Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
    Започнах да правя е магазин за авточастите ,които внасям и продавам ,а там са много обработване на снимки и то много снимки.
    Паралелно като хоби ми е фотографията и от време на навреме обработвам по големи файлове.Това, което ползвах досега също трябва да се сменя ,но там нямам думата.

Все още не съм взел решение , а и Индекс се подиграха с цените.
    Досега съм работил със НР повече от 15 години и втория , и третия още си стоят и работят. Вярно вземал съм топ машини ,но остаряват. Дребни проблеми ,като на всеки по един диск и отлепен видеочип на втория, но сервизът е точен.
    Най вероятно ще взема един хубав монитор dell u2413 cъс стационарен и един Пробоок 650 като преносим.
    Не виждам смисъл да се дават излишни пари ,за нещо ,което ще има живот 3 години. Колкото и да е добра машината след 3 години трябва да се смени. Такава е философията на този сегмент.
    Иначе бая народ софтуеристи и хардуеристи ще останат без работа.
    Много си прав нищо че последния ми HP Elitebook 8730W го търкалях 5 години .... пуста криза но още бачка с условности.

Съвета ми е не 2413 скачай на U2713HM със читава резолюция е и с готина матрица, цените в БГ са спекулативни ако го намериш нов. Но очите са твои.

Имай предвид че ако взимаш 2800 той няма слот за докинг станция, това беше и фактор при мен да мина на 4800.

Пак съвет ако взимаш лаптоп като подвижна настолна машина докингстанцията е много полезно нещо.

а с тази фотография.. скачай на някоя машина с читаво куадро и се кефи.

План Б графична станция от вторичния пазар за около 1500 лв. и си тежко в джаза а за другото лаптоп за 800лв. и да не ти дреме.

Като се замисля ако не пътувах всеки месец до УК щах да си остана с настолна графична многопроцесорна станция...

Коментар

Dell U2413 UltraSharp 24'', 1920x1200, anti-glare, 1000:1, 2000000:1, 178/178, 6ms, 350cd/m2, VGA,2DVI, DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, 1x USB 3.0, Black--------------------------------524 usd
      Dell U2412M UltraSharp 24'', 1920x1200, IPS, LED Backlight, 1000:1, 2000000:1(DCR), 178/178, 8ms, Anti-Glare, DVI/DisplayPort/VGA/USB2.0) Black------------------------------------------------275 usd
      Dell U2415 UltraSharp 24.1'' WUXGA LED, IPS Anti-Glare Panel, UltraSharp, 6ms, 2000000:1 DCR, 300 cd/m2, 1920x1200, USB, HDMI, MHL, DisplayPort, Height Adjustable, Pivot, Swivel, Black-----------------325 usd
      Dell U2515H UltraSharp 25'' Wide LED, IPS Anti-Glare Panel, UltraSharp, 6ms, 2000000:1 DCR, 350 cd/m2, 2560x1440, HDMI, MHL, DisplayPort, USB3.0 Hi-Speed Hub, Height Adjustable, Pivot, Swivel, Black-357 usd

моля за съвет КОЙ ?

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
        Dell U2413 UltraSharp 24'', 1920x1200, anti-glare, 1000:1, 2000000:1, 178/178, 6ms, 350cd/m2, VGA,2DVI, DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, 1x USB 3.0, Black--------------------------------524 usd
        Dell U2412M UltraSharp 24'', 1920x1200, IPS, LED Backlight, 1000:1, 2000000:1(DCR), 178/178, 8ms, Anti-Glare, DVI/DisplayPort/VGA/USB2.0) Black------------------------------------------------275 usd
        Dell U2415 UltraSharp 24.1'' WUXGA LED, IPS Anti-Glare Panel, UltraSharp, 6ms, 2000000:1 DCR, 300 cd/m2, 1920x1200, USB, HDMI, MHL, DisplayPort, Height Adjustable, Pivot, Swivel, Black-----------------325 usd
        Dell U2515H UltraSharp 25'' Wide LED, IPS Anti-Glare Panel, UltraSharp, 6ms, 2000000:1 DCR, 350 cd/m2, 2560x1440, HDMI, MHL, DisplayPort, USB3.0 Hi-Speed Hub, Height Adjustable, Pivot, Swivel, Black-357 usd

моля за съвет КОЙ ?
        Шах и мат....

Майтапа на страна ако имаш възможност ги виж на живо.

