Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vista vs Win7? Кой е по-лек?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Vista vs Win7? Кой е по-лек?

Коя е тая актуализация ?
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      Само ми е интересно как точно най-важната актуализация на микрософт носеща им $$$, не се инсталира автоматично при автоматични ъпдейти?
      Тя си се инсталира и съответно открива, че това копие на уиндоус е напълно легално ...
      Ако не беше така, нямаше да може да се инсталира и Майкрософт-ската антивирусна (тя също прави проверка за легалност), а тя се инсталира нормално, понеже както казах това копие е напълно легално ...
      В интерес на истината, нямам чак толкова много наблюдения с нелицензираните 7-ци, тъй като ги инсталирам и връщам компютрите на притежателите им, и след година-две примерно са ги поомазали и пак ми ги носят за преинсталация, като през това време не са имали никакви проблеми с ъпдейти, черни екрани и прочие.
      В къщи и двата ми лаптопа са лицензни, там е малко по-друго, макар че принципно няма много разлика.
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Вчера отворих под лаптопа, за видя каква рам да закупя, и какво да видя, сложили са 2х 1 гб, ядосах се, толкова ли производителите не можаха да слагат един от 2 гб, та сега трябва да купувам един от 4 гб на цена 350 лв . Ето и моята рам памет, единия от 1гб :
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:180220131497.jpg
Прегледи:1
Размер:166.0 КБ
ID:5456091

Засега ще мисля, дали си струва толкова пари за 4 гб .... и от там 7-цата
        Последно редактирано от Еделвайс; 20-02-13, 11:49.

Коментар

Трябва да купиш 2x2gb. На по-приемлива цена са и ги има навсякъде.

Паметта обикновено е така - два еднакви модула и на двата слота. Има си причини за това.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не ти трябва една 4GB, а две по 2GB, т.е. 2х60лв. Аз лично не бих инвестирал дори толкова. Карай си с двата гигабайта.

ПС: Спарки ме е изпреварил.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

В момента цената на SODIMM 2GB DDRII 667MHz е между 40 и 60 лв. Т.е. може да влезеш в бюджет от 100 лв съвсем спокойно. Ако не е тайна - къде я видя тази цена от 350лв за 4GB? 4GB SODIMM DDR 3 в момента е около 250лв, но може да се намери и по-евтино. А и както се вижда твоята памет е DDR2, a DDR3 не е backward compatible с DDR2, т.е. не може да я ползваш.
              "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                Не ти трябва една 4GB, а две по 2GB, т.е. 2х60лв. Аз лично не бих инвестирал дори толкова. Карай си с двата гигабайта.

ПС: Спарки ме е изпреварил.
                Мии, аз инвестирах в 2x4GB + нов диск на 7200. И да ти кажа не съжалявам. Поне още година-две лаптопа ще е в час. И 3G модем му купих, и хубаво Wifi. Иначе ако трябваше да купя каквото ми харесва, нещата отиваха към 2500.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То хубаво, ама процесора му е Core 2 Duo T7100, видеото GeForce Go 7300... малко няма смисъл от ъпгрейд, в смисъл ще има някаква файда от 4GB RAM, но няма да е ценово ефективно. За лаптоп, който целия струва 300лв да се дават 120 за ъпгрейд на RAM-a...

Коментар

Почти винаги има смисъл от ъпгрейд на паметта
                    втора ръка толкова ли ще е скъпа?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Точно към това съм се ориентирал в момента, ако не намеря тия дни, ще склоня евентуално да дам 120 лв за нова памет. Макар че трябва да хвърля или най-добре ще подаря на някой колега моите 2х 1 гб рам от форума, вместо да събират прах, ще Ви пиша като реша

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        2x4GB DDR2 втора ръка аз не намерих. И нова не намерих (има по сайтовете, ама като се обадиш, я имали една бройка само, я не). И си внесох от Германия.

2x2GB, и нова и втора ръка има колкото щеш. То някой ако ъпгрейдва, ъпгрейдва от 4 на 8, отделно масово се разпарчадосват машини, дето са или с 2x1 или с 2х2 GB.

То хубаво, ама процесора му е Core 2 Duo T7100, видеото GeForce Go 7300... малко няма смисъл от ъпгрейд, в смисъл ще има някаква файда от 4GB RAM, но няма да е ценово ефективно. За лаптоп, който целия струва 300лв да се дават 120 за ъпгрейд на RAM-a...
                        Ми новия струва бая повече. 120 все пак е по-добре от 1200 примерно, дори да отложиш покупката на нов само с половин-една година. Всеки знае за себе си какво точно му трябва. Аз в моя вложих горе долу толкова, колкото му е цената на старо (500-600 кинта). Ама отложих едни 2500-2600 с известно време. Просто не ми се даваха, а и дори да взема лаптоп с core i7, с болшинството неща така или иначе ще е преко сили 2-3 пъти по-бърз, което се преживява все още. Да взимам нещо под тоя ценови клас (2500 - 2600) пък не си струва - или ще е кекаво, или ще е компромис откъм хардуер и много бързо и то ще остарее.
                        Последно редактирано от sparkybg; 20-02-13, 13:50.

Коментар

В хардуерния форум търговец продава DDR2 800 по 25лв, а 2 за 45лв. Има доста бройки като гледам. Това да речем и според мен си заслужава. А иначе колкото ще се отложи покупката с 2GB RAM, толкова ще се отложи и с 4 при тази машина.

Коментар

В хардуерния форум търговец продава DDR2 800 по 25лв, а 2 за 45лв. Има доста бройки като гледам. Това да речем и според мен си заслужава. А иначе колкото ще се отложи покупката с 2GB RAM, толкова ще се отложи и с 4 при тази машина.
                            Обадих се на въпросния търговец и чакам утре да ми пристигне RAM-а, благодарско от мен колега
                            Ще пиша щом ги получа и тествам на лаптопа как се държи и впоследствие с 7-цата

Коментар

Колеги, днеc ми пристигна RAM-a, веднага го сложих, Вистата която си ми е на лаптопа е 32 битова, разпозна за мое учудване всичката 4ГБ рам, паметта е DDR2 2X 2 GB 800Mhz, но работи пак така бавно, всичко се отваря по-бавно, все едно съм си с 2-та гб рам а не с 4ГБ? Дали ще се оправи след като кача 7-цата и като посоча 64 бита, тогава вече ще е както трябва или трябва да настроя нещо по лаптопа... Процесора ми е Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2390 @ 1.86Mhz, 1867Mhz, 2 Core(s), @ Logical Processor(s)
                              Последно редактирано от Еделвайс; 23-02-13, 14:09. Причина: корекция и инфо

Коментар

Разпознаването и използването са 2 различни неща. Виж колко е инсталирана и колко се изполва в System properties:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2063.Windows-7.jpg
Прегледи:1
Размер:72.3 КБ
ID:5456470

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X