Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставки за охлаждане на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставки за охлаждане на лаптоп

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Странно ми стана като гледах клипа от линка..
    Набутват с този флакон прахта отново вътре..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
      Странно ми стана като гледах клипа от линка..
      Набутват с този флакон прахта отново вътре..
      Нали трябва да се продават и нови компютри
      Точно това е големия проблем, че като го набуташ навътре, няма къде да иде. Застава ти във перката и... Перката ми се счупи от самосебеси
      Да HP препоръчват продухване с ВЪЗДУХ, ако ставаше с компресор, нямаше да продават флакони с въздух...

Така, че ако сам ще го чистиш. Приготви хубава паста, приготви термо подложки(все пак казваш, че на 7 години)... и чисти. Друг е въпроса дали в сервиза няма да ти излезе по евтино, отколкото да си закупиш консумативите ама...

Коментар

Аз да споделя по темата.Имам лаптопче Gataway на бая години вече и има същият проблем със загряването.Преди две години му взех една подложка на белкин с един малък вентилатор и от тогава проблеми със загряването не съм имал.Сега смятам да си взема една с вентилатор от големите тъй като са по безшумни и по ефективни освен това.Не пречи на работата на лаптопа,а пък той от своя страна се чувства по-добре.Значи всички са доволни.
        За пастата подкрепям колегите,че е хубаво да се смени,но само ако сте сигурни,че същата която сте намерили е оригинална.Иначе може да имаме от ефект дефект доста бързо.
        П.с.
        Между другото съм направил и охладител за зарядното на същият лаптоп от два радиатора в сандвич пакет който се оказаха идеални за целта.
        Без тях при продължителна работа трафа не може да се пипа. Ще пусни снимки да се види за какво става дума.
        И така вече 7-8 години.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
          За пастата подкрепям колегите,че е хубаво да се смени,но само ако сте сигурни,че същата която сте намерили е оригинална.Иначе може да имаме от ефект дефект доста бързо.
          Какво значи оригинална? И най-смотаната паста е по-добре от изсъхналия бетон на 4-5 години... За тези дето казват, че пастата не засъхва... Имал съм случай с паста която си е чист бетон и ме беше страх да отлепя радиатора от процесора... А като се има в предвид, че има и колеги дето ползват паста за транзистори и са доволни...
          Имал съм случай, с друг бетониран... на които като хвана човек радиатора, измънка процесора от сокета БЕЗ ДА Е ОТКЛЮЧВАН

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            ..........Друг е въпроса дали в сервиза няма да ти излезе по евтино, отколкото да си закупиш консумативите ама...
            Интересно, мене, като ме боли зъб, ходя на зъболекар...

що така се стремим към вариации?

Зъболекаря ми е приятел, ама ми казва - или ела, или ми прати зъба - да го оправя.

Пари не ми взима, ама все ходя - досега зъб за ремонт не съм му пратил..

Та всеки си избира, де...
            ТНТМ, и после в сервиза - аууу, ма що толкоз кинти, бе, бате?
            или в сервиза - после пак тая реплика, ама кинтите не са толкова, ами на четвърт...

та...

аз клиентите си ги обичам - по-скоро не са ми клиенти, а приятели - и се старая да си поддържам приятелските отношения.
            Може би затова не съм станал $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Коментар

... Така, че ако сам ще го чистиш. Приготви хубава паста, приготви термо подложки(все пак казваш, че на 7 години)... и чисти. Друг е въпроса дали в сервиза няма да ти излезе по евтино, отколкото да си закупиш консумативите ама...
              За чистене, досега сам съм го чистил, но само радиатора. Друго не съм бъзикал да не си направя беля. Коя паста е хубава и коя не кой да ти каже. Пък и да ти каже, можеш ли да му вярваш.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              Интересно, мене, като ме боли зъб, ходя на зъболекар...
              Принципно си прав, ама понякога и зъболекарите са едни ... На времето имахме един бай Мишо, дето един път ми разправя "Сигурно имаш открит нерв. Май е тук" и като ме ръгна с инструмента все едно граната ми взриви в главата.

Пък един младок в сервиза на фирмата, от която бях купил някой и друг десктоп, беше на път да приключи монтажа на радиатора без изобщо да сложи паста. Добре, че бях наблизо и случайно го забелязах.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-01-13, 21:10.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

За чистене, досега сам съм го чистил, но само радиатора. Друго не съм бъзикал да не си направя беля. Коя паста е хубава и коя не кой да ти каже. Пък и да ти каже, можеш ли да му вярваш.
                Купуваш си Arctic Silver 5. Има я в по-големите магазини.
                Това също е добра идея:
                Първоначално публикуван от ogitoBG Преглед на мнение
                ...В случая освен това е добре да се смени и вентилатора с нов.
                Седем годишен вентилатор съвсем не е в силния си период.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Принципно си прав, ама понякога и зъболекарите са едни ... На времето имахме един бай Мишо, дето един път ми разправя "Сигурно имаш открит нерв. Май е тук" и като ме ръгна с инструмента все едно граната ми взриви в главата.

Пък един младок в сервиза на фирмата, от която бях купил някой и друг десктоп, беше на път да приключи монтажа на радиатора без изобщо да сложи паста. Добре, че бях наблизо и случайно го забелязах.
                  За казване, ще кажем... Пратих ти на лично това което аз ползвам... Ако не вярваш пишеш името в интернет и четеш....
                  За чистенето ти си прецени, дали ще се справиш сам, щото и самото слагане на паста си има специфика, отделно старата трябва да се почисти... Изобщо при маниполации на лаптоп е възможно да станат много повече бели отколкото на десктоп...

Пък един младок в сервиза на фирмата, от която бях купил някой и друг десктоп, беше на път да приключи монтажа на радиатора без изобщо да сложи паста.
                  Не знаех, че има хора които носят частите насипни и ги сглобяват на място при клиента... Иначе поне от 3-4 години на всеки заводски охладител има нанесена паста от завода и не е необходимо да се слага допълнително

Коментар

Аз лично ползвам следната подложка от година и половина : Xigmatek Cooler Aluminium Shield NPC-D211. Алуминиева с 20см вентилатор изобщо не се чува, тъй като лаптопа ми в офиса стои по 10-12 часа на ден включен предпочитам да е на нея и определено има ефект. Друго интересно при нея е, че не духа към лаптопа, за да вкарва прах, а духа надолу, изсмуква горещия въздух от лаптопа. Подходяща е за машини до 19 инча, качеството на изработка е на много високо ниво. С i5 процесор съм, проблеми с прегряване нае съм имал, но го чистя веднъж месечно. HDD грее най-много в целия комп, но него мисля да го сменям с SSD скоро, с което предполагам, че ще реша и този проблем.
                    2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                    2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                    2007 HOMDA FMX 650

Коментар

... Не знаех, че има хора които носят частите насипни и ги сглобяват на място при клиента... Иначе поне от 3-4 години на всеки заводски охладител има нанесена паста от завода и не е необходимо да се слага допълнително
                      Клиентът беше в сервиза. Беше преди повече от 3-4 години и се слагаше допълнително охлаждане за един AМД Котлон
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

...Не знаех, че има хора които носят частите насипни и ги сглобяват на място при клиента...
                        Радвай се че не работиш в Dell. Щеше да знаеш и щеше да ти е ежедневие да извършваш ремонти при клиента, а дой да задава досадни въпроси в стил "ма к'во и тва розовичкуту"...
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Обдухване колега от вътре на вън ,ВНИМАТЕЛНО и Умерено при разглобен капак на охлаждането .Вярвай има голям ефект.
                          Изпитано с доста практика, и на лаптопи и на стационарни компютри дава добри резултати.
                          Последно редактирано от nvelikov; 25-01-13, 11:28. Причина: Отговор на колега
                          Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
                          ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Радвай се че не работиш в Dell. Щеше да знаеш и щеше да ти е ежедневие да извършваш ремонти при клиента, а дой да задава досадни въпроси в стил "ма к'во и тва розовичкуту"...
                            Защо мислиш, че не работя във DELL ? Хайде да не е ВЪВ ама ЗА

Обдухване колега от вътре на вън ,ВНИМАТЕЛНО и Умерено при разглобен капак на охлаждането .Вярвай има голям ефект.
                            Изпитано с доста практика, и на лаптопи и на стационарни компютри дава добри резултати.
                            Въпроса е, как ще духаш от вътре навън, без да си разглобил компютъра? И втория, след като си го разглобил, не е ли по лесно да извадиш цялото охлаждане, и да си го продухаш качествено?!

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04897.jpg
Прегледи:1
Размер:123.4 КБ
ID:5446265Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04813.jpg
Прегледи:1
Размер:91.8 КБ
ID:5446264

Коментар

Добре, де. Мисля моя Инспирион да го отваря утре да го почистя. Трябва ли да сменям пастата или не?
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                                Добре, де. Мисля моя Инспирион да го отваря утре да го почистя. Трябва ли да сменям пастата или не?
                                Зависи, при първо почистване(на 1 година) не, ако второ(на 2 години) да... Макар, че нищо не пречи и всеки път да я сменяш, ако имаш в повече...
                                Има и нещо друго... Ако свалиш heatsinka (охладителя) после много трудно ще се намести пак върху старата паста... Така, че свалиш ли охладителя, сменяш и пастата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X