Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Отдавна не гледам конкретната марка "производител", освен ако конкретно не се изисква качеството на висок клас конкретна маркова архитектура! За мен всичко е съвкупност от компоненти и правилно комбиниране помежду им! Отмина ми времето и на поръчката на "къстъм"-и, вече предпочитам да си събирам машините сам - според конкретната нужда и цел. По този начин в моята сфера се получават ценови разлики в пъти! При вас не знам как е..?! На въпросното HP ако имаше подходящи драйвери за моите си периферии, щях да му лепна един Линукс и един IOS отгоре, и да си имам "Мак", ама то не винаги става "онази работа до края и душата в рая" - мъчим се с тъпия Уйндоус (за който пък трябва да тръшкаш едни луди пари за сървърни версии, за да може да види и ползва целия наличен хардуер, ама това е друга тема...). Пълно щастие няма - системният ми администратор чисти дистанционно всичко в офиса един път на седмица, а определени машини минават през пълна преинсталация през 1-2 месеца (Да го духаш по-много Бил Гейтс!)!
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 20-11-14, 09:13.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      - и това го твърдиш на база ползване или на база какво ти скимне ?
      Винаги високия клас техника е за предпочитане. По-добре да дадеш 2к лева за лаптоп и да го печеш 6 години без да ти мигне окото, вместо за тези 6 години да смениш 3 лаптопа от по 700 лева. Защото тези от 700 винаги ще са си с кофти пластмаса дето тъчпада се протрива на 2-рия месец, а останалата пластмасария на 4-тия, гадната клавиатура и матрица к'ат тетрис ...

Ма всеки си има мнение
      Ето ти проста сметка. За 2бона преди 6 години , не можеш да вземеш добър лаптоп, 2бона са среден клас TinkPad Т60 което е по това време струва около 4бона, така че 2007-2008 с тези пари се купува най-много центрино, а с 700лв през 2012 (моя е от тогава) Ацер 5740 с и3 , 3г ддр3 памет и т.н На който в момента върви прозорец 10.
      Като гледам в момента колко бързо се развиват лаптопите и как поевтиняват разликата с времето ще расте.

Гоблин, Обикновените хора, не компютърджии в момента мигрират много по лесно от 7 на мак отколкото на Прозорец8.
      Оказва се че само за 1-2 седмици свикват и научават така жестовете, че неможеш да ги върнеш никога на Прозорец повече.

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
        Гоблин, Обикновените хора, не компютърджии в момента мигрират много по лесно от 7 на мак отколкото на Прозорец8.
        Оказва се че само за 1-2 седмици свикват и научават така жестовете, че неможеш да ги върнеш никога на Прозорец повече.
        На мен миграцията от Джам на IOS ми отне точно 3 часа и то защото мразим да четем по принцип и обичам по трудния начин! За около седмица се натрупват работните навици, а след месец Джама е някакъв мътен и неясен лош спомен от детството! Идилията е толкова пълна, че през главата ти започват да преминават еретични мисли от типа "Дали пък не бих могъл да си спестя парите за системна администрация и да си тунинговам джипа както ми се иска...?!!", които хора като Goblin бързо ти избиват от главата с нагледни и конкретни примери и то в достатъчно големи мащаби и ценови обхват! Аз например съм много доволен и от лаптопите на DELL и по-конкретно тези в горният ценови диапазон на серията "Studio"! Аз друга такава машина видяла толкова бой и продължаваща да работи безупречно, не съм имал! Машината след 5 години жестока експлоатация все още е в употреба, като матрицата (HD Mat - никакви проблеми с видимостта на пряка слънчева светлина) и звука са все още по-добри от над 90% от новите компютри продавани на пазара у нас! Изтърван, събарян (един път от метър и половина върху теракотени плочки), заливан, никога не почистван, разнасян къде ли не и в какви ли не условия, и не на последно място - отнесъл за две години и половина много сериозен видео-монтаж на цената на само един сменен HDD (с по-хубав) и разцепен корпус около матрицата в следствие на ударите които е понесъл, който един пич залепи перфектно, като го почисти преди това. Няма как да не съм фен на такова нещо! Апропо - девет клетъчната му батерия все още си държи по каталог - точно 4 ч. и 30 мин. без значение какво правиш на компютъра! Чудесна комбинация между цена и качество лично за мен...

