Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Най-добрия лаптоп е разваления лаптоп!

Но дори да не се е скапал още, рано или късно идва в сервиза!

НА КАНАЛАААА!!!

В момента пиша от един АСУС, който не си знае годините, но се радва на завидно здраве!
    Щерката смачква от работа една Тошиба, която се появи като наследство от братовчедка и. Набор на Исус Христос. Работи без забележки.

Статистика на това, което ремонтираме, не водя.

Каквото донесат, това ремонтираме.

За останалите - неразглобяем лаптоп с несваляема или трудно сваляма батерия и запоена към дъното памет - мерси, но не мерси...
    Да, ама се наблюдава една тенденция машините от средно-нисък клас да се правят от няколко компонента само, които са почти неремонтопригодни .. не, че не се правят чудеса в името на клиента, но все по-трудно..

Баси темата.
    Коя марка 4х4 е най-добра/най-лоша?

Коментар

В ниския и среден клас разликите в хардуера са толкова малки, че единствения ориентир е красота, сервиз, симпатии и т. нт. Все пак за мен Acer и Asus са на опашката, а на другия край HP, Dell вече и Lenovo. Toshiba също бяха читава, но нещо се позагубиха...
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Goblin Ако не е проблем парите, ябъката е недостижима.като хардуер е два пъти повече лаптоп и от 9 серия на самсунг (които се опитва да я копира, и е със сменяема батерия).
        Но да оставим хардуера, ябълката е с Мак ос, който е много по добър от Прозорците. Особено за хора ползвали Прозорец 7, минават много по-лесно на Мак отколкото тези недоразумения 8,8.1., 9,10 итн глупости. Онзи ден четох че Микромеките щели да вкарват жестовете , може би в 11, а-дано При мак го има от години насам, да не говоря за тракпада и маджикмауса.

Иначе, за момента препоръчвам най-евтиния (ако може и лек) лаптоп, ама да се сменя на 1,5 2 години макс, отколкото някой среден клас който да се мъчиш 3-4-5години. Така де два лаптопа по 500-600лв са много по добре за 3г отколкото супер друпер боклук на 4 г

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
          ...
          Иначе, за момента препоръчвам най-евтиния (ако може и лек) лаптоп, ама да се сменя на 1,5 2 години макс, отколкото някой среден клас който да се мъчиш 3-4-5години. Така де два лаптопа по 500-600лв са много по добре за 3г отколкото супер друпер боклук на 4 г
          В какво се изразява мъката?!? Че няма да си с най-джиджаната играчка в кафето?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Така де два лаптопа по 500-600лв са много по добре за 3г отколкото супер друпер боклук на 4 г
            - и това го твърдиш на база ползване или на база какво ти скимне ?
            Винаги високия клас техника е за предпочитане. По-добре да дадеш 2к лева за лаптоп и да го печеш 6 години без да ти мигне окото, вместо за тези 6 години да смениш 3 лаптопа от по 700 лева. Защото тези от 700 винаги ще са си с кофти пластмаса дето тъчпада се протрива на 2-рия месец, а останалата пластмасария на 4-тия, гадната клавиатура и матрица к'ат тетрис ...

Ма всеки си има мнение

Коментар

ASUS G750JH-T4086D - Добра машинка, върши добра работа, хубав дисплей. Всичко лети, без да се замисля. Доволен съм. От стария ми ACER Aspire 5750G също много доволен. Никакви проблеми над 3 години.
              Ако е машина, нека бъде немска!
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Ако не е проблем парите, ябъката е недостижима...
                Ако ти дам фотоапарат и часовник - колко ябълки можеш да снимаш в следващите пет минути около теб ? В колко си се логнал от тази сутрин насам ? Колко различни модела ? И с коя версия на мак ос ?

Искаш ли да си поговорим колко време средно минава от момента в който се появи някоя спираща работния процес грешка и момента в който се намери по един или друг начин работещо решение в единия и в другия ОС, и при кой от двата говорим за месеци и в някои случаи шестмесечия и години ? И при кой от двата съобщението за грешка е "Тази програма приключи поради операция която вашият Мак не можа да разбере", без други уточнения, докато при другия ти дава грозни, неразбираеми кодове но все пак нещо от което можеш да започнеш ?

Ябълката е супер. Но само за джедаи на техническите характеристики, или за хора с конкретни нужди които са задоволени от конкретен ябълков продукт, и при всички случаи - със сигурност не в България.

Ябълката е супер тук при мен - поръчваш си я скъпо и прескъпо, плащаш още доскъпо за допълнителна гаранция, и като ти се развали каквото и да е - идва ти до два дена на крака в къщи усмихнат техник и ти я поправя / сменя (ако не подлежи на пренасяне), или я носиш в епълстора и там ти я сменят пак с усмивка.

Дори за преносимите устройства си имаш в цената две смени през периода на гаранцията: Застраховаш си го, един месец преди да му изтече защитния план го "изпускаш" в кенефа, и ти дават нов за 39,99$. Понеже плана покрива и удар/удавяне.

Освен ако в България вече няма съвсем официални ябълкови магазини с работеща по същия начин защитна програма - не ми го хвали. Защото говорим за продукт който става истински продукт едва когато е обграден от съответната инфраструктура. Иначе получаваш състезателна кола без поддържащ камион и със пломбиран двигател който не можеш да отвориш.

Навсякъде където това нещо го няма инвестицията в ябълкова техника е рискована, много рискована лотария.

Може да се изплати с допълнителното гъделичкане на любовта към красивия предмет, и/или с покритието на супер специфични нужди, при които от даден момент нататък машината се е изплатила.

Аз с чужди пари не обичам да се разпореждам, затова споделям каквото съм преживял лично, за щастие - като част от работата ми, и пак за щастие - като част от предвиден работен бюджет. Пък ти си чети тестовете на хардуера и се превъзнасяй колко са пичовски ябълките. Ела да си поговорим като изпушат, ще съчувствам.
                Последно редактирано от Goblin; 19-11-14, 21:25.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Apple са за отделна тема Цената е Умопомрачителна - веднъж си харесах един мак бук про ретина ... и аха да го взема ....ама 5700 лв. за машинка която Не може да има втори диск (сега съм с 2 ТБ в лаптопа!) Не Благодаря.
                  Малките машини са голям кеф, Но за мен Не стават - няма възможност за втори диск (ползвам 1ТБ ССД за основен ОС и Данни + 1ТБ ХДД за снимки и бекъп).
                  Вграденото видео срещу Допълнителна карта, за мен второто е задължително, защото макар и рядко но понякога ми се доиграва някоя игрица и тогава вграденото видео Не става...
                  ...
                  Та така - универсален отговор Няма за всеки има конкретна машина която му върши работа - въпроса е да се Намерят

Коментар

Apple, изключително добре сглобени компютри.

Софтуер / Хардуер в комбинация работят в пъти по-добре от алтернативите.

За съжаление са малко по-скъпи и много малко хора имат представа за тях. Малко е като при Шопите - те такова животно нема!

Имам Мак бук про на 5 г с развалена вече батерия която държи само по 40 минути. До преди година 10 часа работа бяха напълно достижими.

Комфорта от ползването е безпорен; безшумни, бърз старт, леки и здрави екраните са достатъчно ярки за работа на открито......
                    Т5
                    Crossrunner

Коментар

Хайде и мойте 50 стотинки - Леново в ниския клас са най-добре, за средния клас ейчпи про ( ако не ви дразнят особено вечните им хардуерни проблеми с изход на звук, зареждачките и батериите ) , за професионална употреба - панасоник и някой бутикови сглобки ( аз ползвам един чист интел, надписи и табели по него просто няма...... ) . Според мен твърдо да се избягва хвърлянето на торба пари за огризка от ябълка, извънземниуеъри на делл (изобщо всякакъв делл). Иначе за асуси, ейсъри и т.н. не ми се говори - факта, че като ги хвана с две ръце затворени и ги усукам леко издават звук на потъващ кораб е достатъчен за мен.
                      висете отпуснато

Коментар

Последната вълна при мен (малко извън темата) са работните станции втора употреба! За 1000 кинта с една година гаранция взех HP с два такива сладура:http://ark.intel.com/products/82930, 12 GB RAM DDR3 (с опция за 256 GB), кутията е с всички опции за охлаждане и с възможност да поеме 6 HDD (взех го с нещо 500 GB което изхвърлих). Видеото - някаква HD Invidia, но повече не ми трябва (с 3D не се занимавам). За още 200 кинта си взех два 21" почти чисто нови монитора на DELL, и за още 200 кинта 2 ТВ HDD с флаш буфер. Следващата фаза ще е 1 TB флаш за системен и вдигане на RAM-a до 144 GB! Така в рамките на 3000 лева, ще имам конфигурция, която........ може да си я сметнете с кой да е калкулатор по сайтовете за продажба на компютри, да видите какво ще излезе! Всичко втора употреба преди да се купи, е тествано зверски 48 часа нон-стоп - резултата бе, че при симулиrан нормален работен процес, не можах да натоваря процесорите повече от 0,5 процента... Лаптоп от както има четири ядрени процесори в телефоните не нося.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          В общи линии няма такова нещо. Ако на лаптопа ти производителя е спестил при пантите на екрана, вероятно е спестил и другаде - при охлаждане, при избор на други компоненти и прочее. След някоя и друга година - ползван-неползван батерията на скапания лаптоп ще излезе в стачка - и т.н, и т.н, и т.н. Това са предмети. Няма да им слугуваш я. Уж трябва те да слугуват на теб.

А иначе за мобилността - в наши дни в огромен процент от случаите лаптопите се ползват като "преносими", а не като "носими" - в къщата, от една стая в друга. Не е ли изчислен да издържи поне на две падания от перилата на дивана върху мек килим, и на поне едно спъване в захранващия кабел - не ми го хвали.

На ейсъра примерно забравих горе да отбележа - освен че му заминава гнездото за захранването - това е единствения компютър с който съм си имал работа при който захранването (оригиналното) изкарва максимум година преди да му се прекъсне кабела някъде по трасето.

За HP пък - за лаптопите им мнението си споделих. Но бизнес десктопите им са просто вечни. Няма такива животни.
                          Като го чета това горното и си мисля .. .зако ми е джип ...нали си имам лека кола ... ще бухам в калта ... аз ли ще и служа или тя на мен ... да видим дали е качествена

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          Последната вълна при мен (малко извън темата) са работните станции втора употреба! За 1000 кинта с една година гаранция взех HP с два такива сладура:http://ark.intel.com/products/82930, 12 GB RAM DDR3 (с опция за 256 GB), кутията е с всички опции за охлаждане и с възможност да поеме 6 HDD (взех го с нещо 500 GB което изхвърлих). Видеото - някаква HD Invidia, но повече не ми трябва (с 3D не се занимавам). За още 200 кинта си взех два 21" почти чисто нови монитора на DELL, и за още 200 кинта 2 ТВ HDD с флаш буфер. Следващата фаза ще е 1 TB флаш за системен и вдигане на RAM-a до 144 GB! Така в рамките на 3000 лева, ще имам конфигурция, която........ може да си я сметнете с кой да е калкулатор по сайтовете за продажба на компютри, да видите какво ще излезе! Всичко втора употреба преди да се купи, е тествано зверски 48 часа нон-стоп - резултата бе, че при симулиrан нормален работен процес, не можах да натоваря процесорите повече от 0,5 процента... Лаптоп от както има четири ядрени процесори в телефоните не нося.
                          Сега ако споделиш и на нас .. простосмъртните от де такива цени ти предлагат
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                            Като го чета това горното и си мисля .. .зако ми е джип ...нали си имам лека кола ... ще бухам в калта ... аз ли ще и служа или тя на мен ... да видим дали е качествена

