Търся човек или фирма, които да ми възстановят мрежата в офиса, която имаше следната особеност:
- пет помещения, десетина (бройката варира през годините) компютъра;
- два интернет доставчика - единия "Виваком", другият "Оnline direct", станал "Networx", станал също "Виваком", ама за момента поддръжката още се осъществява поотделно.
- превключване от всеки компютър с помощта на bat-файл между двата доставчика;
Причините да запазя "Онлайн директ" са исторически
- едно време само те се съгласиха да ми издадат и то на няколко пъти тапия на хартиен носител (прогрес, майна) че имам статичен IP-адрес. Хартиената тапия трябваше да се предоставя на ръка на един булюк държавни институции, за да дозволят достъп до определени техни информационни масиви. "Виваком" отказаха да гарантират, че ще имам конкретен IP-адрес, въпреки, че през годините гледам си е все същият. 
Днес останах без интернет - и от двата "провайдъра". Дойде техник, рови-бърка, накрая от кутията, в която са рутерите и суичовете на интернетите (двата доставчика), както и DVR, както и нещо за телефоните, извади това:

Каза, че е било повредено / изгоряло. Ходи някъде, донесе друг суич, но каза, че "не е управляем" и не може да направи двата интернета (от двамата доставчици) да се предават едновременно по един кабел до всяко помещение, където има други суичове, разпределящи сигнала между 2-3-повече компютра.
Та търся някой - "лице или организация"
който да ми каже какъв "управляем суич" и откъде да купя (па най добре той да ми купи с мои пари), да ми го монтира и да възстанови гореописаните опции на LAN-мрежата ми.
- пет помещения, десетина (бройката варира през годините) компютъра;
- два интернет доставчика - единия "Виваком", другият "Оnline direct", станал "Networx", станал също "Виваком", ама за момента поддръжката още се осъществява поотделно.
- превключване от всеки компютър с помощта на bat-файл между двата доставчика;
Причините да запазя "Онлайн директ" са исторически
Днес останах без интернет - и от двата "провайдъра". Дойде техник, рови-бърка, накрая от кутията, в която са рутерите и суичовете на интернетите (двата доставчика), както и DVR, както и нещо за телефоните, извади това:
Каза, че е било повредено / изгоряло. Ходи някъде, донесе друг суич, но каза, че "не е управляем" и не може да направи двата интернета (от двамата доставчици) да се предават едновременно по един кабел до всяко помещение, където има други суичове, разпределящи сигнала между 2-3-повече компютра.
Та търся някой - "лице или организация"
Коментар