Първоначално публикуван от Венцислав Петров
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Компютъра - неговата мама...
Свий
X
-
еее при тия цени дето си написал много ясно, но аз имам впредвид не такива "части" никой нормален няма да тръгне да сменя матрица, а пък и не виждам смисъл да сменям целия охладител който е с фреон а един лагерен вентилатор струва 5 евро по размер за точния модел, а пък диска не умира толкова лесно освен ако не го дрънкаш в джипа докато работи, аз лично имам fujitsu-siemens който за мен е много слаб и некачествен ноутбук но пък е страхотно здрав многократно е изпускан работи почти постоянно включително зимата навън при температури доста под нулата и няма никакви проблеми, но все пак всичко сам мога да си му оправя и заменя а обикновенния ползвател трябва да прибегне до сервиз, а също така ако се ползва за работа с един и същи софтуер не виждам защо да се сменя.no signature no problems
-
За съжаление не всички биха могли да се възползват от подобни методи. Аз например винаги трябва да съм в час със софтуера...А и онези ........ от МалъкСофт се грижат по въпроса. За който не е забелязал от windows XP до XP SP3 обема на поправките надвиши първоначалния размер на операционната система. Аз в момента съм със CENTRINO на 2.1GHZ, 1 GB RAM, HDD 80GB - 7200 и да ви кажа OUTLOOK-a вече почна да работи затормозяващо върху тази система. Време е за двуядрен + 2 Gb RAM явно... А и не виждам как някой ще си работи със старата система и софтуер. Нали ако не си инсталира сервизните патчове и е постоянно в интернет ще му разкажат играта, ако ли пък си ги инсталира старата му конфигурация не може да върви... Е, за който не е нужно да е онлайн ще стане, но това вече са изолирани случаи... Добре че джипките ни не изискват service packs (засега) че иначе ще сме много по-зле...
Коментар
-
Ако се стремите да поддържате последните ъпдейти на Майкрософт за ХР машините винаги са недостатъчно силни! Това, вярно е най-лесния начин, но очевидно не е най-евтиния. Service pack 3 товари толкова машините, че иска най-новия хардуер на пазара. И понеже е насочен предимно към сигурност, спокойно може да се замени със сигурни и евтини антивирусни програми и скенери за шпиони и други гадове. Така се пести от хардуер при достатъчна сигурност за домашни нужди. Когато става дума за сървъри и професионална работа нещата са други.
Коментар
-
Нека никой не се заблуждава, че антивирусните програми и скенери вършат някаква работа, те само премахват съвсем дребните проблемчета, а секюрити ъпдейтите на майкрософт мога да си ги завърт на едно място където слънце не огрява.... единственото спасение е линукса, юникса или на който каквото му харесва различно от майкрософт. Но за потребителите изход няма....Първоначално публикуван от ПаджероводАко се стремите да поддържате последните ъпдейти на Майкрософт за ХР машините винаги са недостатъчно силни! Това, вярно е най-лесния начин, но очевидно не е най-евтиния. Service pack 3 товари толкова машините, че иска най-новия хардуер на пазара. И понеже е насочен предимно към сигурност, спокойно може да се замени със сигурни и евтини антивирусни програми и скенери за шпиони и други гадове. Така се пести от хардуер при достатъчна сигурност за домашни нужди. Когато става дума за сървъри и професионална работа нещата са други.
no signature no problems
Коментар
-
Както казваше един познат, напатил си от новите системи за охлаждане в компютрите, с помпи и течност циркулираща през радиатори: "Сменяш му антифриза, сменяш му маслото...бахти, аз компютър ли съм си купил или кола?!"Първоначално публикуван от Венцислав ПетровДобре че джипките ни не изискват service packs (засега) че иначе ще сме много по-зле...
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
преди в една фирма където работих какви сме ги вършили, то онсовен ремонт на двигател е нищо сравнение с тези лаболаторни гаври които сме правили, то не бяха фреони водни охлаждания, всякакви пасивни охлаждания модификаций на напреженията на процесорите, пелтие елементи абе направо се гаврихме с техниката но имаше и добри постижения, много интересно се случи с едно дъно след като 2-3 седмици работи при минусова температура след това не искаше да работи на нормална, нещо се изчекна в самите елементи на платката и работеше само под -12 градуса....Първоначално публикуван от quadraКакто казваше един познат, напатил си от новите системи за охлаждане в компютрите, с помпи и течност циркулираща през радиатори: "Сменяш му антифриза, сменяш му маслото...бахти, аз компютър ли съм си купил или кола?!"Първоначално публикуван от Венцислав ПетровДобре че джипките ни не изискват service packs (засега) че иначе ще сме много по-зле...
no signature no problems
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав ПетровЩе дам пример: Батерия за ноутбук отпреди 5 години на HP струва ~400 евро, вентилатор за моя ноутбук например ~ 180 евро, матрица 600 евро...
Злато ли има в тези вентилатори и батерий...
Това си е живо обиржийство.
Коментар
-
[quote="fanatic"]Ако му препоите BGA корпусите може и да тръгне пак.Първоначално публикуван от quadraпреди в една фирма където работих какви сме ги вършили, то онсовен ремонт на двигател е нищо сравнение с тези лаболаторни гаври които сме правили, то не бяха фреони водни охлаждания, всякакви пасивни охлаждания модификаций на напреженията на процесорите, пелтие елементи абе направо се гаврихме с техниката но имаше и добри постижения, много интересно се случи с едно дъно след като 2-3 седмици работи при минусова температура след това не искаше да работи на нормална, нещо се изчекна в самите елементи на платката и работеше само под -12 градуса....
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав ПетровДобре че джипките ни не изискват service packs (засега) че иначе ще сме много по-зле...
Това ми напомня за един виц:
Спира на светофара супер-модерна кола а отзад една ЗАЗ-ка не успява да спре, и се занитва в багажника.
След малко на дисплея на супер-модерната кола се появява надпис : Нов хардуер засечен! Желаете ли да инсталирате драйвери за него ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав ПетровНе Стефане, това е пазарно поведение, успешно при това. А ако имаш идея как можеш да произведеш точно такава батерия за по-малко пари, кажи веднага те затрупвам с поръчки...Злато ли има в тези вентилатори и батерий...
Това си е живо обиржийство.
Не съм Стефан...
Пише си кой съм.
А за производството всичко зависи от бройката.
Занимавам се с разработка и производство на електроника.
Да може да се произведат, но едва ли за количество под 500-1000бр. цената ще е много различна от цитираната.
Коментар
-
Много се извинявам за грешката с името, без да искам съм смесил писането в тази с друга тема, съжалявам.
А по въпросът - точно това е проблемът, такива батерии трябват единични бройки. И аз знам как да се сдобия много евтино с 20000 броя, даже няма нужда от организиране на каквото и да е производство, просто ще ги поръчам на съответния китаец. Но "китаеца" приема поръчки на контейнери! И естествено че вътре няма нищо особено, но корпуса и чипа са уникални!
Та по въпроса, големите фирми са много наясно с необходимото пазарно поведение и са добре с идеите как да печелят пари...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар