Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся специалист/и по компютърни мрежи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да не оставям темата отворена, искам да изразя благодарност на човека, който ми свърши работа и на форумния участник (той си знае), който ми го изпрати.
    Нещата са възстановени и работят както преди (малко по-бързо даже, но това може би се дължи на общия нàучно-технически прогрес)
    Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Може ли да кажеш как оправихте проблема? Суича ли само подменихте и друго ли имаше. Ако някой изпадне в подобна ситуация да знае към кой да се обърне например за съвет.

Коментар

Също смятам че е добре да се даде информация за првилните действия в конкретния случай
        Иначе язък за писанията
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
          Може ли да кажеш как оправихте проблема? Суича ли само подменихте и друго ли имаше. Ако някой изпадне в подобна ситуация да знае към кой да се обърне например за съвет.
          Сменен суич с цитирания по-нагоре в темата модел (за който тука кур-и-фей се изказаха, че бил боклук, но особеността му била, че "не държи таблица с мак-адреси", каквото и да значи това) и добавка на командата < ipconfig /release > преди < ipconfig /flushdns > и < ipconfig /renew > в *.bat файла, превключващ на оптичния интернет на Виваком.
          Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

• jkd
            jkd коментира
            Редактиране на коментар
            Нормално. Така се прави.

Ами всичко е добре когато свършва добре. А стария суич опитахте ли да го ремонтирате за да бъде евентуално за резервен ?

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Изхвърлих го.

А, и още нещо - човекът не ми взе пари. Бил приятел с изпратилия го член на тоз ФорумЪт и "Не-не-не!"

Също така да отбележа, че горната "глупава и по случайност работеща" © конфигурация ми е спестила за 16 г. около 160 000 € Щото толкова горе-долу похарчиха колегите ми през същия период за сървъри + локално базирани деловодни системи + абонаментна поддръжка, че и IT на щат. А моята беше на "облак" (то тогава още не му викаха така, де, просто беше интернет базирана) още от 2008 година и съм плащал прогресивно нарастващи от 1000 до 2000 лв. годишно за "колокация" + електронни подписи. А локалната мрежа я направихме от келешлък - да ползваме големи мрежови принтери, да може да си менкаме документи без да минаваме през мейл или разнасяне с флашка, да си ровичкаме в споделени директории и да гледаме камерите от DVR-а.

Коментар

Сега остава да си подсигурите още 1 такъв суич да седи за зор заман.

Коментар

"Приказки под шипковия храст" е класика, и е чудесен завършек на темата.
              Предвижда ли се към финала да се добави и мезабравимото произведение "новите дрехи на царя" или ще остане за друга тема?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                Заври си един поялник и умри от яд За мен темата е приключена. С "хепи енд".

• mishomishev
                mishomishev коментира
                Редактиране на коментар
                "Заври си един поялник и умри от яд"

Ама какъв?? Велер ли?? Или от дискутираните Т12 ??

Оф не мога да спя от притеснение като не знам

Конфигурацията на локалната ви мрежата е много глупава, което е факт. Изпълнението и е свързано с много малко системнен и умствен ресурс

Use since:
              OpenBSD 3.x
              FreeBSD 4.x
              Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

Коментар

Така де. Още по-малко има общо с услугите които се използват и начина им на хостване - локално или отдалечено (облано, по модерно му) за да е спестила 160 000 дойче марки.
                Ама явно тая част имаше за цел да натрие носовете на тия които не харесаха хакерскУтУ решение. Лошото е, че част от аудиторията е неподходяща за "приказки под шипковия храст" и това едва ли 'фана дикиш.
                Както и да е. Всеки да работи както му харесва...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  ...
                  Също така да отбележа, че горната "глупава и по случайност работеща" © конфигурация ми е спестила за 16 г. около 160 000 € Щото толкова горе-долу похарчиха колегите ми през същия период за сървъри + локално базирани деловодни системи + абонаментна поддръжка, че и IT на щат. А моята беше на "облак" (то тогава още не му викаха така, де, просто беше интернет базирана) още от 2008 година и съм плащал прогресивно нарастващи от 1000 до 2000 лв. годишно за "колокация" + електронни подписи......
                  Когато някой се хвали че нарушава NIS2 и GDPR не означава, че (в КМБ) ще има последствия....
                  А просто означава, че ня#кой има лесен начин да го накара да прави 'каквото трябва', защото иначе .......

Коментар

• Bogoljub Gagic
                    Bogoljub Gagic коментира
                    Редактиране на коментар
                    Хлътю, пак халюцинирваш нещо. Какъв NIS и GDPR 2008-2019 г., бря? На система, "колокирана" в мазето на Мин. на правосъдието? С достъп до нея само с КЕП, за какъвто 2008 не си чувАл сигОрно?

• Гаврил Груев Хлътев
                    Гаврил Груев Хлътев коментира
                    Редактиране на коментар
                    Копай, копай - отдава ти се

Специалистите , защо не се обосновете по някакъв начин какъв е проблемА, защото аз проблем не виждам, щом нещо работи. ОСвен мераци да захлеби нЕкой производителИ или поддържащ персонал да се направи на знаЕщ .

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                    Гаврил Груев Хлътев коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ти можеш ли да обясниш на кучето ми, че спални вагони по трасето София - Варна има само лятото..... Та и аз толкова успешно опитах нещо да обясня .... а отсреща има радостен лай

• jkd
                    jkd коментира
                    Редактиране на коментар
                    За техническата част говоря. Останалото е... не точно по темата.

В случая има няколко технически решения. Всяко от тях си има плюсове и минуси.

Bogoljub Gagic си е избрал неговото решение, което го устройва.

Оттам насетне нашето коментиране кое, как и защо е безпредметно.

Коментар

И все пак: Първа и втора класа на самолета каца по едно и също време...

И коментаторите...

Коментар

• ezhko
                      ezhko коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ако ще е до наш'то село, може и с каруца

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                  X