Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на wireless руутер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ при избор на wireless руутер

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
    Само да попитам има ли някакъв формат на паролата или фразата която трябва да задам защото пробвах ама не се получи казва ми нещо за формата на фразата ама не разбрах точно?
    Не знам да има някакво изискване в рутера за Паролата? Виж дали си избрал всичко вярно и пишеш на правилното място.
    А иначе за парола имай в предвид че съвременните компютри (а те се развиват бързо) могат да пробват около 30 МИЛИОНА Пароли в секунда което поставя по-високи изисквания към дължината на паролата, колкото повече символи, полкова повече възможности трябва да смятат, преди няколко години долната граница беше 10 символа, сега може и да се е вдигнала ама не с много (един символ в повече променя принципно броя на вариантита - на степен) така че си избери парола по-дълга от 10-11 символа и не името ти или нещо което всеки който се интересува лесно може да научи за теб, но в същото време трябва, за теб да е лесно да я запомниш, защото като я забравиш - кофти, а ако си я запишеш и я лепнеш на монитора - по-добре без нея

Коментар

Относто паролите - не е много по темата, но до сега никога не е било да успея да наглася права за достъп до каквото и да е от раз. За това първо книжката, глава "Възстановяване на фабрични настройки" (Factory Default Settings). Много помага да се знае, когато нещо се омаже

При проблеми с антените - Елкостар правят всякакви преходни и удължителни кабели, продават антени и други приспособления.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

"един символ в повече променя принципно броя на вариантита - на степен"
        По-точно една цифра увеличава възможните комбинации 10 пъти, една буква - 27, а ако може и цифра, и буква - стават 37 пъти повече. Някъде се позволяват и специални знаци и там хептен се увеличават комбинациите.
        Ако приемем, че са позволени само цифри и букви, то 10-символна парола обхваща 37 на десета степен брой комбинации или като число е 4808584372417849 броя. При 30 милиона пароли в секунда, времето прави малко над 5 години. Честито на печелившите.
        Дотук са само теоретични размисли. При WPA-протоколите, проверката на поралата отнема известно време, което забавя още процеса на налучкване. Ако приемем, че въпросната проверка отнема 10 милисекунди, то тогава могат да се пробват само по 100 пароли в секунда. Тогава при същата парола времето става малко над 1500 хилядолетия (милион и половина години).
        Накратко - WPA е измислено да не си струва да го разбиваш.

Относто размислите за Асус и Линксис - и с двете съм правил мрежи, и двете си работят доста добре, и при двете обхвата е добър, при условие, естествено, че ги посрещаш с подходяща мрежова карта на компютъра или лаптопа. Лаптопи Асус, до 3-4-годишни, имат добра карта и с тях обхвата достига до 30-40 метра в тухлено-бетонна сграда. Същото е и при компютри с карти Асус. При панелките става по-малко - до 30 метра, заради армираните панели. Асус е предимство, ако отсреща си пак с Асус - поже да се ползва N-протокола. А и Асус по принцип си правят добре подбрани и качествени неща, което мен лично си ме кефи.
        Линксис има предимството, че е с две антени (Асус-рутерите са само с една) и може да се активира дивърсити-функцията, при което обхватът става по-равномерно разпределен - антените се разполагат под наклон от около 30 градуга една спрямо друга. Този вариант е подходящ за покриване на повече от един етаж. Когато рутерът усети, че сигналът в едната антена отслабва, започва да го лови с другата.
        Но пък е по-обемист. Асус е по-дребен, с по-къса антена (което изобщо не вреди на обхвата!) и може да се мушне някъде, където примерно да не се вижда и да не пречи никому.
        В общия случай правя мрежите с Асус. Проблемът с ПППОЕ съм го имал само с един доставчик (в Бургас) и все още не зная на какво се дължи. Един ъпдейт решава въпроса. Когато вече става въпрос за няколко етажа или комбиниране на щирова и параболична антена - Линксис.
        Това се сещам засега ...
        Последно редактирано от optron; 05-03-08, 10:07.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          така че си избери парола по-дълга от 10-11 символа и не името ти или нещо което всеки който се интересува лесно може да научи за теб, но в същото време трябва, за теб да е лесно да я запомниш, защото като я забравиш - кофти, а ако си я запишеш и я лепнеш на монитора - по-добре без нея
          За пасфразата за домашен уайрлес рутер не бих казал, че изискването за лесно помнене и не записване са същите като за парола . Нито ти се налага да я въвеждаш всеки ден, нито си защитил нещо кой знае какво(тежеста на защита е другаде). Дори и да я забравиш, то тя си седи въведена в настройките на всичките ти компютри. Може да ти се наложи да я въведеш само, ако преинсталираш ОС-а или си купиш нов лоптоп. Това са толкова редки събития, че дори е препоръчително през толкова време да я сменяш и без друго . Записването й на листче и оставянето му компютъра вкъщи(естествено не залепена на монитора ) пък не променя много нивото на защита за влизане в домашната ти мрежа, защото види ли я някой там, то значи има физически достъп до машините ти и въобще не му и трябва . Така че слагайте си за пасфрази дълги и сложни комбинации символи, пък и да ги забравите няма страшно, това не е парола, която ще ти попречи да си смениш фразата на всичките машини за 5 минути .

