Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бихте ли слушали КАТ онлайн?

Темата е много интересна, чета я с интерес!
    Имам въпрос, защо над Турция няма нито един самолет, Когато следя някой, който лети за Истанбул, малко след влизането му в Турция изчезва. http://www.flightradar24.com/
    Сега като разгледах повече, над Африка също няма полети, Близкият изток също, а има и още места, но за Турция ми е конкретно въпроса.

По въпросът за стрийма. Дали 118.100 или Мизия ще е интересно няколко дни, след това писва. Преди известно време и на мен ми беше интересно и ги слушах, но с времето разбираш, че е едно и също. Иначе инициативата ти е добра, на тези който не са от София може да им е интересно.
    Успех!
    LZ1PER

Коментар

...

Коментар

Първоначално публикуван от lucene Преглед на мнение
        Азия и Африка май са с друг филтър. Турция може би се води Азия.
        Ти виждаш ли самолети над Турция?
        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
          Извинявай, в някои части на Африка и голямата част на на Азия се виждат. После видях, че и аз не съм наясно къде как. Москва е в Азия и се вижда всеки ден (дано не бъркам за Азията).
          п.с. Няма и един самолет над Турция!
          Последно редактирано от ikirov; 04-12-11, 22:22.

Коментар

Аз виждам самолети над Турция с http://www.flightradar24.com/

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Прегледи:1
Размер:126.4 КБ
ID:5325087
            П.С. Наистина си прав! Продължих да ги следя и след едно известно време изчезнаха от екрана.
            O888888-211

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
              Стана ли довечера? След малко се прибирам и ще си пусна новата занимавка. Евала за начинанието.
              Довечера стана и даже мина отдавна. За съжаление все още не съм пуснал нищо защото от незнайно къде получавам ужасяващи смущения. Какво ли не изпробвах, за да видя дали не идват от нещо у нас, но уви. Все още се боря с проблема. Някакви смущения на съответната честота съм получавам единствено ако съм с гумена антена някъде в близост до компютъра, но никога толкова силни, а и сега случая не е такъв. Дори и да съм с гумена антена и да се разхождам из апартамента винаги съм имал задоволителна сила на сигнала, а апартамента ми повярвайте е в блок с мнооооооооого железа. И въобще цялата структура на сградата е много анти радиолюбителска, с изключение на височината й, но от нея биха могли да се възползват само тия на високите етажи, а аз за съжаление не съм един от тях. Изкарването, пък, на кабел за антена на покрива е.....ако сметна заглушаването на всеки метър то ще излезе, че по-добре да си бодна едно 5 см кабелче за антена и да се радвам на живота Ще продължа да се боря още известно време и ако нищо не стане, за съжаление, ще се наложи да замразя проекта до след няколко месеца когато смятам да се местя в другия апартамент където определено съм много по-облагодетелстван от към тип на самата сграда, гледна точка и разни такива подобни значими неща.
              За сега ще ви го оставя така да послушате, доколкото е възможно това, пък дано успея да открия проблема и да го отстраня. Но да имате предвид, че може да има и неочаквани спирания, влошавания, странни звуци и какво ли още не. Това предимно вечер, но аз да ви кажа, та да си знаете и да не се чудите. Надявам се всички тези неудобства в крайна сметка да се окажат за добро, но да не предизвикваме съдбата!

П.С.: Самолети над Турция не виждате защото нататък няма приемник, който да ги следи. Българският се намира в центъра на София на една сравнително висока сграда в района на Народния театър и както виждате не успява да покрие много от турската територия. В по-ясни дни, може и да успее малко повечко, но не очаквайте чудеса. А турците и да имат инсталирана някъде подобна техника то тя не е свързана със сървара на flightradar и съответно не можем да видим какво се случва там.
              Последно редактирано от detelazurno; 05-12-11, 00:49.

Коментар

... над Африка също няма полети, Близкият изток също, а има и още места,...
                Както detelazurno беше споменал, тези данни идват по един нов стандарт - ADS-B и което е по-интересно - от доброволци които сами си купуват специални приемници и безплатно изпращат данни до сървъри подобни на www.flightradar24.com

Самолетите които се наблюдават са малка част от всички самолети (само оборудваните с ADS-B транспондери) и то само в зоните където има покритие от подобен приемник. Хубавото е, че един добър приемник покрива зона с радиус ~300 km (за самолети на голяма височина).

