Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vista vs Win7? Кой е по-лек?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Vista vs Win7? Кой е по-лек?

Късметлия си ти. Жената е със 7ца вече 2-3 години, е не е почнала да ме кефи. Кльопа ресурси като за световно, а с нищо не го компенсира, освен дето маса неща не тръгват на старите операционни. Без да коментирам недоразуменията за 32 и 64 бита...

Коментар

Пиратските:
      съвсем без идея за нещата не може да се работи. Впрочем то и на лицензните не може. Нищо фатално няма в ъпдейтите, просто 1-2 "ъпдейта" трябва да се забранят. Аз ги забранявам и на лицензните, защото от тези точно контролни ъпдейти, проблеми има и на съвсем редовни, скъпо и прескъпо платени копия на Windows.
      И това е вярно.
      Между другото, аз май съм имал повече проблеми и въобще грижи с лицензирани ОС, отколкото с другите ..., особено процеса по активация на някои лицензни ..., особено сега с новата система за активаците на Майкрософт (по телефона) ...

За да не си помислите, че говоря ейтака - от 4 месеца съм на нова работа в малко по-друга сфера, но допреди това почти 8 години в оторизиран сервиз за маркови компютри ... Та бая инсталации съм направил, на какво ли не ...

За вистата пак казвам - за мен лично е недоразумение, но са ми минали не един и два компютъра през ръцете с виста, и хората пък са доволни - не споря.

И при положение, че компютъра е купен с лицензен Виндоус, най-добре да си е пак с него, само че има и друго - ти на тоя лицензния уиндоус като му накачиш една камара нелицензен софтуер, файдата от лиценза малко се губи При това положение е все едно с каква ОС ще си, т.е. лизензна или не ...
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
        ..., особено сега с новата система за активаците на Майкрософт (по телефона) ...
        За нова, не е нова. Така като чета и 8 има възможност да се активира online... та?
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          XP64 работи с повече от 4ГБ RAM.
          Тук вече е абсурд да се намерят читави драйвери за видеокартата. Ще я пуснат с някой генеричен драйвер. Ако не си работил с генеричен видео драйвер - радвай се на този пропуск.

Ако активираш пиратски W7 с някой volume ключ през нормалната процедура за активиране - той си става абсолютно редовен от гледна точка на ъпдейтващите сървъри. Ако го активираш с някоя простотия от рода на *** това вече не е "непипан" windows и трябва да се внимава с ъпдейтите и ако си достатъчно параноичен - да се чудиш какво друго е счупил крака, освен процедурата за активиране.

Другата основна причина за проблематичност при пиратските W7 e типът на потребители, които ги използвата. Обикновено лицензните за на служебни машини с активирано някакво разумно полиси за права и възможност за ръчкане и инсталиране и са инсталирани максимум 5-6 допълнителни приложения. Тези машини са доста стабилни и по-безпроблемни и спокойно си изкарват 2-3 години без да се налага някаква съществена интервенция. А един тийнейджърски компютър с кракнат Windows_какъвто_и_да_e + 3 антивирусни, 20 тулбара, 5 браузера, 2 торент клиента, 20 кракнати игри и разни други простотии масово инсталирани е цяло чудо, че въобще може да свърши някаква работа.
          Последно редактирано от bokomo; 16-02-13, 18:19.

Коментар

"генеричен драйвер"... тази тема съвсем спокойно може да претендира като събрала най-много бисери!

Коментар

Какво точно не ти е ясно под понятието генеричен драйвер?

Коментар

А, много си е ясно даже. Другото сигурно е къстомизиран драйвер?

Коментар

Колеги, голяма дискуция се е заформила. Четох мненията Ви по няколко пъти, стигнах до извода, че най-добре в моя случай ще е да сложа още 2 гб рам, и да инсталирам 7-ца Home Premium X86 . Имам въпросния Windows гарантирано с чиста инсталация, която ще ми работи 30 дни без да въвеждам серийния ключ, поразучих доста и разбрах че е много важно да настроя предварително ъпдейтите да ги избирам ръчно по списък от актуализациите, и най-важното, да не тегля по никакъв начин тези 2 актуализации: KB971033 и KB980726! така нямало да имам никакви грижи. Та колеги, благодаря за мненията Ви, ще пиша когато купя 2-та гб рам памет и ще Ви кажа как е 7-цата, спрямо Вистата
                  Последно редактирано от Еделвайс; 16-02-13, 20:39. Причина: корекция на правописна грешка

Коментар

Прочети ги още един път и ще разбереш, че за 4GB RAM ти трябва Windows 7 x64. Не че 4GB не могат да се подкарат и с 32 битов Windows, но там е друга бира. В момента може да си сложиш x64 или x86.

Коментар

Бе хора, бачкащи на офис, интернет и филми, какво точно в повече ви дава Виста, 7 и 8 от ХР 32/64 !?

