Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся специалист/и по компютърни мрежи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:DNS.png Прегледи:14 Размер:37.2 КБ ID:7028056

Същото (в жълто) съобщение и при другия bat-файл. Но сега не е показателно, защото работи само на един интернет, другият изобщо не е включен. Като изгоря старият суич показваше стандартните съобщения като преди повредата, без никаква разлика. Мрежовата диагностика на Windows казваше: "Всичко е точно в мрежата Ви, но нямате връзка с интернет, обърнете се към интернет "провайдъра"".
    Нормално е да е така. Правиш ръчна настройка със указани мрежа/маска/гейт,въпроса е, че те явно не са съответните за рутера на доставчика напред.Щом саидвали техници вероятно е да ресетали или разбутали настройки от страна на доставчика.

какво изход дават:
    при ръчна настройка
    ping 192.168.90.1
    tracert 1.1.1.1

при дхцп
    ping 192.168.1.1
    ping 192.168.0.1
    ping 212.39.90.101
    ping 212.39.90.52
    tracert 1.1.1.1

Последно редактирано от FreeBSD; 24-02-26, 22:11.
    Use since:
    OpenBSD 3.x
    FreeBSD 4.x
    Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

Коментар

• jkd
      jkd коментира
      Редактиране на коментар
      "Като изгоря старият суич показваше стандартните съобщения като преди повредата, без никаква разлика. Мрежовата диагностика на Windows казваше: "Всичко е точно в мрежата Ви, но нямате връзка с интернет, обърнете се към интернет "провайдъра"" Всичко е пределно ясно в 'обясненията' - 'съобщенията са и преди повредата, и при изгорял суич, и при нов суич, и при нов след като техниците са пипали по своя рутер'. Хората 'затова' са решили цената и времето за решаването на въпроса да бъдат "леко" завишени.
      Последно редактирано от jkd; 24-02-26, 22:37.

• viperr
      viperr коментира
      Редактиране на коментар
      Какво пречи да си задаваш на ръчни настройки даже и грешен DNS. Нещо има проблем друг. Възможно е суича даже да работи. По-скоро проблема е на друго място, особенно щом на статичен IP не може да зададе даден DNS. Направих си опит на един win10, ми можеш да си задаваш каквито ти кеф неща, щом не може да го зададе идва друг проблем трябва да се тества с ръчно записани настройки към въпросния рутер със статичен iP и съответно към този рутер от който се взема динамичен IP. Ако всичко във режим на смяна на ръка работи, трябва да се гледа защо не работи със файла. Преди това разбира се трябва да сме сигурни че от двата рутера на доставчиците по съответните лан портове идва интернет. Възможно е проблема да е адска простотия предизвикана от например аваст антивирус.

Баси мъката да се "НАТ"не една мрежа и всички да излизат през някакви си фиксирани ИП адреси.

Аз ли не вниквам в супер простите но стриктни изисквания на Гагича или наистина са необходини някакви мега свръх-хакерски умения за да се постигне исканото, питам аз и отговор не търся

А как работят останалите 100000000001 ЧСИ и Нотариуса в родината ни???

Ако не може даден доставчик в София да предостави фиксирани ИП адреси, ба го, топ 10 държава по Интернет свързаност в света сме, едно Хасково, или Добрич или Силистра могат да ударят рамо и да ти пуснат ВПН да се излиза винаги през тия фиксирани ИП адреси освен ако тези точно адреси някой друг ги притежава сега и вече си ги ползва...

Има и още по-лесен начин, свързвате се с някой от Сис Админите управляващи тия ИПта и те ще ви кажат какво технически е нужно, а може и да не е постижимо(лесно, бързо и евтино), всичко станало в темата са добри намерения ама малко като аборт по телефона.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• jkd
      jkd коментира
      Редактиране на коментар
      Има много лесни начини, ама първите опити на място са били по линията на безплатното обслужване, и някой е започнал да си експериментира. Така или иначе, нещата вече се изясниха.
      Последно редактирано от jkd; 25-02-26, 00:41.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DNS.png
Прегледи:282
Размер:37.2 КБ
ID:7028056

Същото (в жълто) съобщение и при другия bat-файл. Но сега не е показателно, защото работи само на един интернет, другият изобщо не е включен. Като изгоря старият суич показваше стандартните съобщения като преди повредата, без никаква разлика. Мрежовата диагностика на Windows казваше: "Всичко е точно в мрежата Ви, но нямате връзка с интернет, обърнете се към интернет "провайдъра"".
    Може ли снимки на новия 8-канален суитч, с включени и двата кабела от устройствата на двата доставчика? Ако не си личат по друг начин, може ли да се надпишат на снимките?
    Нека се виждат отблизо портовете на суитча и табелката/лепенката с марката и модела, моля.

