Ми новите специалисти не знаят какво е бат файл и с какво се яде, също така и как се намира в интернет проста схема която решава въпроса (то всъщност именно тази схема която си е била, как се прави, не да я сменят, не да настройват нещо допълнително). Поръчаният суич с повече портове трябва само заради повече мощност най-вероятно, иначе всичко трябва да върви и с осем портовия.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Търся специалист/и по компютърни мрежи
Свий
X
-
Колко Уиндоус машини има зад 24 портовия суич....зад wifi рутерите,не ме интересуват,освен ако не са в режим APGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Друго слабо място на тая схема ,може да бъде таблицата на мак адресите на стария ви суич....
В зависимост от начина на организация на мрежата на ISP ,тея мак адреси ,могат да ви съботират суича без проблем...особенно заподозрян е доставчика по оптика...много често след медия конвертора няма рутер техен ,а клиентски ....
Това съм го играл стотици пъти ,всички мрежи за пример на Булсатком,бяха така ....В момента,някои мрежи на виваком са така....
На новия суич ,мак таблицата е 8000 ....
Дай снимка или модел на двата рутера между доставчика и 24 портовия суич....При препълване на мак таблицата,суича моментално забива...и се държи като умрялПоследно редактирано от Roninn; Вчера, 22:55.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Горната конфигурация работи безпроблемно 16 години, докато не изгоря суичът, посочен в първия пост.
Така, че в обяснения колко е глупава,негодна и неработеща може да се упражнявате някъде другаде.
Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©
Коментар
-
Темата се измества към дървена философия...
Това че нещо е работило някак, не го прави добро решение. И на мен не ми харесва реализацията - нито откъм частта "с интернета", нито частта откъм писитата. Промяна на настройките на мрежовите интерфейси. Хм...
Както и да е. Неуправляеми свичове продават навсякъде, всякакви. Около края на миналата година установих, че свичовете за обща употреба в офиса са се дезинтегрирали, и е останал само един 5-портов, 100 мегабитов.
И набърже наринах една камара управляеми и неуправляеми цисковци - от 5, 8, 10, 16 и 20 порта. От някои, по няколко броя.
Горното е по повод, че не сте намерили подходящ свич по магазините...
Коментар
-
1. За Виваком:Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение1. Можеш ли постна двата ВАТ-файла?
2. Можеш ли постна скрийншот на какво пищи черното екранче, когато не иска да закачи втората мрежа?
Echo Set IP address state to DHCP
netsh interface ip set address name="Ethernet" source=dhcp
Echo Delete old DNS addresses
netsh interface ip delete dns "Ethernet" all
netsh int ip set dns "Ethernet" static 1.1.1.1 primary
Echo Flush DNS addresses
@ipconfig /flushdns
Echo Renew IP address
@ipconfig /renew *
pause
2. За другия доставчик:
Echo Add Static configuration
Echo IP Address 192.168.90.** - забел. на всеки комп. е различен
Echo subnet mask 255.255.255
Echo gateway 192.168.90.1
Echo Gateway metric 1
netsh interface ip set address name="Ethernet" static 192.168.90.** 255.255.255.0 192.168.90.1 1
Echo Add DNS address 1.1.1.1
netsh interface ip add dns "Ethernet" **.***.15.15
Echo Flush DNS addresses
ipconfig /flushdns
pauseИма повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.
Коментар