Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Админ - Темата е отцепена от тук http://www.offroad-bulgaria.com/show...67#post2633667 Гласувалите с "друга" - моля пишете коя, ако станът много гласове за някоя марка, ще я добавя

То бива некадърна работа, ама тия от Асус се оляха. Тогава успях да покарам един Samsung Momentus 500GB като втори диск и сега гледам има ъпдейт на BIOS, а за ъпдейта пише "Fixed issue : hang at logo in UEFI mode for customer's HDD."
    Викам си, аха - оправиха най-после хардовете. Ъпдейтвам и започва да се рестартира веднага след BIOS и най-важното - не иска изобщо да влезе в BIOS. Махам втория диск и всичко нормално. Да ги таковам вече и тъпаците...
    166
    НР
    13.86%
    23
    ASUS
    15.66%
    26
    Dell
    16.27%
    27
    Lenovo
    24.70%
    41
    Toshiba
    11.45%
    19
    Друга
    9.64%
    16
    Apple
    8.43%
    14
    Последно редактирано от alex_markov; 19-11-14, 14:42.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Как ченето ми падна на пода с покупката на нов лаптоп...

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    То бива некадърна работа, ама тия от Асус се оляха. Тогава успях да покарам един Samsung Momentus 500GB като втори диск и сега гледам има ъпдейт на BIOS, а за ъпдейта пише "Fixed issue : hang at logo in UEFI mode for customer's HDD."
    Викам си, аха - оправиха най-после хардовете. Ъпдейтвам и започва да се рестартира веднага след BIOS и най-важното - не иска изобщо да влезе в BIOS. Махам втория диск и всичко нормално. Да ги таковам вече и тъпаците...
    В много теми съм писал ASUS Sucks, ама не вярвате. Аз преди време сменях памет. Всичко по спецификации отговаря. Слагаш тръгва ама не работи както трябва, и то 2 платки по 2ГБ(тестван с всяка поотделно). В крайна сметка се оказа, че старата памет е на 800, но той си я сваля на 667 (маи не поддържаше 800) а тези които му слагах си бяха на 667Mhz, поръчани след внимателен преглед на спецификациите на лаптопа на сайта им...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      В много теми съм писал ASUS Sucks, ама не вярвате. ...
      От 4 години всичките ми машини са АСУС и съм Супер доволен! Явно е въпрос на избор и на Късмет
      П.С.
      Имам подобно мнение и опит с други марки, но Няма да споделя, че може и да бъркам

Коментар

Е какъв късмет, това са елементарни неща. Пише памет 667, слагаш памет 667 не работи. Колегата слага диск, не тръгва...
        Сервизираме лаптопи и са минали всички марки дето могат да се намерят в БГ, че и от чужбина идват чат пат... Ама такава простотия като на асуса не съм видял и при най-долнопробните модели....
        Късмет е да го оставиш на слънце и като се върнеш след няколко часа да ти се е напукала пластмасата, а на сестрати дето е до него да не се напука [emoji2]

Коментар

Е какъв късмет, това са елементарни неща. Пише памет 667, слагаш памет 667 не работи. Колегата слага диск, не тръгва...
          Сервизираме лаптопи и са минали всички марки дето могат да се намерят в БГ, че и от чужбина идват чат пат... Ама такава простотия като на асуса не съм видял и при най-долнопробните модели....
          Късмет е да го оставиш на слънце и като се върнеш след няколко часа да ти се е напукала пластмасата

Щом всички АСУС-и са така, защо при мен са все изключения?
          Първият ми беше N76VZ - най-добрият Саунд в Лаптоп за всички времена (не се бъзикам!) всичко работеше като пушка (и сега продължава при новият собственик 4 години по-късно!)
          Вторият G750JX - изгоря му видеото на 30-тата минута (Dead on Arrival) но след замяната беше без проблемен до продажбата (и новият собственик не се е оплаквал)
          Третият N550JK - Никакви забележки до сега повече от половин година, и работя и чак игрички от време на време играя, екрана е Изключително добър (жалко, че звука не е като на предшественика )
          Та сигурно съм късметлия