Коментар

Темата не е техническа, а е за закачки и раздумки.
      Щото ако беше техническа, би трябвало проблемът да е решен отдавна, а темата да е станала неактивна...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Нагледал съм се на какво ли не...

В настройките на DHCP-то трябва да има редове, в които се указва кои DNS-си да предложи на потребителите в LAN.
      Не знам дали вина приема добре превключването през net команди на статично / динамично IP, DNS и др.
      С команди през cmd бързо може да се види трафика и къде се губи. Като за начало ping .

"Баси мъката да се "НАТ"не една мрежа и всички да излизат през някакви си фиксирани ИП адреси" - това е елегантно решение, но иска рутер с поддръжка на DUAL WAN, и ръчен NAT, че да слухти и разпраща пакети кой за къде е

Коментар

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Промени командата на:
        netsh interface ip add dnsservers "Ethernet" *********

По-новите, от вин7 нататък, NetShell използват dnsserver .
        В командата ip се подразбира ipv4, но лично аз бих го написал ipv4 в командата.
        Аз бих проверил дали името (стринга ) на LAN интерфейса е Ethernet, а не Ethernet_1 ...

На 7-ца работи. Името е "Local Area Connection" по подразбиране.
        Последно редактирано от stefsab; 25-02-26, 14:13.

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Прав си Стефане, ама аз си мисля, че бате Сашо, или просто не е попаднал на правилния човек, инак това е смехотворно не-сложна задача или на бате Сашо не му се дават едни пари за Ентърпрайз решение, нещо Сиско, НР, Пало Алто, или дори Юнифай или както се казват в момента...

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Среден клас микротик е под 100 пари.
        И няма да прави "облаци " за ДВР-а , да го гледат китайците .

Ако иска допълнителна сигурност - ръчно конфигуриран НАТ.

То и неговото настоящо решение може да се подкара отново.
        После лекинко да се ошлайфа и колкото изкара.
        Докато действа "по старому" все ще надипли пачка за осъвременяване.

10 и 11 яко следят DHCP-то - MAC, Gateway, Host Name, Domain Name на мрежата и при промяна само на едно от тях, вина си дава ново име на връзката и иска отново "закачане" на комповете.

Та правилната рецепта - само "на терен"

В настройките на DHCP-то трябва да има редове, в които се указва кои DNS-си да предложи на потребителите в LAN.
      Не знам дали вина приема добре превключването през net команди на статично / динамично IP, DNS и др.
      С команди през cmd бързо може да се види трафика и къде се губи. Като за начало ping .

Промени командата на:
      netsh interface ip add dnsservers "Ethernet" *********

По-новите, от вин7 нататък, NetShell използват dnsserver .
      В командата ip се подразбира ipv4, но лично аз бих го написал ipv4 в командата.
      Аз бих проверил дали името (стринга ) на LAN интерфейса е Ethernet, а не Ethernet_1 ...

На 7-ца работи. Името е "Local Area Connection" по подразбиране.
      Гагича твърди, че с BAT-файловете работи и с единия, и с другия доставчик, при изключен втори.
      Ако това я вярно, бих потърсил проблемът първо при сменения суитч. Не изключвам да видя нещо, което не е съвсем ънмениджд, че даже и с dedicated WAN порт
      ПС Ако ще се издребнява, ехото на единия ВАТ-файл относно 1.1.1.1 е некоректно

Среден клас микротик е под 100 пари.
      И няма да прави "облаци " за ДВР-а , да го гледат китайците .

Ако иска допълнителна сигурност - ръчно конфигуриран НАТ.

