Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за оптичен интернет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за оптичен интернет

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
    От днес платих интернета към була за 100 mbps, всички каки по офисите им все ме убеждаваха, че нямало смисъл да платя по-високата такса за 100 мегабита, вместо досегашните 50 мегабита, щял съм само да си дам парите, направих тест Ookla - 3 ms:

DOWNLOAD - 67.16 Mbps -
    UPLOAD - 94.67 Mbps

Това при предишен тест при 50 мегабита като бях:

Speedtest by Ookla - ето резултата:

DOWNLOAD 49.17 Mbps - UPLOAD 51.18 Mbps

Определено има по-висок резултат като се сравнят, само не знам защо при UPLOAD, ми е винаги с доста по-висока скорост, това да се има предвид че е по ЛАН-а, а не по оптика за която засега нямат техническа възможност, теста е направен чрез wi-fi с китайски рутер tp link -150 мегабита, от това следва че ако свържа лаптопа и телевизора директно по кабел, ще имам със сигурност още малко по-висока скорост, та какъв UPS ще ми препоръчате за рутера, та при токов удар, лаптопа, телевизора и рутера да са напълно защитени по лан кабела и по ел.мрежата?
    100 mbps гарантирана скорост ли дават?
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Re: От: Въпрос за оптичен интернет

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
      100 mbps гарантирана скорост ли дават?
      На дали, това е на друга цена. По скорот ти пускат възможност да вдигнеш 100 мегабита, когато има. А обикновенно няма ...

Коментар

От: Re: От: Въпрос за оптичен интернет

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        На дали, това е на друга цена. По скорот ти пускат възможност да вдигнеш 100 мегабита, когато има. А обикновенно няма ...
        Ми тогава са мъни фор нотинг, както и високия ъплоуд, на мен такъв никога не ми е бил нужен.

Коментар

Ще бе има youtube-eri. Аз лично доста често качвам по 500 и нагоре мегабаита файлове, така, че трябва си...
          В крайна сметка всичко е въпрос на нужди, включително и оптиката в къщи. Въпроса е обаче нуждите да са оправдани, в противен случаи трепеш с базука врабче и хвърляш пари на вятъра...

Коментар

Въпросните 100 мегабита не са гарантирани, но забелязах че скоростта много ми варира през деня, има случаи при теста даунлоуда да стига едва 12 мегабита, макар и рядко, иначе по-често е между 45-50-65 мегабита, за тези които ме питат защо искам бърза връзка, то е защото откак имам SSD диск на лаптопа, всичко ми се зарежда за секунди и като сърфирам из нета, определено се усеща бързината когато и нета е бърз, а ако е бавен се усеща видимо забавянето, а и отделно като пускам доста често 4К филми на тубата на телевизора, понякога скоростта пада и почва да се влошава картината и да прекъсва, това много ме дразни и бих си платил в разумни граници такса, за да имам гарантирани 100 мегабита интернет, а ако е по оптика още по-добре...
            Последно редактирано от Еделвайс; 03-07-17, 21:40. Причина: Пояснение

Коментар

Не е зле да провериш къде се губи скоростта - дали при доставчика или във вифито.

Коментар

Re: Въпрос за оптичен интернет

По добре им се обади. Те да си търсяг проблема. Ако не ги смени. За това ти накъсва не е от малката скорост която си платил а е от скапаната услуга. На оператора не му достига нет за да покрие продаденото.

Може и рутера да е както казва Ясен,но на мен не ми се вярва.

Коментар

С равен успех може някой да му запушва вифито и доставчикът нищо да му няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                    Въпросните 100 мегабита не са гарантирани, но забелязах че скоростта много ми варира през деня, има случаи при теста даунлоуда да стига едва 12 мегабита, макар и рядко, иначе по-често е между 45-50-65 мегабита, за тези които ме питат защо искам бърза връзка, то е защото откак имам SSD диск на лаптопа, всичко ми се зарежда за секунди и като сърфирам из нета, определено се усеща бързината когато и нета е бърз, а ако е бавен се усеща видимо забавянето, а и отделно като пускам доста често 4К филми на тубата на телевизора, понякога скоростта пада и почва да се влошава картината и да прекъсва, това много ме дразни и бих си платил в разумни граници такса, за да имам гарантирани 100 мегабита интернет, а ако е по оптика още по-добре...
                    Гарантирам, че при сърфиране, ако не гледаш някои тул няма да разбереш кога скоростта ти е 50 и кога 70Mbps. Нещо повече, скоростта не зависи само от твоя интернет ами и от този на отсрещния сървър, така, че много вероятно е, въпреки, че твоя нет е 100Mbps при отваряне на саит примерно които не е в БГ скоростта да е много далече от тези мегабити, а и това в повечето случай не е страшно... Защо? Примерно: - индекса на този форум е 3.7MB. Та с скорост от 30Mbps тези 3.7MB ще ги отвориш за около секунда. Сайта на abv.bg е 1.3МБ и т.н... Та дали ще ти е 30Mbps или 100 разлика няма да усетиш, обаче друго ме притеснява...
                    Казваш плащаш за 100, но получаваш 12, което ХИЧ НЕ Е ДОБРЕ. Скоростта не е гарантирана, но свестните доставчици правят така, че да могат да ти осигурят поне едни 30-40% от капацитета в най лошия случай...

Коментар

• От: Въпрос за оптичен интернет

Аз ги подозирам от собствен опит че разпонават заявките за спиидтест и там ти пускат едни яки пакети, пък когато започна да браузвам нещата изглеждат различно. Това от лош опит с Макстелеком и някой друг кабелен провайдър.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                        Аз ги подозирам от собствен опит че разпонават заявките за спиидтест и там ти пускат едни яки пакети, пък когато започна да браузвам нещата изглеждат различно. Това от лош опит с Макстелеком и някой друг кабелен провайдър.
                        Ами то не е трудно да се направи... ама спиидтестове има много

Коментар

Точно така, абсолютно си прав. При мойте наблюдения идеално се справяше стандартния Ookla, и като пуснех друг истината лъсваше с пълна сила.

Коментар

• Re: От: Въпрос за оптичен интернет

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            Ами то не е трудно да се направи... ама спиидтестове има много
                            Хич не е трудно просто намират списъците с основните хостове на сървиса - примерно http://www.speedtestserver.com/, вкарват линковете в някакъв си списък с приоритети и си готов. Няма смисъл да гледат трафика.

Коментар

Има и други причини - различни рутинги, различни сървъри - може причината за другата скорост да е друг маршрут на сигнала... Различна свързаност към дадената дестинация и т.н.
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ей ,това админите ,няма отърване.Световна конспирация ,надничане в компютри ,и олле.Чакам Павката да ми се обади да му реша проблема както мога и ОЛЕ.
                                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X