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            Първият ми беше N76VZ - най-добрият Саунд в Лаптоп за всички времена (не се бъзикам!) всичко работеше като пушка (и сега продължава при новият собственик 4 години по-късно!)
            Вторият G750JX - изгоря му видеото на 30-тата минута (Dead on Arrival) но след замяната беше без проблемен до продажбата (и новият собственик не се е оплаквал)
            Третият N550JK - Никакви забележки до сега повече от половин година, и работя и чак игрички от време на време играя, екрана е Изключително добър (жалко, че звука не е като на предшественика )
            Та сигурно съм късметлия
            Изгоряло му видеото на 30 та минута [emoji2]
            Ами ако му беше изгоряло след гаранцията(асус бяха с 1 година гаранция преди законодателните промени) така, щеше да ги псуваш...
            Но явно при тях всичко е до късмет. Щом ти е изгоряло видеото на едната броика, а после с другата броика е работило...
            Аз по принцип, съм много зле с късмета, така, че не бих си купил АСУС [emoji2]

Коментар

Изгоряло му видеото на 30 та минута [emoji2]
              Ами ако му беше изгоряло след гаранцията(асус бяха с 1 година гаранция преди законодателните промени) така, щеше да ги псуваш...
              Но явно при тях всичко е до късмет. Щом ти е изгоряло видеото на едната броика, а после с другата броика е работило...
              Аз по принцип, съм много зле с късмета, така, че не бих си купил АСУС [emoji2]
              Изгорялото видео не е проблем на АСУС то е Нвидиа GT770m и е перфектно охладено от нотбука (Тествано), така, че е проблемна бройка от Нвидиа (мъртва по рождение ), та затова не намирам проблем в марката АСУС (за момента). Но не ме разбирай погрешно, Не те убеждавам колко са хубави, та чак да си купуваш, а просто казвам, че Генералното ти заключение за марката е подвеждащо и според мен Неправилно. Може; да кажеш, че евтините модели са зле сглобени, с лоши компоненти (което си е факт), Но това със сигурност не се отнася за високият клас устройства.
              Успех
              П.С.
              Щях да пиша, че допълнителните софтуери на АСУС не са върха, но наскоро взех на жената Леново и АСУС ми се вдигнаха още повече в очите

Коментар

Та сигурно съм късметлия
                Абсолютно споделям симпатиите си към Асус. За мен те са най, било в бизнес сериите, било в мид класа. При лаптопите за 600 лева е абсолютно еднакво какво ще избереш и все пак Асусите държат най-много
                - няма да коментирам звука на Band & Olufsen системата на моята N-ка. Факта, че досега всичките ми лаптопи Асус, както и тези на повечето ми познати не са имали НИКАКВИ проблеми с загряване, прегряване, стопяване . За сметка на 3 HP-та дето зимата си ги ползвахме за автономни отоплители.
                - също така досега единствената фирма, която подмени клавиатура залята с БОЗА (гаранционно), естествено лаптопа мина спиртна баня преди да отиде в офиц. сервиз, но ...
                - а, батерията на един 7-годишен Асус, която все още трае 3 часа е чиста случайност. Оп.. за малко да забравя - на други 2 (3-4 годишни) също няма грижи, ма явно и те са от късметлииската серия.

И да пристрастен съм, тъй като обичам нещата които си купувам да работят по начина който очаквам - колкото по-дълги и безпроблемно, толкова по-добре . Не се заяждам с никога, ясно е че кой каквото кара, това фали, но все пак и тука като при джипките - всички се трошат, ма едни по-рядко, а други всекидневно...

Коментар

Това може да се случи, само ако асус са купили 'утайката' на nVidia, да си я слагат на лаптопите...
                  Всичко друго минава през качествен контрол и тестове, и няма как да ти изгори за 30 минути, освен ако не го натовариш и оставиш без охлаждане...
                  Щом казваш, че проблема не е в охлаждането, остава първата ми теория. Но щом се процедира така за видеочиповете, се процедира така и за всичко останало. Оттук, човек почва да се досеща и защо дават една година гаранция(по-принцип)

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                  Факта, че досега всичките ми лаптопи Асус, както и тези на повечето ми познати не са имали НИКАКВИ проблеми с загряване, прегряване, стопяване . За сметка на 3 HP-та дето зимата си ги ползвахме за автономни отоплители.
                  Ами това е така, защото Асусите са ти с нормални процесори а HP-тата са били с някакви Celeron или AMD-та.(не хваля HP, ниските им серии са пълна скръб)
                  Точно този за които говорих с приблемите с паметта, беше с АМД. Специално му поръчахме термопаста за 15 лв за да държи 80градуса. С обикновената вдигаше 6-7 градуса отгоре...

