бях вгледал, че е в милиметри

Коментар

Скенерът е отново онлайн. Малко се позабавих, но....
                  Ще пиша повечко утре най-вероятно, че сега съм много изморен. Приятно слушане!

Коментар

Благодаря! Лека почивка.
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

• От: Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Днес се наложи да спра скенера отново поради технически причини (или с други думи - глупост от моя страна). Междувременно проверих какво се случва в LiveATC. Фийдъра там се е завърнал и отново всичко върви с пълна сила. Момчето, което се грижи за тамошния стрийм определено има по-добро стратегическо положение и антена, така че ви съветвам да слушате там. В този ред на мисли се чудя дали да продължа да излъчвам моя стрийм (или поне докато се преместя). Та, от вас зависи. Чули сте как при мен, чуйте и там си кажете мнението. Пък ако решенито е да го спра може да се замислим за друга честота, която да е интерсна за слушане

Коментар

...... линка не съществува.....
                        Последно редактирано от Pacific; 05-03-13, 10:20.

Коментар

Някой май вчера е слушал Витошкия репитер

Ъъъъ... рискувам да се изцепя неподготвен Но ми се струва, че предавателя на "кулата" не е на витоша. Не за друго, ами стария любителски ретранслатор R1 е монтиран точно в "гъбата" на РВД (хвала) до Черни връх и при мен едвам го чувам и то на отразена вълна. Докато кулата си я чувам на S9 и без отражения. Много бих се удивил да предават от едно и също място. R1 по спомени е 50 вата. А кулата с колкото и да предава, пак нямаше да пристига толкова чисто.

С риск да се повторя, но и да те запаля окончателно (их... изгоре!) ако целта е само ербанда - почвай смело един граунд плейн и си свиркай. Бях поствал из форума един двубандов GP направен от конектор и малко мостов кабел. Прави се за нула време и за проба е идеален. Тамън ще има с какво да сравняваш после дискона По-точни дължини на елементите мога да ти сметна (а и определя опитно, защото и моя скенер е на път)

Аз лично дискон не съм правил и не мога да дам акъл как се настройва такова 'дживотну. Нещо подобно, което да покрива няколко любителски банда съм мъчил. Даже успешно работи, но определено е играчка и голям компромис да го подкараш на предаване, особено при кратни дължини на вълните.
                          Алуминиеви тръби Ф6 на 2м парчета има в Практикер на относително приемливи цени. Една пръчка би те оправила от всякъде за по-елементарна антена.
                          За кабела... работата си е мечо пух - колкото по-хубав (и къс), толкова по-добре. С парчета е кофти - могат да се получат разни куци неща вътре. Ако си голям късметлия, може почти да си убиеш сигнала, без значение колко ти е добра антената

73!
                          Иначе всички тия неща са ми ясни. Само да стигна до момента с преместването - това ме спира за момента. С другите неща ще се справя

Коментар

Първоначално публикуван от detelazurno Преглед на мнение
                            Някой май вчера е слушал Витошкия репитер
                            Всъшност не
                            Напоследък вися само на КВ-то и то когато имам време, но все пак има и други информационни канали

Успех в антенясването Моя скенер вече е в София, тия дни ще ми дойде в ръчичките

73!

Коментар

Здравейте,
                              видях в radioreference.com, че има два стрийминга от България (LZ0BGR и LZ0PLD). След това с гугъл видях, че тук ги обсъждате или по-скоро сте ги обсъждали преди няколко години. В момента и двете са уж online, но освен фонов шум друго не се чува. Вечерта обаче се събират по 4-5-6 слушатели на всяка, може би понякога нещо се чува? Актуална ли е тази тема и въобще двата стрийминга (пробвах и от официалния им сайт) и има ли работещ стрийминг от България в момента? Не работят нито тези двата, нито от летищата май
                              Поздрави от Англия и лека вечер!

Коментар

Стриймовете си работят. Просто не се говори често, особено пък на пловдивския рипитър.
                                LZ1OAL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X