Сега ако споделиш и на нас .. простосмъртните от де такива цени ти предлагат
                            Има доста фирми вече, които внасят машини втора употреба (само в София са три, дори и във форума имаме такъв колега), но схемата да се докопаш до нещо такова е като в магазините за дрехи втора употреба - вътрешна информация и дебнене на следващото зареждане. Специално тези, от които взех въпросния "комбайн" работят на "едро" - изкупуват на безценица всичко (от - до) от банки, големи фирми и т.н. - все места където цялата техниката се сменя по план-график през определен период от време. Понякога сред останалото изпадат и такива машини (почти нови - процесора е на пазара от 03.2014 г.) като гореописаната - въпрос на късмет и връзки! Освен въпросното HP имаше и един DELL с подобни характеристики и на същата цена, но го изтървах (хората не спят)! Предполагам, че Goblin може да ти предложи подобна схема, стига да му се занимава (помня едни снимки на едни доста приятни Мак-ове, натрупани до тавана в едни стаи, дето за алуминий да се върнат - пак ще се изкарат пари от тях....). Пак повтарям - това е изключение - питах дали биха доставяли конкретни конфигурации (дори и непълни) по поръчка, но хората отказаха да се ангажират - няма как да знаят какво и кога ще им изпадне на тях самите! Проверки 2-3 пъти седмично и известно количество заделен кеш му е майката - изпадне ли нещо такова - тестваш, плащаш и бягаш...

Относно цените - има търговия и "търговия"! Едни разчитат на продажбата на един ТИР компютри, хардуер и периферия на седмица, други - на продажбата на един лаптоп на месец... Ходи се при първите!
                            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 20-11-14, 09:06.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Ако ти дам фотоапарат и часовник - колко ябълки можеш да снимаш в следващите пет минути около теб ? В колко си се логнал от тази сутрин насам ? Колко различни модела ? И с коя версия на мак ос ?

Искаш ли да си поговорим колко време средно минава от момента в който се появи някоя спираща работния процес грешка и момента в който се намери по един или друг начин работещо решение в единия и в другия ОС, и при кой от двата говорим за месеци и в някои случаи шестмесечия и години ? И при кой от двата съобщението за грешка е "Тази програма приключи поради операция която вашият Мак не можа да разбере", без други уточнения, докато при другия ти дава грозни, неразбираеми кодове но все пак нещо от което можеш да започнеш ?

Ябълката е супер. Но само за джедаи на техническите характеристики, или за хора с конкретни нужди които са задоволени от конкретен ябълков продукт, и при всички случаи - със сигурност не в България.

Ябълката е супер тук при мен - поръчваш си я скъпо и прескъпо, плащаш още доскъпо за допълнителна гаранция, и като ти се развали каквото и да е - идва ти до два дена на крака в къщи усмихнат техник и ти я поправя / сменя (ако не подлежи на пренасяне), или я носиш в епълстора и там ти я сменят пак с усмивка.

Дори за преносимите устройства си имаш в цената две смени през периода на гаранцията: Застраховаш си го, един месец преди да му изтече защитния план го "изпускаш" в кенефа, и ти дават нов за 39,99$. Понеже плана покрива и удар/удавяне.

Освен ако в България вече няма съвсем официални ябълкови магазини с работеща по същия начин защитна програма - не ми го хвали. Защото говорим за продукт който става истински продукт едва когато е обграден от съответната инфраструктура. Иначе получаваш състезателна кола без поддържащ камион и със пломбиран двигател който не можеш да отвориш.