То и неговото настоящо решение може да се подкара отново.
      После лекинко да се ошлайфа и колкото изкара.
      Докато действа "по старому" все ще надипли пачка за осъвременяване.
      Та правилната рецепта - само "на терен"
      Ако се действа по учебник, първият въпрос е, защо са му двете връзки (освен че го мързи да вади и праща пак тапии за новото фиксирано IP). Иначе не вярвам Vivacom София да не могат да му осигураят работещо решение.
      Ако е просто за резервна връзка, ако едната падне - решението изглежда по съвсем друг начин (различни доставчици, двоен WAN порт и т.н.)
      NAT-ването на едната мрежа и други елегантни "ентърпрайз" решения идват чак след това, както правилно е написано - "на терен"

Прав си Стефане, ама аз си мисля, че бате Сашо, или просто не е попаднал на правилния човек, инак това е смехотворно не-сложна задача или на бате Сашо не му се дават едни пари за Ентърпрайз решение, нещо Сиско, НР, Пало Алто, или дори Юнифай или както се казват в момента...
      Цялата дискусия много напомня онази за черния път до "скромните" вилички. Вариантите са два (възможен е и комбиниран):
      1. Гагича си прави гаргара с форума.
      2. Гагича му дреме на шапката за пестенето на едни джобни пари, проблемите на офисните роби и т.н. Блазни го идеята да "надхитри" "умните" техничари, да му свършат една работа за без пари, за чест и слава тип "Кой? Аз ли не мога?" При което някак си е трудно да попаднеш на "правилния човек". Щото последният като послуша малко си бие камшка, независимо, че съответния "честен частник" веднага го рекламира като "некадърно плямпало"
      Та както писах по-горе: "Нагледал съм се на какво ли не...".

Коментар

Гагич пусна темата, за да ПЛАТИ на който се навие да му свърши работа. Засега имам трима отзовали се. Първият не успя. С втория чакаме поръчан от него (и съгласуван като цена с мен) суич. Ако се окаже, че ме лъже нещо, ще потърся третия. В тази тема ще пиша само ако се наложи да търся четвърти, пети и т.н. човек.

Не ми се обяснява повече с хора, които не четат какво съм написал (например как Виваком не ми свършиха работа с поискан статичен IP) а самовлюбено ръсят простотии.
        Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Един от възможните сервизи, Гагич, се казва Парафлоу. Щяха да ти изградят и конфигурират мрежата от начало до край, без да те занимават с чакане на поръчки и "ако стане, ако не - следващия". Но трябва да си ПЛАТИШ. Което и без друго знаеш, ако, както предполагам, си влизал в грамотно окабелен офис.
          ПС Вчера Виваком пусна в офиса връзка със статично IP. И не е като да виждам за пръв път да го правят.
          Последно редактирано от ezhko; 26-02-26, 08:48.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Мани ги тия гаражни майстори, направо Oracle, CISCO или поне SAP требеше да ми предложиш

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            За дребен бизнес като твоя - Парафлоу. Циско, Аруба и Юнипер са за Форчън 100 😃

Наивно си мислех, че тази тема ще се развие като тази: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B0%D1%84%D1%82

Но-о-о-о, не би. Стана като във вица за руски, американски и български форум - в последния скачат стотина самообявили се разбиратори да ти обясняват колко си тъп.
          Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            За без пари - толкоз.

Наивно си мислех, че тази тема ще се развие като тази: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B0%D1%84%D1%82

Но-о-о-о, не би. Стана като във вица за руски, американски и български форум - в последния скачат стотина самообявили се разбиратори да ти обясняват колко си тъп.
          Заданието в оная тема е елементарно и може да бъде изпълнено на куп места.
          Да изброя за прегледност:
          - прави се чертеж по стария детайл
          - изпраща се за изрязване на лазер, вода, или плазма
          - ако тия които са го рязали са мераклии и разполагат с подходящо оборуудване, детайлите се пускат през вибро-бункер с абразивни камъни за да се опзагладят ръбовете. Ако няма такъв, може и на ръка - шлайф, шмиргерл, флекс и т.н.
          - ако детайлите са изработели от ръждясващо тенеке, могат да се поцинковат. Ако са от "неръждавейка", тая стъпка се прескача
          - ако е важен фъншуят, се меткат на прахово боядисване

И толкоз. Нищо супред дупер или изискващо специални умения или квалификация. Пък и детайлът е полускрит, та и да има забележки по боята, все едно няма забележки.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Заданието в оная тема е елементарно и може да бъде изпълнено на куп места.
            Да изброя за прегледност:
            ...