Коментар

... а просто казвам, че Генералното ти заключение за марката е подвеждащо и според мен Неправилно. ...
                    Явно не си ме разбрал първият път.

Това е все едно да кажа "Не си купувайте "Кия/Сузуки/Джип/Мерцедес/....." защото са Страшни боклуци (защото аз не съм останал с добро впечатление от моята)
                    Но всеки си има мнение и уважавам твоето.

Коментар

Хрумна ми интересна идея. Понеже в форума има доста хора които се занимават със сервизиране на лаптопи, може да се направи някаква представителна извадка на това какво им идва за сервиз. При нас положението е следното:

HP - 30%
                      Toshiba - 25%
                      Acer - 25%
                      ASUS - 15%
                      Lenovo - 5%

Коментар

Хрумна ми интересна идея. Понеже в форума има доста хора които се занимават със сервизиране на лаптопи, може да се направи някаква представителна извадка на това какво им идва за сервиз. При нас положението е следното:

HP - 30%
                        Toshiba - 25%
                        Acer - 25%
                        ASUS - 15%
                        Lenovo - 5%
                        Аз вече не се занимавам професионално с това, но общият ми поглед е:

- HP - 30%
                        - Dell - 25%
                        - Toshiba - 25%
                        - Acer - 15%
                        - Asus - 5%

Коментар

А за да не говорим шикалки и кръчмарски истории, някой има ли идея какво е бройката от лаптопи на пазара, щото ако има 1,000,000 НР лаптопа на пазара в РБ, останалите 300,000 са всички останали марки и при вас идват за ремонт примерно 100 лаптопа месечно, сигурно има логика 30% да са НР, все пак те са огромна част от ЦЯЛАТА маса лаптопи в страната, от друга страна изхождайки от локацията, има логика масово в РБ да се купуват евтини лаптопи предимно "евтини" марки/модели и последно но не по значение, знаете ли какъв качествен контрол са минали нещата предназначени за РБ е аз знам, масово нещата произведени за РБ са поне с няколко класи по-зле от същите продукти предназначени за други бели държави, което също би обяснило ситуацията и спора в по-горните мнения.

Когато преди няколко години продавах компютри, бях свидетел как ЦЯЛ кашон хард дискове(стотици) бяха до един повредени, всичките от една от най-добрите марки/модели ХДД, но случва се, просто дестинацията има голямо значение.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

От: Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Вече 15 години ползвам НР ,като първия още работи,пада два три пъти , Вин ХР ,целерон процесор, но държи.Единствен проблем имаше със буксата на зарядното, но Данчо я смени и заля с смола и ....
                            Батерията му държи 40 минути .
                            А други майстори на такава техника ми препоръчват Дел,последната препоръка на сервиз беше Леново.Интересна ми е темата ,защото съм на път за поредния лаптоп.

Различинте серии като предназначение и цена имат различно качество на сглобката и на елементите вътре.Така че определете кои ценови клас се гледа.

Коментар

От: Коя марка Лаптопи е най-добра/лоша

Аз съм много доволен от ниския клас на Lenovo. Три години и половина ползвам V560 по 10-12 часа на ден и не е мръднал. Батерията все още държи над час (от началото не работя на зарядно. включвам докато се зареди и след това на батерия докато падне). С Win 7 е от самото начало и не е преинсталиран до сега. Работи перфектно. Имах преди това Dell някаква стара машина с Pentium III и беше ужасно дърво... След 1 година употреба му падна единия бутон на трак пада. CD-то и то умря без кой знае каква сериозна употреба и трябваше да го сменям с ново (тогава беше около $150) и т.н. Много недоволен останах. Но пък това беше преди 7-8 години така че може да не е релевантно към днешна дата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X