Навсякъде където това нещо го няма инвестицията в ябълкова техника е рискована, много рискована лотария.

Може да се изплати с допълнителното гъделичкане на любовта към красивия предмет, и/или с покритието на супер специфични нужди, при които от даден момент нататък машината се е изплатила.

Аз с чужди пари не обичам да се разпореждам, затова споделям каквото съм преживял лично, за щастие - като част от работата ми, и пак за щастие - като част от предвиден работен бюджет. Пък ти си чети тестовете на хардуера и се превъзнасяй колко са пичовски ябълките. Ела да си поговорим като изпушат, ще съчувствам.
                              Ябълката е супер за мен и в България. Разбира се, според конкретните изисквания на собственика й.
                              Няма възможност за ъпгрейд, но от моя гледна точка не съм изпитвал никога подобна потребност.

Apple Care плана е активен и в България, проверено с официалният сервиз.
                              Никога не съм имал дефектирал Мак, за да знам какво е вътре (знам, защото чета в нета). Ползвал съм три различни Мак-а за повече от 6 години общо и нито един failure за момента.
                              Ползвал съм и други лаптопи, имам наблюдения от познати - 30-40% с някакви дефекти, изискващи временно спиране на работата.
                              Повечето ми добри приятели са с Мак и никой от тях не е джедай или пък се интересува особено как изглежда компа. Никой не е и изгорял за момента (7-8 човека).

Аз измервам ефективността по това колко пари ще ми струва един лаптоп за периода, през който ще го ползвам минус претърпяните неудобства и разходи за ремонти през същия период.
                              При някои от марките продажната цена в края на периода за ползване (при мен обикновено е две години) клони към нула, поради което навикът е тя да се игнорира. При Епъл не е така.

В резюме - ако потребителят иска надежден, удобен и красив компютър, който да работи много и безотказно и не го интересува как изглежда отвътре, Епъл е един относновните избори, който следва да се вземат предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                                Ябълката е супер за мен и в България. Разбира се, според конкретните изисквания на собственика й.
                                Няма възможност за ъпгрейд, но от моя гледна точка не съм изпитвал никога подобна потребност.

Apple Care плана е активен и в България, проверено с официалният сервиз.
                                Никога не съм имал дефектирал Мак, за да знам какво е вътре (знам, защото чета в нета). Ползвал съм три различни Мак-а за повече от 6 години общо и нито един failure за момента.
                                Ползвал съм и други лаптопи, имам наблюдения от познати - 30-40% с някакви дефекти, изискващи временно спиране на работата.
                                Повечето ми добри приятели са с Мак и никой от тях не е джедай или пък се интересува особено как изглежда компа. Никой не е и изгорял за момента (7-8 човека).

Аз измервам ефективността по това колко пари ще ми струва един лаптоп за периода, през който ще го ползвам минус претърпяните неудобства и разходи за ремонти през същия период.
                                При някои от марките продажната цена в края на периода за ползване (при мен обикновено е две години) клони към нула, поради което навикът е тя да се игнорира. При Епъл не е така.

В резюме - ако потребителят иска надежден, удобен и красив компютър, който да работи много и безотказно и не го интересува как изглежда отвътре, Епъл е един относновните избори, който следва да се вземат предвид.
                                Не съм фен на Епъл (алчни ми се виждат, явно съм дребна душица ), Но няколко мой приятеля смениха Цялата си Инфраструктура с Епълска - иФон, МакБук Про, Тайм Машин... И са много доволни и не смятат да се връщат на Уиндоус (за сега). Мен лично от такава стъпка ме спира Цената - както по-нагоре писах MacBook Pro Retina display ми харесва (макар и да не ми върши съвсем работа), НО 5700 лв. НЯМА да дам, не че ги имам , още 1500 лв. за иСиктир, а Машината на времето дори не знам колко струва.... много хора живеят в къщи по-евтини от изброеното

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X