Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на wireless руутер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на wireless руутер

Търся руутер с приличен обхват. Под приличен разбирам покриването на двуетажна къща. За момента съм пробвал евтините модели на Нетгиър и Белкин. Нищо не става! Покриват една стая Давайте предложения и препоръки.

П.П. Руутера трябва да поддържа PPPOE

До: Търся приличен руутер

Брат ми препоръча Linksys WRT54GL. Офиса им е в къща, мрежата е с такива рутерчрта и работи безгрижно. Комел Софт на Ръковска ги продават на смислена цена, около 120 лева. Ако в къщи имате много арматура, мебели, цветя, цветята между другото много скапват сигнала може да се наложи да вземеш външна антена, TPLink имат добри на прилична цена, 8dB.

Успех!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Аз съм с Linksys WRT54G. През две плочи хваща.

Коментар

А някой да каже нещо за това D-Link DI-524?

Коментар

Първоначално публикуван от disem
          По слаб е от Linksys, значително.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от disem
            Тези D-Link имат ужасния навик да пуснат под едно и също название първо читав продукт и после боклук, нямащ нищо общо с първия (различни чипове, драйвери, характеристики) със същото название и означение.

Коментар

На двуетажна къща, с двор барабар, ползвам Асус WL520g, в режим 802.11b. Покритието е от "Excellent" to "Very Good". Понякога като се закотвят ченгета наблизо с патрулката, се налага да сменям каналите...
              Belkin са едни от класиката в жанра, не ги подценявай.
              Успех!
              Опс, късно прочетох за ПППОЕ.
              Горния има проблеми.
              LZ1AIV

Коментар

ZyXel за около 80 кинта получаваш доста приличен рутер разгледаи в интернет и сам ще се убедиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев
                  Брат ми препоръча Linksys WRT54GL. Офиса им е в къща, мрежата е с такива рутерчрта и работи безгрижно. Комел Софт на Ръковска ги продават на смислена цена, около 120 лева. Ако в къщи имате много арматура, мебели, цветя, цветята между другото много скапват сигнала може да се наложи да вземеш външна антена, TPLink имат добри на прилична цена, 8dB.

Успех!
                  Още един глас за WRT54GL. Ползва Linux за софтуер, при това от Linksys са дали възможност да се сменя въпросната операционна система с други, писани от ентусиасти, които са доста стабилни и предлагат повече възможности. Аз ползвам Tomato firmware-а и с него рутерчето си лети, прави по 3-4-5 месеца ъптайм и никога не ми е забивало. Обхвата е повече от доволен. Класика в жанра!

Коментар

И аз съм за WRT54GL.

Досега съм инсталирал поне 15 такива - стават и за по-сериозни неща. Проблеми съм нямал.
                    Силно препоръчвам веднага след покупката смяна на Firmware-a с Tomato или DD-WRT. И двата позволяват да се променя изходящата мощност на предавателя - на теория до 251mW, ама по лични наблюдения от 50-60mW нагоре започва да се получава обратният ефект.
                    Другото "удобство" е, че можеш да избираш коя антена да предава и коя да приема.
                    Много е важно и как ще избереш разположението на устройството, а също и какви са характеристиките на плочите, през които ще минава сигналът. Например на стандартна кооперация - ново строителство ми "пробива" през 3 плочи без никакъв проблем, докато в промишлена сграда и една плоча е достатъчна да затихне.
                    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                      Търся руутер с приличен обхват. Под приличен разбирам покриването на двуетажна къща. За момента съм пробвал евтините модели на Нетгиър и Белкин. Нищо не става! Покриват една стая Давайте предложения и препоръки.

П.П. Руутера трябва да поддържа PPPOE
                      1 глас за WRT54GL .Аз съм с такъв при мен минава през три тухлени
                      стени без почти никаква загуба.Ако решиш да купуваш такъв
                      звънни в Комелсофт и търси мен Мартин ще ползваш отстъпка.

Коментар

Първоначално публикуван от asenv
                        На двуетажна къща, с двор барабар, ползвам Асус WL520g, в режим 802.11b. Покритието е от "Excellent" to "Very Good". Понякога като се закотвят ченгета наблизо с патрулката, се налага да сменям каналите...
                        Belkin са едни от класиката в жанра, не ги подценявай.
                        Успех!
                        Опс, късно прочетох за ПППОЕ.
                        Горния има проблеми.
                        Asus WL5xxx и Linksys WRT54GL - еднакво добри, а това с PPPOE се решава с алтернативен софтуер.

Коментар

Днес за пореден път тествах Linksys WRT54G на около 10-15 метра и 4 стени хваща но на 11Мб, по-близко - 54Мб, хубавото е че Фърмуеара му е с "отворен код", т.е. може да се намери за всеки случай, решение, чувал съм (не съм го пробвал), че има и начин да се поусили сигнала???

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                            Днес за пореден път тествах Linksys WRT54G на около 10-15 метра и 4 стени хваща но на 11Мб, по-близко - 54Мб, хубавото е че Фърмуеара му е с "отворен код", т.е. може да се намери за всеки случай, решение, чувал съм (не съм го пробвал), че има и начин да се поусили сигнала???
                            Тая работа с усилването е малко на късмет - шансът да го изгориш е различен от нула. А и максималното нашпорване на чипа ще ти даде 10-15% по-голямо разстояние. Разбира се, ако нашпориш и радио-чипа на твоя компютър.

По-добре, му намери по-хубави антени. Продават се.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен
                              ...

По-добре, му намери по-хубави антени. Продават се.
                              къде?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X