Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с принтер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблеми с принтер

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
    Аз пък ще посъветвам човека вместо да се занимава с киснене във вода и спирта да провери първо с гаранцията как стои въпроса!
    +1. Крайно време е да почнем да шокаме репите на нашите търговци и да си търсим правата до край с комисии, без комисии и т.н.!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

• Re: Проблеми с принтер

От драйвера на принтера има самопочистване, ако не сработи директно в сервиза.

Коментар

Наистина проблема е с главите. Доста често се случва при неползвани известно време мастилници. Явно при тебе се е получило от стоене...

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          +1. Крайно време е да почнем да шокаме репите на нашите търговци и да си търсим правата до край с комисии, без комисии и т.н.!
          Абсолютно! Отделно, че сегашният ЗЗП е сравнително благосклонен към крайният клиент (това в случай, продавача, или сервиза се разсейват де)....
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Абсолютно! Отделно, че сегашният ЗЗП е сравнително благосклонен към крайният клиент...
            ...ако крайния клиент е физическо лице. Ако принтера е взет на фирма, за ЗЗП просто забравяш:
            § 13. По смисъла на този закон:
            1. "Потребител" е всяко физическо лице, което придобива стоки или ползва услуги, които не се предназначени за извършване на търговска или професионална дейност, и всяко физическо лице, което като страна по договор по този закон действа извън рамките на своята търговска или професионална дейност.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Зная, че мога да върна принтера. Два пъти съм връщал уреди, зная си добре правата. Щом смятате, че проблемът е от касетите с мастило ще преживея някак си докато свършат. Принтерът е страхотен и не ми се разправя с опаковане, връщане, инсталиране на нов. Не разбрах това за драйверите и самопочистването. Имам диск, но свалих директно драйверите от интернет страницата на НР, инсталирах и системата тръгна. Да преисталирам ли?
              П.С. Взел съм го като физическо лице. В кабинета си имам лазерен черно-бял от старите модели на НР.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ...ако крайния клиент е физическо лице. Ако принтера е взет на фирма, за ЗЗП просто забравяш:
                Така де - юрдическо лице не може да е краен клиент!
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  Наистина проблема е с главите. Доста често се случва при неползвани известно време мастилници. Явно при тебе се е получило от стоене...
                  От стоене спичат , но ако през тях е минавало мастило . На колегата е чисто нов .

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                  ....Проблемът обаче е качеството на цветния печат - само по себе си доста добро, но с някакви дразнещи хоризонтални линии през 2 см.....
                  Колко копия си "чукнал" до сега? При мен този проблем го е правил в началото и на нов НР и на нов Canon. Първите няколко копия ( грубо десетина броя) такива . Има си физическо обяснение .
                  Ако обаче проблемът продължава , то тогава съветите по-горе : фунция "самопочистване" и ако не , то - рекламация

Така де - юрдическо лице не може да е краен клиент!
                  Що по принцип да не може ?! Процедурите са еднакви : Отива с машинката , фактурата и гаранционната карта в магазина откъдето я е купил и ако отговаря на условията за рекламация му дават нов 3 в 1.
                  Последно редактирано от Vlado_Ts; 15-12-15, 10:33.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Защото закона е защита на потрвбителите, а не на фирмите
                    Точно и затова 12 месечната гаранция за фирмите е 12 месеца, а за крайни потребители е 24 м

Коментар

В някои драйвери на НР има и "services" и съответно "калибриране на главите" , "самопочистване" ....
                      Предполагам, че принтера е купен от търговец-компютърна фирма. Звъннни им, обясни им - може да ти сменят главата /мастилницата по гаранция (Ако това се покрива от гаранцията). НР имат стриктни гаранционни условия - прочети ги, ако си в правото си - звъни на търговеца и настоявай за правата си!
                      Последно редактирано от stefsab; 05-01-16, 21:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                        Здравейте.
                        Купих си тези дни HP 8630 - 3 в 1, мастилено-струен. Доволен съм общо взето от глезотийките - безжичен печат на документи и снимки от всички РС в къщата и смартфони на семейството, тиха и относително бърза работа. Сканира добре, не съм пробвал още копирането.
                        Проблемът обаче е качеството на цветния печат - само по себе си доста добро, но с някакви дразнещи хоризонтални линии през 2 см. Дали е от настройките /Принтерът си ги направи автоматично/ или толкова си може? По документи се води с резолюция 4800/1200 нещо си,
                        Докато се начудя какво да го правя, той взел че "оздравял"
                        Вече няма грозни линии, печати си перфектно.
                        Поздрави.

Коментар

След година и нещо тих труд домашният прехвален HP се спомина. Днес ми го замениха със следващия модел, че за този нямало части и не се произвеждал вече. Новият работи една идея по-бързо и тихо. Но явно HP не е това, което е било.

Кажете сега моля, какъв лазерен цветен тип "3 в 1" да взема за работата? Нов или втора ръка, марка, модел?

Коментар

Брадър според бюджета. Ако сканираш повече вземи такъв дето "сканира от тава" слагаш му листовете и то си ги взима и сканира...

Коментар

Аз пък хич не ги харесвам brother и те . Моя съвет е да си вземеш Kyocera .

Коментар

Първоначално публикуван от niggaz_nature Преглед на мнение
                                Аз пък хич не ги харесвам brother и те . Моя съвет е да си вземеш Kyocera .
                                Стандартен Брадър с TN2120 ти прави 3000 копия. Зарежда се за 30 лв (без ДДС). Ресетването става с превъртане на зъбното колело.
                                Kyosera с tk-1115 прави 1600 копия, зарежда се с смяна на чип на цена - 30 лв без ДДС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X