Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на wireless руутер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ при избор на wireless руутер

Не е за мен за един приятел беше но го оправиха занесе го при доставчика му и му го направиха.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Да си кажа честно, PPPOE е много ограничаващ вариянт за интернет, що не си пуснеш нещо друго?
      Нищо ограничаващо няма, освен че по-трудно се краде трафик. А и не може той да си пусне друго, трябва доставчика първо. Или друг доставчик.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
        Малко късно се включвам ама все пак едно мнение и от мен.
        Колкото и да плюят TP-Link аз съм с такъв, модел WR541G. Общо взето е евтиния 60-70 лв. ако не се лъжа, няма кой знае какви настройки но пък за домашен wireless какво ли ти трябва чак толкова, няма кой да следя и ограничавам по каквото и да било освен по достъп
        Та пробвах какви ли не модели на Netgear, ZyXEL и др. ама в кооперацията бетона ли е много незнам ама голям проблем с покритието. Понеже рутера е при комшията делят ни 3-4 стени и при мен е на ръба, де работи де не. Този WR541G е с технология ExtendedRange на Atheros и работи най-добре от всичко друго. На сайта дават някакви доста по-големи подобрения като покритие но според мен са около 20% в повече което в моя случай напълно ме задоволи. Така че ако някой иска евтин рутер с добро покритие и безпроблемна работа да го пробва.

p.s. wireless картата ми също е на атерос и тогава сработва този ExtendedRange, с други чипсети незнам.
        tp-link с атерос чип - благодаря за идеята. Кой го продава из България?

Коментар

Мисля че ланком са вносители ако не се лъжа
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            Мисля че ланком са вносители ако не се лъжа
            мерси!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Нищо ограничаващо няма, освен че по-трудно се краде трафик. А и не може той да си пусне друго, трябва доставчика първо. Или друг доставчик.
              Няма при положение, че можеш да си го настройваш и сам, каквото и да става. За мен да търся постоянно доставчика за да ми оправя настройките е ограничаващо. Разбира се зависи от много неща и от конкретните user-и, но все пак. Инак нищо лошо няма разбира се, даже напротив. Не съм се изразил правилно, ограниченията не са в типа нет, ами в боравенето с него, 90% от хората, които познавам с такъв не се оправят с него.

Какво ще рече да се краде трафик обаче? Ако не си с гарантиран трафик виняги с вързан с околните потребители, ако си как точно ще те окраде съседа? Ако ли пък става дума да си го крадеш ти от провайдър, става много неразбираемо за мен, примерно закачиш ли 1 wifi и крадене може да има по най-различни начини...

Коментар

Няма при положение, че можеш да си го настройваш и сам, каквото и да става. За мен да търся постоянно доставчика за да ми оправя настройките е ограничаващо. ...

Какво ще рече да се краде трафик обаче? ...
                Търсенето на доставчика за непрестанно оправяне на настройките значи или безобразен доставчик, или неграмотен, но бъзикащ потребител. И в двата случая няма нищо общо конкретният мрежов протокол и е ограничаващо откъдето и да го погледнеш.

Крадене на трафик - имам предвид ситуацията, когато мрежата е пълна с навлеци без акаунти (т.е. всеки квартален LAN), които подслушват кабела, докато се докопат до нечии настройки и ги използват, за да имат интернет без да плащат. Легитимният потребител непрекъснато се оплаква от прекъсващ интернет, а разбойникът се мести от IP на IP. За да се избегне това явление, се ползват PPPOE или PPTP. PPPOE е особено подходящ за неконтролируем LAN (той за това е измислен), а PPTP е използван преди измислянето на PPPOE, макар че е правен за друго.

Коментар

Аз това и казвам, не е проблемен PPPOE, боравенето с него може и да не е така лесно за всеки, а разбира се много хора човъркат, без да разбират.

Коментар

Аз това и казвам, не е проблемен PPPOE, боравенето с него може и да не е така лесно за всеки, а разбира се много хора човъркат, без да разбират.
                    Точно за това е по-добре. Като разбъзикаш нещо оставаш без интернет само ти, а иначе може да оставиш целия квартал... Ако си нормален потребител и не пипаш нищо, то проблемите дори са по-малко, защото тези дето барат не ти прецакват и твоята връзка.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      Точно за това е по-добре. Като разбъзикаш нещо оставаш без интернет само ти, а иначе може да оставиш целия квартал... Ако си нормален потребител и не пипаш нищо, то проблемите дори са по-малко, защото тези дето барат не ти прецакват и твоята връзка.
                      Оф, това се опитах да му кажа, ама ти го направи по-добре.

Коментар

Огледах се в един рутер, но поледната буква в модела не съответства на препоръчаното от вас. Модела е WRT54GC V2.0. Каква е разликата с WRT54GL?

Коментар

До: Избор на wireless руутер

Умната с тези версии защото ако не е правилния чипсет вътре може да не успееш нищо да качиш на него, ЛИНКСИС имат грозната практика да сменят чипсети и да слагат само едно дребна буквичка за промяна на модела, и това обаче струва много, ядох дърво преди време с едни Линукс несъвместими, бяха версия 2, а версия 1 си бе перфектна!!!
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                            Огледах се в един рутер, но поледната буква в модела не съответства на препоръчаното от вас. Модела е WRT54GC V2.0. Каква е разликата с WRT54GL?
                            Търси GL! Има го в Multirama/Plesio, последно от там си взех един за мой познат.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                              Основната разлика е в размера на паметта, в която се качва фърмуеъра. Само тези с L накрая имат достатъчно голяма, че да побере линукския фърмуеър. Иначе другата разлика е, че C идва от компактен, почти наполовина е на другите, като размер. Аз съм с такъв и работи прекрасно, но искаш ли да слагаш линукс не става.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

До: Избор на wireless руутер

А работи ли с РРРОЕ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X