Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Защо набутвате човека с нещо което няма кой да му го поддържа?

Освен ако нямаш излишно време и нерви, иди си вземи един рутър за 60 лв и не се занимавай с неща дето не са за вкъщи

Аз препоръчвам втора употреба Linksys wrt54gl от някой от големите ни сайтове за продажби. Да е с оригиналния софтуер. Може да ми го пратиш и ще ти го конфигурирам за да не се занимаваш с виваком
    Последно редактирано от Preslav Peychev; 13-11-15, 18:35.

Коментар

От: Какъв рутер?...

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Имаш предвид Microtik и Ubiquiti?
      Да

Относно 54g linksys. 2015 да препоръчаш на някои рутер дето не може да прекара 20mbps, че и втора ръка, дето не се знае колко е работил и колко тесли е ял...

И пак казвам, въпроса не е в конфигурацията, да сетнеш някакво dhcp или static ip и да сложиш парола на рутера.
      Основното тука е да са види ефира, да се видят микровълновите и т.н дето докато не идеш на място няма как да стане
      Последно редактирано от Glow; 13-11-15, 19:20.

Коментар

А целта на занятието какво е?
        Покритие на по-голяма територия? По-висока скорост/пропускливост?

Ако е просто телефоните/таблетите да имат връзка - 2+ евтинджос рутера разположени из апартамента/къщата, свързани с кабел ще свършат работата.
        Висока пропускливост + покритие - вече беше отговорено в темата.

Между другото, само да напомня, че има един румънски сайт, дето дава 30 дена безплатен тестови период на всичко ( рутери, усб адаптори... ).

Коментар

Ами те по закон всички саитове дават възможност да върнеш продукта...

Друг е въпроса, колко е етично да отвориш нещо, да го бърникаш 2 дена и да го върнеш, щото не си успял да го настройш

Коментар

Занятието е да не бъде заглушаван сигнала на рутера както е сегашния (утре ще го сфоткам да го покажа). Пречели му други рутери в околността и той забива или зависва или не знам какво прави, ама показва, че има покритие, но не пуска трафик...
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Ами те по закон всички саитове дават възможност да върнеш продукта...

Друг е въпроса, колко е етично да отвориш нещо, да го бърникаш 2 дена и да го върнеш, щото не си успял да го настройш

За всички не знам, но тези конкретно са корекетни и не задават излишни въпроси стига стоката да е в приличен вид.

Какво значи "колко е етично"?
              Като купуваш нещо без да имаш възможност да го пробваш на място, от къде може да си сигурен, че точно този продукт е за теб - било то заради ТТ характеристики или леснота на конфигурирането...
              Пък има и друго - няма какво да ги жалим тези фирми! Нито ще им бръкнем в джоба по този начин, нито ще им намалим печалбите.

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
              Занятието е да не бъде заглушаван сигнала на рутера както е сегашния (утре ще го сфоткам да го покажа). Пречели му други рутери в околността и той забива или зависва или не знам какво прави, ама показва, че има покритие, но не пуска трафик...

Сигурен ли си, че точно това е проблемът, а не примерно прегрял/задръстен рутер?
              Колко и какви машини ползваш? Какъв ти е основния трафик ( браузване, торенти, ... )?

Коментар

От съпорта озвучиха, че това е проблема. Иначе оптиката влиза в къщи...
                Два лаптопа и един таблет. От интернет работата - основно браузване. От таблета често Youtube. От торентите - не повече от 4-5GB/седмица

Коментар

Възможно е комшията да е на същата честота и при него да е същото но да пише във фауве форума

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
                    Възможно е комшията да е на същата честота и при него да е същото но да пише във фауве форума
                    Нещо такова има и от съпорта ми сменят канала с честотата по 5-10 пъти на ден...

Коментар

Идея - преди да се хващаш на хорото вземи един акуратно работещ ширпотребен рутер ( тп-линк 7** примерно ) от приятел и го закачи към вивакомския. Ако толкова няма кой да ти услужи, ползвай гореспоменатия от мен сайт.
                      Имам доста големи подозрения, че вивакомската бангия е в основа на проблемите ти, а не толкова пренаселения ефир.

p.s. ей така за спорта - свали си това https://play.google.com/store/apps/d....wifi.analyzer и пусни един скрийншот да видим

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                        За всички не знам, но тези конкретно са корекетни и не задават излишни въпроси стига стоката да е в приличен вид.

Какво значи "колко е етично"?
                        Като купуваш нещо без да имаш възможност да го пробваш на място, от къде може да си сигурен, че точно този продукт е за теб - било то заради ТТ характеристики или леснота на конфигурирането...
                        Пък има и друго - няма какво да ги жалим тези фирми! Нито ще им бръкнем в джоба по този начин, нито ще им намалим печалбите.
                        Абе тя тази тема е дълга, и не е точно за тука. Но с 2 думи аз имам поглед и като търговец и като клиент. Да, не ми е проблем, да си взема рутера които си разпечатал, скъсал стикера и т.н. А за теб проблем ли е ако ти пратя рутер които е видимо отварян/ползван?

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Абе тя тази тема е дълга, и не е точно за тука. Но с 2 думи аз имам поглед и като търговец и като клиент. Да, не ми е проблем, да си взема рутера които си разпечатал, скъсал стикера и т.н. А за теб проблем ли е ако ти пратя рутер които е видимо отварян/ползван?
                          Ами ако трябва да съм честен - надали бих взел разпечатена стока.
                          Уви това нещо не работи в услуга на средните/малките търговци. Големият търговец спокойно може да прати върната стока на производителя за привеждането й в търговки вид и заради това нямам абсолютно никакви скруполи като взимам нещо за тест или дори временна употреба от емаг, технополис, техномаркет и т.н.
                          Ако нямам друг избор освен да пазарувам от малък търговец, то тогава бих си направил предварително рисърча аджеба този продукт за мен ли е или не и наистина в много краен случай бих го върнал защото "не ме кефи как седи на фона на секцията ми" ( примерно ).

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                            p.s. ей така за спорта - свали си това https://play.google.com/store/apps/d....wifi.analyzer и пусни един скрийншот да видим
                            На всеки 5 секунди картинката се мени кардинално. Сега не е много натоварено явно.

Коментар

Вивакомци да ходят да се застрелят!
                              Положението ти е абсолютно нормално за градска среда. Това, което можеш да направиш в момента е да минеш на 9ти канал или ако хардуерът ти позволява 13-14.
                              Не знам колко далеч си от рутера, но нивата на сигнала ти са доста ниски.
                              Определено мога да те посъветвам, преди да даваш една торба пари за рутер да вземеш за ден-два един евтин ( но със сигурност работещ! ) рутер от приятел за тест.

Коментар

На 5 метра, като между мен и рутера има антиземетръсна шайба.
                                А иначе туш!!! - Явно някой знае за терзанията ми, щото преди малко получих те тоя мейл -
                                http://ardes.bg/lists/?m=126&p=view&...ange+Extenders.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X