П.С. не съм сигурен как изглеждат 2560х1440 на 25 инча. при мен са на 27 и съм супер доволен. виж на живо този. Работиш с графика а там резолюцията е важна а ужасното с фотографията е че и цветовете са още по важни. между тези как е сравнението в цветово отношение?

Коментар

Избора наистина е сложен основно между U2413 и U2515H.

Единия е с готина резолюция и почти перфектни цветове за 98% от хората. другия е с малко по малка резолюция и перфектни цветове за останалите 2% от хората баси...

Един въпрос как си с очите и цветоусещането?

гледаш и решаваш

Коментар

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

За фотография не ти е необходимо кои знае какво. Памет, 16 - 32 gb и хубав дисплей. Естествено останалите параметри са предимство, но всичко/ опира до това, дали си струва да дадеш едни пари, за нещо което не ти е жизненонеобходимо.
            Ако ще си вземам лаптоп за обтаботка на снимки щях да взема elotebook 8740, заради дисплея. С 16 gb рам и едно ssd няма да имаш проблеми съа снимките със сигурност...

Коментар

Всички са маскари
              имал съм проблеми с нр, асус, леново ... други не съм ползвал важното е, че и с трите марки съм имал прекрасни моменти. въпрос на конкретен модел. така, че четене му е майката и споделяне на проблемите

Коментар

2413 има 30 бита цвят и покрива по голяма част от адоуб гамата ,което е важно за правилното отпечатване на снимките.
                последно получих добро предложение от Мост :Лаптоп HP ZBook 15u G2 Mobile Workstation, i7-5500U, 15.6", 8GB, 256GB, Win 7 Pro 64, J8Z87EA
                та и върху това мисля.

Коментар

Не е лошо лаптопчето каъо за 4 бона

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Не е лошо лаптопчето каъо за 4 бона
                    Като за 3 бона по-скоро

Жорка, нещо ме игнорираш май, но ако ще го купува на цената от сайт, свирна да ударя едно рамо!
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Изядохте ме за тези 600лв ама да пробвам отново.
                      ето един тест за процесори https://www.cpubenchmark.net/laptop.html
                      като цяло от новите целерони, пентиуми, и3 та дори и доста от i5U са с еднаква производителност, разликата е във видеокартата (която по начало не става за игри) ама и там разлика съществена няма. Останалото е разлика в цената.
                      Сметката става по забавна като се има предвид че евтините маркови се правят в един и същи завод - с едно и също шаси. -Компал и Клево.
                      Така че каквот и в тази цена все е еднакво- гаранцията и цвета имат най-голямо значение.
                      Второ лаптоп освен за филми, интернет и офис останалото е не сериозно. Най-малкото че абсолютно мъчение да работиш 8ч на него . Освен шипове и изкривяване на гръбнака , всичко е бавно и с нерви.
                      За това за работа си остава десктопа, не мога да го сменя.
                      Скоро правихме една зала за обработване на снимки от микроскопи. (дневно стигат до 20г) , за това да разкажа на какво държахме.
                      Горните монитори са прекрасни,сигорно е голям кеф за работа, но и цената е "прекрасна" може би си заслужава за печатари, но за веб снимки - няма никаква нужда, няма смисъл имаа други неща за който да се похарчат пари.
                      Взехме ПЦ с силен процесор (заради скриптовете) Intel® Core™ i7-5820K Processor (15M Cache, up to 3.60 GHz) -420$ , 6 ядра , и много рам 32Грам, 128 бързо ссд и обикновен диск евтин - колкото да има.
                      От РАМ правим RAM drive 20Г , отразява се страхотно на пройзводителноста, там слагаме темп, суоп и на соапа на фотошопа, - само това вдига страхотно производителността, сложихме по 2 -23" монитора- голямата площ си е голяма, хубави бюра и столове. за съхранение имаме отделен сървър с 20Т дискове в райд.

Колкото и да пътува човек, не оправдава скъпия лаптоп, дори и най слабия десктоп е по добре, да не говорим че най -важното си остава работното място.

ПП станах голям фен на РАМ драйва, - дори само за соапа и темп фолдера, освен скорост - удължава много живота на ССД
                      Последно редактирано от biol; 20-07-15, 11:24.

