Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв рутер?...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв рутер?...

Отново питане към клуба на знаещите...
    Накратко налага се да сменя рутера даден ми от Виваком на нещо по-сериозно. От съпорта на Виваком ме посъветваха да е с яка радиочаст и с три антенки за да е по-устойчив сигнала и да не ме заглушават разни съседи. Антенките - хубу, ама е важна и карантията..
    И така - бюджет 70-80 максимум 100 лева. Давайте предложения, моля...
    Предварително благодаря!
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

От: Какъв рутер?...

Каквото на Ubiquiti се връзва в тия пари, ако има кой да ти го инсталира.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Устройствата, които ще закачаш на него имат ли 5GHz? Площ, която ще покриваш? Бетон, тухли по пътя на сигнала? Като сканираш за мрежи от телефон, виждаш ли повече от 7-8 мрежи?

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        Устройствата, които ще закачаш на него имат ли 5GHz? Площ, която ще покриваш? Бетон, тухли по пътя на сигнала? Като сканираш за мрежи от телефон, виждаш ли повече от 7-8 мрежи?
        Нямат и обмислям да взема и по един usb адаптер за 5GHz. Площта е малка. Единия лаптоп е на около 4-5 метра, а и другия е там някъде, но между рутера и втория лаптоп има противоземетръсна шайба. Виждам над 12 мрежи, а от съпорта на Виваком ми казаха, че виждат над 30...
        Като цяло си има нормален нет, но явно по някое време започват да се бият каналите (така казват от съпорта) и някой дори и по-далечен рутер му пречел... На ден го рестартирам по десет-двайсет пъти... Така съм се изнервил, че обмислям да взема и по-сериозни антенки 8-9 db...

Коментар

USB wifi адапторите са неприятна работа. Аз добре работещ не съм виждал, някой колега, ако препоръча - може да се пробваш.

Шайбата ще разплаче комуникацията на 5GHz. Дали ще е до ниво да е по-гадно, отколкото на 2,4 - божа работа.

Принципно правилното решение - да смениш miniPCI картите в лаптопите води до серия от други проблеми. Вероятността да имаш допълнителна антена в лаптопа, която да закачиш на miniPCI 2,4/5 GHz картата клони към нула. Освен това - една камара лаптопи не палят с такива карти. Драйвери за OS има, но биоса не ги пуска да бутнат.

Ако ти предложа очевидното, евтино и безотказно решение - UTP кабел до лаптопите - ще препсуваш.

Познат ми се е хвалил, че е решил сходен с твоя проблем с Edimax BR-6428nC, който го намирам за 44 лева и може би си заслужава пробата, но това решение я работи при теб, я не работи. Ако решиш да пробваш такъв вариант - помоли Виваком да ти кажат кой канал е най-слабо натоварен при теб и да изключат wireless-а на тяхното рутерче (вероятно са го настроили на точно този канал). После пробвай с едимакса на канала, който са ти казали.

Ubiquiti е сложно решение, като резултатите не са гарантирани.

Коментар

Нямам ясно обяснение защо, но сега разглеждам този - TP-Link TL-WR940N - около 60 кинта. И евентуално да му навинтя по-яки антени за да му е силен сигнала...

Коментар

Аз съм с рутер TP-link като този който посочи, в началото и аз имах проблем с многото мрежи от комшиите, и ми се налагаше да рестартирам често, накрая ми писна и сложих рутера на 20см от лаптопа, от тогава връзката е бърза и сигурна като по кабел, никакви ядове

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                Аз съм с рутер TP-link, в началото и аз имах проблем с многото мрежи от комшиите, и ми се налагаше да рестартирам често, накрая сложих рутера на 20см от лаптопа, от тогава връзката е бърза и сигурна като по кабел, никакви ядове
                В моят случай това не е решение.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                  В моят случай това не е решение.
                  Знам че има страхотни модели рутери на Линксис, които ще те те задоволят доволно със силен сигнал, проблема е че цената на такъв е колкото един стандартен лаптоп....

Коментар

Знам че има страхотни модели рутери на Линксис, които ще те те задоволят доволно със силен сигнал, проблема е че цената на такъв е колкото един стандартен лаптоп....
                    А пък какви модели на Сиско има... Задачата си има условие обаче...

Коментар

За TP-Link 1043 съм чувал добри думи. Цена в момента май е около 105 лв

... накрая ми писна и сложих рутера на 20см от лаптопа, от тогава връзката е бърза и сигурна като по кабел, никакви ядове
                      При това положение със същия успех можеш да му боднеш едно кабелче и да не допринасяш за "замърсяването" на ефира.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-11-15, 23:59.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

В твоя случаи нещата не опират до рутер, а по скоро до качествено замерване и настройка...
                        В противен случаи и рутер за 400 лв да сложиш, наи вероятно проблема ще остане...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                          Отново питане към клуба на знаещите...
                          Накратко налага се да сменя рутера даден ми от Виваком на нещо по-сериозно. От съпорта на Виваком ме посъветваха да е с яка радиочаст и с три антенки за да е по-устойчив сигнала и да не ме заглушават разни съседи. Антенките - хубу, ама е важна и карантията..
                          И така - бюджет 70-80 максимум 100 лева. Давайте предложения, моля...
                          Предварително благодаря!
                          Твърдо над 40 лева! Аз два опита правих с рутери от този ценови диапазон! Сега имам един TP-link с две антени. Никакви проблеми вече повече от две години!
                          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Кой рутер държи 100 мегабита през wan порта до wifi гарантиран трафик.Докарах оптика на 1.25 gbit ,и сега всички устройства ми клекнаха
                            Нета ще го натна със гигабитов микротик 750 който вече го подготвих,никога обаче не съм им ползвал wifi-то.Мисля след рутера да ползвам отделно стабилен и надежден хот спот някакъв
                            Нета ми е около 100 мегабита и малко отгоре.
                            Последно редактирано от Roninn; 13-11-15, 06:46.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              За TP-Link 1043 съм чувал добри думи. Цена в момента май е около 105 лв

При това положение със същия успех можеш да му боднеш едно кабелче и да не допринасяш за "замърсяването" на ефира.
                              Точно такъв си вземи , както е писъл колегата . Слагал съм на доста места и доста добре се държат . Като недостатък високата му цена .

Ако ти се дават повече пари и има кой да ти го настрои си вземи mikrotik rb951ui-2hnd

http://vesuviustreamline.com/bg/prod...51ui-2hnd.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X