Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vista vs Win7? Кой е по-лек?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
    Към колегата, пуснал темата - слагаш още 2 гига рам, инсталираш си 7 х64, но да е най-много Про версията, че Ултимейт има още една камара глупости, дето така или иначе няма да ги ползваш и само ти заемат място на харда ...
    Не е проблем и 32 битова версия да инсталираш, но тогава ще ти разпознае само 3 гигабайта от рам паметта ... (има начини да се подкара да разпознава и повече, но не е за тебе тая работа)

Ако ми беше наблизко щяхме да свършим работата както трябва, ама ...
    Благодаря колега че си имал желание да удариш едно рамо в моя случай. Лаптопа ми е 32 битов, доколкото ми е известно на 64 битов PC може да се подкара 32 битов Windows, но обратното на 32 битов PC да инсталирам 64 битов Windows не ставало...? Така и иначе дори с 3 гб рам да съм от 4, мисля че пак ще е по-добре от 2гб в случая, нали .

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Прочети ги още един път и ще разбереш, че за 4GB RAM ти трябва Windows 7 x64. Не че 4GB не могат да се подкарат и с 32 битов Windows, но там е друга бира. В момента може да си сложиш x64 или x86.
    Постарах се да попрочета и на други места, ( не ме е срам да питам, срамно ще е да се направя на знаещ ) доколкото ми стана ясно, на 32 битова машина не мога да подкарам 64 битов Windows, обратното може но тогава няма смисъл.... Бихте ли ме светнали поне за обща PC култура за мен, кое, как, и защо
    Последно редактирано от Preslav Peychev; 17-02-13, 12:29. Причина: Сливане, 2 поредни

Коментар

От: Vista vs Win7? Кой е по-лек?

Лаптопа ти е с Core 2 Duo, който е 64 битов (всъщност поддържа EM64T инструкции) и можеш да му сложиш както 32 битов, така и 64 битов Windows. Ако процесора не поддържа 64 битови инструкции можеш да му инстлираш само 32 битов Windows. Ако поддържа - можеш да ползваш 32 или 64 битов Windows по твое усмотрение. Ако е с повече от 3.3GB RAM и искаш да я използваш цялата, ти трябва 64 битов, защото 32 битовите операционни системи могат да адресират само ~3.3GB RAM.

ПС: В твоя случай, ако бях аз, щях да си сложа 32 битов Windows 7. Ако ще вземаш още 2GB RAM - 64 битов.
      Последно редактирано от silverfox; 17-02-13, 12:22.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
        Лаптопа ти е с Core 2 Duo, който е 64 битов (всъщност поддържа EM64T инструкции) и можеш да му сложиш както 32 битов, така и 64 битов Windows. Това последното го пиша за втори път.
        Благодаря Ви колега, не светнах изобщо че като ми е Core 2 Duo е 64 битов, на System Information ми пoказва че е X86 и от там тази заблуда, леле голям срам, в такъв случай купувам 2 гб рам и директно слагам 7-ца, още веднъж благодаря

п.с. Относно исталацията, как ще е по-правилно, ъпгрейт ли да избера или чиста исталация?
        Последно редактирано от Еделвайс; 17-02-13, 12:36. Причина: Допълнитено мнение в п.с.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          Благодаря Ви колега, не светнах изобщо че като ми е Core 2 Duo е 64 битов, на System Information ми пoказва че е X86 и от там тази заблуда, леле голям срам, в такъв случай купувам 2 гб рам и директно слагам 7-ца, още веднъж благодаря

п.с. Относно исталацията, как ще е по-правилно, ъпгрейт ли да избера или чиста исталация?
          ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧИСТА ИНСТАЛАЦИЯ

Моля следващите редове да не се приемат насериозно, просто не се сдържах - генерични драйвери, 2 ядра по 32 бита правят 64 битов процесор Ако е 4 ядрен процесора дали ще имаш 128 битов процесор, ама то пък такъв уиндоус още не е измислен ...
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧИСТА ИНСТАЛАЦИЯ

Моля следващите редове да не се приемат насериозно, просто не се сдържах - генерични драйвери, 2 ядра по 32 бита правят 64 битов процесор Ако е 4 ядрен процесора дали ще имаш 128 битов процесор, ама то пък такъв уиндоус още не е измислен ...
            аз имам 8 ядрен 256 битов, и се чудя каква 256 битова ОС да сложа?

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              аз имам 8 ядрен 256 битов, и се чудя каква 256 битова ОС да сложа?
              На тебе не ти трябва битов уиндоус, на тебе ти трябва байтов или килобайтов
              Hristo Draganov

Коментар

Леле, колко велики изказвания на едно място
                Явно някой си мисли, че лицензираната боза тегли едни ъпдейти, пиратската - други, хехехе...
                И сигурно "пиратите" пренаписват библиотеките така, щото да е по-бъгава бозата, хехехе...
                Че и легенди, че няма да ти работят драйверите на нелицензирани версии...
                Боже, Боже.... колко мъка има по този свят, Божееее...
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

...генерични драйвери, 2 ядра по 32 бита правят 64 битов процесор ...
                  Драйверите ясно, но това с двете ядра и разрядността на процесора откъде дойде?... или просто така?