П.П.: Сега като се замислих, май моята не си я помня вече
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Значи при мен се получи следното: зададох пасфраза като комбинация от 8 букви и цифри и като се опитах да вържа компа и набрах въведената от мен пасфраза ми излезе съобщение че фразата трябвало да бъде определени битове или 5 или не помня вече колко символа и не я прие та се наложи да вържа компа и рутера с кабел та да премахна настройката и да тръгне безжичната мрежа по старому без защита
            Николай Папазов

Коментар

И ключовете, и пассфразите трябва да са с точно определени дължини. Това се дължи на особености на протоколите, които се използват. Просто си четете навсякъде какво е написано като инструкции и ще си настроите сигурно мрежата.

Коментар

Малко късно се включвам ама все пак едно мнение и от мен.
                Колкото и да плюят TP-Link аз съм с такъв, модел WR541G. Общо взето е евтиния 60-70 лв. ако не се лъжа, няма кой знае какви настройки но пък за домашен wireless какво ли ти трябва чак толкова, няма кой да следя и ограничавам по каквото и да било освен по достъп
                Та пробвах какви ли не модели на Netgear, ZyXEL и др. ама в кооперацията бетона ли е много незнам ама голям проблем с покритието. Понеже рутера е при комшията делят ни 3-4 стени и при мен е на ръба, де работи де не. Този WR541G е с технология ExtendedRange на Atheros и работи най-добре от всичко друго. На сайта дават някакви доста по-големи подобрения като покритие но според мен са около 20% в повече което в моя случай напълно ме задоволи. Така че ако някой иска евтин рутер с добро покритие и безпроблемна работа да го пробва.

p.s. wireless картата ми също е на атерос и тогава сработва този ExtendedRange, с други чипсети незнам.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

16 цифрен код не се краква никак лесно...
                  Аз ползвам Линк сис и съм доволен, а е най-слабия.
                  Принципно вълните се разпръскват отгоре надолу, та сложи го максимално високо за максимални резултати...

Коментар

За тези който ги филтрират по ТТЛ,мен моят доставчик ме филтрира.Та има много писано в нета за това реших да го постна и тук,става въпрос за Wi-Fi рутерите на линксис.В този пдф фаел е обяснено,как и с кой модели става.
                    Прикачени файлове

Коментар

Извинявам се че ползвам темата но не искам да отварям друга.Кажете какво куца по настроикте на Линксиса да бачка с PPPOE неще гадта,работеше с оригиналния софтуер ма постоянно даваше некви грешки и прекъсваше връзката сложих му DD-wrt и направих всичко отново и неще да тръгне.
                      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                      тел.088четири 9едно9 4нула4
                      -------------------------------------------------------

Коментар

Ето как съм ги направил мойте настроики,питай доставчика дали освен име и парола дали трябва да се пише и "Service Name",другия варянт е да те ограничават по ТТЛ в предишния ми пост в прикачения фаел е обяснено как да разбеш да ли те ограничават.
                        Прикачени файлове

Коментар

При мен доставчика прави ограничение по TTL (TTL=1),но съм вързал три компа в мрежата и нямам проблеми , защото доставчика вижда само рутера и неговото IP и MAC , а устройствата в моята мрежа не ги вижда.

Коментар

Първоначално публикуван от General Преглед на мнение
                            При мен доставчика прави ограничение по TTL (TTL=1),но съм вързал три компа в мрежата и нямам проблеми , защото доставчика вижда само рутера и неговото IP и MAC , а устройствата в моята мрежа не ги вижда.
                            Това означава, че или ограничението е само по МАС адрес или рутера ти вдига или игнорира TTL-а.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                              Извинявам се че ползвам темата но не искам да отварям друга.Кажете какво куца по настроикте на Линксиса да бачка с PPPOE неще гадта,работеше с оригиналния софтуер ма постоянно даваше некви грешки и прекъсваше връзката сложих му DD-wrt и направих всичко отново и неще да тръгне.
                              Само бих споделил от личен опит, без да давам отговор на проблемът ти, че някой рутери не поддържат качествено PPPOE въпреки, че на кутията го пише. Лош фърмуер или що ли, не знам?
                              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Да си кажа честно, PPPOE е много ограничаващ вариянт за интернет, що не си пуснеш нещо друго?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X