Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв браузър ползва и защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какъв браузър ползва и защо?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Че кой те задължава да имаш акаунт в Google като ползваш хром?
    Наистина никой не ме задължава да имам акаунт в Google. По-скоро ставаше дума предимно за privacy. На страницата от линка са писали, какво точно са премахнали или променили спрямо оригиналния код на Chromium. Ако някой проявява интерес може да погледне, за да не поствам всичко тук. Що се отнася до скоростта на различните браузъри, честно казано не съм правил такива тестове и не бих бил полезе в дискусия за това.

Коментар

От вчера за първи път откак ползвам компютър през 1995г, и като се почне с първия ми 3.11 уиндоус... винаги съм ползвал до вчера браузъра IE през годините, от вчера за първи път съм с друг браузър - Хром, впечатлен съм от него, все едно съм сложил турбо чип на стария ми лаптоп, така гладко и без засичания ми отваря страниците, доволен съм засега
      Навика е опасно нещо, наистина трябва да се експериментира за да оценяваме дадени алтернативи

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        От вчера за първи път откак ползвам компютър през 1995г, и като се почне с първия ми 3.11 уиндоус... винаги съм ползвал до вчера браузъра IE през годините, от вчера за първи път съм с друг браузър - Хром, впечатлен съм от него, все едно съм сложил турбо чип на стария ми лаптоп, така гладко и без засичания ми отваря страниците, доволен съм засега
        Навика е опасно нещо, наистина трябва да се експериментира за да оценяваме дадени алтернативи
        До преди 4-5 години и яз бях същата тиква. А майкрософт, ако и да се поочовечиха малко, продължават да творят техните си говна. Понеже няк'ви сертификати се каня да взимам, гледах в разни филмчета:

Бе тука CSS 3 има разни радиуси на закръгление и прочие неща, ама не препоръчваме да се ползват.
        Смях в залата. Решили "новия" им интерфейс да мяза на това, на което мязаше Нортън командъра преди 20 години, и "не препоръчват". Ма иначе го подддържали, ръи'ш ли.

Днеска пробвах Windows 10. Поне старт бутона и менюто си ги има, някак си... Мърдащите плочки - без коментар. Кошчето - с иконата на Windows 7, Му Computer (поновому "This PC"), с нещо, дето прилича на рисувано с Paint-а на 3.11.

Не знам. За мен тоя интерфейс е стъпка назад. И явно и сами го разбират... Аз обичам да ми е шаренко и мазно, а не ръбато и приличащо на игра за 2 годишни на Applе 2.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

//off-topic
          Не знам. За мен тоя интерфейс е стъпка назад. И явно и сами го разбират... Аз обичам да ми е шаренко и мазно, а не ръбато и приличащо на игра за 2 годишни на Applе 2.
          Няма как да е красив и лек...

Коментар

1. Има как, с малко акъл.

2. Не е лек, въпреки че е грозен.

3. Защо са ми 4-те ядра на 4 гигахерца, 16-те гигабайта RAM, видеокартата с 2 гигабайта RAM, и т.н.? За да гледам грозни ръбати плочки по екрана? Решили всичко да прилича на телефон, и то грозен - ми отзивите показаха че хората не го искат върху лаптопа или десктопа си, в тоя му вид.

4. Тъпия им браузер, дори и без закръгления има един куп артефакти щом го пуснеш на нещо различно от 100% скейл. И във всяка следваща версия все са различни. И 10 пъти да го пренапишат - все тая, щом го правят по същия начин.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Силвър в момента говор яда ти, а не разума. Първо това е technical preview - тоест тест за стабилност. Второ на цвят и на вкус другари няма... Интерфейса им е един от най-добрите интерфейси за мобилни устройства. Ся няма нужда да ти казвам, че от известно време големите, мощни компютри у дома са им трън в очите. Предпочитат да си продават XBox-а и да си свиркат, когато става дума за игри. За това и е тоя напън всичко да е в малък форм фактор и мобилно.

Коментар

Аз съм много впечатлен от уин10. Инсталирах го СПЕЦИАЛНО за тестове.
                Инсталация 13 мин. Имаше липсващ видео драйвер, намери си го автоматично за 30 сек.
                Рестарт за 50 сек. Старт за 15 сек, изключване за 7 сек
                И това с двуядрен процесор E5200 и HDD SATA 160 GB.
                Правих още доста тестове и съм впечатлен. Смятам да тествам и win 8, win 7 но не вярвам, че ще дадът и 50% от производителността му...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  Силвър в момента говор яда ти, а не разума. Първо това е technical preview - тоест тест за стабилност. Второ на цвят и на вкус другари няма... Интерфейса им е един от най-добрите интерфейси за мобилни устройства. Ся няма нужда да ти казвам, че от известно време големите, мощни компютри у дома са им трън в очите. Предпочитат да си продават XBox-а и да си свиркат, когато става дума за игри. За това и е тоя напън всичко да е в малък форм фактор и мобилно.
                  В потвърждение на думите ми:
                  http://it.dir.bg/news.php?id=18796834

А иначе какво предпочитат - техен си проблем. Пък и XBOX-а като производителост не е твърде далеч от големите съндъци у дома и със сигурност интерфейса на 7-цата по никакъв начин не му пречи, за да е оправдание за нещо.