Коментар

Моля следващите редове да не се приемат насериозно, просто не се сдържах ...
                    Колега, четеш между редовете ми се струва, темата още на първа страница или някъде в началото на втората излезна от сериозността си ...

П.П. Сега погледнах и двата си компютъра - о, ужасТ - нещо не е наред, нямам нито един генеричен драйвер Някой може ли да ми изпрати на имейла, че да си имам и аз ...

П.П2 - До колегата, пуснал темата - хайде действай и кажи резултата какъв е, смятам, че като сложиш още 2 гигабайта рамец и боднеш една седмичка, повече няма и да помислиш за Виста ... Ако искаш пиши ми едно ЛС да ти кажа от коя аптека да си вземеш необходимия антибиотик за седмичката, че никога да не ти излиза черния екран ...
                    Hristo Draganov

Коментар

За драйверите вече се изясни. Така, че няма какво повече да се правиш на интересен.
                      За другото не чета между редовете, ами съвсем резонно питах откъде ти дойде - дали от нещо прочетено преди това или от кораба майка. Явно от второто.
                      Предлагам да се спреш с острумието.

Коментар

Не не, от нищо прочетено (то няма и къде да се прочете такова нещо) - изрично съм написал да не се приема насериозно, ама като ти казвам, че четеш между редовете ...

Спирам с глупостите, чакам само колегата Павел Василев да видим какви отзиви ще даде.

П.П. И не се правя на интересен, просто ми е писнало от ламуси ...
                        Hristo Draganov

Коментар

Колега , аз съм със същия лаптоп като теб .Закупих го с лицензиран Виста обаче след едно вирусно разболяване реших да му сложа 7-ца. Върви си доста по-добре от преди .Не съм му слагал допълнителна рам.
                          RAV 4
                          F650GS

Коментар

До колегата, пуснал темата - хайде действай и кажи резултата какъв е, смятам, че като сложиш още 2 гигабайта рамец и боднеш една седмичка, повече няма и да помислиш за Виста ... Ако искаш пиши ми едно ЛС да ти кажа от коя аптека да си вземеш необходимия антибиотик за седмичката, че никога да не ти излиза черния екран ...
                            Писах по-назад в темата, че имам въпросния Windows гарантирано с чиста инсталация, която ще ми работи 30 дни, за да не ми излезе след 30-те дни черния екран, било достатъчно да наглася актуализациите ръчно, и тези 2 актуализации да не ги приемам: KB971033 и KB980726! и така нямало да имам никакви грижи. Мисля че ще стане така или не?
                            Последно редактирано от Еделвайс; 18-02-13, 01:08. Причина: Допълване

Коментар

Писах по-назад в темата, че имам въпросния Windows гарантирано с чиста инсталация, която ще ми работи 30 дни, за да не ми излезе след 30-те дни черния екран, било достатъчно да наглася актуализациите ръчно, и тези 2 актуализации да не ги приемам: KB971033 и KB980726! и така нямало да имам никакви грижи. Става ли така?
                              Ц, не става.
                              30 дни е трайъл периода, т.е. след 30 дни максимум трябва да си активирал уинодуса, по един или по друг начин ... (активирал значи да си му въвел ключ и то да ти го е приело, или по друг начин).
                              През тези 30 дни можеш и на автоматичен ъпдейт да го оставиш, все тая, и да се лепнат тези два ъпдейта няма проблем, уиндоуса ти е съвсем нормално 30-дневно копие. За тези 30 дни така или иначе ще си разбрал доволен ли си от седмицата, и ще си я оставяш ли, или не. Както казах, пиши ми едно ЛС да ти кажа какво да направиш за да не ти излиза черен екран след тия 30 дни.
                              Аз винаги оставям уиндоуса на автоматични ъпдейтни и нямам проблеми с черни прозорци
                              Hristo Draganov

Коментар

Ц, не става.
                                30 дни е трайъл периода, т.е. след 30 дни максимум трябва да си активирал уинодуса, по един или по друг начин ... (активирал значи да си му въвел ключ и то да ти го е приело, или по друг начин).
                                През тези 30 дни можеш и на автоматичен ъпдейт да го оставиш, все тая, и да се лепнат тези два ъпдейта няма проблем, уиндоуса ти е съвсем нормално 30-дневно копие. За тези 30 дни така или иначе ще си разбрал доволен ли си от седмицата, и ще си я оставяш ли, или не. Както казах, пиши ми едно ЛС да ти кажа какво да направиш за да не ти излиза черен екран след тия 30 дни.
                                Аз винаги оставям уиндоуса на автоматични ъпдейтни и нямам проблеми с черни прозорци
                                Само ми е интересно как точно най-важната актуализация на микрософт носеща им $$$, не се инсталира автоматично при автоматични ъпдейти?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X