Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за оптичен интернет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за оптичен интернет

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Изобщо нищо никъде не регистрирам.
    При ethernet пренос може да се получи, със съдействието на доставчика (vlan-и), но при GPON, какъвто масово се ползва за FTTH, няма да стане. ОЛТ-то няма да регистрира устройство, различно от тези които поддържа. Дори и да се оцели ONT, поддържано от ОЛТ-то, то няма да се провизира, т.е. линк може и да се вдигне, но сървиси (интернет, IPTV) няма да има.

Коментар

Повечето доставчици ползват за оптика към крайни клиенти "PON технология" трудно ще накараш който и да е доставчик да ти върже рутер в това число и микротик да се "върже" директно към "майката"
      088455338две
      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
      Джамбазов 2010г..

Коментар

Изобщо нищо никъде не регистрирам.
        Дано ама надали.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Колеги, днес ходих до офис на Булсат да видя докъде са стигнали относно приета моя заявка за оптика, каква бе изненадата когато ми казаха че нямало свободни оптични влакна и че техниката била скъпа, и ми анулираха днес заявката, това за Младост 4, в момента съм на лан кабел от тях на 50mbps, попитах дали може малко по-висока от 50mbps по лан кабела да има, тя ми каза не можело, според вас каква е максималната скорост която може да се достигне по лан кабел?

Коментар

Не ти е проблем медта,кабел кат. 5е може да осигури 1000Mbps.кабел кат.6 10Gbps трансфер на данни.

Коментар

Какво може кабелът е едно, а какво може доставчикът на конкретното място - съвсем друго.

Коментар

Е нали това казвам. П.П Забравих да кажа на човека- това че плащаш за 50mbps далеч не означава че получаваш толкова.

Коментар

Мен ми е интересно за какво ти е повече от 50Мбпс. Както ми е интересно и за какво им е на някои колеги 10Gbps оптика в домашна среда. Аз по принцип се занимавам с големи файлове по 30-40GB, но даже и да ги прехвърлях между компютрите пак едва ли бих скочил на 10Gbps оптика...

Коментар

Доставчиците мерят скорости ЯКАТА работа от клиент, до нарочно място и после хоп - рекламата готова.
                    МА аз искам скорост до Мозамбик, до Конго... Да прехвърлям цели корави дискове/ден...
                    Публикувайте отговор

Коментар

Много хора смятат че с по високата скорост си осигуряват надеждна връзка,което до някъде е така ,а по принцип съвсем няма връзка с действителността.

Аз ползвам оптика директно в дома мисля от 18 години.Мисля че съм втория клиент на бившия евроком Пловдив в жк.Тракия.Понеже имах връзки ....без значение....
                      Скороста ми беше 20 мегабита.И беше шеметна.Наложи се да слагам 100 мегабитови карти,до тогава бях с 10 мегабитови с опция и по коаксиал с бнц конектор.
                      В офиса плащахме около 500 лв. сегашни пари на месец за 6 мегабита гарантиран трафик.Падането на свързаност дори при рестарт на сървъра на входа,беше съпроводено с обаждане от ISP

Колегата може би търси стабилност на връзката по скоро,а не скорост,макар че питането му е точно за спеед.Да отбележа че разлика между 50 и 100 мегабита почти не се усеща.Над 50 мегабита ако сложиш и вифи,ще утрепеш рибата.Всичко шир потреба до 50 мегабита ,Тея дето държат стабилно 100 мегабита струват други пари,
                      Последно редактирано от Roninn; 21-06-17, 21:40.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Проблема е че като ползваме едновременно и то често, компа, таблета и тв, а както мислех да ползвам и fusion на Була...., тогава се усеща едно забавяне на връзката, като пусна клип по тубата, почва да зарежда повече време и да прекъсва и буферира постоянно клипа-филма, инак ако ползвам само лаптопа и нищо друго едновременно, то въпросните 50 мегабита са почти налице и няма проблеми, проблема е като се включат повече устройства едновременно. Затова исках оптика, за да прекарам директно по кабел към лаптопа, телевизора и вече само таблета и мобилните устройства да са чрез wi-fi.
                        Последно редактирано от Еделвайс; 21-06-17, 22:56. Причина: пояснение

Коментар

50 стигат и остават за това което разказваш

Ако са истински де.

Коментар

50 стигат и остават за това което разказваш

Ако са истински де.
                            Коя програма ще ми препоръчаш за да тествам реално скоростта на нета на лаптопа, също и тест под товар, като бъдат и другите устройства свързани с активирана туба с клипове за теста?

Сега направих тест на скоростта на Speedtest by Ookla - ето резултата: DOWNLOAD 49.17 Mbps - UPLOAD 51.18 Mbps

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                              Коя програма ще ми препоръчаш за да тествам реално скоростта на нета на лаптопа, също и тест под товар, като бъдат и другите устройства свързани с активирана туба с клипове за теста?

Сега направих тест на скоростта на Speedtest by Ookla - ето резултата: DOWNLOAD 49.17 Mbps - UPLOAD 51.18 Mbps
                              Оптиката изобщо няма да ти реши проблема в случая. Това което искаш може да се направи и с 100Mbps и лан кабел. Ключовата дума е QoS. Прави се с хубав шеипър. А за това което посочи и 20Mbps мисля са достатъчни. Накратко, задават се приоритети на портове и приложения, за да не може примерно торента да ти ползва целия bandwidth...

Ако имаш 50Mbps резултата ти е перфектен...

Коментар

Телевизията през нета ли минава,или тв-то ползва нет само за него си,ютуб и подобни?
                                Защото аз съм на Ип телевизия по оптиката до оптичния суич,от него HDMI в тв-то.Отделно 100 мегабита в ТВ-то за ИП телевизия,Отделно ТВ-то го играе WIFI рутер.Отделно прави вифи мрежа за връзка с него.Отделно че по Лан го достъпвам от всякъде и управлявам всякак.
                                Та 100 мегабита са си отделно от трафика на телевизията,но пък трафика на телевизията е с приоритет пред този на интернета,това е зададено от оператора.Съпорта на доставчика ми е бивша колежка
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X