Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв рутер?...

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    последният път не беше в неделя, а в четвъртък т.е. изкара 11 дне без рестарт вместо обичайните 7.

сега мисля друго, понеже да вързани два рутера един след друг с кабел и за да не губя нета на далечния рутер като забие първия, мога ли да сложа някакъв суич да разделя сигнала веднага след модема на Близу?
    ако е вариант, какъв суич да купя? или е хъб....абе разклонител с една дума
    А защо не смениш местата на рутерите? Втория да стане първи. Отделно отделно тези два рутера на какви канали работят?

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      А защо не смениш местата на рутерите? Втория да стане първи. Отделно отделно тези два рутера на какви канали работят?
      първия на 1-ви канал, втория на 8-ми.......... сложно е със смяната, приеми че на този етап е невъзможно, а и първия рутер, който ползвам постоянно е двубандов и на 5Гхц няма друг наоколо да ми пречи

Коментар

По принцип може да се сложи суич, но като цяло многото устроиства предполагат повече проблеми. Иначе 5ghz не е лошо, стига да има с какво да ги ползваш....

Коментар

...
          друго, което ми направи впечатление - докато нямаше нет, не можах да се вържа с рутера, за да сваля лога, нито безжично, нито от настолния комп, който си има кабел ...... това нормално ли е?
          .....
          Рутера ти забива - няма нищо общо с канали и тнт.
          Ако не ти се пробва решението ' голям чук' - пробвай да го рестартираш ръчно на 3 дни - сутрин като станеш - вадиш захранването му за 1 минута.
          Ако така спре да забива - не търси прегряване, канали и други - просто сложи къстъм фирмуер който има софтуерно задаване на рестартиране по график - дадох ти линк към оупънврт който става за твоя модел както се разбра
          Разбира се като сложиш openwrt вероятно ще започне да забива на 50 - 70 дни а не на 7 дни

Коментар

• Re: Какъв рутер?...

А за какво са ти 2 рутера. Вземи си един аксес поинт на микротик. Рутер не ти трябва ако не ползваш 2 мрежи, а не вярвам това да ти е идеята.

50 тина лева е. Оп снимката е на по скъпото с 2 интерфейса.

Коментар

• От: Re: Какъв рутер?...

По принцип може да се сложи суич, но като цяло многото устроиства предполагат повече проблеми. Иначе 5ghz не е лошо, стига да има с какво да ги ползваш....
              имам, но много му пречи панела на тоя обхват, има го почти само в стаята с рутера.

Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
              Рутера ти забива - няма нищо общо с канали и тнт.
              Ако не ти се пробва решението ' голям чук' - пробвай да го рестартираш ръчно на 3 дни - сутрин като станеш - вадиш захранването му за 1 минута.
              Ако така спре да забива - не търси прегряване, канали и други - просто сложи къстъм фирмуер който има софтуерно задаване на рестартиране по график - дадох ти линк към оупънврт който става за твоя модел както се разбра
              Разбира се като сложиш openwrt вероятно ще започне да забива на 50 - 70 дни а не на 7 дни
              видях го линка, но ми е непосилно сложно да сменям софтуера и да го настройвам, ще търся помощ от приятел ако се стигне до там

то ако съм 100% сигурен, че причината е само от рутера, а не от това че има 2-ри вързан, или нещо друго - най-лесно ще отида да купя друг, но какъвто съм карък, и новия ще прави така

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              А за какво са ти 2 рутера. Вземи си един аксес поинт на микротик. Рутер не ти трябва ако не ползваш 2 мрежи, а не вярвам това да ти е идеята. 50 тина лева е. Оп снимката е на по скъпото с 2 интерфейса.
              задачката е такава, че трябва да има 2-ри рутер, точно щото са 2 мрежи

Коментар

Ако не е от целуфанчето и ти е гаранционен носи го за "ремонт".
                Все още втория банд 5ghz според мен е теуден за използвне в домашна среда. Малко устройства го поддържат фабрично, по зле е когато се използва през стени... Алтернатива е само в случаи на много зашумена среда...
                При теб и с него и без него...

