Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на wireless руутер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся приличен руутер

Да продават се но в USA - Aз съм с такива антени но си ги купих миналата година от Walmart за 50 долара и като се върнах ги турнах но смених и firmware-a с този на TOMATO и още усилих сигнала!Сега до 200-250м. има пълен сигнал.
    http://www.polarcloud.com/tomato

Ако нестава да го дръпнеш пиши ще ти го пусна на пощата!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
      къде?
      хвана ме. Питай комелсофт.

Коментар

Аз ползвам D-Link DI-524 в къщи и нямам никакъв проблем с обхвата, но засега го ползвам в рамките на един апартамент (апартамента е ЕК), та не мога да ти кажа колко надалече ще мята в двуетажна къща например - няма къде да го пробвам . С един приятел пробвахме до отсрещен блок, който е на около 200-300 м, при непряка видимост, т.е. минава през 2-3 стени и при него сигнала е на около 40%. Това със стандартна антена. А иначе ако му се сложи една по-дълга антена мисля, че ще стане още по-добре. Антени за Д-Линк има тук например:
        http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVj...Dcz#n.11.1.1.3

но трябва да питаш на място или по телефона за по-сигурно.

С PPPoE-то няма проблеми, аз съм на такъв тип връзка и вече го ползвам рутера повече от година без никакви проблеми. За други рутери нямам наблюдения за съжаление.
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Смяна на антената е единственото решение,но не забравяйте ,че така се увеличава и риска да ви се натресе някой неканен.
          Аз съм в апартамент,рутера е thomson и дори го ползвах без антена.Има апаши за всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от валентин попов
            Смяна на антената е единственото решение,но не забравяйте ,че така се увеличава и риска да ви се натресе някой неканен.
            Аз съм в апартамент,рутера е thomson и дори го ползвах без антена.Има апаши за всичко.
            Туряш му криптиране с парола и си готов. Надали всеки втори съсед има ресурсите да я разбие Ако пък има, намери го задължително и се запознайте, нека той да ти настрои рутера!

Коментар

До колкото съм запознат, "разбиването" на защитата на Уаиарлес-а, не е от най-сложните задачи, но какво от това? Най-много да ти ползва интернета , е зависи за какво

Коментар

Предполагам че всяка защита може да бъде разбита, но не виждам голям смисъл от това. Този който го направи ще получи безплатен интернет за кратко, защото неестествения трафик, освен че е лесно забележим може и бързо да бъде отстранен.
                Линксуса има доста сложна защита.
                Първо изисква парола за достъп до мрежата.
                После тази парола трябва да е изпратена от определен компютър с предварително зададен МАК адрес.
                И на края рутера може да бъде настроен така че да е видим само от определено РС.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                  къде?
                  7 DBI кит антени на Linksys за WRT54 са 78лв в Комелсофт има

Коментар

От година ползвам WRT300N, като преди това бях с отделен рутер и WAP54G. Определено го препоръчвам, въпреки, че не го виждам в момента в ценовата листа на официалния вносител. Въпреки смянята само на рутера (на лаптопа картата си е същата) отчетох повишаване скоростта на трансфер с около 50%. Ако пък се сложат и N-карти предполагам, че обменът съвсем ще литне.
                    Нека не забравяме, че LINKSYS е подразделението на CISCO за домашни потребители.
                    Освен това съм си свързал офиса и дома с 2 бр. WAP54G с насочени параболични антени от преди 2-3 години и проблеми до сега - никакви. Разстоянието е 200 м. Така, че от техниката на LINKSYS съм много доволен.
                    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom
                      От година ползвам WRT300N, като преди това бях с отделен рутер и WAP54G. Определено го препоръчвам, въпреки, че не го виждам в момента в ценовата листа на официалния вносител. Въпреки смянята само на рутера (на лаптопа картата си е същата) отчетох повишаване скоростта на трансфер с около 50%. Ако пък се сложат и N-карти предполагам, че обменът съвсем ще литне.
                      Нека не забравяме, че LINKSYS е подразделението на CISCO за домашни потребители.
                      Освен това съм си свързал офиса и дома с 2 бр. WAP54G с насочени параболични антени от преди 2-3 години и проблеми до сега - никакви. Разстоянието е 200 м. Така, че от техниката на LINKSYS съм много доволен.
                      Определено това е най-доброто,което може да се желае за домашен рутер,като се отчете и факта,че вече преминваш към N-стандарта.WRT300 няма да има.На негово място е WRT350 гигабитов switch + Storage link функция ,превръща всеки usb външен диск в мрежови.Цената от 329лв с ддс е вече доста по различна от стандарните му събратя

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        До колкото съм запознат, "разбиването" на защитата на Уаиарлес-а, не е от най-сложните задачи, но какво от това? Най-много да ти ползва интернета , е зависи за какво
                        Зависи какъв вид криптиране използваш. Действително WEP е лесен за разбиване при подходящ софтуер и хардуер, затова в по-новите устройства са добавени WPA и WPA2, който са значително по-надеждни.

Относно това, че само щял да ти използва нета...
                        Тук си в грешка. Ако имаш споделени (шернати) ресурси в уиндоуската мрежа, те стават достъпни за "авантаджиите". Дали споделените файлове и директории ще бъдат копирани, променяни, изтрити или ще бъдеш заринат с вируси и с прясно форматоран твърд диск, е въпрос на желание и знания на натрапника.

В резюме, споделянето на домашната ви мрежа с непознати не е толкова безобидно, колкото изглежда на пръв поглед и е желателно да му обърнете подобаващо внимание.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

До: Помощ при избор на wireless руутер

Buffalo WHR-HP-G54

доста добра машинка - като хардуер идентична със препоръчаните по горе модели на linksys (може да се сложи алтернативен firmware etc), но като изработка качеството е значително по добро - 2 етажна къща се прокрива без проблем не все пак зависи и какъв ще е клиента със каква карта етц.

пс. Това е моделът воден за "high power" което увеличава мощността - дават го 15-20 процента по силен сигнал от WRT54GL
                          Последно редактирано от persuader; 04-03-08, 13:54.
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

До: Помощ при избор на wireless руутер

Марто, дай някакъв телефон за връзка с теб.
                            Благодаря на всички за съветите. Явно ще е WRT54GL .

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Зависи какъв вид криптиране използваш. Действително WEP е лесен за разбиване при подходящ софтуер и хардуер, затова в по-новите устройства са добавени WPA и WPA2, който са значително по-надеждни.

Относно това, че само щял да ти използва нета...
                              Тук си в грешка. Ако имаш споделени (шернати) ресурси в уиндоуската мрежа, те стават достъпни за "авантаджиите". Дали споделените файлове и директории ще бъдат копирани, променяни, изтрити или ще бъдеш заринат с вируси и с прясно форматоран твърд диск, е въпрос на желание и знания на натрапника.

В резюме, споделянето на домашната ви мрежа с непознати не е толкова безобидно, колкото изглежда на пръв поглед и е желателно да му обърнете подобаващо внимание.
                              Чакай малко, кой ще си пусне шеарите в Безжичната мрежа? Безжичната е САМО за Интернет-а!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                Чакай малко, кой ще си пусне шеарите в Безжичната мрежа? Безжичната е САМО за Интернет-а!

Когато в рутера има вързан и друг комп - вече имаме локална мрежа със споделен интернет и споделени ресурси, а безжично се вързваме към локалната мрежа , а от там към интернет и ако не е криптирана връзката всеки може да се логне в локалната ти мрежа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X