Че 8 и 8.1 не вървят не е изненада за мен, а дори точно обратното - спазване на традицията. Същото беше с измишльотината МЕ, и по-късно с Vista. Вероятно 10-ката ще се приеме по-добре. При все това Windows-а с тия плочки ми мяза на остъклен балкон с винкели, правен от някой с развинтено въображение.

За мобилните - и там не ми харесва повече от най-баналния андроид или iPhone. Тук пазара също говори едно-друго.

Реално в самия Windows разликата кажи-речи в рамките на прозорците и сенките, дето оставят. Иконките са ги съобразили с това, ама пак са по-грозни и от на Win 3.11. И това очевидно не се приема. Горния линк казва достатъчно.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Имаше липсващ видео драйвер, намери си го автоматично за 30 сек.
                    Това отдавна е факт и в седмицата, че даже донякъде и в XP. Откак със със седмица, от всички драйвъри, дето са му портрябвали (сигурно 30-40), ръчно и нарочно съм инсталирал не повече от 4-5, и то за екзотични устройства като картата на електронния ми подпис и от сорта.

Не съм мерил за колко се инсталира - със SSD съм, та не е твърде интересно. Старта със сигурност е много под 15 секунди.

Но в понеделник ще има инсталация на 8.1 върху чисто нов компютър без SSD, както и 7 върху дъртата ми служебна i7-ца (от първите i7-ци въобще) с монтирано чистак ново SSD. Може и да си направя експеримента да инсталирам 10-ка, ей така за спорта, и после да я тръкна.

Коментар

• Re: Кой какъв браузър ползва и защо?

И аз съм впечатлен от 10 ката, грозно но работи мазно и иска много малко ресурси, върви си съвсем добре на стара кочина с 2Г рам.
                      Малко в повечко ми идват плочките и старт менюто, но идеално щастие няма.

Коментар

Това отдавна е факт и в седмицата, че даже донякъде и в XP. Откак със със седмица, от всички драйвъри, дето са му портрябвали (сигурно 30-40), ръчно и нарочно съм инсталирал не повече от 4-5, и то за екзотични устройства като картата на електронния ми подпис и от сорта.

Не съм мерил за колко се инсталира - със SSD съм, та не е твърде интересно. Старта със сигурност е много под 15 секунди.

Но в понеделник ще има инсталация на 8.1 върху чисто нов компютър без SSD, както и 7 върху дъртата ми служебна i7-ца (от първите i7-ци въобще) с монтирано чистак ново SSD. Може и да си направя експеримента да инсталирам 10-ка, ей така за спорта, и после да я тръкна.
                        То че го има, има го, но обикновено в седмицата, нещата протичат с това, че търси даден драйвер 5 минути(минимум), и след толкова загубено време казва, че устройството не може да бъде инсталирано...
                        При XP изобщо не помня да ми е инсталирало нещо...

Пробвай десятката, като имам в предвид параметрите на моита театова машина. На SSD инсталацията би трябвало да мина за 5-7 минути...

Между другото 10 ката 32 бита, използва 30% от RAM паметта които е 2GB. Значи някъде около 600MB

Възнамерявам, да тествам 3 те уин-а плюс още 3 линукса, и да им сравня перформънса. Мисля ще е много интересно...

Коментар

На екзотични устройства търси дълго, наистина, и често не намира. На видео карти ги намира бързо, поне при мен. Повече се бави докато ги сваля, ако са дълги.

...ама то, поне в това отношение всеки следващ Windows винаги е бил по-добре от предишните, та поне тук изненади няма. Макр че аз поне чакам да излезе сървиз пак 1, преди да сменям OS-а. Така и с XP-то, така и със седмицата. До сега все е имало разни детски болести. Едно е сигурно - ще трябва да направят нещо значително по-добро и от 7 и от 8/8.1 за да тръгне народа масово да го използва. Дават вид че много им се ще. Ще видим.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            Аз съм много впечатлен от уин10. Инсталирах го СПЕЦИАЛНО за тестове.
                            Инсталация 13 мин. Имаше липсващ видео драйвер, намери си го автоматично за 30 сек.
                            Рестарт за 50 сек. Старт за 15 сек, изключване за 7 сек
                            И това с двуядрен процесор E5200 и HDD SATA 160 GB.
                            Правих още доста тестове и съм впечатлен. Смятам да тествам и win 8, win 7 но не вярвам, че ще дадът и 50% от производителността му...
                            Странни критерии за оценка на производителност...
                            Нито всеки ден инсталирам ОС, нито рестартирам компютъра на всеки 15 мин. за да е актуално времето за рестарт или за зареждане на ОС.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Нито всеки ден инсталирам ОС, нито рестартирам компютъра на всеки 15 мин. за да е актуално времето за рестарт или за зареждане на ОС.
                              Ако имаш 200 потребители, които те викат през ден за глупости критериите ще ти се сторят не толкова странни - повярвай ми

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Критериите които съм изброил са ВПЕЧАТЛЯВАЩИ според мен. Правя пълни тестове, включително, на ползване на рам на трансфер на файлове и т.н. но просто толкова данни няма смисъл да извеждам в темата.
                                А всъщност 'истината ще блесне' когато 3те уина се съпоставят, и се видят показателоте им на един и същ хардуер...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X