Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компютъра - неговата мама...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Колеги!
    На моя дърт лаптоп проблема му е в дънната платка, тя е за смяна срещу скромните 460 долара без ДДС..

Не разбирам следното - моя компютър с неговите 4 години вече е абсолютен дъртак, следователно и частите за него са като 50 годишни булки, не би следвало да струват нищо!!
    Откъде изкочи тая бясна цена - излиза че това нещо не е било произведено и заради поддържането на резервнни наличности в цял свят, става като бутикова стока!?

Така ли е, или просто в този диапазон HP стигат до максималния приемлив риск клиента да си купи примерно нов Тошиба?!

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
      Много се извинявам за грешката с името, без да искам съм смесил писането в тази с друга тема, съжалявам.

А по въпросът - точно това е проблемът, такива батерии трябват единични бройки. И аз знам как да се сдобия много евтино с 20000 броя, даже няма нужда от организиране на каквото и да е производство, просто ще ги поръчам на съответния китаец. Но "китаеца" приема поръчки на контейнери! И естествено че вътре няма нищо особено, но корпуса и чипа са уникални!

Та по въпроса, големите фирми са много наясно с необходимото пазарно поведение и са добре с идеите как да печелят пари...
      Няма проблем.

А относно батерийте мисля че може да се направи нещо за рециклирането им. Батерията се разглобява и се сменят акумолаторните елементи.
      Поне аз така съм си възтановявал моя батерия. Кофтито е че на новите лаптопи чипа който зарежда батерията брои колко пъти я зареждал , и над определен брой заряд-разряд спира.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
        Колеги!
        На моя дърт лаптоп проблема му е в дънната платка, тя е за смяна срещу скромните 460 долара без ДДС..

Води се резервна част...

Мен ако питаш го засили на някъде и се огледай за нов...
        Със сигурност ще ти излезе по евтино.

Коментар

Колеги!

Не разбирам следното - моя компютър с неговите 4 години вече е абсолютен дъртак, следователно и частите за него са като 50 годишни булки, не би следвало да струват нищо!!
          Откъде изкочи тая бясна цена - излиза че това нещо не е било произведено и заради поддържането на резервнни наличности в цял свят, става като бутикова стока!?

Така ли е, или просто в този диапазон HP стигат до максималния приемлив риск клиента да си купи примерно нов Тошиба?!
          Волк, не си разбрал, не е като стари булки, а като млади булки за Стар пергиш. Самото съхраняване на количество стари части често струва в ПЪТИ цената им (складова площ, хора, информация кое къде е, планиране на наличности...), потдръжката на "стар" компютър е ТОТАЛНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ (пример стар процесор за машинка продадена преди 6-7 години струва в момента колкото две нови МАШИНИ, защото го няма и никой не го произвежда!) Купувай ново и го продавай на време - основните принципи на "консуматорското общество" иначе се "вътриш" яко.

Коментар

мой приятел здраво го закъса сега с 1 ново HP. проблем с перката и охлаждането прерасна в голямо чакане за нова и в последствие смина с друго дъно, процесор и видеокарта... и то без да го уведомят от сервиза !? и сега яко проблеми, а му виси работа, която не може да свърши... пак добре, че сам разбра навреме за подмяната... сега обаче е прецакан, най малкото с много време и нерви...

кога ще се научат в БГ диларите на коректни отношения...

разбира се имаизключения, ама ко си никой шансовете ти се свеждат до късмет...

Коментар

Като си купиш един нов Тошиба след време вече ще си разбрал че HP, Тошиба... все тая, основните принципи за правене на пари са едни и същи, марката няма значение...

А HP поради политиката им за България имат най-добро съотношение цена качество... Но както Алекс Марков по-горе писа - купувай често и сменяй още докато е в гаранция...иначе гориш...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                Като си купиш един нов Тошиба след време вече ще си разбрал че HP, Тошиба... все тая, основните принципи за правене на пари са едни и същи, марката няма значение...

А HP поради политиката им за България имат най-добро съотношение цена качество... Но както Алекс Марков по-горе писа - купувай често и сменяй още докато е в гаранция...иначе гориш...
                Ами затова напоследък работя само с декстоп машини.
                Ако не друго то поне лесно се ремонтират, лесно се ъпгрейдват - за 200лв от ATLON 2500+ стана на Opteron 144 (64bit).
                Я това го направете с лаптоп.

А за преносимо, някой пда (например това ) - малко тежи, не се чупи толкова лесно колкото лаптопите. Винаги можеш да си прочетеш пощата, че и някой pdf да разгледаш. На всичкото отгоре и за телефон може да се ползва.

Коментар

човека е музикант и има десетки участия за 1 година в и извън страната... до преди около година беше с десктоп, но повчрвай не е реално колко сложно е да се носи напред назад секи месец... след като се наложи да отиде до португалия с десктоп-а си му писна и си зе лаптоп. много по удобно е. само дето до няколко дни трябва да замине за унгария а машината му е в полуразпад. а е ганационна и то още в 1-вата година!

