Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Ами супер е...

Коментар

От: Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Опаа - това не е масовия клас! Ако вече си направил избора - честитио и да те слуша, ако не си, Glow е прав - в тази лига Acer, Asus не играят!
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Чакам само да получа цените от Индекс.
        А сравнявах от сайта на Мост. HP със останалите. Като определя какво ми трябва и излизат само два модела НР 850.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
          Чакам само да получа цените от Индекс.
          А сравнявах от сайта на Мост. HP със останалите. Като определя какво ми трябва и излизат само два модела НР 850.
          Такива машини можеш да намериш втора ръка за до 1500 лв. Е процесора няма да е последно поколение, но...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Хрумна ми интересна идея. Понеже в форума има доста хора които се занимават със сервизиране на лаптопи, може да се направи някаква представителна извадка на това какво им идва за сервиз. При нас положението е следното:

HP - 30%
            Toshiba - 25%
            Acer - 25%
            ASUS - 15%
            Lenovo - 5%
            A ,Apple колко процента?
            Последно редактирано от Goblin; 16-07-15, 19:22.
            Honda CRF 250 X
            Touareg 3.0 TDI

Коментар

Не ангажирам никои ,защото не мога ,но повече друг комп освен Ябълка няма ка купя.
              Honda CRF 250 X
              Touareg 3.0 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Иво Томов Преглед на мнение
                Не ангажирам никои ,защото не мога ,но повече друг комп освен Ябълка няма ка купя.
                Ябълките като хардуер да във високия клас. но след този експеримент вин8-10, (дано излезе нещо ама на дали ще е преди 11-12версия) отказаха много потребители.
                Оказва се че хората мнго по лесно мигрират от Вин7 на ябълка отколкото на 8. Така тук и по света, особено в УСА платежоспособните клиенти минаха на ябълки, а мицрософт взеха супер евтините и евтините.
                За тов и големите пройзводители пуснаха евтини боклуци.
                В момента няма значение марката- взимаш евтин, с добра гаранция (и тя не е фактор- винаги ще намерят начин да не платят) и външен вид.
                Да не говоря и лъжите който почнаха.
                пример Intel® Core™ i5-5200U си е много евтина и3- двуядрен.
                така че вмест да се изсипят 1200-1500лв по добре да се сега един евтин 600лв и след 2 -3 г отново , и ще е много по добре.

Коментар

С лаптоп за 600 лв нищо сериозно не можеш да направиш, освен да гледаш филми и да ровиш в нето, и то ако не е прекалено скапан и не хори през 2-3 месеца в сервиз...

Коментар

Последно редактирано от Иво Томов; 16-07-15, 22:30. Причина: Изтриване
                    Honda CRF 250 X
                    Touareg 3.0 TDI

Коментар

Хрумна ми интересна идея. Понеже в форума има доста хора които се занимават със сервизиране на лаптопи, може да се направи някаква представителна извадка на това какво им идва за сервиз. При нас положението е следното:

HP - 30%
                      Toshiba - 25%
                      Acer - 25%
                      ASUS - 15%
                      Lenovo - 5%
                      Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                      Аз вече не се занимавам професионално с това, но общият ми поглед е:

- HP - 30%
                      - Dell - 25%
                      - Toshiba - 25%
                      - Acer - 15%
                      - Asus - 5%
                      Ей, това съм го пропуснАл - сега пречупете тези числа през пазарните дялове на марките за периодите, когато са купувани, за да има нещо полезно в тези проценти....
                      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                        ...
                        Оказва се че хората мнго по лесно мигрират от Вин7 на ябълка отколкото на 8. Така тук и по света, особено в УСА платежоспособните клиенти минаха на ябълки, а мицрософт взеха супер евтините и евтините...

Имам известен поглед върху американския пазар, и горното е, ъъъ, да речем не съвсем вярно...

- Платежоспособните клиенти в "УСА" винаги са си взимали ябълки когато не разбират от компютри и/или когато обучението им/приложенията които ползват / имиджа им го изискват. В останалите случаи си взимат компютрите които отговарят на нуждите им. Които пак може да са ябълки, а може и да не са, според случая.

- Микро"ц"офт точно в момента, точно с гадната осмица, пердашат "ултрабуци" и прочее луксозни гяволии които не изпитват никакви комплекси пред ябълките - нито като цена (често са по-скъпи), нито като възможности (зер на тая цена трябва да ги има), нито на каквото и да е друго. И се продават като топъл хляб.

Клиентите с възможности в "УСА" са най-често корпоративни клиенти и изборът на хардуерна платформа се определя от изискванията на приложенията които трябва да въртят, а не от благата усмивка на рекламите по билбордовете. А откъм корпоративни приложения - освен за творчески гяволии в стил видео и графика (изискващи ябълки не защото са толкова по-добри а защото потребителите им са обучавани на ябълки и са свикнали) - ябълките просто ги няма на сцената.