Като гледам България се покрива основно от един приемник в Софиия - LBSF3 и на изток основно от приемник в Букурещ - LROP. На юг е от Солун - LGTS.

РВД има цялата картинка (или почти цялата) над България от истински РЛС, но обикновено подобни служби не предоставят такава информация свободно на случайни потребители като нас Доскоро даже настояваха сървъри като www.flightradar24.com да показват информацията с поне 5-10 мин. закъснение. Уж било за да се предотврати използването и' от терористи.

Коментар

Първоначално публикуван от stav Преглед на мнение
                  ... Доскоро даже настояваха сървъри като www.flightradar24.com да показват информацията с поне 5-10 мин. закъснение. Уж било за да се предотврати използването и' от терористи.
                  В такъв случай - по-добре да ги спрат. Сякаш, че терористът не може да види самолета с бинокъл.

Коментар

Първоначално публикуван от stav Преглед на мнение
                    .........
                    Уж било за да се предотврати използването и' от терористи.
                    Те па ако си мислят, че терористите използват точно тия сайтов да си подготвят атаките.... Тия работи не стават току така като да го видиш 2 часа преди да дойде

Ще помоля тези, които са слушали вече да споделят някакви отзиви.

Коментар

Първоначално публикуван от detelazurno Преглед на мнение
                      ...
                      Ще помоля тези, които са слушали вече да споделят някакви отзиви.
                      Koe да сме слушали? Да не си пуснал stream? Спомена, че има смущения.

Коментар

Koe да сме слушали? Да не си пуснал stream? Спомена, че има смущения.
                        Ц-ц-ц, точно от теб очкавах да го надушиш най-бързо Макар, че те разбирам де. Сега като си прочетох какво съм писал наистина остава с впечатлението, че не съм го пуснал, но не. Стрийм има! Вече е онлайн!

.........
                        За сега ще ви го оставя така да послушате, доколкото е възможно това, пък дано успея да открия проблема и да го отстраня. Но да имате предвид, че може да има и неочаквани спирания, влошавания, странни звуци и какво ли още не. Това предимно вечер, но аз да ви кажа, та да си знаете и да не се чудите. Надявам се всички тези неудобства в крайна сметка да се окажат за добро, но да не предизвикваме съдбата!
                        ..........

Коментар

Да си жив и здрав! Спести ми търсене на приемник :-)
                          В работно време гледам да не товаря трафик, че е за други неща. Довечера първата ми работа ще е да го чуя.
                          п.с. ще има да го мисля цял ден!
                          Последно редактирано от ikirov; 05-12-11, 11:34.

Коментар

Дали аз съм се сбъгясал нещо или наистина нищо не чувам на стрийма.
                            Коя честота слуша твоя скенер, та да послушам и аз

Коментар

Да си жив и здрав! Спести ми търсене на приемник :-)
                              В работно време гледам да не товаря трафик, че е за други неща. Довечера първата ми работа ще е да го чуя.
                              п.с. ще има да го мисля цял ден!
                              Трафика не знам в момента точно колко е, но не вярвам да е нещо феноменално. Съвсем символичен ще да е. Тук до мен е кол центъра на фирмата и всички телефони вървят през нета. До момента никой не ми се е оплакал, че му се бъзика телефона. А повярвай ми това, че аз слушам е капка в морето от целия трафик, който е с неслужебни цели

Първоначално публикуван от avalanche Преглед на мнение
                              Дали аз съм се сбъгясал нещо или наистина нищо не чувам на стрийма.
                              Коя честота слуша твоя скенер, та да послушам и аз
                              Явно си се сбъгясал Аз всичко си чувам. Дори точно в момента говорят и се чуват и самолетите и ръководителите доста добре

Коментар

Трафика не знам в момента точно колко е, но не вярвам да е нещо феноменално. Съвсем символичен ще да е. Тук до мен е кол центъра на фирмата и всички телефони вървят през нета. До момента никой не ми се е оплакал, че му се бъзика телефона. А повярвай ми това, че аз слушам е капка в морето от целия трафик, който е с неслужебни цели
                                Знам, чисто психологически момент е ако видят да върви и стрийм. flightradar - и той за мезе, не е лек, товари ми компа на 100%. По линията капят парички, ако се насадя и аз - е малко нагло. Форумите стигат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X