Коментар

Ако не е от целуфанчето и ти е гаранционен носи го за "ремонт".
                  Все още втория банд 5ghz според мен е теуден за използвне в домашна среда. Малко устройства го поддържат фабрично, по зле е когато се използва през стени... Алтернатива е само в случаи на много зашумена среда...
                  При теб и с него и без него...
                  +1 за ремонта

Обаче, не мога да се съглася с твърдението за 5те Гхц, надали има устройства след 2010та година които не го подържат, тоест устройства за домашна употреба - таблети, телефони, принтери, скенери и т.н.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Силно съм скептичен за ремонта, представям си рекламацията: забива на период от 7-11 дни, мислите ли, че в сервиза ще го включат и чакат да забие????? ще го пробват и ще кажат - работи!

по съм склонен да купя един суич, даже сега ги гледах в технополис, ще прежаля 20-30 лева за пробата................. проблемът ми не е толкова че забива рутера, защото го рестартирам и се оправя, а че същевременно изчезва нета на втората мрежа, а тя се ползва за работа /отдалечен достъп до бази данни/ и не е желателно прекъсването на нета.

Коментар

От къде е купуван? Може да пробваш ако не стане нов. По добре вместо суич, даи още някои лев за нов рутер...
                      Относно 5ghz. Всички устройства вкъщи са след 2010, телефони, таблети, тв е от 2015 и никое от тях на поддържа 5гхз

Коментар

Лаптоп Леново Y50 , купуван 2014г. и тел. LG G3 си бачкат на 5гхц, за таблета /леново йога/ не съм сигурен в момента, че не е пред мен.

Коментар

Наличието или липсата на 5GHz зависи много повече от класа на устройството, отколкото от годината на производство.

Силно съм скептичен за ремонта, представям си рекламацията: забива на период от 7-11 дни, мислите ли, че в сервиза ще го включат и чакат да забие????? ще го пробват и ще кажат - работи!
                          Силно си прав.

по съм склонен да купя един суич, даже сега ги гледах в технополис, ще прежаля 20-30 лева за пробата................. проблемът ми не е толкова че забива рутера, защото го рестартирам и се оправя, а че същевременно изчезва нета на втората мрежа, а тя се ползва за работа /отдалечен достъп до бази данни/ и не е желателно прекъсването на нета.
                          Без да си преставям ясно топологията при теб - добавянето на устройство обикновено НЕ увеличава надеждността на една система. Ако имаш критично приложение - или мини на жица или рязко смени класа на устройствата.

Коментар

Аз сега видях че става дума за проблем възникващ през няколко дни. В такъв случай едва ли е от прегряване и трябва да се мисли в посока свършила памет заради утечки в софтуера.

Което се решава със смяна на софтуера (ако хардуерът го позволява) или смяна на хардуера.

Като палиативна мярка - профилактично рестартиране всяка нощ или в друг подходящ момент.

Коментар

• Re: Какъв рутер?...

Сложи му един микротик или убикюти и забрави за случая. Циското предполагам че има възможност за рутинг. На друг порт да изкараш друга мрежа. Слагаш и едно АП и си на линия. Наистина смени класа. ТП то не става за работа.

Коментар

Свалих си препоръчаното тук приложение Wifi Analyzer за да проверя нещата у нас, че и аз не съм доволен от нета, джаджата твърди, че съм на 10 канал и препоръчва 2,8 или 13. Избрах си 13 като свободен, но още в настройките виждам, че съм бил на 11, а не на 10, след което сменям на 13, а тя пак си знае своето - вижда 10 та 10?! Рестартове не помагат. Днес проверявам фирмения рутер - пак 10 канал! Доколко е точно това чудо? Иначе нета тръгна по-добре на 13, дано да не му е уроки!
                                Honda XL600LM, 1987
                                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X