- "Супер евтините" са основно "хромбуци" и подобни. Намеси ли се "микроцофт", супер евтино няма при еднакъв хардуер. Лиценза си струва пари и за самия производител на лаптопа.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Това съм го чувал вече
                          Реално на мен, както предполагам и на повечето колеги занимаващи се с сервизиране на лаптопи, тази 'представитела изадка' не ни е необходима, за да преценим кои лаптоп струва и кои не струва. Достатъчно е 1 пут да отвориш даден модел, и нещата са ясни..,

Коментар

С лаптоп за 600 лв нищо сериозно не можеш да направиш, освен да гледаш филми и да ровиш в нето, и то ако не е прекалено скапан и не хори през 2-3 месеца в сервиз...
                            Ами то си има и лаптопи за над 1500 със същите възможности. Има например и делове за 2500 дето могат много, ама като земат да работят между проблемите и ремонтите.... А и "ровенето" в нета може да е доста сериозно. Та незнам дали това изказване е сериозно......
                            Иначе за нагризаните яблоки - откъде ги вадят някой тия легенди незнам. Гоблина си ви го каза, ама и аз личен опит да споделя - в едната чанта долу виси един последен пробук и освен ретина дисплея не виждам нещо което да ме впечатли. Ма и той е осран с лъскаво стъкло отпред. Най-неизползваната машина в нащо онлайн работещо домакинство.... А кой не е виждал наживо "легендерен" 27 инчов тъндерболт кенеф на огризката - да заповяда, ма не ми се вади от двойния кашон...... Въобще парите и съвместимостта с работата не са чак толкова пряко свързани всъщност.
                            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                              1900 / 1080 , ips monitor , 17.3 или 15.6 , дискретна видеокарта , ISV certification.
                              последно се спрях на делл 2800 .

Лаптоп DELL Precision M2800 Workstation
                              Процесор Intel Core i7-4610M 3GHz/3.7GHz Max Turbo, 4MB Cache, 4Gen, Haswell
                              Памет 8GB DDR3L 1600MHz
                              Хард диск 500GB 5400rpm, 8GB Flash
                              Дисплей 15,6" (39,6см) FHD (1920x1080) Anti-Glare LED, матов
                              Видео карта AMD FirePro W4170M 2GB GDDR5
                              Оптично устройство DVD записващо
                              Безжична мрежа WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0
                              Жична мрежа 10/100/1000 Gigabit Ethernet
                              Аудио вградени висококачествени говорители
                              Устройства: вградена HD камера, микрофон
                              Интерфейс/портове: Stereo global headset jack, Memory card reader, Docking connector, VGA, HDMI, USB3.0 (4), Network connector (RJ-45), Kensington slot
                              Детайли: клавиатура с подсветка, надписана на английски (без кирилизация)
                              Софтуер Windows 7 Professional, 64-bit

Единствено ме притеснява клавиатурата -работя по БДС.
                              Здравей,

клавиатурата можеш да я дадеш да ти я "надпишат" не е проблем.

Иначе страхотен избор за преносима дизайнерска машина

Съвет слагай SSD - задължително!!! едни 240ГБ и работи с него. За съхранения на неща си ползвай външни източници.

Иначе не знам как е с охлаждането че мойто М4800 с двата вентилатора си грее доволно, вярно че е назобан на макс ама......

И аз се чудех между красота, мощ и мобилност като вземах делл-а септември миналата година, и се спрях на М4800 между 2800/4800/6800

И ако ще минаваш на прозорец 8+ погледни голямата резолюция, ХД матриците на делл 15,6 инчовите нещо не ми харесаха цветовете и затова взех 3200x1800 сега гледам имат нов по-хубав.

Но при прозорец 7.... стой на ХД резолюцията.

Ако не е тайна за каква тип работа ще го ползваш? Питам понеже ми е леко странна конфигурацията.

А по темата ако дефинираме лаптопите по класове нещата са различни:

1. висок бизнес клас (работните станции без значение дли за мейли и пътуване или графика и 3д или кад) - ДЕЛЛ на първо място, заради цена качество; Леново второ - като наследник на ИБМските зверски машини на зверска цена; ХП след тях елитбуците им бяха страхотни бюджетни решения но със слаб хардуерен дизайн. За съжаление нищо друго не е пробило масово тука, в този сегмент са важни работата и поддръжката. И мамка му машините от този клас работят, ама работят безгрижно и продължават...... те и за това струват Х 2 на долния клас.

2. Среден клас машини тука май вече горните фирми им е тегаво и разчитат на продажба заради името, лично наблюдавам асер и асус и леново се справят добре със задачата.

3. ширпотреба големи таблети те били лаптопи ама потребителите май не знаят че са таблети тука май вече кой на каквото попадне и да издържи гаранцията

4. Ябълките...... страхотни на съответната цена, както каза гоблина имиджов продукт и е страшен но в другия свят.

Коментар

Започнах да правя е магазин за авточастите ,които внасям и продавам ,а там са много обработване на снимки и то много снимки.
                                Паралелно като хоби ми е фотографията и от време на навреме обработвам по големи файлове.Това, което ползвах досега също трябва да се сменя ,но там нямам думата.

Все още не съм взел решение , а и Индекс се подиграха с цените.
                                Досега съм работил със НР повече от 15 години и втория , и третия още си стоят и работят. Вярно вземал съм топ машини ,но остаряват. Дребни проблеми ,като на всеки по един диск и отлепен видеочип на втория, но сервизът е точен.
                                Най вероятно ще взема един хубав монитор dell u2413 cъс стационарен и един Пробоок 650 като преносим.
                                Не виждам смисъл да се дават излишни пари ,за нещо ,което ще има живот 3 години. Колкото и да е добра машината след 3 години трябва да се смени. Такава е философията на този сегмент.
                                Иначе бая народ софтуеристи и хардуеристи ще останат без работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X