Коментар

Аз от 7 години съм с Dell Inspiron 1525 и разбрах, че модела се произвежда в Полша, в Китай и в Ирландия, като съответно гаранцията беше 1, 2 и 3 години. Взех си ирландски, не го ползвам кой-знае колко-средно дневно час-два. Досега се държеше добре, но започна да се самоизключва и го носех да му чистят "гребена" и да му се сложи нова термо-паста на радиатора. Сега веднъж месечно пак се самоизключва...ако по-рано бях му почистил охлаждащите джаджи щеше да е добре май...?Батерията му, като чисто нов издържаше час, сега-45мин.

Това са моите 5ст. по тема, от която не вдявам
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Fujitsu Siemens Amilo купуван нов за 2299 лв. изкара 7 години, като 1 път е почистван и тогава му е сменяна лампата за подсветка, сменяна батерия за 114 лв. и няма и 6 месеца след това умря дъното. Ползван е и като десктоп и навсякъде където ходим по офрроуд сбирки. После жена ми пак си купи някакъв Fujitsu Siemens но не знам какъв точно. Още работи, но е вече бавен старец. Ейч пи павилион с цифрова секция на клавиатурата купуван нов в гаранция нещо угасна, ремонтиран от ардес, платени 20 лв. за почистване, 1 месец след изтичане на гаранцията умря дъното. Тошиба купувана нова ремонтиран от ардес, платени 20 лв. за почистване, не знам дали работи още, продадена. Асус купуван нов още работи, продадох го и е единствен комп на 2 ученички, сега студентки, видял е много тормоз, но още живее. Ейч пи павилион с цифрова секция на клавиатурата купуван купуван втора употреба за 600 лв. /500 хард, 4 рам/ работи вярно при мен 2 години и нещо, преди да го продам на приятел за 230 лв. платих 20 за почистване от кирпича, защото го бях давил леко, батерията държеше 2.5 часа с браузър и музика на макс. 3 месеца след като го продадох след преинсталация от специалист умряла видеокартата на дъното.Тошиба с цифрова секция на клавиатурата купуван втора употреба за 450 лв. /500 хард, 4 рам/ след Ейч Пи-то/ след месец ползване батерията умря, и до сега сина ми го използва за игри, не съм купувал нова батерия. Делл с цифрова секция на клавиатурата купуван купуван втора употреба за 400 и нещо лв. /500 хард, 4 рам/ заедно с тошибата още си работи безгрижно в къщи и по офроуд сбирки, батерията при ползване на браузър държи 3 часа, ползва се доста интензивно, като само на захранването куплунга където свети синия светодиод изолацията е скъсана, но още работи.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Моето мнение по въпроса е, че има слаби (респективно добри) модели, не марки. В общият случай някои марки имат повече слаби/капризни/недомислени/добри/здрави/еди-си-какви модели, но това не изключва възможността да имат и други освен тези.

//edit: това не ми пречи да съм определил, че от Acer и Gigabyte не купувам нищо...

Коментар

Тези дни няколко човека около мен са се оборудвали с АСУС-и. Е като си сложа пръста на тъчпада, и само го движа чувам едно тракане на пластмаса, все едно има нещо счупено... Подкрепям казаното от колегата по-горе в темата. Един лаптоп като го хванеш и като го усучеш леко и се разбира що за стока е...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  Тези дни няколко човека около мен са се оборудвали с АСУС-и. Е като си сложа пръста на тъчпада, и само го движа чувам едно тракане на пластмаса, все едно има нещо счупено... Подкрепям казаното от колегата по-горе в темата. Един лаптоп като го хванеш и като го усучеш леко и се разбира що за стока е...
                  Говорим си за марки и модели все пак. Естеството на работата ми е такова, че все вземам "хай енд" модели и смея да твърдя, че разликите в качеството при топ моделите на различните фирми отдавна са несъществени - в крайна сметка вътре нещата са едни и същи... И при лаптопите както и при смартфоните - от Apple дадоха "тон за песен" преди години и от тогава насам всички малко или много ги пунтират. Ако и в Майкрософт можеха да пунтират IOS като хората, живота на милиарди хора на планетата щеше да в пъти по-лек...

