Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компютъра - неговата мама...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Компютъра - неговата мама...

Имам НР лаптоп, работи добре две години и изведнъж започна да прекъсва, да се рестартира през 5 минути, някакви сини екрани и т.н.

Посетих "Стемо" /сервиза на НР/, бъзикаха го, оправяха го, уж тръгна и след няколко часа се започна пак, тръгне, спре, пусна го - пак спре!

То не бяха спецове, антивируси, нови уиндоуси, накрая точно когато вече повтарях поименно всяка китайска майка на производителите, ми мина през акъла, че просто може да е прашасал..
    Забих му прахосмукачката в задни...а, пуснах на фул, та засвистя вентилатора на процесора и след 5 минути си имах "чисто нов" послушен лаптоп - никакви грижи!

Ти да не си извратен бе? Що бъркаш в хардуера?
    Хи-хи, а всичката тая сган се има за "компютърджии"))

Коментар

Преди постоянно ми шумеше с тая перка, сега вече два часа е тих като заек в храсталака!

Коментар

Ама ти плати ли за това вмешателство на Бил Гейтс? Не си? Опа пиленце ....

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
          Преди постоянно ми шумеше с тая перка, сега вече два часа е тих като заек в храсталака!
          най добре става като се разглоби и се издуха с компресор на ниско налягане, така с прахосмукачката само частично си го изчистил и скоро пак ще почне да ръмжи.
          LZ1RED

Коментар

аз моя го атакувам директно с компресора за високо налягане...
            А иначе нормално е да е имал такива проблеми! Процесорът има защита и когато се претоварва той изключва! А windows хич да не е бая товари
            4ао
            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Дини с високото налягане и накрайник с малко сечение ножеш да скубнеш някой кондензатор
              после ще се забавляваш с поялника
              LZ1RED

Коментар

Volk,няма да се плашиш.Идва нова смяна програмисти.Те ще оправят компа.
                B+

Коментар

Пропуснах :
                  B+

Коментар

ловец и компютър?????
                    моля ти се
                    що не го метна и застреля като паничка?

Коментар

Волк,
                      За огромно съжалени съвременните компютри особенно мобилните не изкарват особено дълго, главен враг е прахта, но също така след 2-3 години дисковете имат повишена склонност да "дават Фира"
                      Аз лично бих те посъветвал да си сменяш компютъра на 2-3 години максимум, ако държиш да нямаш проблеми с него.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                        Волк,
                        За огромно съжалени съвременните компютри особенно мобилните не изкарват особено дълго, главен враг е прахта, но също така след 2-3 години дисковете имат повишена склонност да "дават Фира"
                        Аз лично бих те посъветвал да си сменяш компютъра на 2-3 години максимум, ако държиш да нямаш проблеми с него.
                        Имам някакво неприятно усещане, че май си много прав!
                        Кой луд ще контструира компютър с ресурс над 3 години, а моя вече е нещо като супердъртак, с неговите 3,5 години!

Коментар

хмм, май просто е дошло времето за нов.

пропоръчвам ти да огледаш руджет сериите

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                            Първоначално публикуван от alex_markov
                            Волк,
                            Имам някакво неприятно усещане, че май си много прав!
                            Кой луд ще контструира компютър с ресурс над 3 години, а моя вече е нещо като супердъртак, с неговите 3,5 години!
                            Ниският ресур идва от вложените евтини производствени компоненти, аз например имам части които са на повече от 10 години и си работят, сега на новите дънни платки, видеокарти и тем подобни слагат евтини китайски кондензатори, слагат пластмасови втулки вместо лагери и оттам идвад проблемите, лаптопа си ти е супер просто се нуждае от нов вентилатор нова термопаста и хубаво почистване, еветуално някой друг кондензатор и си готов за още 2 години. Това със смяната на всеки 2 години си е чисто търговски трик, но ако имаш парите и нервите е по-добър вариант отколкото да се занимаваш със сервизи.
                            no signature no problems

Коментар

Ниския ресурс е конструктивно заложен, защото, ако се правеха машини, които да работят вечно производителите им просто ще фалират... Принципа е като при тотото с тази разлика че девиза е: "С големи суми но редовно"

Не съветвам никого да планира дълга експлоатация на ноутбука си. Дори и да ходи на две години примерно да си сменя вентилатора, диска и т.н. това при всички положения ще му излиза по-скъпо, отколкото да си сменя целия. Ще дам пример: Батерия за ноутбук отпреди 5 години на HP струва ~400 евро, вентилатор за моя ноутбук например ~ 180 евро, матрица 600 евро...

Алекс по-горе е написал най-правилната стратегия, максимум на две години ноутбука се сменя с нов... Да не говорим че междувременно и изискванията на софтуера са се сменили така че тъкмо ще сте в час...
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X