Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компютъра - неговата мама...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Батерията, ако е Li-Ion, се съхранява най добре като я разредиш до 40% и а сложиш в хладилника.
    Така спадът на ресурса на батерията от 20% за всяка година става на 6% за година или дори по-малко.

Коментар

Ето според мен най добрия компютър за ОФФ-РОАД и екстремно натоварване-защитен е от всичко и от удар-и са военен стандарт-но и цените са много сериозни
      http://www.techvision-bg.com/index.php?p=data&pro=6

Коментар

Доколкото знам НР също наскоро са пуснали такъв тип преносими компютри (за по-екстремни условия)
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Според проучване на фирмата за маркетингови изследвания iSuppli, всеки четири от пет мобилни компютъра излизат от заводите на основните ODM (Оriginal Design Manufacturers) в Шанхай, Източен Китай.

Повечето потребители не са информирани, че машините които купуват под марки, като Dell, Apple, Sony и почти всички останали марки се проектират, произвеждат, и сглобяват от едни и същи ODM компании.

Почти всички ODM производители са базирани в Тайван, но поради стремежа за понижаване на производствените разходи, до края на 2004 всички изнесоха производствата си в Китай.

Според същото изследване се увеличава и стандартизацията при компонентите и дори цялостния дизайн, така че почти нищо не отличава произведените под една или друга марка машини, освен кутиите или дори само цвета и щампата им.

Прави впечатление, че единствено корейския производител Samsung е сред Топ 10 на ODM фирмите, който не е базиран в Китай (9-то място с 1.5% пазарен дял).

Източник: The Inquirer

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
            Прави впечатление, че единствено корейския производител Samsung е сред Топ 10 на ODM фирмите, който не е базиран в Китай (9-то място с 1.5% пазарен дял).

Източник: The Inquirer
            Samsung /мое мнение/ имат много нетрадиционнен подход към развитието си..
            За последните години без да се усетя съм се обкръжил с тази техника, единственото, което ме е интересувало когато съм си я купувал е да не е китайска плюнка, оказа се че май само те сглобяват къде ли не, но не и във клоаката на световната икономика - Китай!
            Последния ми опит от Самсунг е телевизор от тия плоските - с големите екрани - правен в Словакия, просто нямаше друг който да му се опре на образа, много съм доволен!
            В момента е неизключваем, защото мушнах щепсела в китайски разклонител, нещо вътре изпращя и вече няма вадене...

Има ли на нашия пазар домашни компютри за любители Самсунг?
            Видях в един проспект на Метро - компютър с TFT екран - Хюндай за около 700 лв., без ДДС, това дали е поносимо като продукт?

Коментар

26.06.2006

Лаптоп експлодира по време на конференция, провеждана в Япония, съобщи The Inquirer.

Свидетел на необичайната случка разказал, че машинката избухнала в пламъци и това довело до няколко взрива в рамките на пет минути.

Лаптопът бил марка Dell, а очевидецът споделил, че според него просто е въпрос на време подобен инцидент да се случи и в някой самолет, докато нищо неподозиращият собственик на устройството го пренася със себе си.

Свидетелят е направил и снимки на инцидента.

Засега няма повече информация за модела на лаптопа, но от Inquirer съветват да избягвате да използвате устройството върху скута си.

Така че внимавай в избора!!!

Коментар

Сигурно е сглобяван от китайски затворник - изнасилвач и содомист под дулото на Калашник!

Както се казва - намаляване на производствените разходи, за сметка на бъдещите клиентски!

Коментар

Бе аз трудно мога да си го обясня как така ще избухне тоя лаптопец ...
                  Колкото и да прегрява (примерно) то той ще се изключи при достигането на определена температура.
                  А иначе като се държи в скута, наистина температурата се повишава прекомерно, тъй като се запушват (с дрехите) повечето от вентилационните отвори, да не говорим, че четох някъде, че лаптопа в скута влияе и на потентността на мъжете
                  Hristo Draganov

Коментар

Не е голям проблем да избухне, всяка батерия за лаптоп която е добре заредена като се даде накъсо ще направи фойерверк...
                    VPetrov.photography

Коментар

А от какво ще се получи късото съединение?

При една нормална експлоатация няма нищо, което да предизвика такъв вид "повреда"
                      Досега не съм чувал така да експлоадира някой лаптоп (освен ако това не е предизвикано насила), и даже да си призная, не вярвам на това за Дел-а ...
                      Hristo Draganov

Коментар

Наскоро Dell изтегли огормно количество батерии, които бяха с фабричен дефект които довежда в някои случай до прегряване и запалване

Коментар

Да има такъв случай, и не само дел имаха тоя проблем. Проблема е бил в батерията, не в самия лаптоп. А самите батерии са на SONY
                          Nissan Patrol Y260

Коментар

Да, така може.
                            Значи да бягаме далеко от Sony
                            Hristo Draganov

Коментар

има си решение....

има си решение на сичките тия проблеми.
                              и то се казва Панасоник Тъвбоок.....
                              имам един модел 96 година бил е на всякъде и е видял много...
                              работи перфектно....
                              даже нямат вентилатор охлажда се от корпуса.според мен който е запален дори малко по екстремизма трябва да търси такова решение...
                              разтърсете се за военни лаптопи....
                              сичко друго е компромис.това е и за телефоните- нищо не може да бие старият 6250 (мисля че беше) на нокия.(1метър под вода!!!). е и ериксон р310 ставаше донякъде.сега сичко е измишльотини.противоударни и противоводни - да бе!
                              ориентираите се кум по стари екземпляри.е нема камера ама и винаги работят. та за лаптопите е същото. ама сериите 3 на Панасоник,те са най висок клас на защита.ако ще се набътвате първо ресърч....
                              висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от HD
                                Да, така може.
                                Значи да бягаме далеко от Sony
                                От сони е задължително да се бяга на далече, но видиш ли надпис хюлед пакард бегай колкото сили имаш. Не стига, че един принтер не могат да направят ми взеха да правят фотоапарати. По зле са дори от ония Българските на дейзи.
                                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X