Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за оптичен интернет
Свий
X
-
Re: От: Въпрос за оптичен интернет
Има колкото искаш. Ако са купили квартален доставчик му ползват мрежата и мазалото е пълно. Аз съм доволен много от оптиката, в наше село редовно спират тока, рутера е на упс и си имам поне нет.Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеНезнам, все още ли има мрежи с ЛАН по дърветата? Според мен случая е стар...
Коментар
-
От: Въпрос за оптичен интернет
Има и оптика по дървета и стълбове... Оптика/лан "наковани" по зидовете на коритата на канали (речни),минаващи през населени места... ДОставка на услуга с кабел през комина/отдушника...Публикувайте отговор
Коментар
-
ЛАН през комин още не съм виждал, но щом казваш... Сигурно всяка седмица сменят кабела, комшията като запали "циганската любов"Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнениеИма и оптика по дървета и стълбове... Оптика/лан "наковани" по зидовете на коритата на канали (речни),минаващи през населени места... ДОставка на услуга с кабел през комина/отдушника...
Коментар
-
Аз съм виждал. И телевизия също. Естествено, не се прави ако коминът се използва.Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеЛАН през комин още не съм виждал, но щом казваш... Сигурно всяка седмица сменят кабела, комшията като запали "циганската любов"
Коментар
-
Клиента винаги има право - дали за това откъде да му влезе кабела , дали да плаща 10 лв. за нет088455338две
"Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
Джамбазов 2010г..
Коментар
-
От днес платих интернета към була за 100 mbps, всички каки по офисите им все ме убеждаваха, че нямало смисъл да платя по-високата такса за 100 мегабита, вместо досегашните 50 мегабита, щял съм само да си дам парите, направих тест Ookla - 3 ms:
DOWNLOAD - 67.16 Mbps - UPLOAD - 94.67 Mbps
Това при предишен тест при 50 мегабита като бях:
Speedtest by Ookla - ето резултата:
DOWNLOAD 49.17 Mbps - UPLOAD 51.18 Mbps
Определено има по-висок резултат като се сравнят, само не знам защо при UPLOAD, ми е винаги с доста по-висока скорост, това да се има предвид че е по ЛАН-а, а не по оптика за която засега нямат техническа възможност, теста е направен чрез wi-fi с китайски рутер tp link -150 мегабита, от това следва че ако свържа лаптопа и телевизора директно по кабел, ще имам със сигурност още малко по-висока скорост, та какъв UPS ще ми препоръчате за рутера, та при токов удар, лаптопа, телевизора и рутера да са напълно защитени по лан кабела и по ел.мрежата?
Коментар
-
Re: Въпрос за оптичен интернет
Ъплоуда не е интересен. Освен ако не качваш нещо. Наистина не е съществена разликата на даунлоуд. Което според мен е по важно. По ъплоуда обикновенно минават само заявките, даже навремето правехме заявките през даъл ъп а даунлоуда през сателит.
Коментар
-
Наистина между 50 и 70 мбпс няма много разлика, особенно ако цената е 2-на. Другия въпрос е за какво ти трябват 100мбпс освен за Спеедтест.
Съмнява ме по кабел да имаш по-висока скорост от показаната.
Относно 100% защита, тя е да няма пряка връзка по кабел между рутера и краиното устройство. 90% защита е един ЛАН протектор преди рутера, които обаче трябва да е заземен...
Коментар
-
За първи път успях да гледам на тубата на телевизора, видео - 4К, цели филмчета от разни екзотични туристически дестинации, без да има нито веднъж прекъсване, или каквото и да е насичане на картината, а пък картината беше точно едно към едно като тези които пускаха на телевизорите в Технополиса, когато си харесах телевизораПървоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеНаистина между 50 и 70 мбпс няма много разлика, особенно ако цената е 2-на. Другия въпрос е за какво ти трябват 100мбпс освен за Спеедтест.
Съмнява ме по кабел да имаш по-висока скорост от показаната.
Относно 100% защита, тя е да няма пряка връзка по кабел между рутера и краиното устройство. 90% защита е един ЛАН протектор преди рутера, които обаче трябва да е заземен...
, като гледах клипчето на остров Бали на 4К, имах чувството че гледам от яхтата на живо
, ама толкова детайлна и гладка картина, добре че тубата поддържа и такъв формат ама си трябва и добра интернет връзка, с нетърпение ще чакам в скоро време да има повече канали в бъдеще от Була покрай новия им спътник, на 4 К или поне ултра HD, в крайна сметка това малко повече и незначителна скорост на интернета, си се оказа важно и ми подкара за първи път гладко 4К видео на тубата, та реших че ще си го оставя така само чрез wi-fi свързаност, при задоволителния вече засега за мен резултат, благодаря за съветите ви колеги.
Коментар
-
ПО принцип "УПЛОДА" е по-скъпата съствака на цената и не е сериозно да се пренебрегва като компонента на т. нар. "скорост"...
Та продължавам да питам: някакви специални услуги ли ползвате с горецитираните спид тестове, понеже ако не - искам и аз такава?Публикувайте отговор
Коментар
-
Re: От: Въпрос за оптичен интернет
Точно така е, но като не ти трябва е безмислено. Вижда се обаче че даунлоуда е много далеч от параметрите. И като се закачат много маймуни на клона и става още по зле.Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнениеПО принцип "УПЛОДА" е по-скъпата съствака на цената и не е сериозно да се пренебрегва като компонента на т. нар. "скорост"...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар