Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставки за охлаждане на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставки за охлаждане на лаптоп

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
    Не съм съгласен!!!
    Някъде из тази тема е обяснено защо!

От друга страна, защо пък не - нали и сервизите трябва да имат работа, да сменят вентилатори после
    Не казвам, че в 100% от продухваните с компресор лаптопи ще им се скапят вентилаторите, обаче се случва ...
    Ако все пак опитвате с компресор - нека да е по-отдалеко, не навирайте накрайника на компресора до самия лаптоп, защото може да стане една ...
    Другото - лаптоп на 3 месеца (броим го за почти нов), е идвал лично при мене с оплакване "самоизключва се" - като го отворих вътре познайте колко много беше затлачен радиатора ... Ако в този случай ползваме компресор, какво става? Пак в темата е описано.

Казвал съм и пак ще повторя... С компресор В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!! Които иска да духа има едни флакони сгъстен въздух, които са специално за продухване... Иначе с компресора рискувате перката на вентилатора а е най-малкия ви проблем...
    Ще спомена, че са идвали при мен и данни платки и лаптопи духани с компресор, дето нищо не ставаше от тях....

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      Казвал съм и пак ще повторя... С компресор В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!! Които иска да духа има едни флакони сгъстен въздух, които са специално за продухване... Иначе с компресора рискувате перката на вентилатора а е най-малкия ви проблем...
      Ще спомена, че са идвали при мен и данни платки и лаптопи духани с компресор, дето нищо не ставаше от тях....
      Ти пък! Нека продухват с компресора, нали и сервизите трябва да имат работа, а и производителите трябва да си продават скъпите резервни части
      Имах май някъде едни интересни снимки на духан с компресор лаптоп, ще ги потърся

П.П. Един приятел кардиолог вика - трябва да се пие яко ракия и вино, трябва да се пушааттко цигари, кафета да се пият яко, да се яде много мазно, и никакво движение! Нали вика и аз трябва да имам работа
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Това с компресора ми прилича като миене на зъби на автомивка. Еле па тия на бензиностанциите. Виж, някой малък, с регулиран капацитет на струята по бива. Виждал съм подобни и то във фирми за компютри. Може би колегите за тях говорят.
        LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          Защо, да не са им били издухани компонентите от дъното ?
          2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
          2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
          2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Едва ли е имало липсващи компоненти. За подобно нещо трябва сериозен компресор и налягане.
            Друго се присетих. Въздухът от повечето ширпотреба компресори, на които не е монтиран масло / влагоуловител, е със съдържание на влага и масло...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Logitech Speaker Lapdesk N700 e перфектно за охлаждане и е с вградени говорители .
              Към 100лв е ,но трета година върши идеална работа .
              Honda CRF 250 X
              Touareg 3.0 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Едва ли е имало липсващи компоненти. За подобно нещо трябва сериозен компресор и налягане.
                Друго се присетих. Въздухът от повечето ширпотреба компресори, на които не е монтиран масло / влагоуловител, е със съдържание на влага и масло...
                За компонентите се пошегувах, за маслото и влагата си прав, но този проблем се решава с един филтър все пак. И изобщо с това да не се духа с компресор не съм съгласен, особенно при настолни компютри, там такива мизерии съм виждал, че друго освен компресор не помага. Отделно от това ако имаш един лаптоп за ремонт за една седмица и заплатата си ти върви, можеш да го разглобиш 8 пъти и да го галиш с четката, ако обаче имаш няколко броя, които трябва да са готови в рамките на няколко часа нещата стоят по друг начин, нали ?
                Последно редактирано от shavo; 13-03-13, 09:09. Причина: правопис
                2007 HOMDA FMX 650

Коментар

То е ясно че с филтър или масло / влагоуловител тия мизерии се премахват (в някаква степен). Споменах го за да го имат предвид тия които още не са се сетили за проблема.
                  Другото за което се сещам - при дълъг тръбен път от компресора, в тръбата / маркуча пак се събира конденз и е необходим локален влагоуловител.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                    За компонентите се пошегувах, за маслото и влагата си прав, но този проблем се решава с един филтър все пак. И изобщо с това да не се духа с компресор не съм съгласен, особенно при настолни компютри, там такива мизерии съм виждал, че друго освен компресор не помага. Отделно от това ако имаш един лаптоп за ремонт за една седмица и заплатата си ти върви, можеш да го разглобиш 8 пъти и да го галиш с четката, ако обаче имаш няколко броя, които трябва да са готови в рамките на няколко часа нещата стоят по друг начин, нали ?
                    Не съм много сигурен (не съм духал компютър с компресор) но струята на сгъстения въздух от флакон мисля, че е по силна и със сигурност по-насочена...
                    За духането на лаптоп, е абсолютно безмислено. По добре да чистиш по 3-4 компютъра на ден, качествено, от колкото по 20 като ги духнеш 2-3 пъти и вземеш парите на клиента без да си свършил нищо...
                    А като имаш толкова наплив на клиенти, наемаш 2-3-4 човек...
                    Само с обдухване дори на настолен, компютъра няма да се изчисти... Наслоен катран трудно ще падне, пастата няма да се смени и контактите няма да се почистят с компресора... Така, че ако някои иска да предлага бъзра услуга почистване на 15 минути, нека я предлага, но в това чистене "колкото да паднепраха" е празна работа.... А направено с компресор дори опасно...

Коментар

Ами като не си духал компютър с компресор защо даваш крайни мнения по темата ? Струята от флакона била по-силна от компресора, пълни глупости. Да не говорим че повечето флакони плюят вода като за световно ако не е в изправено положение, малко да го наклониш и всичко се обледява там където пръскаш. Духането с компресор не изключва почистването на други боклуци, нито подмяната на паста, но просто става по-бързо и по-добре, ако искаш следващия път ще снимам клипче как духам с компресор мръсен компютър/искам само да дойде по-тежък случай/ и как не се надишвам с прах, което сигурен съм ти правиш чистейки с четка. А относно предлагането на услуги, били те пълна или празна работа, нека не си даваме оценки без да се познаваме, за да не се окаже че си доста назад с материала .......
                      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Малко опресняване на темата. Общо взето се бях отказал да взимам охлаждаща поставка, но преди време практически без пари ми изпадна едно изделие от този тип - Thermaltake Massive 23 LX

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:thermaltake.jpg
Прегледи:1
Размер:62.2 КБ
ID:5550935

Доста солидна изработка с голям и достатъчно тих вентилатор, захранван през USB порт.

Като цяло, чудеса с охлаждането не се случиха, но духалката има някакъв ефект върху температурата на дъното и хард диска. Най-осезаемо охлаждане се усеща на долната част на корпуса на лаптопа, която иначе при по-продължителна работа се затопляше доста. Странични ефекти от използването на поставката - 17-инчовият лаптоп стои много по-удобно за работа на ниски масички, а поставката е още по-удобна, когато човек използва лаптопа, поставен върху скута си. Не ти грее на краката и няма опасност да му запушиш отворите за вентилация.

Не беше констатирано негативно влияние на поставката върху работата на щатното охлаждане, въпреки че отворът, през който вентилаторът засмуква въздух, е на дъното на лаптопа.

П.П. А, щях да забравя, че поставката си има и синьо осветление.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:thermaltake2.jpg
Прегледи:1
Размер:88.0 КБ
ID:5550954
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          П.П. А, щях да забравя, че поставката си има и синьо осветление.

[ATTACH=CONFIG]666907[/ATTACH]
                          Е то каква поставка ще е без таквоз...
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                            Ами като не си духал компютър с компресор защо даваш крайни мнения по темата ? Струята от флакона била по-силна от компресора, пълни глупости. Да не говорим че повечето флакони плюят вода като за световно ако не е в изправено положение, малко да го наклониш и всичко се обледява там където пръскаш. Духането с компресор не изключва почистването на други боклуци, нито подмяната на паста, но просто става по-бързо и по-добре, ако искаш следващия път ще снимам клипче как духам с компресор мръсен компютър/искам само да дойде по-тежък случай/ и как не се надишвам с прах, което сигурен съм ти правиш чистейки с четка. А относно предлагането на услуги, били те пълна или празна работа, нека не си даваме оценки без да се познаваме, за да не се окаже че си доста назад с материала .......
                            Явно ти си доста напред с материала щом твърдиш че в така наречените флакони "плюят вода" и то като за световно.
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

При положение, че предназначението на флаконите със сгъстен въздух е точно почистване на такъв тип техника, ще ми е доста странно на какво трябва да си попаднал за да ти плюе вода...
                              Предназначението на компресора е ясно помпене на гуми, където влажността на въздуха не е проблем. Сигурно с някои друг филтър може да се сведе до минимум, но все пак си е компресор...
                              Другото което е, някак си не си представям да си домъкна в сервиза компресор, ако е автосервиз да , ама там дето оправях лаптопи и компютри, някак си не се вързва (дори и само от гледна точка на шума).
                              Иначе, че ще излезе по-евтино в сравнение с флаконите със сгъстен въздух(в дългосрочен план), спор няма... Че ще стане по бързо от четка също...

Но в крайна сметка, бавенето при почистването се свежда до това, да се разглоби компютъра до дънна платка, да се махнат памети, видео, аудио и други PCI, както и охлаждането на процесора. Така, че така погледнато, след като го разглобиш, дали ще минеш дънната платка и компонентите с четката или ще я духнеш с компресора, резликата ще ти е не повече от 5 минути. Най-големия плюс във времето ще е при почистването на радиатора на процесора...

Коментар

Плюят вода, не ами втечнен газ и то наистина. Обърнеш ли го обратно замразява всичко + прави "весели" изгаряния. Чистим си оптиките с такива, не може да се сравнява с компресор. Лично си чистя моя комп. 2 пъти годишно и въпреки, че съм пушач издухва всичко (компресора) и ако съм редовен с профилактиките не се налага да разглобявам допълнително. Трябва само да се внимава щото си пръснах вентилатора на видеото единия път

Пак е хубаво една процедура на аклиматизиране след процедурата около час на стайна температура, заради конденза.
                                После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X