И толкоз. Нищо супред дупер или изискващо специални умения или квалификация. Пък и детайлът е полускрит, та и да има забележки по боята, все едно няма забележки.
            Хо-хо?! Нали и тук се пънеш по-горе в тази тема колко еУементарно е "заданието", ама понеже на Гагич му е била изначално сбъркана концепцията и глупаво изпълнена, и неясно как работила, като все пак оправянето на тази чутовна глупост не изисква никакви специални умения или квалификация, а просто еУементарна техническа грàмотност, ама Гагич иска с трици маЕмуне да лови и с пръдня боя да прави, та така...

"Да изброя за прегледност?" ©
            А па сега... кво стана, бре, Миме?

Коментар

Пишеш толкова объркано, че на въпроса ти може да отговори само Ванга. Но тя вече не приема...
              Концентрирай се и се опитай да задаеш въпроса си отново, тоя път разбираемо.

И коментаторите...

Коментар

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                Бе, аз ти писах по-горе, че нямаш работа в тази тема, ти въпроси искаш да ти задавам? Отивай при поялниците.

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                Следващата тема ще е търсене на добър системен аналитик 😀

Гагич пусна темата, за да ПЛАТИ на който се навие да му свърши работа. Засега имам трима отзовали се. Първият не успя. С втория чакаме поръчан от него (и съгласуван като цена с мен) суич. Ако се окаже, че ме лъже нещо, ще потърся третия. В тази тема ще пиша само ако се наложи да търся четвърти, пети и т.н. човек.

Не ми се обяснява повече с хора, които не четат какво съм написал (например как Виваком не ми свършиха работа с поискан статичен IP) а самовлюбено ръсят простотии.
              Е аз ти казах ,че безплатно мога да ти настроя някое по интелигентно/smart устройство.... проблема и решението са тривиални.
              Виваком назначават статичен IP срещу 2 лева,има го опционално заложено в тяхната система,проверено и работещо.
              Между другото,Виваком лесно позволяват доста неща в сравнение със другите комерсиални доставчици.

Use since:
              OpenBSD 3.x
              FreeBSD 4.x

Коментар

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                Това нещо го пробвахме с първия отзовал се в тази тема. Поръчахме статичен IP, всичко спря. Свързаха ни с "технически отдел", оттам казаха, че ще пратят техници най-рано след три дена. ;( Пак се обадихме на 123 и поискахме да върнат старото положение (не мога да седя три дена без интернет).

По-горе писах за многото баби и хилавото дете. В момента съм с втория човек, после има трети. Тебе те слагам на опашката на 4-то място. Благодаря предварително.

Нищо не е спряло при Виваком, спрялото е при вас
              Още,нещото което е неуточнено, това което е заявено е било статичен IP на WAN порта на оборудването на доставчика или статичен public IP на хост във вътрешната мрежа ( след устройството на доставчика,т.е бридж порт) ?
              п.с Най вероятно сте направили второто,което чупи настоящата конфигурация на мрежовата ви схема.

Use since:
              OpenBSD 3.x
              FreeBSD 4.x

Коментар

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                Идеята е Виваком да пришият балтон към доставеното копче 😀

Миналата седмица имах подобен казус....Клиент иска да направим една голяма глупост......казах му директно че няма да направя тая глупост и да търси друг.....

Явно и други са му отказали.....в понеделник звъни и пита,какво му предлагам че да станат нещата....

Обясних му ...каза Ок ....и вчера му се обадих,че немога да му доставя техниката ,нито на разумна цена,нито в разумно време.....И се разбрахме че ще направя идиотската глупост която той измисли,с уговорката,той да изготви възложително писмо към нас,намесени са чужди компании и тая простотия ,не може да я измислим ние....

Та така, понякога трябва да се правят компромиси
              Много сходно като тая тема
              Просто, нещата трябва да работят някакси...

Гагич..в момента в който сте закрепили тая схема на работа,е трябвало да започнеш да търсиш истинско решение....а не по късно да се оплиташ в глупости,и то от независещи от теб неща...в смисъл от твоята локална мрежа...отделно да казваш че видиш ли ,няма кой да ти оправи нещата в тоя форум е .......

Тука познавам няколко човека в тази тема, които ще ти решат проблема без никой да разбере ...но ти си знаеш

Аааа... нямам време....и не си търся работа,
              Последно редактирано от Roninn; 27-02-26, 09:17.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
              X