пп
                      имам клиенти, още са на ХР SP1 и се кефят, че за толкоз години не са се занимавали с глупости и спестиха пари откъм лицензи поне за 3 пъти тотална смяна на железата.
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                        А, много си е ясно даже. Другото сигурно е къстомизиран драйвер?
                        Как се казва драйвера по-подразбиране за всяка видео карта, която Windows инсталира? Какво множество от ускорителните функции са изпълнение при него (драйвера)? Какво става с производителността на една машина, на която е оставен този драйвер?

Незнанието не е срамно. Ироничното незнание е най-малкото смешно. Същото от модератор е жалко.

Коментар

Generic driver може да се преведе като унивесален/общ драйвер.

Да съставиш българска дума като използваш неправилна транскрипция на английска такава и ѝ сложиш българско окончание е смешно! Да беше написал "дженерик" по- иди-доди (като "полиси"-то дето го ползваш). Да не говорим, че в българския език съществува дума генеричен и ако провериш тълковния речник ще разбереш, че означава "родов". Не, че и едно от значенията на generic не е родов, но не мислиш, че става дума за родов драйвер, нали?
                          Научи българския и силно ти препоръчвам да гледаш "Криворазбраната цивилизация".

ПС: Няма да я намериш във фейсбук.

Коментар

Вечната тема с вечните бисери наистина .
                            Аз накратко и до ден днешен си ги квалифицирам така нещата:
                            - за нещо на което се работи наистина - ХР
                            - за ежедневни общи приложения и невъзможност някой да оптимизира и търси стари драйвери за нови машини ( което понякога се проточва ако се инатим за ХР ) - 7 ца
                            - за приятелките, жените и малките деца - 8ца ( кажете предварително , че нищо не разбирате от нея и сами да се оправат. гарантирано спокоствие за вас поне седмица ; ) )

Всичко върви без проблеми на поне 2 рам със елементарни донастройки и спиране на няколко излишни процеса. Настроен добре ХП си убива всичко по скорост. 8 цата бие 7 цата ( и за мое учудване ) на няколко места, ама па на колко издиша немам думи. Ама пък искаме не искаме и на нея свикнахме , че как да поддържаме системи като незнаем как да затворим прозорец на 8 ца : ) .
                            Какво е това Виста? Още ли го има? Мисля,че трябва да се забрани със закон.

Навсякъде се намират и стабилни "китайски копия", които нямат никакъв проблем с ъпдейти за който е решил да си самоубива харда (имам предвид ъпдейтите) .

И най-доброто което казаха няколко пъти няколко човека по-нагоре - намерете си някой да ви свърши работата със софтуера. Така ще спестите няколко стотачки ( може да се стигне и до хилядарка при по-добро желание) от хардуер .
                            висете отпуснато

Коментар

"Навсякъде се намират и стабилни "китайски копия", които нямат никакъв проблем с ъпдейти за който е решил да си самоубива харда (имам предвид ъпдейтите)" я дай още информация да се посмеем малко.
                              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                За нова, не е нова. Така като чета и 8 има възможност да се активира online... та?
                                Извинявам се, не уточних - когато не успее да се активира онлайн и остане само варианта по телефона ... Преди като звъннеш си говориш с оператор, нещата ставаха доста бързо, сега всичкото инсталейшън айди го въвеждаш от телефона си, отива многократно повече време, не ми е за минутите, но ми е много досадно ...
                                От известно време не ми се беше налагало, но преди месец си преинсталирах лаптопа в къщи, със 7 Про е, и не стана онлайн, та трябва по телефона - това обикновено се получава, когато не съовтетства медията, т.е. дистрибуцията е много нова или много пък стара спрямо момента, когато е издаден стикера ... С ХР Хоум едишън на няколко пъти аха даже и по телефона да не успея да го активирам, просто не ми генерира инсталейшън АйДи ...

Днес след работа веднага отивам да си проверя компютъра за наличие на генерични драйвери, и ако има такива да ги направя негенерични или поне кустомизирани Винаги се изумявам колко велик народ сме ние българите, вече освен коли, футбол и жени, сме перфектни и с компютрите

Към колегата, пуснал темата - слагаш още 2 гига рам, инсталираш си 7 х64, но да е най-много Про версията, че Ултимейт има още една камара глупости, дето така или иначе няма да ги ползваш и само ти заемат място на харда ...
                                Не е проблем и 32 битова версия да инсталираш, но тогава ще ти разпознае само 3 гигабайта от рам паметта ... (има начини да се подкара да разпознава и повече, но не е за тебе тая работа)

Ако ми беше наблизко щяхме да свършим работата както трябва, ама ...
                                Последно редактирано от HD; 17-02-13, 10:24.
                                Hristo Draganov
                                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X