Коментар

Вижте, нека не си кривим душата, потребителите, тоест повечето от нас искат техниката да е боклук. Това важи не само за компютрите, това важи и за колите и за всичко, замислете се
                    Всички търсят най-евтината цена, много са малко хората, които както в друга тема беше казал Алекс смятат колко ще струва машината за целия период на експлоатацията. Всички производители имат ниска, средна и висока серия от лаптопите си, но малко са търговците които могат да го обяснят това на клиентите си. Как си обяснявате факта, че преносим компютър с едни и същи "цифри на параметрите" (визирам честоти на процесори, мегабайти/гигабайти памети......) от едните серии струват 600-800 еур без ддс, а високите серии струват 1500-2200 еур без ддс Нека всеки се помъчи да си отговори на въпроса сам
                    Факт е, че от високите серии производителите "правят своите пари", но повярвайте ми, разликата в качеството и вложените компоненти е различна! За евтините серии дали ще си купите НР, Fujitsu Siemens, Toshiba, IBM/Lenovo е все тая, китайците които произвеждат евтините модели на всички производители са едни и същи
                    Разликата (качеството) е във истинските модели, там се усещат парите влагани от производителите за R&D!

Извод: КОЛЕГИ, НЕ ГЛЕДАЙТЕ САМО ЦЕНАТА НА ПРИДОБИВАНЕ, ТЯ Е ВАЖНА, НО СПОРЕД МЕН ЛИЧНО С НАЙ-МАЛКА ТЕЖЕСТ!
                    LZ1JJJ

Коментар

Какво да правя с НР на 3 години с повредена дънна платка?!

Засега се сещам единствено да го подаря на тъщата, дайте друга идея!

Коментар

аз от известно време се чудя дали да не си сложа в диското някой стар айбием... на твое място не бих се чудил... ГПС и лаптопа...

Коментар

А относно батерийте мисля че може да се направи нещо за рециклирането им. Батерията се разглобява и се сменят акумолаторните елементи.
                          Поне аз така съм си възтановявал моя батерия. Кофтито е че на новите лаптопи чипа който зарежда батерията брои колко пъти я зареждал , и над определен брой заряд-разряд спира.
                          Имам въпрос! Моят лап топ го ползвам само на 220в ,какво да направя за да се удълви живота на батериата?Винаги да е вклучен в мрежата ли , или да го разреждам от времв на време?

Коментар

Какво да правя с НР на 3 години с повредена дънна платка?!

Засега се сещам единствено да го подаря на тъщата, дайте друга идея!
                            Ами имаш само един вариант - вземи пиши в някой хардуерен форум, някой ако има същия модел като твоя, само че със счупен дисплей примерно (то дъното и дисплея са почти на една цена) и някак да се споразумеете да ти продаде само дъното .... Естествено вероятно пак ще трябва намеса на сервиз да ти го сменят (не че е кой знае колко сложно, но ако не си го правил досега - по-добре недей!)

Само информативно: какъв модел ти е лаптопа? Да не е от NX сериите?

П.П. Абсолютно не е оправдано да си купуваш ново дъно, тъй като то ще ти е с гаранция 3 месеца (доколкото знам), понеже е резервна част
                            Hristo Draganov
                            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX
                              Имам въпрос! Моят лап топ го ползвам само на 220в ,какво да направя за да се удълви живота на батериата?Винаги да е вклучен в мрежата ли , или да го разреждам от времв на време?
                              При положение, че го ползваш само на 220 волта - най-добре я махни физически от лаптопа - живота на батерията се измерва (ако мога така да се изразя) в броя цикли зареждане/разреждане (както май беше написано по-горе).
                              Hristo Draganov

Коментар

Неоспорим факт е, че за по-старите модели преносими компютри частите са по-скъпи (в някои случаи даже почти двойно по-скъпи), сравнено с модели до отпреди година, година и нещо да кажем.
                                Спомням си наскоро, един процесор за преносим НР струваше някъде към 800 долара без ДДС, при положение, че даже беше обикновен десктоп процесор, който може да се вземе за почти смешни пари да кажем. (беше на 1 гигахерц, но не помня на какъв сокет беше)
                                Оригиналните части на НР, Фуджицу Сименс и т.н. са много скъпи определено, но пък някои оттях могат да се заменят с "жълти" такива (макар, че всичко си е жълто, защото се прави в Китай, само лепенките са различни) - например памет, харддиск, оптично устройство (CD-ROM, DVD и т.н.), захранващ адаптер. То друго май няма заменимо, другото си иска оргиналдъ части ...

Според мен, за по-продължителната "служба" на даден преносим компютър значителна роля имат грижите по поддръжката му - най-вече редовното му почистване (важи най-вече за вентилатори и радиатори). Виждал съм затлачен радиатор, станал направо като кече, и съответно въздушния поток не може да минава през него, и все едно че има почти нулево охлаждане. И човека се чуди защо често забива като поработи Преносимите компютри са "фини" машинарийки, трябва да се пазят и от удари, влаги и т.н. (то както и при другите компютри де). Проблема е, че всичко при тях е интегрирано - например ако си залееш клавиатурата на десктоп компютъра с кафе, то най-много да смениш само клавиатурата, а при перносимите наред с клавиатурата може да отиде и дъното (виждал съм го на живо) ...

Абе въобще, и аз съм на мнение, че човек най-добре да има парички, и след година и половина, две, да сменя с друг лаптоп. Най-добре още преди да е изтекла гаранцията на стария - тъкмо по-лесно ще го продаде
                                Hristo Draganov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X