Коментар

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

А за хай-енд ли говорим? Тогава мога да се съглася до някъде. Аз говоря за масовите модели, които се купуват попринцип от 70% от хората...
                    Все пак ако става въпрос за хай-енд, предпочитам да си взема един Dell XPS с 3 години NBD гаранция, дето ако има проблем, ще се обадя и на другия ден ще доидат да ми го опрявят, без да си губя времето.
                    Отколкото да взема асус, да го нося на майната си и да чакам специалистите да го диагностицират и ремонтират (по закон до 30 дена)...

П.С. Ако от тази машина зависи бизнеса ти, с машина с стандартна гаранция си претакован от всякъде...
                    Последно редактирано от Glow; 26-11-14, 13:39.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Последната вълна при мен (малко извън темата) са работните станции втора употреба! За 1000 кинта с една година гаранция взех HP с два такива сладура:http://ark.intel.com/products/82930,
                      Сигурен ли си че това са процесорите? Щото те са на месец/два време пък да са втора употреба и само единия струва маса пари.
                      И дъната за тях са новите X99.
                      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Lenovo - 2 години вече тотална експлоатация.
                        тел. за приятели по всяко време 0888 909394

Коментар

Да съживим малко темата.
                          Предстои ми обновяване на парка.Ровя се из нета и се шашкам. Досега съм работил само с НР. Това което ми трябва на НР примерно два пъти по скъпо от Асуси ,Леновата и Азери. Дел същото като цена с НР.

Техническите параметри приблизително едни и същи.Цената двойна разлика. Дайте идеи.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                            Да съживим малко темата.
                            Предстои ми обновяване на парка.Ровя се из нета и се шашкам. Досега съм работил само с НР. Това което ми трябва на НР примерно два пъти по скъпо от Асуси ,Леновата и Азери. Дел същото като цена с НР.

Техническите параметри приблизително едни и същи.Цената двойна разлика. Дайте идеи.
                            Акцентирай на на гаранция и сервиз (мрежа, условия) - "железата" в масовия клас са много близки по качества!
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                              Да съживим малко темата.

Не е така не си гледал точните модели. Примерно Latitude на dell е по-скъп от elitebook на HP, освен ако няма много голяма разлика в хардуера. За ацер, асус, незнам да имат машини в професионалния клас, на lenovo професионалния клас са t сериите.
                              П.С. много общо си се изразил - 'това което ми трябва' - какво ти трябва 17" дисплеи и quadro видео?

Коментар

1900 / 1080 , ips monitor , 17.3 или 15.6 , дискретна видеокарта , ISV certification.
                                последно се спрях на делл 2800 .

Лаптоп DELL Precision M2800 Workstation
                                Процесор Intel Core i7-4610M 3GHz/3.7GHz Max Turbo, 4MB Cache, 4Gen, Haswell
                                Памет 8GB DDR3L 1600MHz
                                Хард диск 500GB 5400rpm, 8GB Flash
                                Дисплей 15,6" (39,6см) FHD (1920x1080) Anti-Glare LED, матов
                                Видео карта AMD FirePro W4170M 2GB GDDR5
                                Оптично устройство DVD записващо
                                Безжична мрежа WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0
                                Жична мрежа 10/100/1000 Gigabit Ethernet
                                Аудио вградени висококачествени говорители
                                Устройства: вградена HD камера, микрофон
                                Интерфейс/портове: Stereo global headset jack, Memory card reader, Docking connector, VGA, HDMI, USB3.0 (4), Network connector (RJ-45), Kensington slot
                                Детайли: клавиатура с подсветка, надписана на английски (без кирилизация)
                                Софтуер Windows 7 Professional, 64-bit

Единствено ме притеснява клавиатурата -работя по БДС.
                                Последно редактирано от Георги Крумов; 16-07-15, 16:40.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X