Коментар

Пак не съм съгласен. Не може да сравниш лаптоп еднодневка за 600 лв с такъв за 3600 лв. При лаптопите всичко е разделено на класове нисък, среден, висок, и всичко до 1200-1300 лв е в ниския.
                        Казваш, че при процесорите няма разлика, но първия целерон в класацията е някъде на майната си с 2400 точки резултат а хубава i5 е с 4900 точки...
                        За видеото за 600 лв Intel HD 3000, 4500 с кое quadro ще го сравниш. Intel HD 3000 ти прави 2500 точки на 3D Mark, хубаво quadro ти прави минимум 4000 точки.

За архитектурата също не съм съгласен. Да евтините маркови, са евтини маркови, но те нямат нищо общо с високия клас. Най-малкото пестенето на материали за охлаждането прави достатъчно големи бели, дори да приемем, че всичко останало е еднакво (но то не е).

Та в общи линии да си купуваш лаптоп за 600 лв е като да си купуваш маратонки за 10 лв. Да като се скъсат, пак ще извадиш 10 лв и ще си купиш нови, ама това,
                        че ще ти са неудобни, ще ти правят мазоли, ще те запотяват и винаги ще има нещо което не им е наред, остава...
                        Що се отнася за работа, много по-добър вариант е да вземеш нещо качествено, и надеждно, пред нещо евтино което да сменяш като му изтече гаранцията.

П.С. Спомена се и, че каквото и да вземеш няма да го ползваш повече от 2-3 години. Хубавите маркови лаптопи които е продават втора ръка са на поне 2-3 години. Та на 3 години първия им собственик ги продава, взема ги нов и го ползва поне още 2-3 години... Та, които се чуди кои са хубавите, може да погледне какво продават вносителите на лаптопи втора ръка. Там да видиш нещо нисък клас втора ръка е изключение...

Коментар

Отново.
                          Малко по горе се препоръчва лаптоп за 4бона.
                          По спомени около 2010-2011 актуалния модел на IBM ThinkPad беше горе-долу Т500 или Т400, които са с Intel Core 2 Duo T9400 процесор.
                          По моя съвет , щеше всяка година да си купува нов лаптоп и сега щеше да има 4 лаптопа, (4х1000лв) или в момента щеше да работи с нещо евтино от класа на
                          https://www.technomarket.bg/products...3g-54218g1takk INTEL® CORE™ I5-4210U ,RAM 8 GB DDR3 HDD HYBRID 1TB 5400RPM SSHD 8G VIDEO NVIDIA GEFORCE GTX 850M 4GB.
                          Е не е Thinkpad но пък е доста по добре от P9400.

И при условие че този лаптоп не се ползва за работа, а само за пътуване и нещо леко - офис и интернет.
                          Защото каквото и да е не става за сериозна работа, аз не мога да работя всеки ден изгърбен над 15" екран по 8 часа,
                          Ще използвам твоята аналогия за платненките, колко и да са маркови ,с платненки не можеш да вървиш 5 дни по 8 часа ком-емине.

Коментар

Е то от 600 мина на 1200 бюджет. Покажи параметрите на този за 600 лв и кажи каква ще е разликата между него и старото t500.
                            Всъщност ключовата дума в случая е РАБОТИ. Аз да ти кажа не съм много сигурен този еисър, колко ще работи и за колко време ако да речем го ползваш за видео монтаж...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                              ... Аз да ти кажа не съм много сигурен този еисър, колко ще работи и за колко време ако да речем го ползваш за видео монтаж...
                              И без да се ползва за видеомонтаж, преди време един Ейсър за горе-долу тези пари ми работи година и половина, след което си опече видеото и се оказа, че не подлежи на смислен ремонт, а от вносителя ме посъветваха да си купя друг лаптоп, който да НЕ е с марка Acer ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Сложих от 1000 защото е 4х 1000 колото е струвал thikpada.
                                Става малко глупаво , но ето:
                                http://technomarket.bg/products/0913...-70gt-59431813
                                Пак е по бърз, така че освен че освен че ще имаш 4 лаптопа с рестото можеш да си вземеш един голф 3.
                                Това не е сериозно , опитвах се да бъда малко по илюстративен, принципа е че за работа си е десктоп, лаптопа е за хора който основната им работа е друга. И в такъв случай няма смисъл да се инвестира в такава скъпа машина .
                                Разбери че колкото и да е добър лаптопа (освен ако и не инвестираш в екрани и докингстанция) само да седиш над него прегърбен 8 часа, е безумие

Видео монтаж на лаптоп си е безумие, какъвто и да е лаптопа
                                Последно редактирано от biol; 20-07-15, 20:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X