Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на wireless руутер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ при избор на wireless руутер

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
    Марто, дай някакъв телефон за връзка с теб.
    Благодаря на всички за съветите. Явно ще е WRT54GL .
    0885838361 ,029813171,028164936,35

Коментар

До: Търся приличен руутер

Първоначално публикуван от General Преглед на мнение

Когато в рутера има вързан и друг комп - вече имаме локална мрежа със споделен интернет и споделени ресурси, а безжично се вързваме към локалната мрежа , а от там към интернет и ако не е криптирана връзката всеки може да се логне в локалната ти мрежа
      Зависи какво се търкаля като операционна система на рутера - ако е linksys/buffalo с openwrt tomato или подобен проблем няма да се наложат съответните рестрикций и през хотспота да не се вижда нищо освен www.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
        Чакай малко, кой ще си пусне шеарите в Безжичната мрежа? Безжичната е САМО за Интернет-а!
        Ако ти, през безжичната си мрежа имаш достъп до уиндоуската мрежа и ресурси, и другите ще имат. Естествено, има значение как е конфигурирана тази мрежа. Ако са зададени потребители с пароли и съответните им права, нещата стават по-защитени. В предишния ми пост имах предвид базовите настройки на мрежата и на повечето домашни рутери, така, както са настройват повечето такива. В общия случай, настройката се състои в NEXT --> NEXT --> NEXT --> OK.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Ако ти, през безжичната си мрежа имаш достъп до уиндоуската мрежа и ресурси, и другите ще имат. Естествено, има значение как е конфигурирана тази мрежа. Ако са зададени потребители с пароли и съответните им права, нещата стават по-защитени. В предишния ми пост имах предвид базовите настройки на мрежата и на повечето домашни рутери, така, както са настройват повечето такива. В общия случай, настройката се състои в NEXT --> NEXT --> NEXT --> OK.

Съгласен, че ако е некст, некст... то и Уаиарлеса ще е отворен (без парола). Но ако човек иска, може да си "позатвори" вътрешната мрежичка

Коментар

Аз ползвам кабелен интернет като на кабела съм закачил рутър Edimax който раздава безжично интернет на 2 компа като в настройките на рутъра съм дал Мак-овете на двата компа и си мисля че съм защитен.А дали е така нека каже някой разбиращ защото мрежите не са ми силна страна
            Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
              Аз ползвам кабелен интернет като на кабела съм закачил рутър Edimax който раздава безжично интернет на 2 компа като в настройките на рутъра съм дал Мак-овете на двата компа и си мисля че съм защитен.А дали е така нека каже някой разбиращ защото мрежите не са ми силна страна

Ако защитата ти е само по мак адрес без включено wpa или wpa2 криптиране - вобще не си защитен.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                Марто, дай някакъв телефон за връзка с теб.
                Благодаря на всички за съветите. Явно ще е WRT54GL .
                Имай в предвид че WRT54G и WRT54GS които се продават в момента по магазините са по различни от WRT54GL и за тях номера със слагане на linux базиран firmware не става.

Коментар

Упсс, май ще тичам при някой компютърен спец да го направи
                  Николай Папазов

Коментар

Упсс, май ще тичам при някой компютърен спец да го направи
                    Настройките са тривиални - ако кажеш за какъв рутер става въпрос ще помогнем без тичане при специалист :>

Коментар

Edimax BR-6204 Wg
                      Николай Папазов

Коментар

Ако не искаш да лъжеш провайдера си, като сменяш TTL-и и други подобни, то не ти трябва да сменяш оригиналния фърмуеър на Ликсис. И така си имат всичко необходимо.

С Д-Линк съм брал бая ядове. Като го оставях вързан през PPPoE към доставчика забиваше почти всяка седмица. Накрая бях сложил един обикновен Репутек да е вързан навън, към него стационарния компютър и WAN интерфейса на Д-Линка(при директна свързаност не забиваше). Така лаптопа фактически се връзва в друга мрежа, използваща за дифолт гейтуей направо външния адрес на Репутека. И понеже вътрешните му портове работят като суич, то без да си въвел ръчно МАС-а на стационарния компютър в ARP таблицата си или да си получил пинг от него, няма как да го видиш, дори и да му налучкаш IPто, а NAT-а реже всякакво бродкаст ICMP .

Ама Д-Линка накрая изгоря и сега съм само с един WRC54GC, пуснати са му всички защити, настроен е да приема само една безжична връзка, а всичко важно ми е на лаптопа .
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Edimax BR-6204 Wg
                          Влизаш в настройките на рутера по следния начин в броузера пишеш

http://192.168.2.1

ще те попита за user и password - съответно въвеждаш - admin - 1234

след което влизаш в ляво където пише wireless

цъкваш на security - и избираш - "wpa pre shared key"
                          отдолу цъкваш на - wpa2(aes)

и избираш формата да е passphrase - и пишеш парола.

натискаш apply и след малко вече wireless устройствата трябва да намират мрежата със катинарче и да пише secured wireless network - като цъкнеш върху мрежата ще те пита за паролата която си въвел преди малко - ако всичко е наред вече мрежата е защитена по начин който би узорил доста хора.

Коментар

Ок ще го направя. Мерси много.
                            Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                              Влизаш в настройките на рутера по следния начин в броузера пишеш

http://192.168.2.1

ще те попита за user и password - съответно въвеждаш - admin - 1234

след което влизаш в ляво където пише wireless

цъкваш на security - и избираш - "wpa pre shared key"
                              отдолу цъкваш на - wpa2(aes)

и избираш формата да е passphrase - и пишеш парола.

натискаш apply и след малко вече wireless устройствата трябва да намират мрежата със катинарче и да пише secured wireless network - като цъкнеш върху мрежата ще те пита за паролата която си въвел преди малко - ако всичко е наред вече мрежата е защитена по начин който би узорил доста хора.

Бих добавил и да си забраниш показването на името SSID, ти си го знаеш така или иначе, а другите няма да го откриват (веднага?).
                              Смени си паролата на рутера (ако не си го направил още), смени му и името SSID-а (ако искаш)
                              Друг съвет е, ако не ти се налага много (а не виждам защо би ти се налагало, след като лесно можеш да свържеш двата компютъра с кабел?) на Уаиарлес интерфеиса в Уиндоуса, влез в Пропертис и забрани всичко освен ИП, в смисъл забрани "File and Print share") има още много неща който могат да се направят, но въпроса е какво си заслужава, защото колкото по сигурна е системата - толкова по-Досадна е работата с нея! Знаех за едни хора при които интернета отиваше Физически, Само до един компютър в една Физически охранявана стая и на който му трябва ходи до там доста сигурно, но много не приложимо за повечето хора...
                              Последно редактирано от alex_markov; 05-03-08, 08:35.

Коментар

Само да попитам има ли някакъв формат на паролата или фразата която трябва да задам защото пробвах ама не се получи казва ми нещо за формата на фразата ама не разбрах точно?
                                Николай Папазов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X